Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@emimirlen ty mi nahodou nevies povedat ? 🙂 prispevok vyssie.
@janka2273 boze dakujem za takyto rychly nazor, hned si ma ukludnila 💋
Ono ja som totiz trosku poznacena z biopsie pred konizaciou.. mala som masivne krvacanie a pohotovost. Tak uz som taka citlivejsia na to. Pritom lezim ako lazar 10 dni. Nic nerobim.
@ppetricita hlavne sa zbytočne tým nezaoberaj a nestresuj sa zbytočne 😘😉si urcite v poriadku, každá žena na to môže reagovat inak a pokiaľ nemáš veľké bolesti, či veľmi silné krvacanie,je to v úplnom poriadku😘😘 takže pekne relaxuj a lieč sa 😉 a nikam zbytočne chodiť nemusíš
Ja som začala 10 deň po konizácií krvácať ale u mňa to prišlo tak nahle tak som radsej sla na pohotovost, vraj praskla cievka ci co tak mi urobili maly zakrok a nechali pre istotu 3 dni v nemocnici. Ale u mna sa to spustilo tak nahle akoby si sa porezala. Ale i tak nebolo to nic hrozne.
@janka2273 Jani dakujem krasne 🙏🏽
@janajanajana jasne.. ale to bola nehoda pri prudkom pohybe - sa stalo aj mne (pisem vyssie)
Moja otazka bola na mierne denne krvacanie, akoby mensia menstruacia.. 👍🏽
@janajanajana mne sa to tiež takto stalo🤔bolo to v noci s z ničoho nič to prišlo ako prílivová vlna😱😂🤔ale len naraz väčšie množstvo odtieklo a našťastie sa to zastavilo...nešla som teda nikam a ďalej už bol kľud 😉 stáva sa teda všeličo po konizáciach, či kyretažach,len netreba hneď panikáriť... samozrejme,ak sa spustí takéto max silné krvácanie a nekončí,treba vyhľadať pomoc 😉
@ppetricita ja som mala po konzumácii cca 5 mesiacov menzes rozladený", takže aj na to sa priprav... samozrejme priebeh u teba moze byť iný 😉😘 mávala som ho v trvaní aj 2 týždne a chodil všelijako🙄potom sa to upravilo.
@janka2273 skor odlivova vlna 😁
Kokos a presne pre toto, si kazde rano umyjem vlasy, nalicim sa, obleciem sa a marodujem pri telke jak herecka (aspon raz by som chcela zazit, ze by som si len tak strapata behala po byte ) - proste vzdy pripravena vystrelit do nemocky 🤦🏽♀️😂
@ppetricita normálne buď strapatá aj celý deň a kašli na to😘😘😘 nečakaj na to, že sa stane niečo zlé,ale sa uvoľni a mysli pozitívne 😉😘
@janka2273 hahaaa no u mna aj po konzumaacii, sak nic nerobim len lezim a prasim 🥪🍟🧀🌯🍳🧁🍪🍫😜💋
@ada2007 ahoj, ja som bola na konizacii krčka maternice v Prešove v starej pôrodnici. Boli so mnou aj žienky čo ich ráno so mnou prijali, na obed nas robili a večer šli domov. Ja som bola na zákroku tak som ležala 3 či 5 dní, už so presne nepamätám. Ale samotná operácia netrvala dlho, myslím že nejakých 45min. Bola som v celkovej narkoze, prebrala som sa tuším o hodinu čo má uspavali. Zle mi bolo prv z narokozy, ale dalo sa to vydržať. Nechávali má ležať hlavne aby sa krvácanie nespustilo, mala som spinenie a pri prepustení mi nakazili veľa oddychovať, ležať, nenamahat sa, nič nedvihat, nepredkladat, necupat. Kŕčok že sa zotavuje až 6tyzdnov. Čo bolo u nás a pri dvoch malých deťoch zaujímavé. Ale dali sme to nejako. Inak som sa cítila celkom dobre, bolesti v podbrušku troška, spinenie dosť dlho som mala, jednu chvíľu aj také zapáchajúce ale našťastie prešlo. Menzes som mala rozhodeny skoro 9mesiacov, posunul sa mi cyklus na 26dni a už 4dni predtým spinenie. Tak neviem či som pomohla. Držte sa a želám veľa zdravia.
Ahojte. Dnes som mala vysledky histologie. Tak som v poriadku 🙂 kontrola o pol roka.
@ppetricita No super, blahoželám😘😘 budeš v pohode aj o pol roka,neboj 😉
@janka2273 aka pozitivna chi, ale ano, treba verit a dakujem pekne 😘😘
@ppetricita super 😉 tak len veľa zdravíčka želám.
Boze zas som tu 🤦🏽♀️🙈
Ale ja musim napisat ... bola som dnes odniest vysledok mojej gynde. Tak v pondelok ma cakaju dalsie vysetrnenia a cytologia, nakolko mam vo vysledkoch uvedene aj chronicke zapaly a ten mi ide horizontalne .. takze stale neni finish. Cakaju ma aj nejake inunologicke vysetr. a pod. Dnes mi dala tabletky kyselinu ascorbovu na to krvacanie (uz je slabulinke ale aj tak)
Co ma vsak trapi (zabudla som to povedat ked som sedela na riti) ze ma boli posva. A teraz je to este horsie ako som doma. Citim dole neskutocny diskomfort, ja ani neviem vysvetlit co to je, ale bolest akoby pri vchode do posvy, aj dnu v poste citim akoby som tam nieco mala co zavadzia, ako tampon alebo. Opuch, prekrvenie ? Neviem. Cudne. Nepali ma ani nestipe ale je to hnusne. A cakam menstruaciu. Mavam bolestivu. Ze by to mohlo mat suvis ?
