icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

peptina
17. dec 2019

@lusy002 tiež mi to zistili pri preventive a hneď ma poslali .sice neviem aký som mala výsledok cin.ale DJ,ťažká dysplazia krcka maternice

adela2611
17. dec 2019

@sulky noo on je v tt na konizaciu top odbornik, urcite budes spokojna.. neviem ci je v Nr nejaky odbornik v Ba urcite ano na klenovej aj hajdukovej,ale ja som neriesila nikoho ineho ked sa ma ujal Červenka- nebolo treba a ano ja uz som dlho po operacii..

adela2611
17. dec 2019

@janka2273 ahoj Janička, co ti poviem nemam este po vysetreni ked som mala ist tak mi volali dva dni predtym,ze pani doktorka ochorela a dalsi volny termin bol az na april. Co som idmietla cakat v Tt je roblem s dobrou imunogickou a tak idem 16.1. do ba na sukromnu imunologicku kliniku..

janka2273
17. dec 2019

@adela2611 Tak držím palce,nech sa bud niečo zistí,alebo nech si už konečne s HPV doriešená❤😘
Prajem krásne a pokojné sviatky ❤

sulky
17. dec 2019

@adela2611 ja mam imunologicku Vierku Karlubikovu z Trnavy. Predpisala mi antivirotika ISOPRINOSINE. Ale stale ma nahovara sa dat zaockovat. O com nie som celkom presvedcena :(

sulky
17. dec 2019

@evarcha ahoj. prosim ta, aku mas skusenot po tej gardasil vakcine?

adela2611
17. dec 2019

@sulky ja som bola u nej objednana, teraz ma velmi dlhe cakacie lehoty.. zaockovat,nezaockovat ? Taka tazka otazka aj mna nahovaraju.. znama sa dala nejake 2injekcie a vraj pomohlo,ale pomohlo ockovanie ci zlepsenie imunity?

adela2611
17. dec 2019

@janka2273 Janulka normalne sa tesim na to vysetrenie, tak v kutiku duse dufam ze mi nasadia liecbu a HPV pojde prec..teraz bojujem s tym ze sa mi nevytvara cholesterol v tele..krasne ,pozehnane vianocne sviatky aj tebe zelam

janka2273
18. dec 2019

@adela2611 jejda,ja ti pošlem kúsok cholesterolu, mám zas málinko naviac,tak sa nám to aspoň vyrovná 😂😋😍 ďakujem za prianie ❤️

sulky
18. dec 2019

Zeny, tie co ste boli na sukromnej v Dunaskej Strede, tak vas to vyslo cakom prask 250 eur? Alebo est enieco navyse za vysetrenia? A tie vysetrenia vam tam robili den predtym? Sli ste domov alebo ste tam prespali? Vdaka za odpovede 🙂

emimirlen
18. dec 2019

@peptina tak zjavne majú toho veľa. Verím že výsledky budú dobre. Teraz podpor imunitu z každej strany. Ja beriem indonal, ten je na ženské veci a na kŕčok. Aj Cčko, aj Dčko, pila som aj acetylcystien. Určite si niečo treba nasadiť. Aj HPV vírus si mala? Či to ešte nevieš?

peptina
18. dec 2019

@emimirlen som sa akurát chcela opýtať či chodíte dakde k alergo alebo či niečo berieš. Mám oslabenú imunitu,keďže som aj zlatého stafylokoka mala pred rokom a sem tam sa ukáže a potom toto,tak musím to nejak niečím posilniť. Som volala dnes ta že mám skúsiť v piatok ,no uvidíme ale vieš že nervozita pracuje....

peptina
18. dec 2019

@emimirlen a Hpv neviem vobec

adela2611
18. dec 2019

@janka2273 posli moja posli prijmem s radostou..

emimirlen
19. dec 2019

@peptina opýtaj sa na to keď budeš volať o výsledky. Snáď dali vyšetriť a budú vedieť.

