icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

peptina
21. apr 2020
vierkainka
21. apr 2020

Dievčatá, prosím vás.. Viete mi poradiť? Prišiel vám menzes po konizacii v obvyklom čase ako ste mávali pred operáciou cyklus, alebo sa nejak predĺžil? Dostali ste ho načas, ako ste boli zvyknuté? Ďakujem za odpovede.🌼🙂

janka2273
21. apr 2020

@vierkainka ahoj 🙂 sme tu toho o menzese už tolko popísali,že až😝 ale tak chápem,že sa ti nechce všetko čítať 🙂
priprav sa na rozhádzaný cyklus kludne aj pár mesiacov,nie je to nič mimoriadne a sila sa ti môže zmeniť,či dlžka /počet dní atd..potom sa to upraví,takže je to ok 🙂

janka2273
21. apr 2020

@peptina tieto si už niekto chválil,že sú fajn za tú cenu a ešte majú v inom obale,či? musím aj ja vyskúšať 🙂

peptina
21. apr 2020

@vierkainka dostala som ho normálne podľa cyklu, a to bolo 2 týždne po operacii

peptina
21. apr 2020

@janka2273 majú asi ružové ale tie sú deo ,ja kupujem iba tie,nepretecu pohodlné sú a už len tieto vždy beriem aj dcére kupujem(14r). A za 0,99€ sú výborné. Naturely nemám rada lebo som mala pocit že má stipe po nich.

janka2273
21. apr 2020

@peptina mne zas tie niektoré drahšie vložky pripadajú ako z gumy a lepia sa na mna 😂 teraz u nás otvorili namiesto CBA Korunu a tam majú tie lacné Fresh a sú uplne v pohode za nejakých 0,59€ tuším 🙂

peptina
21. apr 2020

@janka2273 xixi ja robím v CBA . A dajake hej sú také jak zo sacka. Ale zase intímny z lidlu nie sú dobre,odlepuje sa spodná vrstva od vrchnej

janka2273
21. apr 2020

@peptina tieto Fresh majú dobré aj intimky,tiež stoja cca 0,55€ 🙂

peptina
21. apr 2020

@janka2273 daj foto lebo nechodím veľmi po obchodoch ,nákupim si len u nás a už nejdem nikde ,mám dosť ludi

janka2273
21. apr 2020

@peptina zajtra,nechce sa mi vstať z postele 😂😝 alebo kuknem na nete teraz

peptina
21. apr 2020

@janka2273 v pohode šak stačí aj zajtra

emimirlen
22. apr 2020

@adela2611 juj ďakujem, pozriem aj konkrétne tieto. 😘

emimirlen
22. apr 2020

@peptina ahaaaaaa tak tieto poznám, super, ďakujem 😉

emimirlen
22. apr 2020

@vierkainka ja mám od konizacie taký čudný menzes že až 🙈 ale skrátil sa mi cyklus, po konozacii som dostala po 23 dňoch už menzes a potom sa mi to posunulo na 26dni. Teraz už tak po roku a tristvrte sa mi to ako tak ustálilo, vtedy to chodili hocijako. A mám ho veľmi slabý odvtedy. To každý deň by som aj 1 vlozkou vydržala, keby že nemeníme kvôli hygiene.

hviezda1113
24. apr 2020

Ahojte máte tu niekto skúsenosť s niečim na imunitu? Čo pomáha k lepším výsledkom..s tým Indonalom napríklad užívala ste to niektorá? ja som o tom len čítala zatial..alebo čokoľvek iné odskúšané..(som po konizácii).

emimirlen
24. apr 2020

@hviezda1113 indonal beriem od konizacie, 3 mesiace beriem, potom 3 mesiace pauza a znova. Ja som spokojná. Odporúčala mi to primárka v nemocnici kde som bola operovala, AMP Care alebo Indonal. Berie sa ráno a večer, jasné že občas zabudnem. Ale dá sa to, nie je problém žeby toho bolo veľa alebo často. Na imunitu som brala aj rakytnikovy olej, striedala som to , aj Cčko, Dčko, Mg. Každé ráno ovocné smoothy. Pila som aj aloe Vera ale 100% stavu, dobre mi robila aj na žalúdok. Je toho veľmi veľa. Na také zenske odporúčajú aj kapucínku, ale tu nemám odskusanu, suseda ale chválila, že denne pozuje jeden list, tiež si nejakú kúru robí. Je to ho veľmi veľa, len si vybrať 😉

vierkainka
28. apr 2020

Ahojte, opäť prikladám do tejto diskusie pár otázok a prosím o odpovede ak mi viete poradiť niektora. Za1: je v poriadku ak má gynekológ objednal na kontrolu po konizacii až po druhej menštruácii?(teda po dvoch cykloch =po dvoch mesiacoch) Za 2:kedy ste mali styk po konizacii? Počkali ste až po kontrole? Pretože keď som si to rozpocitala, tak sa k nemu dostanem až začiatkom júna.. 😔Mam osobne dôvody prečo sa na to všetko pýtam, ale tie momentálne rozpisovať nejdem...

