Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@adela2611 @janka2273 áno presne tento od Dr.Muller, ten prvý. A mám taku aj cistiacu emulzia a aj penu. Celkom sa mi to pozdáva zatiaľ. Gél si dávam stále po kupku a minule akoby som bola prechladena, taký lámavy pocit dole, tak som si dala 2 či 3 dní po sebe a prešlo to.
A na kombuchu som sa kvôli mojej histaminovej intolerancii nedala, keďže ja ani víno, ani sampus nemôžem, kvôli žalúdku. To mne po deci je zle od žalúdka. Tak si dávam preventívne aleo Vera 100% stavu a to je aj na žalúdok super.
Juj a neviem či som vám hovorila ale alergoligocka mi odporučila Arco Defences probiotiká, super na imunita, k antibiotikám a aj na žalúdok. A kryjú organizmus mesiac nie ako iné probiotiká že len vtedy kým berieš. To sa pije týždeň a môžeš to opakovať každý mesiac. Ak som už spomínala beriem späť 😁
Ahojte dievcatka, nie ste trosku z tych vsetkych informacii dezorientovane ? Lebo ja ano. Mala som pap II a bola som zaciatkom roka na konizacii. Opakovana cyto prebehla po cca 3-4 mesiacoch a vysledky vraj vyborne. Niekde sa ubadza, ze od nakazy mame virus uz cely zivot v sebe. Mne na onkologii (tam by to uz snad mali odbornici vediet) odporucili ockovanie, lebo po konizacii som vraj opat cista ako panna 😂. Coze ? Je to pravda ? Dalsia info z ineho zdroja: Vraj od nakazy cca do 2 rokov, sa virusu telo samo zbavi, alebo prepukne. Ja som mala len jedneho sex. partnera 10 rokov dozadu, a cyto bola 10 rokov ok az do minuleho roka, tak jak mam tomu chapat ? O com to ti lekari tocia ? Sranda je, ze sa nezaujimaju o pohlavny zivot pacienta, stale len nieco predpokladaju, takze by som velmi chcela vidiet tu ich reakciu, ze som 10 rokov nemala sex a hpv prepukol. Alebo to nebol hpv ? 🤷🏽♀️😂
Ano, uvadza sa aj, ze virus moze v tele driemat roky (10-15) a neskor sa prejavit. Tak ak ja mam virus roky v sebe, jak je mozne ze konizaciou ho znicili ? Ved konizaciou len odstrania poskodene bunky (dysplazia) ale nie aj virus. Ci ? 😃
Ci virus sa vzdy usadi v tele len na jednom mieste a tam caka na prilezitost ? A ked sa prejavi a da sa von, tak dalej inde v tele nie je ?
Ci uz ozaj som ja kkt ? 😂
Tam mam este ten virus po konizacii, ci nemam ? Vie mi niekto poradit ? Lebo som vo faze, kedy sa rozhodujem ci sa zaockujem, ci nie. Dakujem Vam.
@camal Ahoj ja som na prvej kontrole po konizacii bola oki, vysledky dobre druha kontrola vysledky dobre, tretia bac hpv znovu.. poslali ma na imunogiu aby mi urobili profil, zatial neviem vysledky nemam este..Cize ci ho mas,nemala by si ho mat vzali ho pri operacii, ale ...normalne by ho mala imunita zlikvidovat, moja to zjavne nedokaze..tiez mi odporucili ockovanie, vraj to velmi pomaha,podla nejakych onko studii..
@adela2611 Ahojky 🙂
tak zas HPV?? a nechytila si od polovičky,kedže u neho to môže byť stále? joj mrzí ma to ☹ aj ti to nejak zhoršilo výsledky ?