emimirlen
19. dec 2019

@peptina ja som z Prakoviec, chodila som jedného času k Humenanskej ale teraz bývame v Presove a chodím tu na alergologiu. Ja som mala tiež veľké problémy, v kuse chorá, ešte na výške mi zistili histaminovu intoleranciu, od vtedy si dávam žalúdok aj imunitu dokopy. Je veľa toho čo môžeš brat, aj hliva je super. Po operácii mi lekárka čo mi odovzdávala lieku odporučila AMP care, že to dostali jej neter zo zlej diagnózy, ale aj ten indonal je niečo podobné. Ženy mi tu odporúčali zvýšené dávky Cčka, Dčka, brala som aj magnézium, pila acetylcystien, odporúčali mi aj vyplachy zo spodu s koloidnym striebrom, salviou. Tu aj piť. Ja som mala zlé výsledky nie z hpv ale zo zápalu nejakého, tak mne lekárka odporučila aj cycatridila a vit C krém zo spodu, to udržiava kyslé prostredie v pošve a tým udržiava prirodzene prostredie lebo ja som mala bakteriálnu vaginozu a ze to vie tiež spôsobiť komplikácie. Tak nasadit niečo na imunita treba a potom podľa výsledkov ešte možno riešiť aj zo spodu. Isto napíš ako dopadli výsledky 😉

peptina
19. dec 2019

@emimirlen pre výsledky si idem sama tak uvidime

peptina
19. dec 2019

@emimirlen určite dám vedieť ako som dopadla. Len už som nervózna z tých výsledkov a neviem nečakám nič dobre

silvia2013
19. dec 2019

@lusy002 ja som mala 4roky ľahkú dysplaziu a neodporučili mi konizaciu, po 4 rokoch vymizla sama.

20erika07
19. dec 2019

@camal ahoj dobre , ze si išla na konizaciu aj ked si mala PAP 2, mne takto 3roky po prvom porode vychadzali u mojej gyn. pap testy stale ale ja som mala stale problemy a po 3rokoch mi povedala ze tam mam od porodu "ranku" ( ranka neexistuje ,je to dysplazia) , nastastie moja starka chodila do Ba do OUSA ,lebo ona prekonala rak.krcka, tak ma tam vzala a dr hned vsetky testy , a ze konizacia , ja ze co? Ved mam stale super vysledky, a on ze sa mam rozhodnúť lebo o polroka by uz mohlo byt neskoro a mohlo by sa mi to sirit dalej. Normalne som nechapala, nakoniec z pap2 bolo zaciatocne stadium cize Ca in situ krcka maternice . Dodnes rozmyslam keby som nemala starku, ze by som tu mala dokola pap2 ci by som dnes este zila. A to som bola este pred prvou navstevou OUSA na zmrazovani krcka a nic ...

janka2273
19. dec 2019

@20erika07 Ranka existuje..vznikne pri pôrode vraj... krčok sa poškodí,či natrhne a teda na tom mieste sa potom zvykne toto robiť🙄 mala som to isté,dlhé roky nič,potom zrazu ľahká dysplázia a zrazu šup a bolo CIS (to čo aj ty)...mala si len tú jednu konizáciu a už si Ok ,hej? HPV ti tiež diagnostikovali?

20erika07
19. dec 2019

@janka2273 primar onkologie tvrdi ze neexistuje ziadny pojem ze ranka 🙂 ale samozrejme to vysvetlenie logiku dava 🙂
Mala som hpv vysokorizikove typy, a ano jednou konizaciou odstranili vsetko zle. Sledovali ma este 8rokov po ,kazdy polrok, a to som mala striedave vysledky , bolo aj Lsil, ale pocas druheho tehotenstva same zmizlo, potom len male zmeny ale bez hpv.
A to ja veru nezijem moc zdravo ,milujem asi to najskodlivejsie jedlo a lieky ziadne max paralen ja zjem :-/ konizaciu som mala v roku 2011 a odvtedy fajn. Skor mam teraz v inych organoch mensi problem, jeden vajecnik mam vraj plny malych cysticiek a myom na maternici , ale nic strasne, to ani neriesim 🙂
Len jedine co mam strach ze tento rok bol posledny kedy som bola na kontrole v OUSA, a zas budem chodit tu u nas ,no nemam tu doveru :-/

