Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Zeny, uz som to viac krat citala, ze maternica uzko suvisi s oblickami. Ak je problem s maternicou, urcite je nieco s oblickami, preto treba ist na kontrolu pre istotu ;)
@iskrickaa ja som hpv nemala, takže nemal by mať ani manžel. Každopádne treba podporiť imunitu aby si vedela sama s vírusom poradiť a zabiť ho. Je ale malo pravdepodobné že po konizacii tá manžel nakazi. 6tyzdnom po konizacii žiaden sex, nech manžel tiež posilní imunitu a keď prípadne vírus má nech si s ním imunita tiež poradí. Ale mne lekárka na to povedala že to je nepravdepodobné, že aj by som sa opakovane nakazila vírusom že potom sa aj manžel vie poslať na urológii a zistit či je prenasacom.
@emimirlen ĎAKUJEM,človeku to veľmi pomôže ,keď si môže aspoň popísať s ľudmi (s vami😉)ktori už tým prešli.Dnes som bola na kontrole ohľadom druhej operácie(ktorá bola koncom októbra)a taktiež sa objavil problém pooperačný,takže ,mám sa dať do poriadku po gyn.stránke a zase prísť na ďaľší zákrok.....oči som vytreštila,...prosím??!....a v mrákotách vypochodovala von.....asi jedno je málo,musím mať hneď dve...."reku to je už aj na vola moc".....a to už som myslela ,že všetko zlé je už za mnou...rozvod,starosť o deti,bývanie, nemocnica,,neskôr o par mesiacov 2 operácie...naťahovať sa o majetkové nemá význam,už som si povedala,že chcem mať kľud a v pokoji žiť,žiadne dohadovanie a ťahanie po súdoch...že tento rok už konečne kľuuuuuud ,že nejako bude ,len nech je človek zdravy......a takto sa mi to komplikuje....bola som tak pozitívne naladená aaaaaaa....musím zase začať bojovať,niekde nájsť tú silu😉
@daria77 ono to aj veľa robí to vypätie a náročný rok čo máš zjavne za sebou. Človek sa potom zanedbáva a nestará sa poriadne o zdravie. Preto ako si napísala, snaž sa mať kľud a venuje sa sebe a deťom. A nech si ty psychicky v pohode. Doplň vitamíny. Už sme tu o nich popísali strašne veľa čo môžeš brat, aj na kŕčok, zistí si aj čo je dobré na to čo si už bola na operácii. Tommy ženy to máme ťažké, po tých pôrodoch kým sa dáme dokopy zasa trvá dlho. Ale zdravie máme len jedno preto pre neho treba urobiť maximum. A operácie určite zvládneš. I keď to nebude nič príjemné ale čo narobia keď musíš, tak len sa s tým zmieriť a naladiť pozitívne, že všetko bude dobré 😉
@iskrickaa ten vírus je sviňa ☹ ja som nebývala nikdy posledné roky pred konizáciou chorá..ked všetci okolo chrípkovali a angínovali,ja ako rybka som bola zdravá,ani len nádcha ma nechytila a predsa mi telo nedokázalo HPV zničiť..vraj sa nejak maskuje,aby ho imunitný systém nevedel identifikovať😲🙄
Ked mi zistili na cyto LSIL,tak som mesiac v kuse mala obrovské dávky céčka a kadečoho iného a nepomohlo absolútne nič,ešte sa mi to zhoršilo a odchod na konizáciu ☹ je to proste mrcha vírus😈
Dobre ranko dievcata.No vcera som bola na kontrolu po stvrtkovej operacii ..zas..taakze nie krcok sa zrastol ale v krcku bola velka zrazenina ktora branila prechodu ms.toto vo stvrtok vycistili vykyretovali maternicu.Vcera...krasne zahojeny a priechodny.Uf. koncom februara na stery ale tie lepsie..neviem ako sa to vola.Za priplatok.Zatial som ok.Dufam ze bude vsetko uz ok.A po 4 mesiacoch sa konecne docka aj manzel🙂).Dievcata vsetkym drzim palce.Je toho na nas vela.Kupila som si AMP ze vraj vyborny doplnok na imunitu.
