icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

emimirlen
11. mar 2019

@ppetricita Hpv pozitívna nemusíš byť automaticky. Treba o to požiadať,aby ti to vyšetrili. Platené vyšetrenie LBC ktoré stojí okolo 20eur to vyšetruje. Aspoň ja som si to dávala. Inak HPV vírusov je veľa,okolo 120tusim, označujú sa číslami a niektoré z nich sú silno rakovinotvorné. Určite sa na to opýtaj tvojho gynekologa, nech to vysvetlí a aj vyšetrí 😉 a to či ti to môže spôsobiť aj iný vírus neviem. Mne tu baby poradili posilniť veľmi imunitu aby si organizmus s daným vírusom poradil sám,lebo inak to ani nejde. Brala som Cčko, Dčko, indonal Forte, acetylcystein v práškovej forme a to som pila. Ja som si nasadila aj aleo Vera,to mi dobre aj na žalúdok robila ( keďže aj s tým mám problem) a keď som dobrala indonal (3 mesiace a potom 3mesiace pauza) nasadila som si ešte rakytnikovy olej. HPV som teraz nemala. Držím palce.

janka2273
11. mar 2019

@ppetricita Pap II a Cin II nie je označenie vírusu 😉je to značenie štádia poškodenia krčka...virus je Hpv...ak ho nemáš v papieroch,tak ťa naň zjavne netestovali, nakoľko sa predpokladá, že poškodenie krčka vzniká práve kvôli tomuto vírusu...ale je pravda,ze infikovaná ani byť nemusíš a mozes to mať aj z niečoho iného... zápal,atd 😉

maja923
19. mar 2019

Ahojte. Chcem sa len informovať. Pred 2 rokmi mi bola robená cyto. Mala som ju pozitívnu a blata som s mužom aj nejaké lieky. Mala som zároveň aj nejakého streptokoka (pravdepodobne to len neviem nazvať nepamätám si presne čo ešte som mala) aj na to som brala myslím nejaké čipky. Bohužiaľ na kontrolu som už nešla. Sla som najmä kvôli tomu, že som chcela vnutromaternicove teliesko a tak mi bolo povedané, že nebojte sa toto ma 80% žien ale tým že chcete teliesko, tak Vám bol robený aj tento test a je dobre to preliecit. Fakt si viac nespomínam či bol robený ,,nadštandard” test na toho ,,koka” alebo na niečo iné čo sme boli s mužom obaja liečení. Bohužiaľ na kontrolu som nešla keďže som si to teliesko rozmyslela a v domnienke, že to nie je nič vážne som to vlasne neriešila. Lenže na preventivku som sa spamätala až teraz. A bola som v pondelok a dr brala aj cyto, pozrela zo spodu sonom a povedala že na krčku je zmena a že tam je aj nejaká cievka. Ale že je možné že je to po tej cyto že mi to tam poškodila. Povedala že o mesiac mám volať za výsledky ale mysli že je to v poriadku. Ale každopádne o 4mesiace mám prísť na ďalšie cyto. Smaozrejme ja som si už musela guglit čo a ako. Dr bola veľmi pokojná pohodová a tak ani ma nenapadlo znepokojovať sa. Ale to ona asi musí byt. Ja som ale teraz v strašných obavách..pretože po gugleni mám príznaky snáď všetky. Kríze ma bolia, brucho ma boli. Nie je to nič výrazne dokonca take že by ma to obťažovali, len keby som jej to tam aspoň spomenula. Brucho ma vlasne občas ani nie že zabolí ale akoby som len niečo zacitila. To som doteraz pripisovala črevam, nakoľko som vždy mala ,,hlučný a občas aj citeľný” prechod crevami. Ďalej tie krize-tie som doteraz pripisovala tomu, že spávam s deťmi a tie si každú chvíľu na mna lahnu, potom nemám miesto, spím dokrutena a nepohodlne. Často ma potom bolieval chrbát aj šija - z vankúšov. A obe deti sa radi ponosia občas na rukách, maly sa odplienkuva, takze toho denne x-krát beriem na ruky. No len v súvislosti s návštevou gynekologicky a následného zisťovania nejakých info som sa dostala do celkovej nepohody až obrovského stresu. Naozaj. Neviem čo môžem očakávať, som presvedcena že výsledky nebudú dobre len sa bojím čo ma čaká :( vie sa mi niektorá z vás aspoň priblizne vyjadrit k tomu? Prosím neodsudzuje ma že som si jednu preventivku neodśuzila- mám za to bohaté svoje výčitky. Predchádzajúcu noc som nespala dokonca cely deň hnackujem (čo je u mna prejav stresu) ďakujem

