Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
ahojte, neviem, ci moja otazka je vhodna k tejto teme, ale podobnu som nenasla 😅
po kontrole u dr. mam na krcku dve hrube cievy, ktore tam počas x rokov predtym neboli... zatial su "normalne" bez akychkolvek podozrivych struktur.. idem cakat 4 mesiace, ci bude nejaka zmena alebo zmiznu.. ak nezmiznu, zoberu mi vzorku na histologiu.. chcela by som vediet, ci pri takychto zmenach je uz moznost ze sa tam nieco neziaduce objavi...dakujem
Výsledky vyšli o niečo horšie ako som čakala. Z CIN 2 to bolo CIN 3. Ale hádam bolo všetko zlé tkanivo odstránené a bude to ok. Kontrolu mám budúci týždeň....
Chcela by som sa opýtať, takto všeobecne, neviete mi náhodou povedať, aký má vplyv hormonálna antikoncepcia na tieto naše problémy? ....
@zuhe5 to by zaujímalo aj mňa, keďže som bola v piatok na stery a pýtala sa doktorky na vhodnú antikoncepciu a povedala mi, že tabletky nie, aby mi hormóny nespôsobili zase zmeny na kŕčku.potom sme to zahovorili a zabudla som sa na to spýtať.ale teraz cez víkend idem do ke na kontorolu, tak sa ho plánujem na to spýtať.
@zuhe5 bola som včera na kontrolu a tiež mi neodporučil antikoncepciu - žiadnu.áno, tie hormonálne tabletky môžu spôsobiť zmeny na kŕčku.ja som antiku tiež brala cca.3-4 roky kôli cystám a keď som sa spýtala či to mohlo mať vplyv, tak mi vravel že to už nemám riešiť, ale v žiadnom prípade ju nebrať.
@zuhe5 Ahoj Zuhe a to si mala po konizácií také zhoršenie? Mne po konizácií vyšli zasa CIN 3 a to som mala aj pred operaciou. A povedal mi lekár že je potrebná druhá konizácia o pol roka. Ale dúfam v to že mi aspon spraví znovu cytologiu alebo biopsiu. Lebo čo viem zaleží velmi na imunite a pol rok je dlhá doba. čo povedala lekárka tebe?
@larra111
V podstate z histológie po konizácii vyšiel výsledok ešte o stupeň horší ako bol ten, kvôli ktorému som na konizáciu išla. Akurát mi dnes od môjho lekára volala sestrička, aby som si poznačila, že o tri mesiace, v októbri, mám prísť na sklíčko. Ale dám si urobiť LBC, nielen sklíčko.
Prečo musíš ísť znova na konizáciu? Môj operatér povedal, že všetko "poškodené " tkanivo mi vybrali, že okraje sú čisté. Znamená to čo, že Tebe to nevybrali celé, alebo čo? nerozumiem tomu...
Neviem či mi to vybrali celé alebo nie, lebo lekár mi napísal len sms a potom si odiišiel na dovolenku a vôbec netuším kedy príde. hlavne že som mu zaplatila 200 euro za operaciu a za to že mi bude 24 hod k dispo. Možno mi to nezobrali celé. Ale aj tak sa mi to zdá dosť rýchla reakcia. Lebo viem, že presne táto choroba čo tu všetky riešime je len otázka imunity. Ja mám za posledný rok veľmi dobrý životný štýl a životosprávu a jem aj podla toho doplnky ktoré pomáhajú pri takýchto chorobách, tak pevne verím že sa z toho dostanem aj bez lekárov čo by nás len rezali 🙂 Uvidím za pol roka ale určtie si dám najskôr spraviť testy.
@zuhe5 Neviem či mi to vybrali celé alebo nie, lebo lekár mi napísal len sms a potom si odiišiel na dovolenku a vôbec netuším kedy príde. hlavne že som mu zaplatila 200 euro za operaciu a za to že mi bude 24 hod k dispo. Možno mi to nezobrali celé. Ale aj tak sa mi to zdá dosť rýchla reakcia. Lebo viem, že presne táto choroba čo tu všetky riešime je len otázka imunity. Ja mám za posledný rok veľmi dobrý životný štýl a životosprávu a jem aj podla toho doplnky ktoré pomáhajú pri takýchto chorobách, tak pevne verím že sa z toho dostanem aj bez lekárov čo by nás len rezali emoticon Uvidím za pol roka ale určtie si dám najskôr spraviť testy.
