Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@janka2273 ahoj Janička, co ti poviem nemam este po vysetreni ked som mala ist tak mi volali dva dni predtym,ze pani doktorka ochorela a dalsi volny termin bol az na april. Co som idmietla cakat v Tt je roblem s dobrou imunogickou a tak idem 16.1. do ba na sukromnu imunologicku kliniku..
Zeny, tie co ste boli na sukromnej v Dunaskej Strede, tak vas to vyslo cakom prask 250 eur? Alebo est enieco navyse za vysetrenia? A tie vysetrenia vam tam robili den predtym? Sli ste domov alebo ste tam prespali? Vdaka za odpovede 🙂
@emimirlen som sa akurát chcela opýtať či chodíte dakde k alergo alebo či niečo berieš. Mám oslabenú imunitu,keďže som aj zlatého stafylokoka mala pred rokom a sem tam sa ukáže a potom toto,tak musím to nejak niečím posilniť. Som volala dnes ta že mám skúsiť v piatok ,no uvidíme ale vieš že nervozita pracuje....
@peptina ja som z Prakoviec, chodila som jedného času k Humenanskej ale teraz bývame v Presove a chodím tu na alergologiu. Ja som mala tiež veľké problémy, v kuse chorá, ešte na výške mi zistili histaminovu intoleranciu, od vtedy si dávam žalúdok aj imunitu dokopy. Je veľa toho čo môžeš brat, aj hliva je super. Po operácii mi lekárka čo mi odovzdávala lieku odporučila AMP care, že to dostali jej neter zo zlej diagnózy, ale aj ten indonal je niečo podobné. Ženy mi tu odporúčali zvýšené dávky Cčka, Dčka, brala som aj magnézium, pila acetylcystien, odporúčali mi aj vyplachy zo spodu s koloidnym striebrom, salviou. Tu aj piť. Ja som mala zlé výsledky nie z hpv ale zo zápalu nejakého, tak mne lekárka odporučila aj cycatridila a vit C krém zo spodu, to udržiava kyslé prostredie v pošve a tým udržiava prirodzene prostredie lebo ja som mala bakteriálnu vaginozu a ze to vie tiež spôsobiť komplikácie. Tak nasadit niečo na imunita treba a potom podľa výsledkov ešte možno riešiť aj zo spodu. Isto napíš ako dopadli výsledky 😉
@lusy002 ja som mala 4roky ľahkú dysplaziu a neodporučili mi konizaciu, po 4 rokoch vymizla sama.
@camal ahoj dobre , ze si išla na konizaciu aj ked si mala PAP 2, mne takto 3roky po prvom porode vychadzali u mojej gyn. pap testy stale ale ja som mala stale problemy a po 3rokoch mi povedala ze tam mam od porodu "ranku" ( ranka neexistuje ,je to dysplazia) , nastastie moja starka chodila do Ba do OUSA ,lebo ona prekonala rak.krcka, tak ma tam vzala a dr hned vsetky testy , a ze konizacia , ja ze co? Ved mam stale super vysledky, a on ze sa mam rozhodnúť lebo o polroka by uz mohlo byt neskoro a mohlo by sa mi to sirit dalej. Normalne som nechapala, nakoniec z pap2 bolo zaciatocne stadium cize Ca in situ krcka maternice . Dodnes rozmyslam keby som nemala starku, ze by som tu mala dokola pap2 ci by som dnes este zila. A to som bola este pred prvou navstevou OUSA na zmrazovani krcka a nic ...
@20erika07 Ranka existuje..vznikne pri pôrode vraj... krčok sa poškodí,či natrhne a teda na tom mieste sa potom zvykne toto robiť🙄 mala som to isté,dlhé roky nič,potom zrazu ľahká dysplázia a zrazu šup a bolo CIS (to čo aj ty)...mala si len tú jednu konizáciu a už si Ok ,hej? HPV ti tiež diagnostikovali?