@camal ani sa nečudujem,že v tom máš hokej 🙂
Hpv vírusom si sa kludne mohla nakaziť pre tými 10 rokmi a prejavilo sa to až teraz...konizáciou ti odoberú len tie poškodené miesta na krčku,kde už bunky začali blbnúť,no tou operáciou sa ti naštartuje znovu imunita,kedže telo sa musí zahojiť a tým sa HPV zničí 🙂 ja som mala tiež 10 a viac rokov super výsledky vždy a zrazu otras ☹
To očkovanie sa musíš rozhodnúť sama...väčšina to neodporúča,lebo je to to len na určitú skupinu HPV a je to dosť predražené + kopec nežiadúcich účinkov ...ja som si nedávala
@janka2273 takze hpv stale mam v lete ano ? Tak som si aj myslela. No nic, pracujem na zlepseni imunity.
Teraz (teda neviem ako dlho ich mam) este pribudli aj genit. brad., mam ich 2 male asi 3 mil., ploche, vo farbe sliznice, takze som si ich ani nevsimla. Mozno boli male, alebo neboli, ja neviem. Moja gynda ze to nemam riesit. Tak som sa nasrala a išla ku koznej. To tiez nebolo ziadne terno. Najskor ma vyplasila ze co to mam za sliznicu vnutri, ze sliznica ma byt ruzova a nie sivoruzova az belasa.. a hovorila o nejakom ochoreni koze. Takze zase sa mi roztriasli kolena a stres, co nechcem ! Ved to uz neni normalne. Tak ja neviem, od zlej cyto som presla rukami niekolkych lekarov, vratane onlologa, ktory mi robil aj konizaciu a to si nikto nevsimol ? Takze ma vyplasila a utekam v podnelok ku gynde. Vy si akoze pozerate dnu do vaginy ? Lebo na nie, pytala sa ma to akoby som za to ja mohla. A tie bradavicky gynda ze ok, s tym si moze imunita poradit, pockame, a kozna ze preco sa to neriesilo. Vravim neviem. Co mi to mali pri konizacii odrezat ? A ona ze nie. Ale s tymto si imunita neporadi. Tak neviem, ine karfiole tu maju baby co som citala v diskusiach, ja to take nemam absolutne. Ale objednala som sa k sukromnej koznej, ta ma v popise ze bradavice a vyrastky aj odstranuju. A tato moja 60r. da tvarila akoby take nieco ani neexistovalo. Vzala mi krv a stery na ine pohlavne choroby a dalej nic. Som zvedava na kontrole, ake mam vysledky. Cize je jasne, ze som sa nakazila viacerymmi typmi. No pekne. Som z toho uplne smutna aj ked viem, ze to ma kopec ziem. V mojej rodine to ma asi kazda zena a kamosky tiez. Len teda s tou sliznicou sa zarazila, radsej ani negooglim, lebo hned rakovina tam vyjde :D
@adela2611 ja uzivam od znacky terezia, su to tabletky. Verim im, lebo tiez som zufala.. jem ich len tyzden, treba brat aspon 3 mesiace, ale mozu zabrat uz po mesiaci. Skutocne si to kup, velmi vela realnych ludi o tom pisalo svoj pribeh. Si zadaj do google a precitaj diskusie, uvidis 🙂)
@camal ja som mala v Tom tiež hokej, že či mam hpv a či manžel má a podobne. Lekárka mi vysvetlila že naše diagnózy nemusí spôsobiť len tento vírus a aj nejaký prekonaný zápal a podobne. Ale samozrejme vírus je v Tom silno zastúpený. Či som bola pred konizaciou hpv neviem. Teraz nie som a ani po prvej cyto kontrole od konizacie som nebola, takže manžel ho zjavne nemal alebo ho stihol zničiť. Budúci týždeň idem na ďalšie cyto stery tak uvidíme. A inak očkovanie aj mne odporučila a dala som sa. I keď som potom chvíľu ľutovala lebo mala som pocit že to dosť oslabuje organizmus. Po prvej dávke mi opuchlo miesto vpichu a celé rameno, ale športujem a to sa neodporúča a po druhom očkovaní má tak seklo v krížoch že som bola ďalšie 3 týždne skoro neschopná sa zohnúť. Tretie som dajako už zvládla. Tak neviem či to bola len zhoda okolností alebo ako. Každopádne som zaockovana keďže mi to tiež lekárka odporučila. Inak podľa toho čo mne vraveli tak pri konizaciou odoberú to napadnuté tkanivo aj s vírusom. 