@11barborka11 tak super,nech si rýchlo zahojená😘😘sa mi to nezdalo s tým krčkom,lebo fakt som ešte nepočula,že by sa niekomu zrastol🤔😲AMP je čo prosím?
@janka2273 to sú tie lieky na ženské orgány a rovnováhy a na kŕčok, tie čo mi aj primarka po operácii odporučila AMP Care sa to volá, aj indonal je to isté a trošku lacnejšie.
@iskrickaa je to čudné ozaj s tým hpv vírusom, prečo sa zasa vrátil, možno stačil nejaký zápal, nerovnováha v prostredí a už to šlo. Imunitu treba posilniť ako sa len dá. aj keď máš imunitu v poriadku
Veľa sa toho da. Len si treba vybrať, Janka tu toho napísala predtým veľmi veľa, aj cez vyplachy s koloidnym striebrom na ktoré ona nedá dopustiť, alebo vyplachy zo šalvie. Alebo aj tie bilinne vrecká čo sa dávajú na 3 dní do pošvy. Mne lekárka dala aj cycatridina (hojí po konizacii) a aj krém VitagynC, ten je super na udzanie kyslého prostredia. Ja beriem ako kúru indonal, aj rakytník, aj Cčko, aj Mg, aj Dčko, každé ráno ovocné smoothy (teraz som sa ale pokazila a nechce sa mi) , Janka a Adelkou si robili dokonca aj nápoj z huby kombuchy. To som ja nerobila. Alebo odporučili aj acetylcystien, tak som si ako prášok kúpila a pila. Pila som aj aloe Vera ale 100% šťavy, nie tie reklamné koncentraty. Je toho ozaj veľa, zjavne imunita nie je dosť silná na to aby vírus odhalila a zabila. Mňa napr lekárka hneď upozornila že mám to zo zápalu a že stačí malý problém a môže sa to vrátiť. Chytila som bakteriálnu vaginozu tak hneď zhodnotila že okamžite preliečiť, lebo môže poškodiť krčku. To je čistá veda toto.
@11barborka11 ako dobre že si už zahojena. Ten test sa volá LBC a je presnejší a citlivejší. Tak nech si výsledky tip top. AMP care aj mne odporúčali, podobný je aj indonal, ja beriem ten a zatiaľ som spokojná. Keďže výsledky som mala klopem dobre. Je toho ale ozaj veľa, stále čosi 😁 tak držím palce aj tebe. 😉 Všetko dobré.
@11barborka11 a to znamena ze si nedostala menzes? alebo bol len velmi slaby? Lebo ja mam tyzden po operacii a menzes mam taky nijaky, ako keby lne spinenie. A to som doteraz mala velmi silne menstruacie.
@emimirlen Aha čo som našla ,nejaký gél na ochranu krčka maternice??
https://www.benulekaren.sk/papilocare-vaginalny...
@peptina práve to študujem..ja predpokladám,že HPV nemám a uvidím stav krčka po cyto teraz na jar 🙂
kuk na to :
https://papilocare.cz/

@janka2273
@peptina inak to tak býva, zákon schvalnosti je asi najlepšie fungujúci zákon aj v našom štáte 😁 ten čo sa o danú vec stará a kontroluje a chodí pravidelne na kontroly tak just. Ja chodím každý rok od kedy chodím na gyndu. Moja svokra sa má prekvapená pýtala že čo to mám a o akých výsledkoch hovorím a potom dodala ahaaa to je to čo som nemala od pôrodu syna (môjho manžela) teda takých 33rokov. Hneď som ju spucovala že okamžite nech ide na cytostery 😁