@janka2273 primar onkologie tvrdi ze neexistuje ziadny pojem ze ranka 🙂 ale samozrejme to vysvetlenie logiku dava 🙂
Mala som hpv vysokorizikove typy, a ano jednou konizaciou odstranili vsetko zle. Sledovali ma este 8rokov po ,kazdy polrok, a to som mala striedave vysledky , bolo aj Lsil, ale pocas druheho tehotenstva same zmizlo, potom len male zmeny ale bez hpv.
A to ja veru nezijem moc zdravo ,milujem asi to najskodlivejsie jedlo a lieky ziadne max paralen ja zjem :-/ konizaciu som mala v roku 2011 a odvtedy fajn. Skor mam teraz v inych organoch mensi problem, jeden vajecnik mam vraj plny malych cysticiek a myom na maternici , ale nic strasne, to ani neriesim 🙂
Len jedine co mam strach ze tento rok bol posledny kedy som bola na kontrole v OUSA, a zas budem chodit tu u nas ,no nemam tu doveru :-/
@janka2273 mozno keby mi to zistila moja gyn.tu tak tiez by som nikde nemusela, vlastne bohvie kde by som uz bola 🙂 tam som citila istotu, predsa sa kazdy den len s tym stretavaju tam ,ale uz nebudem na to myslieť, skusim verit 🙂
Drzim palce aj v dalsich rokoch nech je vsetko ok zeny 😚😊
@20erika07 Výsledok z cytologie sa nie vždy približuje k výsledku z histologie po konizaciii...ja som teda ostala riadne prekvapená,pretože som vôbec nečakala CIS😨😰 maximálne možno CIN2 (hodnotenia výsledkov z histologie CIN1 ,CIN2,CIN3,CIS.....)
Ochorenie mi tiež prešlo veľmi rýchlo z LSIL na cytologie až do CIS zistením z histologie🤔určite je histologick3 vyšetrenie presnejšie.
Aj ja prajem veľa zdravíčka a krásne sviatky 😘🎄🎁🎀❄️⛄️🎄
@janka2273 ano je to tak presne ako pises, len som mala pocit ze moja gyn mohla mat viac oci na stopkach, navrhla sice to zmrazovanie, ale stale som mala mimo krvacanie, bolestivý pohl.styk, ja som vtedy ani netusila ze to moze byt nieco zle, ja som bola v tom ze mi to sposobuje "dana" ktoru som mala 2roky zavedenu. Ked som prisla do Ba ,dr hned po preskumani krcka vedel a urobil aj biopsiu , chapem ze on mal asi viac skusenosti ked riesi len toto , ale moja dr reagovala dost akokeby urazene ze som si vobec dovolila ist inde , ako celkovo ten pristup k tomu bol zvlastny. Ale nastastie uz robi len 1den v tyzdni a ma tam aj noveho dr 🙂 ten tiez nie je 2x bohvie aky , pri nom teda zeny nemozu prehanat so strachom o svoje zdravie lebo sa akokeby vysmieval, ale tak raz do roka to prezijem 🙂
Dakujem krasne za prianie ❤🌲🍀
@20erika07 kľudne zmeň lekára 😉ja som tak spravila krátko po zistení LSil a nevšímavosti inak fajn lekára...zbytočný mi je lekár,ktorý je príjemný a milý,keď nelieči a neposkytne vyšetrenia,na ktoré mám nárok 🤔🤔dala som sa operovať k inému a rovno som k nemu aj prešla 😉porozmýšľaj aj ty o inom,ak ti nevyhovujú 😘
zeny, volala som do Sagaxu Mudr. Slezak tam operuje. Zvysili cenu na 340 eur, plus vysetrenia 80 eur. DOkopy 420 eur to vychadza :( Hruuuza

@lusy002 tiež mi to zistili pri preventive a hneď ma poslali .sice neviem aký som mala výsledok cin.ale DJ,ťažká dysplazia krcka maternice