icon

Koľko trvá a bolí výmena zubov za implantáty?

5. jan 2024

Ahojte, mozno by mi niektora vedela poradit. Uvazujem nad tym, ze si dam vsetky zuby vymenit za implantaty. Mam uz tesne po 50. Protezu nechcem. Som si vedoma, ze to bude extremne drahe, ale skor ma zaujima (kym si vyberiem nejakeho odbornika) kolko casu to priblizne trva. Kolko sedeni je nutnych? Je to velmi bolestive? Nech nebeham bez zubov, kym je cely proces ukonceny. Chcela by som si asi vybrat dovolenku na celu proceduru. Prosim len realne skusenosti k veci.

terezka1947
5. jan 2024

Ja odborník nie som,no moja zubárka vždy hovorí,že akýkoľvek môj zub je lepší ako implantát z rozmaru.
Lebo,že implantát telo nemusí prijať,tiež má svoju životnosť,atď. Teda,aspoň časť zuba,na kt.sa dá korunka,kým to ide. Implantát ona rieši iba keď nie je iná možnosť. Tiež by ma zaujímal názor odborníka.

martinmmartin
5. jan 2024

pridavam sa k recnicke nadomnou
Implantat ide rovno do kosti a je vzdy otazka ci sa ujme alebo nie. A 32 implantatov naraz mas 32 dier v sanke co v 50 rokoch organizmus uz nemusi vediet zastopkat novou kostou ako u 20 rocnej. Riskujes rozpadnutie sanky

hedviga2
5. jan 2024

@terezka1947 máš pravdu. Mne to iste vravel lekar. Jeden predný sa mi hýbe, neviem odhrýzať a už mi to bud týžden idú štvrý krát spevňovať. Tiež som bola nastavená na implantát. Po röntgenovej snímke mi dr vysvetlil ako sa veci majú.

hedviga2
5. jan 2024

@martinmmartin snáď neveríš tomu počtu?! Implantátov by bolo max cca desať

martinmmartin
5. jan 2024

@hedviga2 ok mas pravdu nehadam sa o detailoch ale ak je v kosti sanky situacia ako na predele harmasanu urcite to dobre nieje

Tie diery sa vrtaju hlboko plus su tam velmi hlboke stare diery po korenoch asi.....

simonkolucinka
5. jan 2024

@martinmmartin nemusí mať 32 dier.Da sa celý oblúk zubov na 6 implantátov

simonkolucinka
5. jan 2024

@martinmmartin takéto niečo som myslela.

autor
5. jan 2024

Ok, takze odporucate riesit len problematicke zuby? To su 4. Su posunute, resp, rozidene. Mam paradentozu a v dosledku toho doslo k ponusu zubov. Dentalnu hygienu dodrziavam, ale zial zacala som to brat vazne uz dost neskoro

autor
5. jan 2024

@simonkolucinka Ano to by stacilo

koniarova
5. jan 2024

Ty to hlavne rieš so zubárom. Takto to nikto relevantné informácie nedá. To môže trvať celé aj rok. Zbytočné ti je dovolenku brať. A dajú ti dočasnú náhradu,pokiaľ ti neosadia implantáty.

mamelka
5. jan 2024

@simonkolucinka len keď ma paradentozu, tak tam jej implantát možno dlho nevydrží

mamelka
5. jan 2024

Najlepšie smer zubár. Čo sa dá zachrániť je dobre zachrániť. Dentálna hygiena pri paradentoze by mala byť častejšie na začiatku,potom treba liečbu udržiavať. Toto je naozaj najlepšie riešiť so zubarom. Nie prísť a povedať, ze ta a hentá to maju tak. Každý pacient je iný. Ver,ze je najlepšie zachrániť zuby ktoré sa dajú zachrániť. Ale to on bude vidieť až po rtg

simonkolucinka
5. jan 2024

@mamelka Tak to je jasné,treba ísť smer zubár na konzultáciu.

pkgirl30
5. jan 2024

Moja mama si dávala implantáty minulý rok. Jej zuby sa už nedali zachrániť, trpela tým už od detstva a konečne si to mohla dovoliť. Išla do Maďarska, tam je to o niečo lacnejšie. Dávala si hore aj dole. Najprv jej robili vyšetrenia či to jej kosti zvládnu. A potom išla na prvý zákrok, horné zuby už nemala takže to bol kratší zákrok len niekoľko hodín a spodné všetky povyberali a rovno nasadili implantáty. Bola neskutočne napuchnutá a s modrinami, celé dni si musela prikladať ľad dostala antibiotiká a vitamíny, lieky od bolesti. Bolesti mala mierne. vôbec nebanuje. Boli sme tam asi 10 krát, po zákrokoch kontroly, najprv boli len implantáty, niekoľko týždňov kým zmyzol opuch potom provizórne zuby a potom až ku koncu nové zuby. Trvalo to plus mínus pól roka. Zuby sú nádherné a treba sa veľmi zadívať aby si človek všimol že sú to implantáty

autor
5. jan 2024

@pkgirl30 Dakujem presne tuto informacia som hladala

mergimar
5. jan 2024

@pkgirl30 Ahoj. Prosím ťa, môžem sa opýtať kde jej ich robili a koľko ju to vyšlo? Ďakujem.

pkgirl30
6. jan 2024

@mergimar Ahoj, v Maďarsku v Győri, ale názov kliniky by som sa musela opýtať jej a vyšlo ju to na 11 000 eur

mata0076
Autor odpoveď zmazal
koniarova
6. jan 2024

@mata0076 neodporúča ti ho,lebo ho asi nerobí. Veru takýto názor na implantát som ešte nepočula. Zaujímavé.

autor
6. jan 2024

@mata0076 Na to sa nepytam.

lusiafofo
7. jan 2024

@pkgirl30 robili jej to pod narkozou? Neciem si predstavit prekonat ten strach a mat tak dlho otvorene usta pri vrtano do kosti

pkgirl30
7. jan 2024

@lusiafofo len opichali, úprimne ani ja si to neviem predstaviť lebo sme tam naozaj strávili veľa hodín ale mama si pochvaľovala, síce na druhý deň vyzerala ako donatela Versace, modriny pod očami, ešte aj na krku a napuchnutá, ale bolesti nemala.

brendaa
7. jan 2024

Je tu aj žienka čo býva vo Švajčiarsku a implantáty si dala v Turecku - krásna práca 👌... Mozno niektoré ti spomenú na nick mamičky...

ivanadurciova
Autor odpoveď zmazal
ivanadurciova
8. apr 2025

@brendaa tak to by ma zaujimalo

brendaa
8. apr 2025