icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

elvira12
26. máj 2013

@bublina83 mozno ano, ale po zakroku som dostala menzes, a teda bola som na Klenovej kvoli krvacaniu 2x, raz uz po menzes, tiez jasna krv, a zdroj krvacania nenasli a zbytocne by som to leptat nechcela... uvidime do rana..Bola to LEEP konizacia, kde sa sitie nedava...

bublina83
26. máj 2013

@elvira12 Aha, tak ja som mala velmi hboky zakrok kvoly zlej cytologii, tri tyzdne krvacania, otvorenu ranku mi nasli na treti krat a nasledne som lezala este tri tyzdne aj v nemocnici a cakala na dalsi zakrok lebo z predosleho mi prisli stale rovnako zle vysledky. Potom som par mesiacov na to otehotnela a tehotenske hormony moj stav natolko zlepsili, ze planovane odstranenie maternice nebolo nutne. Ale to su uz extremnejsie pripady, ked sa ti nieco nezda, tak vzdy chod radsej 2x.

elvira12
26. máj 2013

@bublina83 prajem vsetko dobre, najma to zdravie, mna boli brucho a trochu viac krvi, dnes uz tretia vlozka, ale stale to nie je vela, uvidime do rana... 🙂

simah
28. máj 2013

@krenkova Jej dakujem, si velmi mila 🙂 Ako sa vola ta pani Dr.? a zaujima ma ako si to zvladala potom a ci si bola na PN? Dakujem

krenkova
28. máj 2013

@simah Volala sa Dr. Karisná, mladá, príjemná lekárka, najprv som bola u nej na konzultácii, kde mi všetko pekne vysvetlila, nakreslila, ako sa to vykonáva a hlaaavne ma upokojila, že to nie je nič strašné🙂 Potom sme naplánovali operáciu pár dní po nasledujúcom menzese. Presne som vedela, aj mi to popísala, o koľkej mám prísť a ako sa mám nachystať. Kedže malinká mala vtedy 17mesiacov, prišla k nám v deň operácie svokruša 😉 , aby trošku pomohla mužovi. ja som tam šla ráno na siedmu, tá jednodňovka je tam tip-top na úrovni, čistučké, moderné, skvelý prístup, nič sa NEPLATÍ, predtým som si mrkla ešte teleráno a o 7:40 už som pokračovala v sledovaní telky🙂 Trošku ma pobolievalo podbruško ako pri menzese, ale nepotrebovala som ani tabletku od bolesti, úplne v pohodičke. O 12:00 prišiel pre mňa mužík, všetko ok, len mi ostalo blbo po narkóze, bola som ako mechom praštená. Prvé 2dni som poležkávala, lebo pani Dr. mi to odporučila, šetriť sa cca 10 dní, teda nedvíhať, nenaťahovať. Naozaj som to v rámci možností dodržala, a užívala som poctivo Wobenzym. O pár dní som mala zavolať pani doktorke, naozaj úžasná žena, chcela sa ubezpečiť, že všetko prebieha ok a odporučila mi potom ešte nejaké čipky. No a na otázku, ako som to zvládala, naozaj len 2dni trošku bolesti v podbrušku a potom už bez bolestí, komplikácií, po tých 10 dňoch som bola fit 🙂 Ale ten mesiac som sa šetrila a ked som potom k nej prišla na kontrolu po 2mesiacoch, skonštatovala, že sa všetko krááásne zahojilo 🙂 🙂 🙂

krenkova
28. máj 2013

@simah A ešte som zabudla, ohľadom tej PN, čo sa týka mňa, tak by mi stačil týždeň, teda 5dní, ale tuším by ti odporučili asi 2 týždne, teda 10 dní 😉

tinuska99
29. máj 2013

Ahojte...Mám 21 rokov žiadne deti...20.5. mi bola robená konizácia na jednodňavej chirurgii...Prvý týždeň bol dobrý...nemala som bolesti, nekrvácala som iba som mala slabý výtok...Brala som antibiotiká a lieky proti krvácaniu...po týždni sa všetko otočilo...v sobotu som začala mať bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou...myslela som že je to v pohode lebo som ju mala dostať dnes...v nedeľu som sa obsypala úplne celá...a to som mala dobraté už všetky lieky a v noci mi teplota vyskočila na 38,2...ktorá trvala dva dni...od včera mam slabé krvácanie a hrozné bolesti v krížoch ledva sa postavím s postele...mohla som dostať nejaký zápal po konizácii aj ke´d som bola chránená antibiotikami??v pondelok by som mala nastúpiť do novej práce ako opatrovateľka k postihnutým deťom a neviem či to smiem...poradte prosím...:/ ďakujem

krenkova
30. máj 2013

@tinuska99 Ahoj Tinuš, to ma mrzí, že si mala takýto priebeh, hmmm a možno je to z tých antibiotík. Tá prvá menštruácia bude bolestivejšia, aj silnejšia, ale ja som s tým bola oboznámená. Radšej skús zavolať dnes, alebo zajtra tvojmu doktorovi, alebo k nemu skoč, aby si bola spokojná a hned to s ním vyriešiš. Aby si si potom nebodaj neublížila, lebo detičky aj dvíhaš, prebaluješ, naháňaš sa za nimi ap. Nech je to teda len taký alergický výsyp, rýchlučké uzdravenie a ozvi sa, či už je to ok 🙂

tinuska99
31. máj 2013

@krenkova ahoj dakujem...🙂 uz je mi ovela lepsie...vcera som dostala menstruaciu...povolili mi krize aspon ale bolesti som mala vcera aj dneska dost silne...:( tebe bola tiez robena konizacia???asi sa dam zaockovat lebo mam uz 3roky staleho partnera a bojim sa ze to od neho chytim zase...a prezivat este raz tieto dni uz nechcem...:(len aj toho ockovania sa bojim...