janka2273
20. dec 2019

@20erika07 ja som bola na konizacii v 2017 v lete a len cca rok a pol ma kontrolovali každého pol roka a aj to len môj lekár🤔žiadny onkogynekolog,nic špeciálne na kontrolách..takže buď v kľude,tvoj dr ti určite tiež spraví kvalitnú kontrolu😘😉

emimirlen
20. dec 2019

@peptina to chápem že sú nervózna, aj ja som bola. Dobre netreba čakať , aby človek nebol sklamaný, ale verím že výsledky budú dobre. Držím palce.

peptina
20. dec 2019

@emimirlen no ver tomu že tu možnosť dobre som vyhodila.....dnes som volala a stále nič že mám volať o týždeň 🤦 ,tak som skúsila zavolať svojej dr a povedala že v pondelok robí tak jej zavolám tam ak mi dvihnu

20erika07
21. dec 2019

@janka2273 mozno keby mi to zistila moja gyn.tu tak tiez by som nikde nemusela, vlastne bohvie kde by som uz bola 🙂 tam som citila istotu, predsa sa kazdy den len s tym stretavaju tam ,ale uz nebudem na to myslieť, skusim verit 🙂
Drzim palce aj v dalsich rokoch nech je vsetko ok zeny 😚😊

janka2273
21. dec 2019

@20erika07 Výsledok z cytologie sa nie vždy približuje k výsledku z histologie po konizaciii...ja som teda ostala riadne prekvapená,pretože som vôbec nečakala CIS😨😰 maximálne možno CIN2 (hodnotenia výsledkov z histologie CIN1 ,CIN2,CIN3,CIS.....)
Ochorenie mi tiež prešlo veľmi rýchlo z LSIL na cytologie až do CIS zistením z histologie🤔určite je histologick3 vyšetrenie presnejšie.
Aj ja prajem veľa zdravíčka a krásne sviatky 😘🎄🎁🎀❄️⛄️🎄

20erika07
21. dec 2019

@janka2273 ano je to tak presne ako pises, len som mala pocit ze moja gyn mohla mat viac oci na stopkach, navrhla sice to zmrazovanie, ale stale som mala mimo krvacanie, bolestivý pohl.styk, ja som vtedy ani netusila ze to moze byt nieco zle, ja som bola v tom ze mi to sposobuje "dana" ktoru som mala 2roky zavedenu. Ked som prisla do Ba ,dr hned po preskumani krcka vedel a urobil aj biopsiu , chapem ze on mal asi viac skusenosti ked riesi len toto , ale moja dr reagovala dost akokeby urazene ze som si vobec dovolila ist inde , ako celkovo ten pristup k tomu bol zvlastny. Ale nastastie uz robi len 1den v tyzdni a ma tam aj noveho dr 🙂 ten tiez nie je 2x bohvie aky , pri nom teda zeny nemozu prehanat so strachom o svoje zdravie lebo sa akokeby vysmieval, ale tak raz do roka to prezijem 🙂
Dakujem krasne za prianie ❤🌲🍀

janka2273
21. dec 2019

@20erika07 kľudne zmeň lekára 😉ja som tak spravila krátko po zistení LSil a nevšímavosti inak fajn lekára...zbytočný mi je lekár,ktorý je príjemný a milý,keď nelieči a neposkytne vyšetrenia,na ktoré mám nárok 🤔🤔dala som sa operovať k inému a rovno som k nemu aj prešla 😉porozmýšľaj aj ty o inom,ak ti nevyhovujú 😘

sulky
23. dec 2019

zeny, volala som do Sagaxu Mudr. Slezak tam operuje. Zvysili cenu na 340 eur, plus vysetrenia 80 eur. DOkopy 420 eur to vychadza :( Hruuuza