icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sulky
1. feb 2020

@janka2273 ahoj, ja som 10 dni po konizacii, a oresne take iste pocity som mala ako opisujes. Trvalo to asi tyzden:(

emimirlen
1. feb 2020

@janka2273 juj tak to je super a tak to má byť 😉
Inak študujem podrobné tu stránku čo si posielala papilocare a veľmi zaujímavo znie ten gél. Dokonca je to aj na úpravu prostredia v pošve a na bakteriálne vaginozy, to s čím sa momentálne zabávam, proti hpv, aby bolo zničené ... Veľmi nás tým rozmýšľam že si to objednám. Idem ešte čosi o Tom postupovať a ako to hodnotia aj u nás.

emimirlen
1. feb 2020

@wind123 nooo tieto pocity sú úplne normálne. Len oddychovať a nestát dlho a veľa ležať a spať a o chvíľu budeš fit a plná sily. Len sa treba poriadne šetriť a nenamahat sa. Ono sa to bude každým dňom zlepšovať. A podľa mňa je dobré že to ide z teba von, len nech sa pekne zahojis a o chvíľu bude dobre 😉

janka2273
1. feb 2020

@emimirlen aj mne sa to pozdáva😘skúsim to pohľadať aj niekde inde,či sa to nedá lacnejšie zohnať 🤔😉

sulky
1. feb 2020

@wind123 73 ahoj, ja som 10 dni po konizacii, a oresne take iste pocity som mala ako opisujes. Trvalo to asi tyzden:(

sulky
1. feb 2020

@janka2273 jeemine prepac ta odpoved mala byt pre wind

iskrickaa
2. feb 2020

@wind123 aj mne tak bolo, este furt nosim intimku 3 tyzdne po a donedavna vlozku. Ja som mala taky ruzovkasto oranzovy vytok, ci co. Musis vydrzat, je to neprijemne. 10 dni mi trvalo, kym mi bolo dobre.

iskrickaa
2. feb 2020

@janka2273
@emimirlen ja mam asi po desiatich rokoch uz tretikrat po dvoch tyzdnoch kvasinky. Lekar povedal, ze mi teraz nic neda, ze mam vydrzat, nech sa to zahoji a potom mi spravi kultivaciu. Joj. Jani, ja som kojila 23 mesiacov a to bol bol do 6x hore za noc. Predtym presne kazdych 45 minut. Cez den prvykrat spal ako trojmesacny! Netreba mu spat dodnes, vzdy spi minimum podla tabulky. Od 3,5 roka uz malokedy aj cez den.

emimirlen
2. feb 2020

@janka2273 cenovo pozriem aj ja ešte. Čo som včera zbežne pozerala tak v Nemecku je to drahšie ale ešte popozerame. Lacnejšie ako 22eurnza 7ks som ešte nenašla. Ak na niečo natrafiš, daj prosím avízo 😉

emimirlen
2. feb 2020

@iskrickaa kvasinky?! Paráda, takže čakať. Snáď ti to nerobí nejaké veľké problémy. Čo sú vlastne tie kvasinky, netuším?! Čo spôsobujú?

wind123
2. feb 2020

Dakujem dievcata za podporu...tak teda budem dufat v lepsie akurat pisete...mna k tomu aj hrdlo vcera zacalo boliet, co tri roky ma nebolo uz asi...tak adi aj preto som taka....muz ked som mu povedala ze sa citim ako mrcina a horsie ako po porode mi oznamil ze za to iste mozu hormony...odbornik🙄...ale je fakt ze tie blbe pocity su asi z toho, ze bezne ked idete k lekarovi na zakrok, tak Vas nieco trapi, boli, citite sa zle a lekar Vas tohto trapenia a bolesti zbavi...s konizaciou je to presne naopak...citite sa super, ste plny sily, nic vas netrapi a potom Vas chirurg dorazi konizaciou😏...

jankazuffka
2. feb 2020

Vie mi poradiť niekto,kto bol na konizacii?Som 20.den po konizacii a stále slabo krvácam.Jedna vložka na deň a jedna na noc.Mala niektorá z vás takéto dlhé krvácanie?

iskrickaa
2. feb 2020

@jankazuffka nie, ale prvy mesiac takehoto krvacania je normalne. Pokial nepotrebujes jednu vlozku na hodinu, malo by to byt v poriadku.

iskrickaa
2. feb 2020

@emimirlen mykoza, premnozene dobre doderlinove laktobacily. Svrbi to a trochu pali.

