icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

emimirlen
11. feb 2020

@janka2273
@peptina joj ale ráno som nemala pekne a aj ja skoro odpadla keď som si na to spomenula, och... Čo mi ženy musíme zažívať a čo prežívame aj mimo reality 😁

emimirlen
11. feb 2020

@nelya skôr než po 6 týždňoch podľa mňa nie. Potom sa ide na kontrolu a keď lekár povie že si dobre zahojena, môžeš cvičiť, plávať a pod. Do vtedy by som radšej vydržala. Keď stále spinis, stále to nie je 100percentne.

sulky
11. feb 2020

Prosim o radu. Je mozne ze 3 tyzdne po konizacii, stale citim tlaky na mocovy mechur? Ako keby som bola prechladnuta?A vytok mam zlty.

peptina
12. feb 2020

@sulky áno ja som Výtoky mala dlho

sulky
12. feb 2020

@peptina aj zlte?

peptina
12. feb 2020

@sulky áno sa mi striedali farby 🙂 na začiatku do ružová ,sem tam číre žlté a aj cervene

sulky
12. feb 2020

zeny, bojim sa. 3 tyzdne po konizacii a boli ma podbrudko, krize, mechur. Cele brucho. Idem odpadnut. Nemozem ani sediet, iba lezat. Moze to byt ovulaciou? Nic ine ma nenapada. Krcok sa zevraj hoji, a gynekolog vravi ze by som uz nemala mat ziadne tazkosti.

sulky
12. feb 2020

Prepacte ze vas stale otravujrm :( prisli mi vysledky z histologiE a nikde tam nevidim popisane stsdia ani visielka ani nic. Je tu niekto, kto sa v tom vyzna? Poslala by som ss. Zaver patologa: ciastocne epidermizovane ektropium bez dysplazie

janulap
12. feb 2020

Ahojte baby,tak uz mam aj ja konecne🙏 po.Robili ma vcera hned prvu rano.Robili LEEP metodou,ale ze davaju aj dva stehy k tym dvom velkym cievam-tak mi to vysvetlili.Naozaj zakrok nic moc..a ako som sa bala🙂 horsi bol pre mna ten klystir vecer pred operaciou😒 Inak baby,klobuk dole pred vami,ktore ste boli na jednodnovke.Ze ste dokazali v ten den odist.Ja som bola schopna zvladnut len trasu wc-postel 🙂

peptina
12. feb 2020

@sulky môžeš skúsiť poslat

peptina
12. feb 2020

@janulap si mala klystír? Ja som ho nemala. A ja som bola slabá ale veľa som sa po operácii prechádzala a fajne že máš už za sebou ,väčší je strach ako bolesť, nie?

janulap
12. feb 2020

@peptina tak ten klystir ma fakt dorazil,tiez som bola z toho vyvalena,ked nam to povedali...davali kazdej,ci tie,ktore isli na konizaciu,cistenie alebo operaciu laparoskopicku....a ano,strach bol ooovela vacsi...zbytocne som si iba nervy zozrala😅

peptina
12. feb 2020

@janulap to každá z nás.tiez som sa bala klystíru ale u nás nedávali povedali že to nieje potrebné

iskrickaa
12. feb 2020

@janulap mna odviezli na vozicku az ku autu pred spital, kde ma cakal manzel. 4 hodiny po leep som bola doma. Potom som po schodoch vyliezla doma do spalne. Cez internet som objednala obed donaskou. Slaba som bola 5 dni a komunisticky klystir som tiez nemala. Vela pi, aby si vycikala anestezu

janka2273
12. feb 2020

@janulap ja som tiež klystír nemala a bola som práveže hned ok...určite závisí,ako ti sadne naroza..mne sadla super,okolo 9:30 som už bola na izbe a o 10:00 som už pobehovala a jedla atd 🙂

janulap
12. feb 2020

@janka2273 jani,narkoza mi sadla super,absolutne mi po zobudeni nic nebolo,len cez den som bola slaba.Prosim ta ten rakytnikovy olej,kolko cez den uzivat? ❤

janka2273
12. feb 2020

@janulap ja som tam hned zjedla croasant a vypila asi pol litra vidy a chvíľu na to obed a bola som ok 🙂 a ak kávu samozrejme 🙂)
rakytník som dávala 3x denne takú tú detskú polievkovú lyžičku 🙂 cca 10 minút pred jedlom

janulap
12. feb 2020

@janka2273 a ten vitamin D,ktory presne uzivas?Ja som si asi nekupila dobry...😒

janka2273
12. feb 2020

@janulap ja som roky brala klasické kvapky pre deti Vigantol a teraz mi dala také drahšie cca 30€ tablety ALPHA D3

janulap
12. feb 2020

@janka2273 a lepsie su kvapky ci tabletky?Ja mam tento,hm.....https://gymbeam.sk/vitamin-d3-1000-iu-jamieson....

janka2273
12. feb 2020

@janulap mne ten lacný bežný olejček robil pekné výsledky v krvi,no rozdiel v cene je značný,,cca 28€,tak snád sú tie tabletky dobré..v nich je D3 zas v nejakej lepšej forme a inak pôsobí v tele ...

janka2273
12. feb 2020

@janulap mne ten lacný bežný olejček robil pekné výsledky v krvi,no rozdiel v cene je značný,,cca 28€,tak snád sú tie tabletky dobré..v nich je D3 zas v nejakej lepšej forme a inak pôsobí v tele ...

janka2273
12. feb 2020

@janulap značka je fajn,len 1000IU je také minimum by som povedala,,ja som si Vigantolu dávala aj cca 5000 až 8000IU(medzinárodných jednotiek,či čo to je 🙂)) )

janulap
12. feb 2020

@janka2273 aha...tak aky si mam kupit?Ci tohoto si dat 5ks? 🙂 ja som do tohoto magor .-)

janka2273
12. feb 2020

@janulap skús si pozrieť niečo silnejšie,alebo si kvapkaj ten Vigantol 🙂 ono väčšinou tie výživové doplnky sú všetko len také slabotiny ...

sulky
13. feb 2020

Zeny, stalo sa tu niekomu, ze ste sli na konizaciu kvoli stredne tazkej dysplazii, a vydledky po histologii boli uplne ine? Tam mi vysiel nalez- bez dysplazie. Kukajte:

janulap
13. feb 2020

@janka2273 ale Vigantol je len na predpis,ze?

janka2273
13. feb 2020

@janulap ano,ale niektoré lekárne ho dajú i bez 😉 to je len preto na predpis,aby sa z neho nejaký truľko nepredávkoval😉😝 on je lacný -cca 1,80€ a na predpis zadarmo...

wind123
14. feb 2020

@sulky a co Ti na to lekar povedal?....mala si urobenu pred konuzacioy biopsiu a tam displazie boli?

wind123
14. feb 2020

@sulky ale to len mi potvrdzuje ze konizacie sa robia hlavne ako zarobkova cinnost...Tebe to ribili asi kvoli tomy ASC H...mne lekar povedal ze exocervix vie posudit ale nalez asc h na exocervixe nevidi..to su tie metaplazie tak preto robi biopsiu a z tej mi tiez nic nevyslo, ale ja som uz potom mala na dalsej biopsii aj hsil na exocervixe, takze endo uz asi neriesil...