icon

Kombinácia liekov Escitalopram, Neurol, Klacid a vedľajšie účinky

katrin3588
1. aug 2025

Ahojte maminy,
Escitaloprám užívam už 10 mesiacov spolu s 0,06 mg (štvrť tabletky z 0,25 ) neurolu pred spaním (7.8. mám prvé sedenie ohľadom vysadenia neurolu 🙂 ) AD mi fungujú parádne. Mala som občas problém pred menzesom výkyvy, ale dalo sa to. Teraz mi bol pred týždňom nasadený Klacid 500 na pľúcne chlamýdie. Dostala som 2 balenia po 7 tbl. Prvých 5 dní bolo fajn ale už ten 6,7,8 mi ostalo hrozne, obrovská nechuť, samozrejme črevné ťažkosti, chápem , že to môže byť z atb. ale včera na mňa prišla taká hrozná nervozita, až sa mi žalúdok triasol, ostala mi zima, celá som sa chvela, ako keby úzkosť aj som plakala, nevedela som sa ukludniť dala som si magnesko, keďže aj tlak som mala zvýšený trocha 116/70 a ja mávam nízky 100/60 ,čiže som to cítila dosť. Mám týždeň pred MS , môže toto celé súvisieť s PMS a do toho tie atb. ? Lekárka vravela že kombinácia Klacid a AD je ok. Verím jej. Ale v bruchu totálny chaos od nechuti, vnútorný tras . Neviem, má teraz dovolenku takže neviem čo robiť , či vysadiť atb. alebo čo. Budem vďačná za každú pozitívnu správu alebo skúsenosť. Pekný deň 🙂

deti95060810
1. aug 2025

pozri vedľ. účinky antibiotik. môžeš to mať aj z antb.
ak bude veľmi zle, daj si 1/4 tabl. Neurol aj ráno. to máš malinké dávky. uvidíš čo to s tebou spraví, ale tras by mal prestať.

katrin3588
autor
1. aug 2025

Toto som našla po dlhom pátraní o atb Klacid a zrovna ja mám tieto vedľajšie účinky 🙈 podarilo sa mi dovolať lekárke na súkr. mobil tak hneď že mám vysadiť atb.
no na porazenie toto fakt.

Áno, nervozita a úzkosť sú vedľajšie účinky, ktoré sa môžu vyskytnúť pri užívaní lieku Klacid. Tieto účinky sa uvádzajú v príbalových letákoch lieku ako možné nežiaduce reakcie.

katrin3588
autor
1. aug 2025

Zvyčajne po vysadení Klacidu by mali nežiaduce účinky, ako je úzkosť, ustúpiť. Tak dúfam 🙂 tak nie každému sadnú ako majú.