adela2611
19. mar 2019

@maja923 Majka prosím ťa a z čoho sa takto predčasne stresuješ? to chceš byť v strese mesiac, kým prídu výsledky z cyto- neblázni, upokoj sa - ani len nevieš čo za zmeny sú na krčku, možno len niečo malé a možno vôbec nič.. Počkaj na výsledky a potom sa uvidí, podla výsledkov či ťa lekárka bude len sledovať a urobí dalšiu cyto,alebo ťa odošle na konizáciu, je zbytočné sa predčasne stresovať a byť v psychickej nepohode, pokoj klud všetko je riešiteľné a takto si zbytočne privoláš zbytočné zdrav.problémy s hnačkov..a inak o výsledky sa môžeš skúsiť informovať aj skôr ja som mala výsledky do 2 týždnov.. drž sa a nestresuj..Potom si napíšeme ked budú výsledky ,teraz si môžeš akurát začať posilovať imunitu, prečítaj príspevky vyššie- napríklad: vit.C,D , včelí peľ , rakytníkový olej a mnoho dalšieho..

janka2273
20. mar 2019

@maja923 Presne ako píše adela vyššie, žiadny stres😘a to kde si vyčítala také príznaky?? Mňa nič nikdy nebolelo,ms som mala presnú ako hodinky a a chodila som ročne na preventivky a aj tak som mala zlé výsledky 🤔 v kľude vyčkaj na výsledky a priprav sa teda na to, že pôjdeš na jednoduchú konizaciu a hotovo😉 už ani negoogli😉ja som pedant a zisťovala som si dlhé dni a hodiny všetko možné okolo ochorenia a aj zákroku a zbytočne ma to vystresovalo..bola to chvíľková záležitosť 😘a pomohlo😘keby niečo, kľudne napíš...

@adela2611 a samozrejme som ešte nebola na kontrole😱😉ale už sa tam snáď dostanen,preto som nepisala info o vysledkoch😘😘si ok?

spageta85
20. mar 2019

Ja nemám slov ....pokiaľ som nepodstúpila konizaciu vždy som cytologiu mala v poriadku!!! Odkedy som bola na konizaciu už 2x v cytologii vyšla zmiešaná bakteriálna flóra .....a lekár to už ani nerieši prvý raz mi dal gynoflor ktorý bol podľa mňa o ničom a slabý ešte aj mykozy som znehodnotenie dostala a teraz nič...

adela2611
20. mar 2019

@janka2273 Ahoj Jani áno ja som bola na kontrole a som oki, kontrola o 4-6 mesiacov, pôjdem v máji, alebo priebehu júna ako mi to časovo vyjde, ešte ma čaká opakované vyšetrenie mamografom prsníkov a snád budem mať pokoj na dalšie obdobie..

adela2611
20. mar 2019

@spageta85 výplachy si si nerobila, ? mne sa podarilo vyplaviť bakterie výplachmi, čípky mi vôbec nezabrali

spageta85
20. mar 2019

@adela2611 nie veru aké si si robila konkrétne?

adela2611
20. mar 2019

@spageta85 repíkový som si robila, aj s rakytníkovým olejom,

janka2273
20. mar 2019

@spageta85 aj šalvia je výborná na to, takú silnejsiu si sprav a aj sódou bikarbónou sa vyplachuje 😉 neskúšala si tie bylinné guličky??

