icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

wind123
14. feb 2020

@sulky myslela som asc h na endocervixe, ze tam nevidi...

wind123
14. feb 2020

Mne lekar v stredu dva tyzdne po vybral stehy, vydezinfikoval a musim zaklopat spinim, resp krvacam ovela menej, ako keby sa to uz koncilo...len menzes som nedostala na termin, tak som zvedava ci a kedy pride...mala ste to niektora ze vam po konizacii proste vynechal? ..a vysledky z histoly budu az v pondelok asi, ale tiez neocakavam nic svetaborne😏...mne este vcera davali u zubara dva implantaty, stolicky, takze teraz sa moja pozornost presunula na opuchnutu sanku a spodok isiel do uzadia...aj to je spodob riesenia problemu😁...proste sa rozdzubat zhora, zdola a nemat cas riesit len jedno...

janka2273
14. feb 2020

@wind123 už som to tu veľakrát písala,že nečakajte všetky menzes presný ako hodinky 😋😉 mne sa cyklus 5 mesiacov dával dokopy,takže výkyvy sú určite v norme aj u teba 😘

wind123
14. feb 2020

A este otazocka, iste to tu uz bolo popisane, ale skusim sa spytat zas ( nechce sa mi prechadzat vsetko😏)...vy co to uz mate za sebou a hojenie prebehlo bez vascich problemov, kedy ste isli do sexu...viem, v sprave a standarne sa caka 6 tyzdnov, no skor som zvedava na osobnu skusenost, ci do toho ak ste boli uz ok, aspon subjektivne ste nesli skor a bolo to v pohode...mna uz lekar na kontrolu neobjednal...az na dalsie cyto a kolpo mi zavola kedy mam prist podla vysledkov, takze od lekara sa nedozviem ze som v poriadku...tak keby ste sa podelili o svoju skusenost bola by som vdacna...a neskopte ma hned pod ciernu zem, ze sa pytam take veci, vsak aj to patri k zivotu😁😘

sulky
14. feb 2020

@wind123 biopsiu mi nerobili.

sulky
14. feb 2020

@wind123 no gynekolog mi tie rozdielne vysledky vysvetlil velmi divne. Zevraj sa histopatolog asi netrafil do zleho tkaniva, spravl par rezov a zrovna tie neboli dysplaticke.

wind123
14. feb 2020

@sulky cudne vysvetlenie..skor sa gynekolog netrafi do zleho tkaniva pri cytologii si myslim lebonic nevidi ako by sa patolog nemal trafit do niekolko cm kusu krcku ktory mu cely lezi pod mikroskopom😏...

wind123
14. feb 2020

@sulky ja nechapem preco tie biopsie nerobia, ved to maju v guidelinoch🙁

sulky
14. feb 2020

@wind123 myslis ze keby mi urobili biopsiu, nebola by treba konizacia? Gynekolog povedal ze vzhladom na zlu cytologiu PAP 3 ab, sa to musi dat prec, inak by mohla z toho vzniknut rakovina.

emimirlen
14. feb 2020

@sulky to naozaj vysvetlil zaujímavo. Myslím že je aspoň ako tak vidno oproti zdravému tkaniva že je iné. Keďže vedia odobrať pri konizaciu tu poškodenú časť a vedia to akej mieri odrezať. Nemyslím si ale že ide o biznis. Mne keď cyto ukázalo zlé výsledky, lekárka mi povedala že by mi odporučila konizaciu a netreba sa jej báť a hlavne váhať, že síce sa môžeš stat že po konizacii si dobré výsledky a nepotvrdí sa zla cyto ale ona si to na seba nevezme a nenechá má neísť na konizaciu, lebo je to veľké riziko. Lebo že mala tiež pacientku čo mala cyto zle a konizacia bola nakoniec dobrá. Neviem ale prečo je to tak. Tak len buď rada že si v poriadku a nech sú už aj cyto dobre.

sulky
14. feb 2020

@emimirlen pravdu mas 🙂 Horsie je, ze mam pocit, ze mi pri operacii poskodili mocovy mechur. Odvtedy mam stale tlaky na mechur a nutkanie na cikanie. Urologia nepotvdila nic :(
Je to nechutny pocit, stale aklo keby plny mechur a chce sa ti cikat :(

wind123
14. feb 2020

@sulky ja sa v tych pap nevyznam, ale pap 3 su este podla popisu stale lahke displaticke zmeny, ktore sa sleduju kolposkopicky a riesi sa az pap4 asi...ale fakt tu staru pap kladifikaviy uz nepoznam, nebola si ani na kolposkopii? Mna moj gynekolog po zhorsenom cyto poslal za onkogynekologom a ten mi v ramci roka urobil asi tri krat kolposkopiu a 2 x biopsiu, az potom mi odporucil konizaciu...som si myslela ze je to standardny postup...ze proste zo zleho cyta sa automaticky neposiela na konizaciu...ja som uz v tej druhej biopsii mala tazku displaxiu potvrdenu

janka2273
14. feb 2020

@wind123 PAP 3 a ešte delilo na "a" a "ab,alebo rozdelené na 3 skupiny I ,II, III .... ja som mala naposledy PAP 3ab a už som mala karcinom v nultom štádiuCIS),čiže PAP3 nebude ľahká dysplázia🙄
Ja som mala len 2 x robenú cytolologiu,žiadnu kolposkopiu,ani biopsiu..stačila im cyto a potvrdené HPV ..