2-3 mesiace nerobia stery lebo by vyšli ok, musí sa nechať dlhšie nech sa kŕčok zotaví a ak si mala super výsledky tak to znamená že odobrali všetko napadnuté a mala by si byť ok. Môžeš inak na ďalšej kontrole požiadať aj o to aby si vyšetrili či máš hpv. LBC test keď dobre pamätám ale platí sa 20eur a tam je to automaticky aj s hpv zistovanim. Prajem veľa zdravia.😉
@camal inak ani ja si nepozerám do vagíny 😁 veď na to sú vyšetrenia u gynekológa že to skontrolujú a dobre vidia. Podľa mňa si natrafila na takú kožnú. Nechaj sa vyšetriť iným lekárom, zajdi na tú súkromnú kožnú Amb. a uvidíš čo povedia. Či odstrániť či nie. S tým nemám skúsenosť. Ale čo lekár to iný názor a iné riešenie problému.
@camal ja indonal, mne odporučili zasa ten na gynekológii a ešte jeho drahšiu verziu ale to som zabudla ako sa volalo. Plus rakytník, Cčko. A podporiť imunitu ako sa dá, veľa veľa ovocia. Každé ráno ovocné smoothy, teraz som sa ale pokazila a musím zasa k tomu vrátiť v tomto období.
@camal Nemusíš byť predsa už teraz po konizácii Hpv pozitivna....ako som písala, tá operácia naštartuje imunitný systém a ten virus zničí,teda u mňa to tak bolo a dufam, že sa len tak sám od seba neobnoví/ neprebudí v tele🤔
@adela2611 joj,mrzi ma to😧 no to by si s mužom nemohla sexovat od konizacie už vôbec,ak to u neho stale pretrváva...inak ťa môže prakticky nakaziť vždy....a tragédia by bola,keby ťa nakazil aj po zaočkovaní sa, keďže tam nie je zastúpenie všetkých typov vírusu vo vakcine🤔🙄
Kombuchu už nepiješ? Ja ešte stále,ale už sa mi ju nechce pestovať, veď to už bude v decembri rok 😉 inak si nič moc nedávam,len to céčko denne niekoľkokrát do flase s vodou a obcas déčko...tak drzim palce v boji s HPV pliagou...mne dúfam že nehrozí, keďže som bez partnera😉
@emimirlen ahojky😉 dlho som ťa tu nevidela" 😘😉zjavne si ok,tak držím palce na ďalšiu kontrolu,daj potom info, či si stále v poriadku😘
@emimirlen inak je pravda, ze vo vysledkoch odobratej vzorky po konizacii tam bol popis nieco ako chronicmy zapal alebo pritomne zapaly.. tak ja som si vtedy aj pomyslela, ze mozno to ani nebol hpv. Ani na jednom papieri sa nespominal. No ale to som este nevedela o bradavickacg, takze uz je to jasne ze hpv, aj ked tie su iny typ hpv, predsa uz je to take podozrivejsie. Davala som si robit cytologiu 3-4 mesiace po, platenu, presne 20€ a uz som za vysleky len volala a ona ze vyborne su. To znamena ze priromnost hpv neni ? Ale preco tam neukazalo ten bradav.typ ? Nevadi. Nebudem spekulovat. Zajtra rano nabehnem tam a dam si kuk aj sliznicu aj rozoberieme vysledky. V januari ma caka dalsia kontrolna cyto, v ramci preventivnej, ta uz bude 10 mesiacov od konizacie, takze bude jasnejsia 😊😊. Toho ockovania sa dost bojimc aj ked vsetci lekari mi ho siiiilno odporucaju.