Vysetroval ma onkolog pred 2 dnami, videl by pripadny zapal, da sa zapal vidiet ?
Boze mne sibe, ale mozno niekto vie a ukludni ma 🙏🏽😃😊
@ppetricita chronický zápal mám tiez
@spageta85 a co s tym idem sakra robit ? Chronicky mierny zapal mam z vysledkov z histologie po konizacii, ale nevedela som o nom. Gynekologicka mi dnes vysvetlila, ze tento zapal je podobny herpesu. Mate zapal, vybehne herpes. Vy mate zapal na krcku ale neprejavi sa.. je tam po case ta bunkova dysplazia. Lebo ten krcom zachytava infekciu aby nesla dalej. Ale odkial ten zapal je, kde sa vzal ? Vraj imunita.
No ale tu ide o to, ze teraz mam druhy den pocit, akoby som mala nieco napchate vo posve. Proste akoby cudzie teleso. Akoby ma ta nieco tlacilo. Tak neviem ci konizacia + ocakavana mesntruacia, alebo sa deje nieco zle ? Vravim, videl ma onkogynekolog 2 dni dozadu a vsetko bolo ok. Citala som najcastejsie - zapal, alebo reakcia na nejaku kozmetiku. Akoze mam novy gel na intimnu hygienu a tiez som pouzila parfumovane vlozky - docasne. Nemala som ine.
Tak neviem. A to som dnes ja sprosta bola u svojej gyndy a nepovedala som to, lebo sme riesili histologiu a co dalej. No a idem tam v pondelok, tak snad sa mi nic nestane. Na pohotovost je asi blbe ist s takouto vecou ze ?
@ppetricita
Akutny zapal uvidi, chronicky moze ale aj nemusi. Mierny chronicky zapal je uplne bezny nalez aj u zien, ktorym sa vysetruje krcok z uplne inych pricin (napr. pri hysterektomii pre myomy) a na nic sa nestazuju. Je to skratka sliznica, ktora podlieha vonkajsim vplyvom a reaguje na ne. Je velmi tazke povedat, ako suvisi miera tazkosti so zavaznostou histologickeho nalezu. Zena s minimalnym histologickym nalezom moze mat velke tazkosti - bolesti, vytok, a naopak zena s brutalnym zapalom sa bude stazovat mozno nanajvys na mierny diskomfort.
Ries kliniku, nie histologicky nalez. Ak ti je blbo, nedaj sa odbit tym, ze v histolke dokopy nic nie je. A opacne, nenechaj si vnutit priznaky, len preto, ze mas nieco napisane v naleze.🙂
@ppetricita chronický zápal krčka maternice mi zistili pri biopsii a následne kôli tomu mi robili konizaciu či to ale bolo k niečomu netuším .
@demetria dakujem. Nie, nie, zas tak mi nehrabe, ze precitam si vysledok a vsugerujem si bolesti v posve 🙂)
Ja si myslim, ze to bude tou ocakavanou mestruaciou, mozno je ten krcok citlivejsi a preto to cele citim, je to tak viac prekrvene a citlive asi .. musim mysliet pozitivne. Aj keby bol nejaky zapal, tak do pondelka sa mi hadam nic nestane, ze ? 🙂
Inak dakujem moc za tieto vety 🙏🏽♥️
Tiez si myslim, ze nejaky tazsi zapal by videl uz aj on.
Ahojte baby prosím Vás máte nejaké skúsenosti s kolposkopiou?
@anonymka11 to je odobratie vzorky na blizsie vysetrenie krcka.....da sa to v pohlde zvladnut trva to 5 minut a potom len cakat na vysledky
janka2273
adela2611
Kocky, ako je to s kontrolnými stermi? Po konizacii som mala kontrolné cytostery v novembri, bola som na Tom že ďalšie budú o pol roka, ale lekárka mi dala kontrolné o rok, teda novembri 2019. Bežný postup? A ako sa inak máte a cítite 😉
@emimirlen ahoj 😉ja som mala 3x po sebe po pol roku,no na ten posledný som bola až pred mesiacom,lebo som nestíhala 😉 Ja mam taký pocit, že si to menežuje každý lekar podľa seba🤔🤔niekto chodí už po 3 mesiacoch na kontrolu a viackrát po sebe,niekto aspoň ako ja viackrát po pol roku a ak je to stale OK,tak potom až po roku na klasickú preventívku a zjavne aj ako Ty, že jedna kontrola po pol roku a ak si v pohode,tak potom až o rok na prevenciu....nuž zjavne sa im nechce s nami toľko babrať🤔🤔 Ja pôjdem po lete sama radšej na LBC,lebo tiež mi ďalšiu kontrolu nedala,mala som vo výsledku len nejaké nenádorové zmeny na krčku a inak Pap2 😉😘
Tak radšej si zaplatím ster,aby sa zas z toho čosi nevyklulo zlé 🤔😘
@ivka1984 takže doktor mi nebude vedieť hneď povedať aký je ten krcok?
@anonymka11 kolposkopia je vyšetrenie pod špeciálnym mikroskopom a bude ti vedieť hned povedať, čo vidí, nakoľko zmeny na krčku sú takto omnoho lepšie viditeľné,ako pri bežnom vyšetrení 😉ona skôr písala, že doktor odoberie vzorku z krčka,z miesta,kde to bude najviac poškodené a to zašle na ďalšie vyšetrenie 😉

@ppetricita vôbec nestresuj 😉mne bolo tiež povedané, že nebudem vobec krvácať a bolo to ako u teba a takto to trvalo cca 3 týždne, možno viac, takže buď v kľude 😉😘