Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@janka2273 a prosím ťa a vďaka tomuto vyšetreniu sa viem vyhnúť konizacii alebo to je len také oddialovanie tej konizacie?
@anonymka11 Týmto vyšetrením sa nemáš ako vyhnúť konizácii,ak bude potrebná...pri klasickej preventívnej či inej gyn.prehliadke lekár vidí pomocou takých nástrojov so zrkadlami v akom stave je sliznica krčka..má byť pekná ružová a bez nejakých fľakov bielych,či nejakých povrchových zmien vo vzhľade "karfiolu" ,ako to oni nazývajú 😉...tieto zmeny bývajú viditeľné aj voľným okom a ak nie sú,práve na to slúži kolposkopia a doktor vidí povrch krčka cez špeciálny mikroskop a teda má to všetko zväčšené...ja som na tom nebola,nakolko z mojej cytologie bolo zjavné,že musím na konizáciu...
Konizácie sa ale neboj,je to vcelku pohodová krátka operácia 🙂 a zbytočne sa o nej vedú "ťažké " debaty"..nie je to nič strašné ...ja som ráno došla a cez obed som už cupkala domov spokojná a bez akejkoľvek bolesti 🙂
Aký si mala výsledok z cytologie,ked ťa posielajú na kolposkopiu a si HPV pozitívna?
@janka2273 lenže ja by som sa konizacie nebála lebo viem čo to je keďže jednu už mám za sebou lenže práve ide o to že ma čaká po dvoch rokoch druhá lebo bohužiaľ cytolpgia už rok vychádza zase zla zajtra si idem pre výsledky ktoré mi samozrejme sestrička nechcela oznámiť do telefónu len skonštatovala že doktor má objednal na špeciálne kolposkopicke vyšetrenie a mám sa dostaviť vo štvrtok ráno za doktorom ostala som v šoku no a preto sa bojím už druhej konizacie lebo som mladá a chcela som druhé dieťa ktoré ale samozrejme už nebude po druhej možné načo má upozornil aj doktor preto som dúfala že práve týmto vyšetrením sa tomu môžem vyhnúť
@anonymka11 Jasne,už chápem...teoreticky by ti to mohlo pomocť,lebo ak ti odoberú z toho krčka kúsok a odošlú na vyšetrenie,tak to bude kvalitnejší výsledok ako z cytologie a teda kludne by mohol byť aj taký,že by si konizáciu nepotrebovala,respektíve nepotrebovala teraz a a mohla by si kludne otehotnieť 😉
Držím moc palce a napíš teda zajtra,aký presne si mala výsledok..ale aj si ho pozri a poznač niekde,nech vieš presne...držím palce!! 😘
@janka2273 ďakujem ti za povzbudenie😘😘 dúfam že to tak bude a že budem zajtra odtial odchádzať šťastná určite sám vedieť ako som dopadla
@anonymka11 Ok 🙂 napíš,nech to je čokoľvek ..a neboj,nie si jediná,čo má takéto opakované problémy v mladšom veku a majú baby aj viac detičiek 😉😘 len mysli pozitívne 🙂
@emimirlen ahoj, nooo neviem posúdiť či je to normálne ,že ťa dala až za rok na kontrolu, ale ja by som rok nečakala, ja som mala výsledky v januári a teraz na konci mája idem znovu na cyto.. nechceš si radčej zaplatiť? aby si mala pokoj v duši že si nič nezanedbala, lebo rok je dlháá doba..