@emimirlen presne, ma velmi zle recenzie na nete a vraj zastaralu sablonu postupov a vysetrovania. Vraj zle urcuje diagnozy a podobne, napisali ludia co presli k inym koznym. No ale tym ze ku koznym nechodim nevedela som , sakra, este ma stihla vyplasit. Tak som zvedvava co na moj stav sliznice zajtra povie gynda. Inak moja mama si tuka na celo ze ved sliznice sa urcite nemia aj od veku, a ma pravdu, aj pysky som mala ako puberta ruzove a teraz ich mam hnedoruzove, mala som sa hned bat a utekat ? 😂😂
Alebo ze myslis, ze nasa stara mama si niekedy videla vaginu ? Nikdy a zila do 70tky. Ziadne prehliadky, ta videla lekara len ked rodila. 😂
@janka2273 uvidíme či som ok, akurát teraz v stredu idem na kontrolné cyto stery, tak verím že budem ok, lebo som mala pred 2mesiacmi bakteriálnu vaginozu, čistá katastrofa 9dni pred menzesom som už spomínal krvavý výtok, tak mi dala nejaké "super" lieky z dola 😁a upozornila že musíme to preliečiť lebo nám to môže uškodiť na kŕčok, tak snáď to bude ok. A ty v poriadku? Kombuchu stále piješ? Nasadila si aj niečo nové?
@camal tak podľa mňa hpv nie si lebo pri Tom platenom LBC teste sa testuje aj vírus, nabudúce sa na to rovno opýtaj, ja sa stále pýtam či dávame aj hpv a gynekologicka mi stále povie že ano že s tým ide automaticky. Tak podľa mňa nie si a inak tie zapaly som aj ja mala po konizacii zapisanu a tiež mi to vysvetlila že to mám z toho. Napíš potom ako si dopadla a tou sliznicou. Očkovania som sa ja nebála, kým som nezačala čítať články proti očkovaniu hpv ale povedala som si keď mi to lekárka odporúča a má ubezpečuje že mi to pomôže tak som sa dala. Uvidíš, ty sa rozhodni podľa svojho uváženia. Držím palce.
@camal aj pri pôrode nevideli niektoré lekára 😁 ale kde, podľa mňa si malo ktorá žena kontroluje sliznicu, ja len raz po pôrode keď som nemohla sedieť, som vedela že čosi tam mám zle tak nič iné neostávalo, len skontrolovať a hneď mi bolo jasné že sa mi stehy otvárajú a mám ísť k lekárovi. To podľa mňa sa nenechaj vyplašiť, zajdi k lekárovi a uvidíš čo na to povedia.
@camal hlivu som nebrala ale Dcko aj Mg aj Cčko áno a ešte žienky mi tu radili acetylcystien a to som pila. Teraz už ale nie. Inak zinok a selén tiež stojí za uväznenie a doplnenie 😉 a pijem salviu, a ďalšie bilinky. A stále sa chystám na výplachu zdola ako mi tiež žienky ti odporučili ale nie a nie sa k tomu dostať. 😁 Na gynde mi dali aj cicatridila čapíky a vraj sú tiež super.

@emimirlen Aký gél to je pls,to maš emulziu na umývanie a este aj gélik?
Vždy, ak nájdete nejaké vychytávky,šup sem s nimi baby😘😘😘
@adela2611 Manžel ti robí kombuchu?? No zlatíčko to je😘😋😘😉 Moja huba je už hodne hrubá a ten nápoj je lepší a lepší 😉😉ked ho lejem do pohára,tak pení silno ako pivo a je perlivy ako šampus,no žiadna octovina ani nič,proste ako menej sladký jablčkový džús s bublinkami😘😘