peptina
28. apr 2020

@vierkainka ahoj 1, moja kontrola by bola asi tak ako tvoja ale keď že som odpadla a chodila som všade na vyšetrenia po operácii tak o 2 tyzdne má pozerali a za 2, asi po 6 týždňoch až ,podľa mňa lepšie počkať

bekynka301
28. apr 2020

@vierkainka ja som bola po mesiaci prvá kontrola, a druhá po ďalších 2 týždňoch lebo po prvej som mala ešte stehy, styk po 2mesiacoch aj to jemný 😉 teraz ma čaká prvý ster po 6mesiacoch už sa bojím čo bude

peptina
28. apr 2020

@bekynka301 mňa čaká v júni a tiež som už nervózna

sulky
28. apr 2020

Pocujte. Cisto teoreticky. Ak by po konizacii zena nemala styk, tak nema sancu aby sa jej to vratilo, ze? 🙂

janka2273
28. apr 2020

@sulky nemá ako dostať HPV😉

sulky
28. apr 2020

@janka2273 ak teda nezostalo v tele. Lebo konizacia to HPV predsa nemusi znicit.

janka2273
28. apr 2020

@sulky nemusí,ale može..preto je vhodné sa v určitý čas po ooerácii dať otestovať na HPV 🙂 ja som si test vyžiadala a HPV zmizlo

bekynka301
29. apr 2020

@peptina dosť dlho čakáš, ja som išla asi 2 týždne po výsledku, mala som c3

peptina
29. apr 2020

@bekynka301 ako myslela som že ten kontrolný ster mám teraz po vyše pol roku ,normálne ma pozerala skôr po konizacii

bekynka301
30. apr 2020

@peptina aha zle som pochopila😉

janka2273
30. apr 2020

@bekynka301 ja som tiež mala po konizaciii kontrolu cca po 3 týždňoch a bola som už zahojená a potom od tejto kontroly som mala cytologiu i ster na HPV až po pol roku😉

hviezda1113
30. apr 2020

Ahojte tak podelím sa s vami aj o moju skúsenosť.Opakovane mi vyšla LBC cytólogia s výsledkom Lsil-ľahká dysplazia..Chodím na gyn.prehliadky každý rok a vždy bolo všetko ok tak som bola prekvapená..Následne som bola poslaná mojím lekárom na onkológiu kde mi robili kolposkopiu a biopsiu..Bola som z toho hrozne na nervy,no po naštudovaní niekoľkých článkov som sa trochu ukľudnila,veď predsa to bolo to ľahké štádium.No po biopsii bol histologický výsledok Cin 3..S takým niečím som ani nerátala lekár mi hneď aj odporučil konizáciu s ktorou som absolútne nebola stotožnená nakoľko mám len 27 rokov a nemám deti.No v záujme zdravia neostáva nič iné len to podstúpiť.Takže za 2 týždne som už aj išla.Samotný zákrok nebol až tak hrozný ako tá predstava a strach ako tvrdia všetci ktorí to podstúpili.Trvá to len pár minút bolesti som mala,ale nič vážné zhruba ako pred menštrúaciou po pár hodinách uplne ustúpili.Krvácanie uplne minimálne len výtoky.Robili mi to LEEP metódou.Menzes som ešte nemala nakoľko mi bol zákrok robený hneď po ňom takže mám trochu obavu ako to bude.Najhoršie po zákroku a vlastne celkovo natom všetkom je čakanie na histológiu.Hrozné obavy som mala a stále mám,že konizáciou to ešte všetko neskončilo.Výsledok histológie vraj vyšiel taký istý ako po biopsii mám prísť o pol roka vraj to nie je ani dobré ani zlé momentálne.Máte niektorá skúsenosť s užívaním nejakých doplnkou alebo niečoho,že sa Vám vďaka tomu polepšilo? Alebo s očkovaním či to má zmysel,alebo už nie lebo uvažujem aj o tom no nejsom si istá,či to aspoň trochu už v mojom veku pomôže kedže hpv tam už je no som ochotná výskúšať všetko.Nechápem ako sa mi to mohlo behom tak krátkej doby dostať do tohto štádia.Držim palce tým ktoré zažívate také isté alebo podobné situácie❤