@emimirlen no jasne , že to podľa toho posudzuje,lebo na tom papieri z cyto moc popísané nebýva😘😘 mne to len strčila sestrička do rúk bez akéhokoľvek komentára 🤔😂šak čo sa bude so mnou naťahovať 😂😘😉 no ale nebudem čakať do budúceho roka do apríla na preventívne vyšetrenie a pojdem ako píše adelka radšej skôr a dám si LBC,lebo doba to je dlhá a histologia povedala svoje po konizácii,tak istota je gulomet🤔😘ale to pojdem najskôr po lete😉
@adela2611 Ideš na platenú cyto,hej? Tiež ti už nedávajú častejšie kontroly? Ja som vlastne rok a pol chodila každého polroka a zatial teda v pohode,ako teraz ukázalo 😘😉len aj v minulosti bolo stale všetko super a zrazu bác 😱🙄 inak baby minule niekde pisali, že to jedna poisťovňa prepláca 🤔🤔len dovera to nie je žiaľ 🙄😉
Baby je normalne ze nas posielaju na cytologiu az cca po pol roku??? Neda sa to aj skor?? Ja uz mam za sebou tri pozitivne vysledky na HPV... Zase cakam na August a idem na ten plateny.. Len sa bojím aby sa nieco nezanedbalo.
@janka2273 Ano Jani, ved ako nepríde mi normálne, že ak mi prídu po konizácii výsledky z cyto dobré , tak čo si ten lekár povie ááááá tá to už má dobré nebudem ju kontrolovať? či čo? ja som v tomto už drzá a nanominujem sa do ambulancie a neodídem kým mi nespravia cyto..
U nás ak idem svojej gynekologičke tak platím 25 eur ak by mi stačila len tá normálne cyto tak sa neplatí nič.. A ak si ma pozve onkogynekolog tak neplatm za LBCnič..
@janka2273 Jani cenu si určuje lekár a teda je celkom možné že niekde to stojí 20 inde 25 dokonca ja som počula že aj 30, ale kašlať na prachy aj ked ich nemám na rozhadzovanie každý cent mi je pri mojich dvoch detoch ktoré potrebujú rehabky a iné terpie dobrý, ale ide o moje zdravie a človek zaplatí..
@adela2611 No čo ti poviem, každý dr si robi zjavne podľa seba😱🤔🤔 ved ja som mala carcinom in situ a onkogynekologa som nikdy nevidela😱😱 len klasika 3x kontrola po konizacii za rok a pol a vybavené 😂🤔🙄
LBC spravia vždy a hocikedy,ak si ju platíme sami,len na kontrolu klasickú už sami nezavolajú,lebo sme akože v poriadku 😉
Mne sa veru nechce platiť si cyto,no ked mi nespravia obyčajnú, lebo akože asi už nemám nárok,tak pojdem samozrejme na LBC😘
Kombucha ako,podarila sa???😘😉
@janka2273 Ja sa hrozne čudujem že s tvojim výsledkom ťa gynekologička neposlala aj odborníkovi v oblasti onkogynekologie, predsa len tam bol karcinom.. hmmm áno robia si čo chcú, ale presne ako píšeš, ked nás nezavolajú na cyto, ktorú nám prepláca poistovna tak si ju uhradíme a im to aj tak vyhovuje viac, ved nech si pacientky platia, ale zas budme si úprimné je tá obyčajná taká presná? zistilo by sa to čo z LBC? ťažko povedať naštudované a od lekárov má vysvetlené že možno aj nie.. Len je smutné že aj mi po zákrokoch kde sa už niečo vyskytlo si ju musíme platiť, že nieje pre nás zadarmo..
@adela2611 Inak vraj CIN3 sa prakticky rovná carcinom in situ(CIS) vraj sa to dnes už nerozlišuje...tak ja už neviem,prečo takto na nás kašlú?? ja som práve kvôli blbému prístupu odišla od môjho predošlého doktora..bol velmi milý,len na všetko zjavne kašlal🙄
Prešla som k tomu,čo ma operoval a pre neho v ambulancii robí aj mladá doktorka,ku ktorej chodím,lebo doktor moc nestíha,ked aj operuje..ale je možné,že on má aj status onkogynekologa?! No spýtam sa na to,prečo ma nikam nikdy neposlali..no a táto mladá zaučajúca sa lekárka by s ním určite konzultovala všetky nejasnosti u mna...no prvotne ma vyšetroval on a aj robil zákrom u neho na klinike a aj prvá kontrola pol roka po konizácii bola ešte u neho a až ked som bola O.K. ,tak som začala chodiť k tej lekárke,čo pod neho patrí...tak snád vie doktorko,čo robí a či niečo nezanedbal😀😅😉😘
@bublinka8582 Ahojky 🙂 bola si už na kontrole,ako si dopadla?