janka2273
2. feb 2020

@jankazuffka všetky sme tu po konizaciii 😋😉výdrž,ono to prejde😋

emimirlen
2. feb 2020

@jankazuffka takto dlho som nekrvacala ale lekárka po konizacii mi vravela že spinenie a krvácanie musi do 6tyzdnog prestať, kedy má dôjsť aj k úplnému zahojeniu. Skús možno zajtra pre istotu a pokoj zavolať na tvoju gyndu a opýtať sa. Ale podľa mňa normálne.

emimirlen
2. feb 2020

@iskrickaa och veľmi príjemné tým pádom. Tak nech ti to skoro prejde alebo sa skoro dočkaš riešenia od lekára.

iskrickaa
2. feb 2020

@emimirlen dakujem! Piateho mam dostat menzes, tak snad sa to vyplavi a ked sa to stane potom, pojdem na vyter.

wind123
2. feb 2020

Kocky, a neda sa mi neopytat Vas, ktore ste to riesili a ktore to uz mate za sebou na jednu vec....ked som riesila svoj zdravotnut stav a sa snazila najst nejake clanky o rakovine krcka maternica, v kazdom jednom sa spominali HPV, proste neexistuje ziadna ina hlavna pricina podla popularnych odbornych clankov, ktora by sposobovala rakovinu okrem HPV...ostatne boli len doplnkove a mali len minimalnu ulohu pri vzniku Ca...ale viem ze niektore z Vas mali tazke displazie ci cis a hpv nemali tak ako ja...co Vam na to vasi lekari povedali?...lebo moj gynekolog, ked som mu po zlom cyto povedala ze chcem pockat na zistenie dna HPV na mna skoro zvreskol ze to HPV s takymi vysledkami urcite mam...ze za to bola nobelova cena...🙄...skoda mu nieco vyvracat, ked som zistila z labaku ze ich nemam tak som to s nim nemala ani chut uz riesit...a zas onkogynegolog HPV neriesil...mas cin 3, ideme rezat...tak ja neviem...uz sa mi zacina zdat ze cely tento humbug ohladom HPV sluzi len spolocnostiam ktore vyrabaju a predavaju vakciny...hm?...ako Vam to vysvetlili vasi lekari, ze hpv nemate ale lezie ano? Dakujem za odpovede😘

peptina
2. feb 2020

@wind123 mne dr nepovedala že mám Hpv,som sa jej pýtala že Jake mám výsledky tak mi povedala len toľko : čítali ste internet čo? Že mne nezistovali ,že ja som mala napísané bioptizovat a to mi robili,že ak chcem hpv tak že musím jej pripomenúť pri najblizsej kontrole ale že sa platí za to. Tak u mňa asi tolko

wind123
2. feb 2020

A teda preco Vam odporucili konizaiciu...ked, ake to je teda moj laicky nazor, ze aj ked mate displazie aj na urovni cin3, tak ak nemate HPV, rakovina sa s tych displazii nema ako vyvinut, tak potom preco ich treba rezat, ked tie zmenu su v podstate benigne...to vlastne vyplyva zo vsetky tych clankoch o cervixe, rakovine a HPV...tak naozaj netusim...

wind123
2. feb 2020

Ja som si dala urobit este po biopsiii z leta, kde vyslo cin2/cin3 este raz v zime cyto, tu lepsiu lbc, kde som si vyslovene poziadala o tie testy...ono je to smutne pretoze vseobecna poistovna to preplaca, ked zaplatite 25 eur za odber LBC v tej cene vam spravi aj kompletku na hpv aj mykoplazny, ureoplazmy atd...nechapem preco to ti gynekologivia zenam nepovedia...ze si to mozu urobit...

wind123
2. feb 2020

No a mne vyslo z tejto poslednej ze hpv nemam a cyto potvrdilo cin2/cin3

wind123
2. feb 2020

@peptina sa cudujem ze sa divia lekari, ze vieme citat🙄...ked oni nevedia komunikovat s pacientom...miesto toho aby priznalu pochybnosti, pripadne povedali pravdu ze nie su si isti, tak obvinia ludi ze studuju internet😁

