Komplexy zo vzhľadu
ahojte, máte tu niekde nejakú poradňu alebo skupinu kde by som mohla riešiť to, že mám komplexy zo svojho vzhľadu ? :( tu MK
Urážal Ťa niekedy niekto kvôli vzhľadu, mal niekto hlúpe poznámky na Tvoj výzor, výšku, váhu atď..?
@valeria_h občas ano, ale vyslovene, že som škaredá nie, skôr aké mám oči a nos :( ale zažial som s...xuálne obťažovanie
@mesiacikluna Pozri, mňa celý život urážali, že mám malé prsia, že mám široké boky, že mám silné lýtka (nemám), že som tuctová v tvári.. strašne mi to ublížilo. Nemala som žiadne sebavedomie a aj som to vyžarovala, preto som vždy narazila na také typy ľudí. Odkedy sa mám rada, takýchto ľudí nestretávam, vôbec ich neregistrujem. Určite mám nedostatky, ale myslím, že som celkom k svetu 😛 A určite aj Ty, len sa musíš naučiť mať rada. Zapamätaj si, že krása je v oku pozorovateľa.
Nemáš dôvod sa nemat rada. Kto udáva trend? Kto povedal ze malý nos je pekný? Kto povedal ze malý zadok je pekný? Prečo máme nasledovať nejaké aktualne trendy ?
Vieš čo si myslím? Ze ak by si mala paly zadok , iné vlasy tiež by si nebola so sebou spokojná. Jednoducho by si si na svojom tele našla niečo iné co sa ti nepáči. Z nejakeho dôvodu sa nemáš rada a problém nie je v tvojom tele ale v tvojej hlave. Ale nie jento tvoja chyba. Zrejme niečo vo tvojom živote ta tak ovplyvnilo. Skus nájsť pôvodcu toho všetkého, možno aj u psychológa. A začať oc znova. Zaľúbiť sa do seba. Hlavne vzdelávať sa a pozitívne myslieť. Myslím ze inteligencia a dobre srdce z človeka doslova vyžarujú a priťahujú ostatných
Na odľahčenie: vždy keď som prišla domov zo strednej mi brat povedal. Vedel som ze si už blízko, lebo tvoj nos už dorazil 10 min. pred.tebou :D mam ho veľký no .
@cecilia29 tak riešim to ale neviem pôvodcu
@mesiacikluna skus pouvažovať nad psychológom, možno spolu nájdete pôvodcu. To je podľa mňa základ.
@cecilia29 už navštevujem ale je to asi na dlho :(
@mesiacikluna a si veriaca?
@cecilia29 nie, nie som. a čo to s tým má spoločné ? 🙂
@mesiacikluna mne viera pomohla k tomu aby som nedostavala do takýchto komplexov. Preto som sa pýtala
@cecilia29 a pardon za otázku ale nebolo to tým, že vlastne si sa zapodieaval niečím iným a možno nejaké pekné texty z Biblie ti pomohli na to nemyslieť ? 🙂
@mesiacikluna nie vôbec. Išlo o podstatu viery. Ak miluješ Boha , považuješ ho za dokonalost a vieš ze každý človek je stvorený na jeho obrazy kúpe ho tak jednoducho neexistuje aby bol človek škaredý. Čiže ide o samotnú filozofiu náboženstva, nie ze nemám čas vidieť sa v zrkadle.
@cecilia29 znie to síce pekne ale nemyslím si, že to môj problém vyrieši 🙂 ale ak ti pomohlo je to pekné, ked sa prijmeš a máš sa rada 🙂

@cecilia29 obdivujem ľudí čo sa prijmu :(
@mesiacikluna každý to dokáže, aj ty ...
@mesiacikluna Skus tomu dat sancu, mne tiez Boh pomohol sa mat rada. Nechcem zniet ako puritanka alebo ta odstrasit katolibanskymi recami, ale ked na sebe pocitis, aku lasku ti vie dat Boh, tak bude potom uplne prirodzene sa mat tiez tak rad a od inych vyzadovat viac nez len povrchne prijatie.
