icon

Koľkokrát ste boli v narkóze?

27. okt 2023

Ahojte ja som bola 6 krat nikde neviem najst ci to nie je ohrozujuce, vzdy to boli narkozy do pol hodiny, vsetky potrebne, zaujimalo by ma ci je tu niekto taky....

autor
27. okt 2023

@barborachors to si ma fakt potesila ibuprofen ani teraflu som nikdy nejedla

barborachors
27. okt 2023

Dalej, cloveku sa zhorsuje pamat nie z narkozy, ale kvoli alkoholu, stresu a hifh tech smogu - prilis vela informacii, podnetov, zivot vo velkom meste, hluk atd to vsetko vedie k neurologickym porucham a ochoreniam. Ludsky mozog nie je stavany na tolko technologii co tu teraz mame a vo velkom vyuzivame, takze asi tak. Narkoza s tym nema nic.

minenkak
27. okt 2023

Ibubrofen ti určite dali v nemocnici proti bolesti

michaela329
27. okt 2023

Ak dodržíš všetky opatrenia (nejesť, nepiť, nebyť chorá a podobne), riziko je nízke. Nie nulové, ale aj vyjsť ráno z domu je riziko. Bola som 3krát a vždy som sa akurát výborne vyspala.

autor
27. okt 2023

@michaela329 nebojim sa ze umriem, skor nasledkov na hlavu a srdce to je tym ,ze ja si zistujem aj neziaduce ucinky vzdy a nie je to asi dobre

minenkak
27. okt 2023

Nezistovat nežiaduce účinky a je

autor
27. okt 2023

@barborachors AKO SOM PISALA UZ podpisovala osm u lukara suhlas s tymito neziaducimi ucinkami, kde bol opisany velky vplyv narkozy na mozog

michaela329
27. okt 2023

Nežiaduce účinky ma predsa každé jedno liečivo, dokonca aj potraviny. Mňa môže zabiť alebo dostat do kómy polovica zahradky. Nepociťujem žiadne zhoršenia, pamäť mám dobru, kondíciu výbornú - lebo šport. A po prvej narkóze som normálne dokončila VŠ so samými A. Seriózne sa zamýšľať nad "Čo ak" vecami je úplne zbytočné.

autor
27. okt 2023

@michaela329 ano je to tak, su to negativne myslienky, ktore som chela na tomto fore potlacit 🙂

mooonika1975
27. okt 2023

Skôr si prečitaj , čo po narkoze, ako sa dať dokopy.

lilke
27. okt 2023

Nič lepšie zatiaľ pri operácii nevynasli. Ak to bolo nutné, nemá zmysel trápiť sa.
Nežiaduce účinky sú. Veľa ľudí má problémy s pamäťou, so zmenou správania... Keďže mozgové bunky vo väčšej miere počas narkózy odumierajú. Ale následne sa dá trénovať, a vytvoria sa nové spoje, dá sa to teda opäť zlepšiť. Preto mladší sa skôr oklepu, žijú cinorodejsie.

autor
27. okt 2023

@mooonika1975 dakujem to som myslela ze mam zmaknute tak isto fungovat ako aj pred narkozou, vyhodit biely cukor, nepijem nefajcim, cvicim jogu, vela chudych proteinov ovocie zelenina zdrave potraviny hydratovat, spravne ? 🙂

autor
27. okt 2023

@lilke mozes mi napisat o tomto viac, o tych novych spojeniacha tak? resp treningoch? Kludne aj anglicke vyrazy

mandarinka555
27. okt 2023

A keby to aj srdce ohrozovalo, vieš to nejak zmeniť? Nevieš...tak nerieš...

zuzuliennka1
27. okt 2023

ja som bola tyzdne v umelom spanku, nepretrzita narkoza.
ibuprofeny, panadoly, chemia v potravinach, polotovary,.... su ovela vacsie svinstvo pre organizmus ako narkoza. pred kazdou operaciou a narkozou sa predsa robi podrobne vysetrenie, vsetko je presne odmerane, nastavene, cely cas si monitorovana,.. strach mas iracionalny

lilke
27. okt 2023

Netuším už... Ale keď pred 10 rokmi mal syn problémy po presvihnutej narkoze, poškodilo sa mu 1 centrum v mozgu (potvrdené neurologom na EEG), hľadali sme možnosti. Poslali ho na neurofeedback, čiastočne pomohol. On napr. nemal poškodenú pamäť,ale senzomotorické centrum.