krenkova
1. jún 2013

@tinuska99 To je skvelé, že sa ti polepšilo a už bude len a len lepšie 🙂 . Áno, aj ja som bola na konizácii, ale našťastie som nemala žiadne komplikácie a bola som raz-dva fit 😉 A očkovania sa neboj, ja som tiež zaočkovaná, boli to 3 vakcíny, časovo rozdelené, nemala som žiadne reakcie, ani len opuchnuté miesto vpichu, ako klasická injekcia. Naber odvahu a už to budeš mať za sebou. Tak chytré zotavenie a len a len dobré výsledky

kika112
2. jún 2013

@elvira12 ako si dopadla? Ja som bola pred tyzdnom na vypalovani ranky po konizacii, kedze tam bol este kusok nezahojeny a krvacalo to stale. Teraz sice zase krvacam, ale mozno je to menzes...

kika112
2. jún 2013

@tinuska99 ak si mala HPV, tak od nachytania do jeho prejavu v karcinom to moze trvat aj viac rokov, takze "darca" nemusi byt prave ten ktoreho mas teraz. Ja som bola tiez na konizacii, HPV som sice nemala ale ani sa nedam ockovat, ja zial ockovaniam moc neverim.

ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
tinuska99
3. jún 2013

@krenkova dakujem🙂...este by som sa chcela opytat ako dlho po konizacii si spinila??a ockovat si sa sla po akom case od konizacie??hned?? 🙂

tinuska99
3. jún 2013

@kika112 ja mam staleho partnera uz 3 roky a hpv mam zistene skoro 2 roky...partner ma tiez hpv mal genitalne bradavice...snazim sa ho dotiahnut ku dr aby sme vedeli ako je on na to...ale muzi su padavky🙂...ja sa tiez strasne bojim dat ockovat ale este viac sa bojim predstavit ze by som mala prezivat to iste zase...:/

kika112
3. jún 2013

@ivetmicka ja som veru HPV nemala, vsetko bolo negativne, len cytologia zla. Bolo podozrenie na prekarcinom . Do tohto stavu sa mozu vyvinut aj porodne poranenia, ktore po rokoch zacnu produkovat abnormalne bunky.
@tinuska99 ak mas teda istotu, co a ako sa vyvinulo, plus k tomu tie bradavice, fakt je ockovanie na mieste. Drzim palce.

elvira12
3. jún 2013

@kika112 Ahoj, no esteze mam znamu gynekologicku. Dala mi tamponadu, a povedala, ze by to malo prestat krvacat. Terraz je tomu tyzden, uz mam len taky naztly vytok. krvacala som z ciev, ked odpadla chrasta.. Ja sa urcite ockovat dam, nakolko v tom vidim dalsiu moznost pre mna.

tinuska99
3. jún 2013

@kika112 Ďakujem...🙂

kika112
3. jún 2013

@elvira12 urcite to vsetko dobre dopadne 🙂 Cistenie (hnedozlty vytok) trva priblizne ako po porode, ja uz hadam budem mat coskoro za tym.

elvira12
3. jún 2013

@kika112 DAKUJEM...

krenkova
4. jún 2013

@tinuska99 Špinila som cca 2 týždne, ale ku koncu len tak slabúčko. No a potom mi zase naskočila menštruácia 🙂 . Trvala mi asi o 2 dni dlhšie a potom už klasika, ako predtým 😉

tinuska99
4. jún 2013

@krenkova no mne praveze menstruacia trvala len dva dni...🙂 a kedy si sa dala zaockovat po konizacii???

elvira12
4. jún 2013

@kika112 dufam, ze budes aj Ty v pohode.... 🙂

krenkova
4. jún 2013

@tinuska99 No tak to si mala fajne 🙂 Ja som už bola očkovaná predtým, ale inak myslím, že sa môžeš dať zaočkovať hneď. A neboj sa toho očkovania, ak si rozhodnutá, tak to môže len pomôcť a hlavne teraz by to mohlo, zabrať ked si po operácii a podarilo sa všetko odstrániť. Hlavne nech máme výsledky stále dobré 😉

petra123456789
5. jún 2013

@alaniska prosím ťa a kde Ti to robili lokálne?

alaniska
5. jún 2013

@petra123456789 v BB,dr.Jendrusak,kukni na stranke ogama.sk

tinuska99
6. jún 2013

@krenkova a lreco ti bola robena konizacia ked si uz bola predtym ockovana???

krenkova
6. jún 2013

@tinuska99 Ahoj Tinuš,lebo aj napriek očkovaniu som mala po čase zhoršenú cytológiu po pôrode, resp. to kolísalo, a preto to bolo určite správne riešenie, aby sa odstránilo to, čo tam nemá byť 😉 A potom už je asi na našom organizme, či očkovanie zaberie alebo sa sama imunita vysporiada., ked sa odstráni to "zlé". A skúsila si sa už opýtať doktora, čo ti povedal na to očkovanie, kedy je vhodné?

martuskakvasnovska
8. jún 2013

Dobrý deň,chcem sa spýtať mám ísť na biopsiu a som tehotná,je možné ,že by som potratila?Ďakujem za odpovede