Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Mne lekar v stredu dva tyzdne po vybral stehy, vydezinfikoval a musim zaklopat spinim, resp krvacam ovela menej, ako keby sa to uz koncilo...len menzes som nedostala na termin, tak som zvedava ci a kedy pride...mala ste to niektora ze vam po konizacii proste vynechal? ..a vysledky z histoly budu az v pondelok asi, ale tiez neocakavam nic svetaborne😏...mne este vcera davali u zubara dva implantaty, stolicky, takze teraz sa moja pozornost presunula na opuchnutu sanku a spodok isiel do uzadia...aj to je spodob riesenia problemu😁...proste sa rozdzubat zhora, zdola a nemat cas riesit len jedno...
A este otazocka, iste to tu uz bolo popisane, ale skusim sa spytat zas ( nechce sa mi prechadzat vsetko😏)...vy co to uz mate za sebou a hojenie prebehlo bez vascich problemov, kedy ste isli do sexu...viem, v sprave a standarne sa caka 6 tyzdnov, no skor som zvedava na osobnu skusenost, ci do toho ak ste boli uz ok, aspon subjektivne ste nesli skor a bolo to v pohode...mna uz lekar na kontrolu neobjednal...az na dalsie cyto a kolpo mi zavola kedy mam prist podla vysledkov, takze od lekara sa nedozviem ze som v poriadku...tak keby ste sa podelili o svoju skusenost bola by som vdacna...a neskopte ma hned pod ciernu zem, ze sa pytam take veci, vsak aj to patri k zivotu😁😘
@sulky to naozaj vysvetlil zaujímavo. Myslím že je aspoň ako tak vidno oproti zdravému tkaniva že je iné. Keďže vedia odobrať pri konizaciu tu poškodenú časť a vedia to akej mieri odrezať. Nemyslím si ale že ide o biznis. Mne keď cyto ukázalo zlé výsledky, lekárka mi povedala že by mi odporučila konizaciu a netreba sa jej báť a hlavne váhať, že síce sa môžeš stat že po konizacii si dobré výsledky a nepotvrdí sa zla cyto ale ona si to na seba nevezme a nenechá má neísť na konizaciu, lebo je to veľké riziko. Lebo že mala tiež pacientku čo mala cyto zle a konizacia bola nakoniec dobrá. Neviem ale prečo je to tak. Tak len buď rada že si v poriadku a nech sú už aj cyto dobre.
@sulky ja sa v tych pap nevyznam, ale pap 3 su este podla popisu stale lahke displaticke zmeny, ktore sa sleduju kolposkopicky a riesi sa az pap4 asi...ale fakt tu staru pap kladifikaviy uz nepoznam, nebola si ani na kolposkopii? Mna moj gynekolog po zhorsenom cyto poslal za onkogynekologom a ten mi v ramci roka urobil asi tri krat kolposkopiu a 2 x biopsiu, az potom mi odporucil konizaciu...som si myslela ze je to standardny postup...ze proste zo zleho cyta sa automaticky neposiela na konizaciu...ja som uz v tej druhej biopsii mala tazku displaxiu potvrdenu
@wind123 PAP 3 a ešte delilo na "a" a "ab,alebo rozdelené na 3 skupiny I ,II, III .... ja som mala naposledy PAP 3ab a už som mala karcinom v nultom štádiuCIS),čiže PAP3 nebude ľahká dysplázia🙄
Ja som mala len 2 x robenú cytolologiu,žiadnu kolposkopiu,ani biopsiu..stačila im cyto a potvrdené HPV ..
@sulky tie nutkave pocity v mocaku mam aj ja...predtym som chodila mocit dvakrat za den, teraz som na zachode aj sedemkrat...vsetko ostatne preslo po dvoch tyzdnoch len tie tlaky zostali...dufam ze to suvidi s hojacim procesom na krcku a prestane to...u mna je to pocit ze proste nejaka lopticka sa chce vygulat z mocaku a tlaci mi to na mocovy otvor...mam to cez den ale sem tam aj v noci...a venusine gulocky to teda nie su😂😂😂
@janka2273 Janka ahoj...este ohladom toho vitaminu D 😀 a kedze neviem ci sa k Vigantolu dostanem...co hovoris napr.na toto? https://sk.pipingrock.com/vitamin-d/liquid-vita...
@janulap baby, najlepsie a najcistejsie vitaminy maju v prirodnom raji. Maju eshop aj FB stranku. Su v demeter kvalite. https://www.facebook.com/347092502398409/posts/...
@janulap hej,je to v pohode😉
@iskrickaa Vigantol z nejakého dôvodu robí koliky malým deťom,ale nie je to žiadny "dryak" ,ako píšeš,inak by ho nedávali na predpis maličkým deťom snáď 🤔
Ja ho beriem roky a krásne mi zvýšil déčko v tele a nemá na mňa nijaké iné účinky a to si ďakujem cca 8000-10000 IU,je úplne v pohode a je lacný😉
Teraz beriem Alpha D3,ale to len preto,že mi ho dr predpísala,inak by som ho za 30€ nekupovala a zostala by som pri Vigantole,keďže funguje 😉
Dievcata, dosli mi vysledky z histoly...cin2 s cistymi okrajmi, takze o stupen nizsie ako z cyto a biopsie kde bolo cin2/cin3...este som s tym mohla chvilu pozit, ale teda je to uz vonku a dufam ze ked som to dala von tak skoro tak mi aj z krcka este ako tak nieco zostalo😏...drzte sa babenky, rychlu regeneraciu a uzivajte kazdu chvilku😘
@wind123 jeeej, super! No ja som mala cin 1 a cin2 a lekar urgoval cim skor prec, takze dobre, ze si si to dala vybrat v kazdom pripade. Z krcka zobral len uplne potrebne minimum, takze keby som este chcela dietatko na stare kolena, ze nie je problem
@janulap zijem v USA, kupujem to volnopredajne, beriem ho 5 rokov.
@janka2273 malemu od prveho tyzdna zivota som davala toto decko, obsahuje len bio panensky olivovy olej, nesposobuje zaludocne problemy.

@sulky myslela som asc h na endocervixe, ze tam nevidi...