mooonika1975
27. okt 2023

Možno nejaké vitaminy, ženšen ?? Na prekrvenie ... neviem, nejako som to neskúmala .

autor
27. okt 2023

@mandarinka555 viem ze by som nesla na operaciu, ja nie som v stave moznej smrti ak na nu nepojdem

autor
27. okt 2023

@zuzuliennka1 ja lieky nejem, tak mam hadam organizmus silny...

autor
27. okt 2023

@lilke presvihnuta akoze dostal viac?

elmivelmi
27. okt 2023

Tak si pogoogli narkoza je riziko ore mensie deti a starsie osoby.

lilke
27. okt 2023

Áno, a potom ho vyše 4 hodín nevedeli prebrať, aj keď mu dali čosi na odbúranie narkózy. Ale jemu anesteziu dávala anesteziologicka pre dospelých, a asi neodhadla množstvo na 20kg dieťa, pri dospelých by sa to nemalo stať.

liv1
27. okt 2023

Nechce sa mi verit, ze tu niekto porovnava anesteziu s liekom proti bolesti 🙈

angel993
27. okt 2023

@lilke aj mne presvihli dávku a nemohli ma potom prebrať. Odvtedy mám taký strach z narkózy že keď mi pred pôrodom ponúkli sekciu kvôli veľkosti bábätká radšej som išla rodiť prirodzene. Aj tak mi nakoniec museli dať narkózu po pôrode kvôli zvyšku placenty a to som sa skoro zosypala. Ale našťastie ma anestéziológička pochopila a dali mi slabšiu narkózu. Polovicu operácie som bola mierne pri vedomí. Počula som všetko ale necítila som nič.

liv1
27. okt 2023
minenkak
27. okt 2023

@liv1 Možné nežádoucí účinky při užívání Ibuprofenu
Téměř každý medikament nese riziko možných nežádoucích účinků, i poměrně vzácných. Ibuprofen může vyvolat některé nežádoucí reakce především v žaludeční oblasti, např. nevolnost, průjem, zácpu, zvýšenou hladinu jaterních enzymů, ale i krvácení z nosu, závratě, či hypertenzi. Při nadměrném a častém užívání může dojít k poškození ledvin, poškození tenkého střeva, srdce, nebo ke vzniku žaludečních vředů. Některé studie hovoří, spolu s dalšími faktory, i o možnosti vzniku rakoviny ledvin. Prevencí je doporučené, krátkodobé užití a správné dávkování. O použití v těhotenství a při kojení je nutná konzultace s lékařem, (hovoří se o zvýšeném riziku potratu). Ibuprofen nesmí být užíván ke konci těhotenství, tedy ve třetím trimestru

minenkak
27. okt 2023

@liv1 môj muž má napríklad absolútny zákaz brat brufen aj vo vynimocnych prípadoch a jednorázovo

liv1
28. okt 2023

@minenkak vsetky lieky maju neziaduce ucinky, to snad vieme vsetci. Potom mas percenta, kolkym ludom zo 100, 1000 atd sa ten ktory neziaduci ucinok stal. Takze ked porovnas taky brufen a celkovou narkozou, niet o com. To ze tvoj muz nemoze, no tak je jeden z 1000 ludi mozno. Mozno menej, mozno viac. Zatial takeho nepoznam, ale ludoch po vedlajsich ucinkoch po narkoze poznam pomerne dost. Ale stale sme v rovine, ze nemozeme potovnavat liek proti bolesti s umelym navodenim bezvedomia

minenkak
28. okt 2023

@liv1 ale môžme, narkóza je kontrolovaná,predaj liekov proti bolesti absolútne nie a ten posratý brufen by napríklad nemali absolútne brať ľudia s vysokým krvným tlakom a kolky to vedia