janka2273
20. mar 2019

@adela2611 Tak super😘😘😘a preco opakovaný mamograf?? Ja ten odmietam už roky..nechcem to

janka2273
20. mar 2019

@spageta85 Dokonca silnejším roztokom céčka sa vyplachuje (práškového) 😉

spageta85
20. mar 2019

@janka2273 coo a to všetko sa zarába či hotové kúpim?? Nie guličky som nemala to skade sú?

adela2611
20. mar 2019

@janka2273 Jani opakovane pre benigný nález, aby sa to nezvrtlo

maja923
21. mar 2019

@janka2273
@adela2611 ďakujem Vám dievčatá. Ja som taka - keď sa niečo dozviem neriešim ale po pár hodinách mi to začne dotekat a začnem rozmýšľať, hľadať a vytvárať si závery. Potom sa na čas dostanem na dno z ktorého daň hrabem (stále nič neviem). Na další deň som ,,sa už liečila”. Takze mi aj vaše rady padli vhod. Muž si dáva ryby olej - tak som tiež začala (no akože fuj a treba na to techniku aby som to vôbec udržala v sebe 🤢). Vlasne stavu už dlhodobejšie mením presne tým smerom, o ktorom som sa Dočítala ako najvhodnejšom. Takze kopa ovocia a zeleniny v surovom stave, masa menej, veľa obilnín a strukovín. Takze už len pritvrdzujem. Ešte ten rakytnikovy okej som tu niekde postrehla ale musím pozrieť vitamíny, no pravdepodobne mi švagor cez víkend prinesie svoj zo záhrady (čiže ešte aj toto som mala ,,načasované” lebo už dávno sme dohodnutí že nám prinesie nakoľko sa fakt snažíme zdravo sa stravovať). Takze nejaké vitamíny by som mala. Veľmi ale ďakujem za podporu a určite dám vedieť čo je so mnou. V stredu budúcu idem na krv skúsim sa spýtať na tu cytológiu lebo predtým som výsledky mala za týždeň a nezdá sa mi teraz ten mesiac čo mi povedala. Tak dúfam že bude všetko v poriadku. Verím. 😘

adela2611
21. mar 2019

@maja923 Správne treba veriť..určite bude všetko v poriadku..

janka2273
22. mar 2019

@adela2611 joj,ja rozumiem a prajem veľa zdravíčka,ale toľko ožiarenia😥🤔 neznášam tie mamografy, už by mohli konečne aj niečo lepšie začať používať 😉nebola som ani raz na mamo...Raz som čakala v jednej kaviarni v Ba na známeho a došli tam 2 onko pacientky...dali sme sa do reči,bavili sme sa aj o chorobe a jedna z nich mi vraví,ze jej nič nebolo, pravidelne chodila na mamo,až jej raz pri tom vyšetrení nejak silno zatlačili na prsník,buchli do neho atd a o pol roka už mala nádor 🤔🙄 ťažko mi hodnotiť, či to bolo z toho,alebo by ho mala aj tak,no doteraz to mám v pamäti 🤔🤔🤔ake celkovo ma tie silné dávky žiarenia na každý prsnik nijak nelákajú...asi moc o tom čítam 😉

janka2273
22. mar 2019

@maja923 Neboj , držím palce 😘 ja mávam výsledky vždy za cca 3 týždne, skôr nie😉

adela2611
22. mar 2019

@janka2273 najradcej by to nepodstupila ani jedna zena,ale samovysetrenie ak mas velke prsia a "vytahane"tak je to skoto nemozne si vysetrit ja som si nic nenahmatala isla som preventivnebpo 40a bac nalez aj ked benigny ale uz tam nieco je ,nejake zmeny a tak radcej podstupim mamo aby sa to v cas podchytilo keby nico.mam viac kamosiek ktorym zistili zmeny na prvom mamo a boli zhubne,ja sa tej pliagy tak bojim...

janka2273
22. mar 2019

@adela2611 jasne, chápem ťa 😉aj keď dosť zistení nádorov na mamo je mylných vraj a ženy zbytočne podstupujú liečbu vraj 🤔no my laici to ťažko posúdime a človek nevie, čo je pre neho lepšie...