@dadis tak iste vzhlad je také možno niečo povrchnejšie ale ja sa do kresťanstva nevyznám a nebola tak vychovávaná 🙂 ale vážim si pomoc
@mesiacikluna Vieš, možno je to aj vekom. Teraz netuším, koľko máš rokov, ale spôsob myslenia alebo vôbec to samosledovanie, ako vyzerám atď. je typický pre 15-25 ročných. Problém určite nie je v postave, ale v psychike, v myslení, v hlave. Odporúčam hľadať témy, knihy o sebaprijatí, sebapoznaní, sebaláske. Čítala som jednu: Buď dobrý sám k sebe- Anselm Grunn. Ale knižnice a kníhkupectvá sú určite plné podobnými knihami. Ešte pohľadám link, ktorý ti pošlem, ak nájdem. 🙂
@mesiacikluna Mozno je vzhlad povrchny, ale urcite ho vsetci riesia, to si urcite priznajme. Nastastie je tolko podob krasy, ze kazdy je pre niekoho krasny.
@mesiacikluna Tu je odkaz na stránku: https://coolschool.ozpersona.sk/osobnostno-soci... Na pravej strane klikni na ti moduly, vytlač si, preštuduj. Už som si našla, že máš 19, tak si úplne normálna, že ťa trápia takéto veci. Ale kľudne si opakuj: Takéto maličkosti ma nemôžu rozčúliť. A kľudne to adresuj svojmu zadku. 🙂 Capni si po ňom a veselo vykroč, určite si krásna. Dôležitejšie je to, čo máš v hlave a ešte dôležitejšie, čo máš v srdci. ❤
@dadis tak to každý ho rieši , ono to má vplyv na dosť vecí
@loliki pozriem 🙂
@mesiacikluna ahoj, osobne nemám rada reči typu prijmi sa, maj sa rada, určite si pekná alebo nedajbože na vzhľade nezáleží. Tak tomu ver že záleží. Na krásneho človeka sa spoločnosť inak pozerať, taktiež to má ľahšie s hľadanom si partnera. Toto sú všetko sladučké reči slúžiace ako útecha. Nemám ich rada. Ja som bola vždy škaredá, vždy v triede som bola ja tou najškaredšiou. Ľudia si ku mne nechceli ani sadnúť na strednej. Vždy vsade uprednostnili človeka ktorý vyzeral dobre. Ja si niekedy aj viem poplakat za to ako vyzerám ale zároveň mojou útechou je to že som zdravá. Vždy sa tak snažím utíšiť že koľko krásavic je na svete ale majú nejaký zdravotný problém ktorý ich obmedzuje a že radšej byť špatná ale zdravá. Ale samozrejme sú obdobia kedy to ťažko znášam. Ale nikdy to nedávam najavo, vždy sa usmievam, som pozitívne naladena, proste som sa nastavili tak aby tí ľudia nevideli že ma to trápi. Oni vidia že som škaredá ale keby vedeli že ma to trápi, mohli by sa snažiť ublížiť. Ja som sa ale rozhodla že sa už nejdem trápiť niečím, čo dokážem zmeniť. Mám obrovský hrbolaty nos- šetrím na plastiku. Plastika je vec ktorá dokáže neuveriteľne zdvihnúť sebavedomie a odstrániť komplex. Takže na to rozhodné pôjdem. Na botox si ešte netrúfam, musím sa o tom viac informovať, nejaké tie vrásky už sú ale myslíme že botox ešte priskoro - proste vekom určite. Preto ti vravím, trápia ta veci ktoré sa dajú zmeniť? Zmeň to. Vravíš o rysoch tváre - to sa dá vykonturovat rôznymi liciacimi technikami, je to ťažké ale dá sa to naučiť. Vlasy? Prosím ťa, vlasy sú ten najmenší problém. Môžeš ísť na predĺžko, zmeniť farbu, vyžehliť/ natočiť. Píšeš o postave. Viem aký je to boj. Ja mam podvýživu a keby si videla všetky rie reči ktoré som už počula na svoju adresu, viem aké ťažké je s tým niečo robiť ale našťastie veľmi dobre vie pomôcť vhodný šatník. Ale hlavne myšlienka, že postava sa naozaj zmeniť dá len v našich prípadoch to chce asi správneho trénera ktorý nám ukáže ako a bude na nás dozerať, nútiť nás s tým niečo robiť. Ale bohužiaľ sú veci ktoré sa zmeniť nedajú, môžem ti asi povedať len toľko k tomu že sú krasavice ale aj menej pekné ženy. Tak to bohužiaľ vždy bude. Mňa si za môj život všimol len jeden chalan, inak mi nikto nikdy nepovedal že som pekná. Neviem aké je počuť to. Musí to byť krásny pocit.

@dadis ja to riešim ale ťažko to ide , trápi ma to už roky ale neviem odkiaľ to pramení