Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte, caka ma zachvilu konizacia, vysledky sa mi zacali zhorsovat pred rokom, zrazu cyto nalez cin1 a ash z nicoho nic...po pol roku histologia, vysledok cin2/3 a markery p16 a Ki boli pozitivne...cakala som a teraz v decembri som si dala urobit kontrolny ster lbc metodoy vysledok bol zas cin 2/3...onkogynekolog aj gynekolog mi povedal ze je potrebna konizacia...objednala som sa a teraz dodatocne mi prisli vysledky z imunohistologie a to ze mam HPV negativne...zneistela som ci mam potom na tu konuzaciu ist... nemam ziadne problemy zatial...mala ste to niektora takto cyto nalez pozitivny ale ziadne onkorizikove typy HPV....tusim ze tie displazie na krcku mam pravdepodobne s antikoncepcie, ktoru som brala viac ako 10 rokov..ale moze sa z toho vyvinut rakovina ked nemam HPV...konizacie sa nebojim, ale hovorim si naco do seba zbytocne nechat rypat, ked hpv nemam🙄...mala z vas niektora takyto nalez a co bolo zistene po konizacii? Dakujem dievcata za odpoved😘
A HPV si mala z vysledkov pozitivne alebo negativne?
@adela2611 130nmol/l je nízka hladina déčka podla teba??? ved to nemá ani 1/3m populácie 😂😉 kuk foto( dávam staršie,nové nemám po ruke,ale hodnoty tam máš rozpísané,kolko má byť )...podla mna je to velmi fajn 😉
No ale napriek tomu som čakala,ked tieto tobolky stoja 30€ /90ks a vydržia cca tolko čo 1 Vigantol,alebo 2 spolu za 3,4€(2 fľaštičky),tak som čakala aj iný ,ešte omnoho lepší výsledok,no dr mi vysvetlila,že naozaj sa nedajú presne zmerať hladiny D3,že merajú len D2 a preto v testoch nemôžem nikdy nájsť skutočný stav mojho D3 😉
Teraz som čítala jednu dlhú štúdiu na nete a dozvedela som sa rozdiel medzi Vigantolom a Apha 3....jedno je cholekalciferol a druhé alphakalcidol a ten je uplne iná forma,akoby nejaká aktivovaná a teda niekoľkonásobne účinnejšia(čo mi teda testy zjavne nevedeli ukázať) a preto je aj niekolkonásobne drahší,no našťastie mi ho celý preplatí poisťovna 🙂
tak sa budem tváriť,že je to fakt lepšie a že som omnoho zdravšia kvôli tomu 😂😘
Tu som mala ešte B12 doplňanú injekciami,lebo som mala pod minimom hodnoty ☹ a takto mi to aspon troška stúplo po 5 mesiacoch,no teraz som mala až 350 hodnotu a to som injekcie nemala cca rok a pol a zmenila som len toto déčko aktívne a tie bobuľky bazy,tak fakt netuším,z čoho mi to tak podskočilo😨😉
@janka2273 ahaaaa budem musieť si aj ja dať urobiť nejaké také vyšetrenie na imunológia , nie zle vedieť či dobre dopĺňame a čo ešte pridať.
@adela2611 inak tablety/ tobolky aj mne viac vyhovujú 😁 leniva som a tie kvapatka nie a nie kvapkat 😁 a odbery krvi mi robí lekárka pravidelne, len či robí aj hladiny vitamínov netuším, skôr si myslím že nie keď nikdy nič neposmenula. Určite sa na to opýtam a požiadam si to.
@sulky o Demeter kvalite som ani ja nepočula, tak sem s tým , nové inšpirácie naberieme 😁
A čo sa tyka očkovania. Ach toho som sa načítava, lebo keď som mala prvé dobré výsledky moja lekárka hneď že treba očkovať, že mi to pomôže, že má ochráni pred ďalším nakazenim. Jedna známa zasa že sa nemá dávať a ďalší známy gynekológ že môžem kľudne. Že keď na to mám, že môže to pomôcť. Tak ťažko povedať. Dala som sa nakoniec. Ale či to pomôže nikto nevie.
@wind123 aj ja som tak mala, tiež zrazu 3 cin, odporučili konizaciu, ešte raz kontrola o pol roka, ,azasa to isté. Takže konizacia, hpv som nemala, ale vyšla mi ťažká displazia spôsobená zápalom, či ako to bolo presne napísané. Hpv nemám, výsledky teraz dobre už vyše roka tak klopem.
