icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

wind123
30. jan 2020

Dievcata, dnes mu robili konizaciu, klasicky skalpelom na jednodnovke...chcela som sa spytat ci je ok, ze trochu krvacam...z jedndnovky ma pustili potom co som trochu pochodila po izbe, pozreli sme vlozku, sucha, tak ma pustili...pridem domov a zrazu sa mi spustilo slabucke krvacanie...tak teraz neviem, ako ste to mali

janka2273
30. jan 2020
janka2273
30. jan 2020

@wind123 buď v kľude,hlavne lež a oddychuj😘😘 skoré uzdravenie prajem 👍😘

wind123
30. jan 2020

A este, mam cipky cicitridina, alebo tak nejako uz dlho v chladnicke...rozmysla som ze by po konizacii mohli byt fajn...pouzivali steic ich niekto po operacii a odkedy ich mozem zacat pouzivat?

wind123
30. jan 2020

@janka2273 dakujem😘...citim sa inak fajn, len to krvacanie ma zarazilo...a lekar mi zdrhol hned po vykone, tak som si teraz nie ista tymto slabsim krvacanim...

janka2273
30. jan 2020
janka2273
30. jan 2020

@wind123 tie čípky veľa žien po konizácii používa,ja som nemala 🙂 ale netuším,kedy sa už môžu dať,či hned po zákroku?? asi chvílu počkaj,prípadne preštuduj na nete,či na príbalovom letáku niečo o nich ...

peptina
30. jan 2020

@janka2273 no keď si tak zoberieš podľa toho tak potrebuješ 3balenia ,nie? Keďže jedno ma 7x5 ml

janka2273
30. jan 2020

@peptina nie je to moc lacné,to je fakt...3 a viac balení,ak by si chcela dlhšie používať..inak pozri si celú tú stránku výrobcu,poklikaj,je tam všeličo popísané o HPV 🙂

peptina
30. jan 2020

@janka2273 oki idem na to ,vďaka 😘

janulap
30. jan 2020

@wind123 drz sa a vela oddychuj 🙂 skvele,ze to mas uz za sebou😉 ked zistis kedy tie cipky zacat davat,prosim daj vediet😉

iskrickaa
30. jan 2020

@wind123 ja som mala sice leep, ale bolo mi povedane, ze pokial krvi nie je tolko, ze za hodinu naplni jednu az dve vlozky, je to ok. Aj ja zelam rychle zotavenie, oddychni a setri sa!

11barborka11
31. jan 2020

Dakujem dievcata za povzbudzovanie..Ste uzasne.Vsetkym vam zelam skore uzdravenie a vela pozitivnych myslienok.🙂

janka2273
31. jan 2020

@11barborka11 a čo ty hore o 4 ráno?? 😲😲😂😋

emimirlen
31. jan 2020

@janka2273 hmmm ten som tuším už niekde videla ale nemala som ho ešte. A to je ochrana pred papilomavirusmi? Ten čo má hpv tak vyzerá veľmi zaujímavo.

emimirlen
31. jan 2020

@wind123 vraj sú výborné aj po zákroku aj na iné veci, mne ich lekárka dala na bakteriálnu vaginozu aj spolu s VitagynC. Určite prečítaj od kedy môže používať ale viem že sa po konizacii dáva.

janka2273
31. jan 2020

@emimirlen pozri tú stránku papiloneviečo ,je tam dosť o tom popísané,vraj je to nejaká ochrana a je to účinné..len ked to máš brať pravidene,respektíve aspon 2 mesiace,tak aj zaplatíš😝😉

iskrickaa
31. jan 2020

@janka2273
@emimirlen
@peptina baby, prisiel mi dnes Indonal a kedze neviem prehltat tabletky, vysypala som obsah kspsule na lyzicku s medom, ako to robim s Imunoglukanom a strasne ma naplo, myslela som, ze sa pozvraciam, chuti to ako prdy a zhnite zuby, aj z ust mi tak pachlo, dala som si zuvacku, nepomohlo aspon dve hodiny. Vela penazi som dala za trojmesacnu kuru a nebudem to jest 😕 prsty po kapsuly tiez nemozem zbavit pachu. Hnuuus. Mali o tom napisat, ake je to otrasne, urcite by som to nekupila za tie prachy. Fuj. Ani keby mi.milion zaplatili nedam to viac do ust.

peptina
1. feb 2020

@iskrickaa och jej ja som to nemala ta neviem aké to je

11barborka11
1. feb 2020

@janka2273 Do robotky som vstavala.Inak ja stale skoro vstavam..trubka no

peptina
1. feb 2020

@11barborka11 aj ja tak vstávam do pracr

janka2273
1. feb 2020

@peptina
@11barborka11 joj,tak to vám nezavidím ani jednej 🙂) ja som aj dnes len teraz pred nejakou pol hodinou vstala 😂😂😝 navarené mám,dieťa spalo tiež a aj keby nie ,bude mať 18,tak plakať nebude,takže u nás veget 😍😘

janka2273
1. feb 2020

@iskrickaa
@peptina niečo sa mi v hlave mátalo,že to je z kapusty a veru som to našla na nete,z čoho sa Indonal skladá 🙂
Indol-3-carbinol
✅ Indol-3-carbinol (I3C) je vlastne fytolátka nachádzajúca sa v kapustovej zelenine. Po chemickej stránke vzniká degradáciou látok, označovaných ako indolové glukozinoláty. Jeho konkrétnym prekurzorom je glukozinolát glukobrassicin.