emimirlen
2. feb 2020

@wind123 tak ja som na to rovnako ako ty. Tiež som mala CIN3 tusim po cytosteroch tusim v októbri 2017. Tak upozornila že je to zle, ze si to skontrolujeme o pol roka a že keď bude zasa zle tak treba konizaciu. Jasné že v apríli 2018 zasa ten istý výsledok. Takže hneď som sa objednala na konizaciu. Neviem či mi vtedy zisťovala hpv v LBC ale podľa mňa áno, lebo keď som sa jej na to pýtala povedala že v tomto teste to robia automaticky a netreba ani žiadať. Takže v júni 2018 konizacia s výsledkom ťažká displazia. Hpv som nemala, lekárka mi to vysvetlila tak, že hpv je síce hlavný strašiak ale zmeny na krčku vedia spôsobiť aj zápaly a infekcie. Podľa nej som niečo také prekonala a nakoľko ja mám problém aj so suchostou, stále mi povie že tým pádom nemám dostatočne prirodzene kyslé prostredie. Od konizacie už 2x dobre výsledky, bez HPV (nakoľko sommsa bála či nemá manžel virus ale zjavne) august, september , október mi zasa tak začínal menzes že som 3 dni pred tým mala výrok s prímesou starej krvi, len v septembri taký výrok už 6 ani a v oktobri až 9dni výrok a potom ešte plus menzes. No uz som mala nervy. Zistila mi bakteriálnu vaginozu a povedala že to musíme okamžite preliečiť lebo že nás v novebri čakajú kontrolné cytostery a ta vaginoza môže spôsobiť smeny na krcku. Takže mi nasadila cicatridinu a VitagynC. Našťastie cytostery boli dobre. ale ta vaginoza sa stále vracia, preto uvazujem že si nasadim Papilocare a uvidíme či sa toho zbaviť už úplne. Lebo cicatridinu aj VitagynC mi odporučila na dlhodobé používanie 🙈😁 ale to vkuse si dávať krém a aj čapíky večer, akože dá sa to zvládnuť ale ráno to že sa cítim až doobeda ako pocikana mi lezie riadne na nervy. Takže skúsim to 3 mesiace vydržať asi s Papilocare a snáď pomôže už na trvalo. I keď si myslím že mne sa to kvôli suchosti prostredia bude vracať. A tebe to ako vysvetlili že máš taký výsledok alebo ako si to vysvetľuje s ty?

wind123
2. feb 2020

@emimirlen no ja som sa o tom s lekarmi este nestihla porozpravat...vsetko sa zbehlo velmi rychlo testy o negativite HPV som dostala 2 tyzdne pred planovanou konizaciou...aj to ked ma moj onkogynekolog videl na sale tak sa ma len spytal ze kde som tak dlho bola, preco som neprisla skor na konizaciu (od biopsie preslo 5 mesiacov), tak v tej chvili asi nemalo velky zmysel s nim rozoberat problematiku hpv, ked on mi ich za ten rok co k nemu chodim ani nespomenul...stale len kolpo a biopsiu riesil...ja neviem co si mam mysliet....nikdy som netrpela zapalmi, vytokmi ani suchostou, takze si neviem predstavit ze to mam z infekcii....jedine sa mozem orientovat podla vzniku, prvy cyto 2,5 roka po porode som mala ok, druhy po roku uz som uz mala cin1 ... a po pol roku uz cin2/3...predpokladam ze to moze mat suvis s poridom, ktory bol sice super a nemozem sa stazovat, ale tym padom ako mi maly presiel cez krcok, mohla nastat nejaka deformita...a potom ro uz islo...ale to si len domyslam...neviem ale urcite sa opytam onkogynekologa na kontrole o dva tyzdne

iskrickaa
2. feb 2020

@wind123 cin 3 je z drvivej vacsiny pripadov zapricineny hpv. Test mohol vyjst falosne negativny. Alebo uz nebol testom identifikovatelny, mozno imunita stihla potlacit.
@emimirlen inak chore, ze ta doktorka po cin 3 nechala cakat. Mala hned robit biopsiu, ja som uz po cin 1 mala robenu... bol to nespravny postup, su na to tabulky!! Biopsia je smerodatnejsia nez cyto. Ta len naznaci problem

peptina
2. feb 2020

@wind123 si zober že som bola na neurologii kvôli tomu čo som odpadla a keď som jej povedala že pravidelne chodím na gyndu a že tam mi zistili dysplaziu tak pozerala na mňa ci fakt chodím asi si myslela či som normalna

wind123
2. feb 2020

@iskrickaa ano to hovoria vsetky studie, karcinom si bez hpv ani neprdne😁...ale stale existuje urcite % zien ktore maju displazie a nemaju hpv. Ratam aj s urcitym percentom falosnej negativity, no tieto mRa testy su zvycajne dost senzitivne...uvidim co bude v konizate....a ak by virus uz potlacila imunita, naco potom rezat...kazdopadne rozhodla som sa dvoverovat slovenskemu zdravotnictvu a dat sa rezat...hadam za to nebudem potrestana😁

iskrickaa
2. feb 2020

@wind123 hlavne to cin 3, mala je sanca, zeby vzniklo take stadium bez hpv... podla mna si urobila dobre a uvidis vysledky. Teraz je uz i tak neskoro nad tym polemizovat a doktori bohuzial nespekuluju, nepremyslaju zvacsa.