icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

peptina
11. jan 2020

A ešte ma zaujima kedy asi by som si mohla dať plnú vaňu vody ? Mesiac a pol som po kon.

iskrickaa
11. jan 2020

@peptina hej, dobre sa vytrapim. Po zakroku je ta dierka v krcku zuzena kvoli opuchu, preto asi brucho boli viacej 😕

janka2273
11. jan 2020

@peptina ja viem,prečo jej prišiel, prakticky jej mohol prísť aj inokedy,len ma udivujú tie bolesti a nie samotný menzes 😉

janka2273
11. jan 2020

@peptina mne po 3 týždňoch od konizacie povedal,že som zahojená a môžem sa aj na kúpalisku kúpať, nie len vo vani😘😉

janka2273
11. jan 2020

@iskrickaa neviem,či to je tým,nejak som sa nestretla s týmto,že by mali baby veľké bolesti kvôli krčku🤔nebude to skôr tou kyretážou??

iskrickaa
11. jan 2020

@janka2273 nerobil mi kyretaz.

iskrickaa
Autor odpoveď zmazal
janka2273
11. jan 2020

@iskrickaa hmm,tak potom netuším 🤔snáď ti už je lepšie 😘

iskrickaa
11. jan 2020

@janka2273 to nic, kazdych niekolko hodin sa napchavam tabletkami proti bolesti, uz nikdy neboli take ako vcera vecer. Verim, ze to nebude uz dlho trvat. Citala som, ze prve tri menstruacie mozu byt bolestivejsie a silnejsie. U niekoho zase miernejsie. Joj.

peptina
11. jan 2020

@iskrickaa áno ja som mala prvú bolestivú a veľmi silné a druhé boli také že prvé 3 dní len spinenie a potom silné 7 dní

iskrickaa
11. jan 2020

@peptina chcem byt chlap!

peptina
11. jan 2020

@iskrickaa nie chlapi toľko nezvládnu bolesti. Prejde to neboj hlavne už to máš za sebou

sulky
11. jan 2020

zeny, tiez ma to caka cca o 2 mesiace. Podla vasich odporucani som sa objednala do Sagaxu v Dunajskej Strede doktorovi SLezakovi. V telefone pri objednavani sa ma pytali, ci mam hotovu biopsiu. Ja som vsak bola iba na kolposkopii. Robili vam niekomu aj biopsiu? A este druha otazka. Kazali mi preliecit kanidozu. ale tabletky ktore mi dal gynekolog nezabrali. Stale mam zvlastny neprijemny pocit. Brali ste nieco co pomohlo?

peptina
11. jan 2020

@sulky biopsia to nie je náhodou vzorka na histologiu? Ja som mala v správe z cytologie napísané: bioptizovat čiže odobratie vzorky. A kanidozu som nemala tak ti neporadil ;( a ak som pojem biopsia zle napísala tak sorry. Možno niekto čo sa rozumie skôr ti napíše podrobnejšie, tak nepomohla som :(

iskrickaa
12. jan 2020

@peptina dakujem za podporu! Chlapi to maju ale lahsie ako my.

iskrickaa
12. jan 2020

@sulky ja som mala robenu kolposkopiu trikrat a zakazdym pri tom odstikli tri vzorky na biopsiu, histologiu. Cyto nie je take presne.

janka2273
12. jan 2020

@iskrickaa
@peptina vidíte baby,čo región,to iné spôsoby vyšetrenia 🤔🤔ja som nebola ani na kolposkopii,ani biopsiu nik nerobil 🙄rovno konizacia a žiadny onkogynekolog pri mojom výsledku 🤔tak neviem,asi sa môj dr v tom vyzná,keď aj sám operuje,keď toľko vecí vynechal 😨😉

peptina
12. jan 2020

@janka2273 ani ja som nemala tie vyšetrenia,rovno z cytologie som sa objednala na konizaciu ale áno v správe k operácii som mala napísané odporúčanie: bioptizovat. Takže odobrali mi vzorku.aj moja dr operuje

janka2273
12. jan 2020

@peptina Ja som sa mojho pýtala,či netreba kolposkopiu,biopsiu atd a on,že pokiaľ je tam už HSIL z cytologie zistené a k tomu HPV,tak to nemá význam robiť a treba to rovno operovať..a mal žiaľ pravdu..

peptina
12. jan 2020

@janka2273 no hej,máme to už za sebou.

sulky
12. jan 2020

@janka2273 tak presne toto iste mam aj ha. HSIL je to iste ako ASC-H?

iskrickaa
12. jan 2020

@janka2273
@peptina dievcata, je normalne, ze zo mna vyslo trochu takych ciernych kuskov akoby tkaniva?

janka2273
12. jan 2020

@iskrickaa áno, nestresuj a nechaj to odtiecť v kľude 😘😘

janka2273
12. jan 2020

@sulky ono tých rozlíšení je viac,základné je po novom asi LSil pre ľahké poškodenie a HSil pre ťažšie a tie na A sú asi nejaké "odnože"🤔😘 mám niekde tabuľku v Notebooku odloženú,neskôr pozriem 😉

janka2273
12. jan 2020

@sulky mne z toho HSil/ASC-H ( čo je po starom ako PAP3ab,vyšlo nakoniec po konizacie až CIS a teda bola som dosť prekvapená,lebo som to nečakala🙄😨🤔 máš tam to ASC-H ??

iskrickaa
12. jan 2020

@janka2273 dakujem! Ked teraz neviem, ci tym menzesom sa tam nieco porusalo skor, ci je to normalne. Uz krvacam o cosi menej a je tu 8 hodin rano a ibuprofen som si dala o polnoci. Ten menzes som k tomu teda nepotrebovala, ale co uz.

janka2273
12. jan 2020

@iskrickaa nevadí,budeš to mať všetko v jednom 😘👍len teda sa nespoliehaj na to,že to budeš mať rovnaké, ako inokedy 🤔

janulap
12. jan 2020

baby ahojte,mna caka konizacia o mesiac.Bola som sa objednat na zakrok a dali mo zoznam co do nemocky zobrat...a ze nejake elasticke bandaze 6ks...viem,ze je to nieco na nohy🙄😂 ale fakt ste to museli mat?Inak zavidim vam baby,co to uz mate za sebou...❤

iskrickaa
12. jan 2020

@janka2273 od porodu pred styrmi rokmi som zacala mat velmi bolestive a silne menstruacie. Poslednych par mesiacov je lepsich, tak dufam, ze zase sa to takto rapidne nezhorsi

11barborka11
12. jan 2020

Ahojte dievcata.19/11 som bola na kon..29.12 .2dnovy menzes slaby a dodnes nic..Je to normalne?Len ma strasne naduva..Uz mam nerv z toho.