icon

Koľko vitamínov denne užívate?

18. feb 2021

Ja beriem zinok, magnerot, vitamín D, kyselinu listovú, omega mastné kyseliny a teraz plus aj na močové cesty

Strana
z2
sofiasuf
18. feb 2021

@mata1001 jediny Zn liek na trhu je zinkorot, vsetko ostatne su len vyzivove doplnky. Pri liekoch sa skusa ich ucinnost, podliehaju schvalovaniu SUKL, pri vyzivovych doplnkoch len zdravotna nezavadnost.

bejulik
21. feb 2021

@ejbyk ono je dôležité ich nakombovovat tak, aby sa vstrebali ako treba.. Niektoré vitamíny z lekárne majú 0 vstrebatelnosť, tak len cez náš prejdú a vypiškame ich. Takze strata peňazí.

bejulik
21. feb 2021

Ja beriem komplex, synergický reťazec, a viem ze sa mi to vstrebe tak ako ma.

halci
21. feb 2021

jem vela ovocia a zeleniny, takze uzivam len vitamin D, sem tam si hodim aj zelezo, inak nic

luccija
21. feb 2021

@sofiasuf áno, aj mne ho odporučila obvodná ako najlepší zinok
Berieme d vit, C, zinkorot, občas b komplex, magnézium. Na anemiu železo a kys.listovu.Obcas si dávam vápnik.Doktrorka odporúčala aj selen

luccija
21. feb 2021

@pribinak merali Ti decko?lebo som čítala, že aj po mesiacoch slnečných dní z leta decko vydrží max do polky jesene

pribinak
21. feb 2021

@luccija zrejme áno, je to rozbor na 2 A4

sofiasuf
22. feb 2021

@pribinak to si si vyslovene ziadala, aby to zmerali D-cko alebo bol na to nejaky specialny dovod? lebo ja by som aj chcela, v zivote mi to nemerali...

sofiasuf
22. feb 2021

@bejulik a co to beries?

pribinak
22. feb 2021

@sofiasuf krv som darovala takej mladej kocke, ktorá sa chystala na transplataciu, tak mi robili nejaký veľký rozbor a boli celi happy

sofiasuf
22. feb 2021

@pribinak aha, tak to ja nemozem darovat krv, som chudokrvna... takze, smola...

pribinak
22. feb 2021

@sofiasuf ale veď požiadaj svojho obvodného aby ti urobil veľký rozbor krvi

bejulik
22. feb 2021

@sofiasuf beriem komplex s Marine omega od pharmanexu.. A aj sa meriam, ako sa mi to vstrebáva.

sofiasuf
22. feb 2021

@pribinak pytala som sa internistky, ked mi robila predoperacne a vysla mi stredne tazka anemia, ze by som si chcela dat pozriet aj vitaminy, ci ich mam dost. tak bola prekvapena, ze to sa vraj nerobieva. dokonca som jej povedala, ze by som si bola ochotna aj priplati, ze ked mi tak chyba Fe, ci mi nechyba aj nieco ine...

pribinak
22. feb 2021

@sofiasuf tak internistka ti toto robiť nebude.

luccija
22. feb 2021

@sofiasuf mne tiež ide na nervy toto prosenie sa na odber železa a pod..a to po lekaroch nechodím, ale bývam anemicka.gynekológ povie nech Vám spraví obvodná, obvodná zase máte myom nech zoberie gynekológ krv.tak som sa nahnevala zaplatila si odbery v súkromnom laboratóriu zistila, že mám silnú anemiu poslala lekárovi papier s výsledkami a pýtala si recept na železo kašľať na takých lekárov peniaze za kapituláciu beru raz za 2r chcem odber krvi a samé vyhovorky .Moja kamarátka bola na mineralograme malo magnézia a všetko možné.D vitamín robieva obvodná v preventívke.V súkromnom laboratóriu som si dala aj hormóny štítnej žľazy cca 14 eur som platila za všetko, ale je to smutné.este ma aj poučili, že pri anemii nie je dôležitá len výška FE, ale aj hemoglobín

luccija
22. feb 2021

@pribinak tak to si šťastný človek skoro všetci máme deficit D

nikazuz
22. feb 2021

Ja uzivam pravidelne vit.D aj to len od oktobra do cca aprila-maja. Potom uz len kde-tu vit.C, sumive magnezko ale to aby som minulo co som dostala 😊

pribinak
22. feb 2021

@luccija určite nie. Veľa ľudí má dobre výsledky

bejulik
22. feb 2021

@luccija treba sa pýtať na hematologiu, tam vám urobia všetko.

sofiasuf
22. feb 2021

@luccija so silnou anemiu ta mala obvodna poslat hned na hematologiu. aj ja tam chodim. tam sa sleduje nielen Fe, ale aj Ferritin, t.j. ake ma telo zasoby Fe. a samozrejme, aj hemoglobin.
a kde sa da urobit mineralogram? u obvodnej jej ho robili?

ikalika
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2