icon

Kolonoskopia: Ako sa zbaviť strachu a pripraviť sa?

7. feb 2024

Zajtra ma čaká kolonoskopia a čím bližšie je to, tým viac sa bojím. Bolí to? Dali ste si injekciu či sa to zvládnuť aj bez? Dnes celý deň nič nejem, mám preháňadlo na predpis moviprep a teda zatiaľ toho moc nevyšlo, tak aj toho sa bojím aby som bola čistá a neposlali má domov.

miskakyska
7. feb 2024

@hugigugin díky,som bola v tom, že v lekárni musím kúpiť..

hugigugin
7. feb 2024

@miskakyska no mne dali. Ja som mala tiez take z lekarne kratke elasticke ale dali my hned samy. Možno do miesta vykonu to záleží.

zuzulkika
7. feb 2024

Ahoj...bola som nedavno s manzelom...vravel,že úplná pohoda,čakal horšie...presne ako pisu vyššie horšia bola preňho ta dieta😀

gaaaa
7. feb 2024

Hlavne piť veľa vody inak nebudeš vyčistenä.A radšej by som vypila aj ten druhý liter teraz lebo zajtra je to risk,aby si nebehala ešte tam. Ja chodim na kolono pravidelne každý rok,dva podľa výsledkov. Naposledy som bola v októbri a pán predo mnou mal nehodu všetko tam okadil schytala to aj sestrička,lebo ešte stále nebol vyprazdneny a hovorili mu že si mal dať radšej obidva litre deň predtým.

autor
7. feb 2024

@gaaaa Chodím stále a "cikám" ale zo zadu 🙈 Ako dlho to bude trvať, než to bude čisté? Inak ja si to chcem dať zajtra okolo piatej ráno, o pol jednej mám vyšetrenie to by mohlo byť ok?

barboorka
7. feb 2024

ja si davam vzdy iba jeden ten saklik, druhy uz nie.. mne z toho byva strasne na zvracanie, fuj, pripomina mi to tep na koberce ked som bola mala.. ten smrad.. ked ide zo mna len cista voda, uz to neriesim a nikdy som nemala problem s tym, ze by som nebola dobre pripravena..

gaaaa
7. feb 2024

Ja sa snažím piť po troške vodu nech to je čo najrýchlejšie . Už keď pôjde žlté alebo čistá voda tak už bude dobre.Zajtra keď to dáš skoro ráno doobeda by si sa mala stihnúť vyčistiť len uz potom nepi moc vody pred odchodom lebo ťa to bude stále nútiť behať.

autor
7. feb 2024

@gaaaa Ja už som okrem toho litra nápoja vypila ďalšie dva litre vody, ale stále to nie je číre. Tak neviem či sa stále čistím alebo ako dlho to bude trvať.

taynee
Odpoveď bola odstránená
gaaaa
7. feb 2024

Áno stále sa čistíš.

killerqueen28
7. feb 2024

Ja som bola predtym som presrala cely vecer, este som pri tom blbka piekla medovniky :D vysetrenie bolo dost bolestive ale zvladla som to a za odmenu som dostala velky burger a veternik od manzela :D

autor
7. feb 2024

Baby ja sa bojím, aby som sa mu tam neposrala 🙈

autor
7. feb 2024

@killerqueen28 Veď aj ja teraz stále chodím a už je to toľko hodín, no snáď zajtra to bude lepšie 😁 Žartuješ? Ja som si vypýtala od manžela veterník a burger zajtra po vyšetrení 😆

isis234
7. feb 2024

Máš mať dietu a ty zješ polovičku burgru...???? Pi vodu.Dodržuj všetko, čo ti u lekára povedali. Prečistíš sa, dobre to dopadne

gaaaa
7. feb 2024

Neboj oni sú zvyknutí Nebola by si prvá ani posledná 😀 Pi tekutiny po troške nech sa dobre prečistíš

valilienka2
8. feb 2024

@ivik4 prosím ťa kde si bola v narkóze, v MT ci ZA?

ivik4
8. feb 2024

@valilienka2 bola som v ZA

rheia27
8. feb 2024

brata vzdy uspavaju

valilienka2
8. feb 2024

@ivik4 aj si nieco doplácala?

ivik4
8. feb 2024

@valilienka2 tusim 150e to bolo alebo 100,nepamätam sa

autor
8. feb 2024

Baby tak mám po, dostala som injekciu, vraj aby som nemala zlé spomienky do budúcna, vyšetrenie v pohode, trošku nepríjemné, ale nič čo by sa nedalo zvládnuť. Len tie šialené kŕče po, ale to som vyprdkala a bolo dobre 😁 Odobrali mi tri vzorky, tak som zvedavá, vraj tam je niečo zapálené.

gaaaa
8. feb 2024

Super tak máš to za sebou. Zvládla si vypiť aj tie elixíry aj vyšetrenie 😊

autor
10. feb 2024

Ahoj baby, nechcem zakladať zbytočne ďalšiu tému, tak sa spýtal tu. Bolo som na kolono pred dvoma dňami a nemôžem na wc. Je normálne mať zápchu po kolonoskopii?

gaaaa
10. feb 2024

Ja som v deň kolonoskopie ešte pár krát behala na wc a potom som pár dní nebola. Až keď som normálne začala jesť.

kat2018
16. okt 2024

@zuzulkika ahoj ,prosím ta a kedy začalo manželovi účinkovať prehandalo ? Môj vypil obe dávky prešli 2 hodiny a vôbec nič sa nedeje . Už ja som na prášky

zuzulkika
17. okt 2024

@kat2018 ahoj...no jemu hádam do pol hodiny....a moja skúsenosť...,že to tiež nešli hneď....už je asi neskoro,ale mal piť veľa ,veľa vody....ja som sa snažila tiež ale mňa nevycistilo úplne....doktorka musela veľa odsavat.....ja vo všeobecnosti mam stým problém....verím,že mu dnes všetko dobre dopadlo

kacenocka2
25. nov 2024

@guudy prečo horšie chudi ľudia?

misienka123
28. nov 2024

Z čoho ste mali energiu pri diéte?
Dostala som pokyny, veď skoro nič nemôžem jesť..

simsalabim
28. nov 2024

@misienka123 ale ved sa mozes najest dosyta toho, co jest mozes. Ja som teda hladna nebola, az posledny den, kym som zacala pit tu zbrndu, potom som bola plna z nej.

misienka123
28. nov 2024

7 dni pred ľahká strava s nízkym obsahom vlákniny a zbytkov, nejesť surovú zeleninu a ovocie..
Tú vodu mám piť 16 hodín a druhú dávku 7 hodín pred vyšetrením