@adela2611
@emimirlen Dievčatá 🙂 🙂 mrkla som si diskusiu od strany 84 a my si už teda píšeme skoro rok😍😘😉
Povedzte mi,čo užívate? ja to nejak flákam😲😝 Pijem síce chvostík a repík,alchemilku,občas šalviu a iné bylinky,ale inak nič moc🙄
Déčko užívam asi najpravidelnejšie,dávam si cca 16 kvapiek=8000 I.U.,ale nie je denne,tak 3x do týždna,ako sa mi podarí😝
Céčko denne pravidelne do tej fľaše s vodou a to otočím aspon 2x za deň,ale inak veru nič na posilnenie imunity 😒
Teda vlastne od začiatku decembra frčím pravidelne na mojej obľúbenej Kombuche👍❤😍Stále sa mi ju naštastie podarí spraviť dobre,že je perlivá a nie je kyselá a octová...teším sa na leto a tento vychladený nápoj priamo z chladničky😍😍😍
Ako som písala naposledy,vraj upravuje menzes a pôsobí dobre aj v prechode..NOOO,mne zas tento mesiac "upravila" cyklus na 37 dňový,tak neviem😂😂😂😂😨😝😅
@adela2611 Kúpila si si to koloidné striebro? A čo tá Kombucha,či nakoniec si to s nou vzdala?😉😘
Uvažujem nad preventívnymi výplachmi koloidom striebra,malo by to byť z výplachov asi najúčinnejšie😉 len najradšej by som si to vyrábala sama doma,aby som mala istotu,že to má aj nejaké nanočastice striebra v sebe naozaj a neoblievam sa čistou vodou😉😝
Už som to vyrábala v minulosti v jednej firme,len ten prístroj tiež niečo stojí,tak sa mi moc do toho nechce investovať🙄 Možno by stačilo zakupiť si len ten merací prístroj,ktorý mi zistí hodnotu ppm striebra v koloide😉
@emimirlen A čo tie guličky,aj si ich už konečne vyskúšala??😘😉 ja aj to nejak zanedbávam,malo by sa to pre nejaký účinok používať pravidelne 😉
@janka2273 Janinka, bože rok dlhý to čas... Koloidné striebro som si nekúpila, kombuchu pijem, s donútenia manžel mi ju pripravuje, nechutí mi ale verím že pomáha..okrem toho myší chvostik, prasličku,rakytníkový olej, céčko, déčko- vigantol, a ešte mám zopár tabliet N-acetyl L-cysteín..liečivé guličky..zatial nič iné, výplach si robím len veľmi zriedka a aj to len bylinkový..ale ved toho berieš pomerne dosť- čo flákaš?
@janka2273
@adela2611 juuuj to už je rok?! Čo som tu našla u vás podporu ?! 😉 Ďakujem za váš a všetky rady 🙏👍
Ja beriem stále indonal s prestávkami. Ale chystám sa znova na rakytník. Čcko beriem každý deň, keď si spomeniem aj Dčko, stále ráno ovocné smoothy aj šalviu a odporučili mi umývanie tea tree oil umývačiu emulziu, ja som predtým používala lactacyt, tak vraj to nie je veľmi dobre. A taký tea tree oil je aj vaginálny gél,tak ten som si teraz preventívne nasadila. Po kúpalisku si dávam tiež. A k tým guličkami som sa vkuse nedostala. Hruza, stále ma čakajú zabalené na poličke. Ale na nejaké výplachu sa tiež chystám.

@janka2273 prosím ťa on vlastne pod tým mikroskopom vidí aký je ten krcok kde a ako veľmi je poškodený? On aj podľa vyšetrenia vie či potrebujem konizaciu alebo nie?