@emimirlen ked teraz vsade v guidelinoch a odbornych clankoch citam ze HPV je zakladny predpoklad vznik karcinomu a ze bez neho sa "ani konarik na strone nepohne"...tak rozmyslam ci tie moje displazie su natolko nebezpecne, ze mam konizaciou riskovat pripadne dalsie tehotenstvo....ono konizaciu mam uz o tyzden a pol, takze so tohimo asi pojdem...ale teraz sa vsade pise ze testy hpv zacinaju byt prediktivnejsie ako cytologie...sama sa cuduhem preco si zeny tie testy nedavaju robit uz pri prvom zlim vysledok a ani ich na to lekari neupozornia...moj onkogynekolog sa tvari ako by nic ako HPV neexistovalo😁...je tam displazia=treba konizovat....stara skola no....
@emimirlen a mne nevysli zo steru ani ziadne mikroorganizmy co by sposobovali zapal ... proste vsetko negativne len tazka displazia nevedno z coho...ja som sa nakoniec rozhodla ist na konizaciu ked som si dala dokopy tu antiku a genetiku...ze budem nakoniec na tom kludnejsie ked to malo co je napadnute zoberu...Tebe urcili z coho bol ten zapal nakoniec?
@wind123 hmmm ach keď ono to každý lekár má iný názor, mne zasa lekárka vravela že nemusí to stále všetko spôsobiť hpv. Aj mne bolo povedané že ja som to mala zo zápalov. Pritom nemala som dovtedy pocit že by nebolo niečo ok. Ja mám inak niekedy pocit že čím viac čítam tým horsie 😁 hlavne takéto rozporuplné témy 😁
@wind123 no mne ten zápal ako dôvod zlých výsledkov určili az po konizacii. Možno aj tebe povedia viac po konizacii. Predsa reálne odoberú čas tkaniva a rozoberú ho. Podľa mňa treba ísť keď sú zle výsledky. A ty ešte detičky nemáš? Lebo mne napríklad po konizacii a po prvých dobrých výsledkoch povedala a teraz je správny čas otehotnieť 😁 a ja že uuu už máme dve deti. 😁 tehotenstvo to vraj zvykne upraviť a dať do normálu.
@emimirlen vidis a mne sa dostavili zle vysledky po tehotenstve...prvy ster po porode bol negativny a druhy po roku uz cin1...ale neviem ci to rozbehlo tehotenstvo a porod...kedze zle vysledky sa mi objavili 2,5 roku po porode, dovtedy boli vsetky stery negativne...ten porod asi vplyva na kazdy krcok rozne😏...no a prave ze prve tehotenstvo som mala ukazkove a uplne bezproblemove, tak viem ake je to stastie a po tej konizacii nik nevie ako sa krcok bude spravat ... mne sice jeden maly fesaj doma staci, len muz by chcel este do paru😁
@adela2611 optimálne je od 70 do 200 podla tabuliek klasických(vid aj na tom foto ),ale vraj teda vhodné je cca 150-160 nmol/l podla odborníkov,ale to skoro nikto nemá ☹ vraj väčšina obyvateľstva má pod 70 nmol/l...preto som sa tešila,že mávam 100 až 130 hodnoty a čakala som,že z tohto nového lieku budem mať ešte vyššie...uvidíme o pol roka,či to chce čas a ukáže sa to neskôr...vrak to dobre zaberá proti vzniku nádorov,výborné na kosti omnoho viac ako klasické D3,imunita atd...tak uvidím,či budem na staré kolená taká pevná😂😂😝
@janka2273
@peptina
Dievcata, uz som 8. den po Leep. Rano som vstala, trochu sa natahovala s malym synom ako vzdy, no dostala som z toho krce a mam tmavoruzovy vytok, nevyzera to uplne ako cervena krv. Je to normalne? Dakujem. Vcera mi poskakal po bruchu, vesal sa na mna, tiez som mala krce, ale az doteraz okrem menzes som mala len vodovo zlty vytok.
Zeny, kazali mi priniest vlozku. Hned po zakroku sa krvaca velmi? Ci priniest nocnu alebo obycajnu 😁

@peptina na nete som citala,ze pomahaju k rychkejsiemu hojeniu krcka po operacii.