Táto látka prispieva k normálnej hladine (rovnováhe) pohlavných hormónov – pozitívne ovplyvňuje metabolizmus estrogénov a testosterónu. Ovplyvňuje tiež zdravý vývoj a rast telových buniek a napomáha zabraňovať rastu nádorových buniek. Podporuje naprogramovaný zánik nádorových a HPV zmenených buniek. Indol-3-karbinol má antioxidačné a antiaterogénne vlastnosti…

Takže sa ani nečudujem,e to po vybratí z kapsule chutí ako grcka a smrdí rovnako 😉😂😘

iskrickaa
1. feb 2020

@janka2273 ano, je to vytazok z hlubovitych zelenin, fuuuj. Ako ti je dobre, ze ti dieta spi. Lebo je velky. Moj syn zacal spavat cez noc ako trojrocny a vstava medzi 4tou a 5tou. Som chronicky nevyspata, jeho otec s nim nevstane ani keby horelo.

janka2273
1. feb 2020

@iskrickaa hahah,tie časy mi ani nespománaj 😲😈 moj od narodenia nespával prakticky vôbec...už ako 7 mesačný spal 1x denne cca hodinku a v noci hore aj 6x minimálne do 2,5 roka,,skoro ma šlahlo vtedy a to mu nič nebolo,ale stále sa mu proste nechcelo spať! a teraz si to chvalabohu už roky vynahrádza 😝😍😅

emimirlen
1. feb 2020

@janka2273 hej pozerala som to, vyzerá to inak zaujímavo. Ale cena celkom pekná. Inak fajn že je aj niečo také čo sa dá preventívne. Najbližšie sa na to opýtam lekárky, či pozná a že čo na to hovorí a či sa to oplatí keď som nemala hpv.
@iskrickaa uf ja by som ale obsah žiadnej kapsuly nedávala na lyžičky, to je podľa mňa jasné že to nebude žiadna lahôdka. Ale keď zjes kapsulu tak nie je to také strašné. Ja ich beriem a nemám problem. Treba dať do úst a zapiť celým pohárom čaju, a prehltnes ani nevieš ako. Nie je to taka veľká kapsula a ide ľahko dole hrdlom, ľahšie nech Cčko so šípkami čo beriem. Potom jedine pozrieť ten AMP Care ale je oveľa drahši a tuším je aj sirup ale neviem či nie len pre deti.
@janka2273 Vera ani mňa to neprekvapuje že to nechutí nijako úžasné 😉 ale z toho čo si našla sa mi to páči ešte viac 😁 všetko ideálne pre nás 😉 a na našu diagnózu. Jooooj tak ty už máš veľkého syna, teraz ho musia isto o 11hod vyhadzovať z postele 😁 tak aspoň môžeš dospat to o čo ťa ubral ako malý.

janka2273
1. feb 2020

@emimirlen On je taký zlatý,že ja ho nebudím vobec 🙂 kedy sa zobudí,vtedy je 😝 celkovo je to veľmi poslušné dieťa,netúla sa,nepapuľuje,výborne sa učí a máme spolu veľmi pekný vzťah ❤😉

wind123
1. feb 2020

Divcata, ta konizacia je celkom mrzuta vec...citim sa ovela nemohucejsie ako po porode🙁...a to som uz dva dni po...poteste ma niektora ze ten stav sa zlepsuje skokovito a ja po par dnoch vstanem a budem sa citit ako predtym😏...ako nahle dlhsie stojim alebo chodim zacnem spinit...vzdy po moceni s odstupom 5 min zo mna vyjde krvava tekutina....a mam pocit ze mi na ten krcok stale nieco tlaci....ako nekrvacam nejak rapidne, silnejsia intimka by na to asi stacila ale aj tak .... chcem znova zit😬🙄😉

peptina
1. feb 2020

@wind123 bude dobre tiež som mala taký pocit ako ty,bez intimky nikde ,možno po prvom menzese ti to prejde,mne to trvalo vyše mesiaca spinenie

janka2273
1. feb 2020

@wind123 ale neboj,veď to prejde😋😘budeš tu vložku vláčiť ešte dlho,aké potom bude pokoj👍😘 buďme radi,že maternica nemusela ísť von,alebo nohu mám nerezali 😋😉