adela2611
22. mar 2019

@janka2273 Janička je veľmi smutné, že niekto kvôli zlej diagnostike, musí podstúpiť tak náročnú liečbu..

demetria
22. mar 2019

@janka2273
@adela2611
Dievcata, nikdy nikto nelieci ziadny nador bez toho, aby bol histologicky potvrdeny. Je to najzakladnejsia podmienka. Zobrazovacie metody (RTG, USG, mamo, CT, MMR) su len pomocne metody, za ziadnych okolnosti nie su dostacujuce na rozhodnutie o liecbe. Vynimkou su len niektore tumory CNS, aj to neviem, ci aj u nas.

ppetricita
29. mar 2019

@maja923 ahoj, ja som po konizacii. Vcera mi ju robil, ale mojej zlej cyto nic nepredchadzalo. Ako keby ani nebola, na prejavy sa vykasli, vobec s tym nesuvisia. Drzim palce🙂

maja923
31. mar 2019

@ppetricita no už som ,,pri rozume” ale stále ma to trápi aké budú výsledky. Krv mám ok takze som trochu kludnejsia no ešte vydržať dva týždne a uvidím 🤔
A ty sa ako cítiš? Si v nemocnici alebo doma? Teda je to ambulantných zákrok?

ppetricita
31. mar 2019

@maja923 robili mi to na heydukovej 28.3.
Nastup do nemocnice bol 27.3., cize den pred, kvoli priprave. A piatok, 29.3., ma pustili po ranajkach domov. Doma budem do 7.4. odporucili mi orve 3 dni lezat a menej chodit. Nevysedavat. A veru spatne ked pozriem aj mali pravdu. Lebo ked mi robili biopsiu, tak som dlhsie sedela a ako som sa postavila, tak som zacala krvacat. Teraz zatial po konizacii nekrvacam. Ale je to treti den, len spinim. Keby chcem predist krvacaniu, tak musim byt doma snad vyse mesiaca, lebo sice je to individualne, krcok sa hoji viac ako 6 tyzdnov vraj. Ktovie. Takze 10 dni doma. A potom si budem musiet dabat velky pozor. Ziadne prudke pohyby, ziadne dvihanie tazkych veci, alebo predklony atd.
Vysledky o 7-10 dni. Sama som zvedava. Ale kazda mame strach, nie si jedina 🙂

ppetricita
31. mar 2019

@maja923 Ja mam 33r., ziadne deti, PAPII a CIN2. Zaver: Tazka dysplazia krcka maternice. A histologia moze byt aj horsia. A co urobim ? Nic. Nic nezmenim. Ako je, tak je a vsetko ostatne budem riesit, az ked to bude aktualne 🙂
Uz nikdy na seba predcasne nedopustim ziadny stres.
Dzim paste ✊🏽

maja923
31. mar 2019

@ppetricita och tak držím palce že je všetko v poriadku. Si mi vlasne rovesníčka takze si to trochu zosobnujem a predstavujem na sebe, čo si písala. No je mi jasne že som v tomto pekne spanikarila..len keby išlo len o mna tak to asi neriešim. Ale ja zase kvôli deťom. Ale veruze to bolo dobre aspoň vidím že sa musím starať aj o moje zdravie. Ináč držím ti palce aby všetko bolo v čo najväčšom možnom poriadku. A bude 🙂

ppetricita
3. apr 2019

@maja923 dakujem ti, daj vediet o sebe ♥️

ppetricita
7. apr 2019

Ahojte, citam rozne nazory na krvacanie po konizacii. Prve 3 dni som nemala nic, nasledovali dni ruzovej vodicky a teraz mam 3 dni (pia-ne) take mierne krvacanie, ale dokopy 1 vlozka/den .. ked sa to nazbiera pocas dna. Je to normalne ? Som dnes 10ty den po konizacii. Mne bolo povedane ze krvacat by som nemala, ale zase na strankach sukromnych klinik je uvedene, ze spinenie, vytok, ci mierne krvacanie je ok. Ze rana sa cisti ? Mam zajtra rano ist ? Ci co mam robit.