sulky
14. feb 2020

@wind123 ano bola som na kolposkopii. V Trnave asi biopsiu nerobia, hned ma poslal na konizaciu. Ale asi prilis skoro :(

iskrickaa
14. feb 2020

@wind123 Ja som mala sex po styroch tyzdnoch a bez problemov.

emimirlen
16. feb 2020

@sulky a nemôžeš byť len prechladena ? Že ťa nechali dlho bez nohavičiek?! Skús si dať urologicky čaj alebo zo sušenej praslicky, ten je naj. A ležať v teple. Oddychovať, snáď to prejde lebo bežím že to musí byť hnusný pocit. Nie že si po kinizacii ale ešte aj toto. Hruza.

wind123
16. feb 2020

@sulky tie nutkave pocity v mocaku mam aj ja...predtym som chodila mocit dvakrat za den, teraz som na zachode aj sedemkrat...vsetko ostatne preslo po dvoch tyzdnoch len tie tlaky zostali...dufam ze to suvidi s hojacim procesom na krcku a prestane to...u mna je to pocit ze proste nejaka lopticka sa chce vygulat z mocaku a tlaci mi to na mocovy otvor...mam to cez den ale sem tam aj v noci...a venusine gulocky to teda nie su😂😂😂

iskrickaa
16. feb 2020

@emimirlen
@wind123 dajte si aj brusnicovy dzus, brusnicove tabletky, Candilac sa to tusim vola. Nech vam to prejde rychlo! A vela pit.

emimirlen
16. feb 2020

@iskrickaa
@wind123 no verš, aj urinal brusnicovy sirup je dobrý a keď nemame tak aj normálne zavárané brusnice sú dame do čaju 😉 nech ti to hlavne skoro prejde

janulap
16. feb 2020

@janka2273 Janka ahoj...este ohladom toho vitaminu D 😀 a kedze neviem ci sa k Vigantolu dostanem...co hovoris napr.na toto? https://sk.pipingrock.com/vitamin-d/liquid-vita...

iskrickaa
16. feb 2020

@janulap Vigantol je dryak, citala som ohladom neho zle referencie. Vela kadejakych zbytocnych svinstiev obsahuje. Ja uzivam roky denne toto.

sulky
16. feb 2020

@wind123 jeej no konecne niekto, presne presne to iste citim aj ja. Hlavne cez den. Bola som uz aj na sone obliciek a nic nenasli. No dufam te to rychlo prejde.

sulky
16. feb 2020

@janulap baby, najlepsie a najcistejsie vitaminy maju v prirodnom raji. Maju eshop aj FB stranku. Su v demeter kvalite. https://www.facebook.com/347092502398409/posts/...

sulky
Odpoveď bola odstránená
janka2273
17. feb 2020

@sulky ako tak pozerám,tak aj tie ceny majú "najčistejšie"😂😋 skúšala si ich už?

janka2273
17. feb 2020

@janulap hej,je to v pohode😉
@iskrickaa Vigantol z nejakého dôvodu robí koliky malým deťom,ale nie je to žiadny "dryak" ,ako píšeš,inak by ho nedávali na predpis maličkým deťom snáď 🤔
Ja ho beriem roky a krásne mi zvýšil déčko v tele a nemá na mňa nijaké iné účinky a to si ďakujem cca 8000-10000 IU,je úplne v pohode a je lacný😉
Teraz beriem Alpha D3,ale to len preto,že mi ho dr predpísala,inak by som ho za 30€ nekupovala a zostala by som pri Vigantole,keďže funguje 😉

janulap
17. feb 2020

@iskrickaa tu fotku vitaminu D co si sem dala...to je aj na predpis?Aky tebe predpisala teraz dr?A kolko si doplacala?

wind123
17. feb 2020

Dievcata, dosli mi vysledky z histoly...cin2 s cistymi okrajmi, takze o stupen nizsie ako z cyto a biopsie kde bolo cin2/cin3...este som s tym mohla chvilu pozit, ale teda je to uz vonku a dufam ze ked som to dala von tak skoro tak mi aj z krcka este ako tak nieco zostalo😏...drzte sa babenky, rychlu regeneraciu a uzivajte kazdu chvilku😘

iskrickaa
17. feb 2020

@wind123 jeeej, super! No ja som mala cin 1 a cin2 a lekar urgoval cim skor prec, takze dobre, ze si si to dala vybrat v kazdom pripade. Z krcka zobral len uplne potrebne minimum, takze keby som este chcela dietatko na stare kolena, ze nie je problem

@janulap zijem v USA, kupujem to volnopredajne, beriem ho 5 rokov.

@janka2273 malemu od prveho tyzdna zivota som davala toto decko, obsahuje len bio panensky olivovy olej, nesposobuje zaludocne problemy.

sulky
17. feb 2020

@janka2273 jasne, skusala a su drahe, to je pravda. Mam od nich vit C D aˇB magnezium a chcem dokupit probiotika