@larra111 Noo v prvom rade ma velmi prekvapuje pristup lekara k tvojmu zdraviu, je to fakt na zamyslenie. Takze co sa tyka tej konizacie....to odobrate tkanivo, ktore ti vyrezali posielali na histoologiu na rozbor.... lekar ti o cca 2 tyzdne ma povedat, ci je vsetko v poriadku a ako vlastne dopadla operacia...V tvojom pripade mi prisli na um 2 moznosti.....
Prva je ta, ze tkanivo ktore ti odobrali a nasledne poslali na histologiu, na rozbor....bolo naozaj CIN3...teda take ako bolo pri biopsii....v podstate sa potvrdilo to co lekar zistil pri biopsii.Oni uz skumali odobrate tkanivo, z ktoreho im vyslo, ze si MALA CIN3 a nie, ze stale mas CIN3.....no a v tvojom pripade, bohuzial to vyzera tak, ze ti tkanivo neodobrali cele, preto budes musiet ist este raz na konizaciu.
V tom, ze tato choroba je otazka imunity s tebou suhlasim, ale len na polovicu...... ked ti vysli zle vysledky z biopsie, popripade, ze ti lekar spravil zle konizaciu....to uz nieje otazka imunity, takze mozes jest co len chces, aj tak budes musiet ist este na jednu konizaciu, pretoze ak by si nesla bunky ti mozu prerast az do rakovinotvornych a to uz ti toho vela nepomoze. Jendoducho, ak je tam to tkanivo, ktore sa sprava abnormalne, musi sa odstranit, nic ine mu nepomoze..... Prajem skore zotavenie a vela pevnych nervov
@monika_k Ahojky, no však toto. Neviem či mi to odstránil celé alebo nie. Som sama zvedavá, čo mi vôbec povie. Ale to že nič nepomôže musím protirečiť. Poznám ľudí ktorým lekáry nepomohli s rakovinou a pomohla im čísnka medicína a zdravý životný štýl. Ale lekári ti nepomôžu žiť zdravo prípadne alternatívna medicína, lebo im vyhovuje ich štýl. Operovať a cpať do ľudí tabletky lebo im ide o biznis. Je to smutné ale čím ďalej som o tom presvedčená a nie len z mojej skúsenosti. Ale dakujem ti za spravičku. Každý má svoj názor a určtie ak to pôjde so mnou dolu vodou budem riešiť daľšiu konizáciu ale u druhé dr. 🙂
@larra111 No s tym vsetkym co si napisala s tebou suhlasim...mas pravdu o tom zdravotnom style atd. Ale konkretne ked sa rozpravame o rakovine krcka maternice, je sposobena HPV virusom, ktory sa prenasa pohlavnym stykom... takze moj nazor je, ze pri tomto ochoreni ti naozaj nepomoze sa zdravo zivit, pretoze ako bolo uz hore napisane, staci, ze tvoj sexualny partner mal mnoho zien tak ty uz lietas v chorobach..... mozno pri inych druhoch rakoviny ano, ale toto naozaj nevies ovyplyvnit...jedine ak nebudes mat az do konca zivota pohlavny styk . Ja som konkretne v zahranici a musim povedat, ze tu za ziadnu cenu nechcu operovat ...teda ak je to nevyhnutne.....preto ak mi lekar povedal, ze operovat taak operovat a brala som to tak ze ziadna ina moznost neni, teda ani zdravy zivotny styl ....a mimochodom ziadne tabletky mi nedali, pretoze tu lieky niesu biznis., tak som si musela vsetko pekne vytrpiet bez tabletiek
Hej hej všetko robí to sprostné HPV a zasa len ženy na to doplácajú. Tak snád bude dobre a naše telíčka s tým budu bojovať. Ale prene tie operacie v podstate nič neriešia lebo vírus si zasa najde niečo iné kde bude utočiť keď už nebudueme mať krčky. Preto chcem mať silnú imunitu. 🙂 A možno aj dobre že ti nedavajú nič. asopn do teba necpu samú chemiu. 🙂
@monika_k Hej hej všetko robí to sprostné HPV a zasa len ženy na to doplácajú. Tak snád bude dobre a naše telíčka s tým budu bojovať. Ale prene tie operacie v podstate nič neriešia lebo vírus si zasa najde niečo iné kde bude utočiť keď už nebudueme mať krčky. Preto chcem mať silnú imunitu. emoticon A možno aj dobre že ti nedavajú nič. asopn do teba necpu samú chemiu. emoticon
@larra111 Noo ja som si veru prezila svoje.....vcera som bola na kontrole tiez mi vyslo CIN3, lekar skonstatoval ze vsetko je v poriadku,prezrel ma a dnes som zase zacala silno krvacat, vyzera to tak ze vecer budem musiet ist znova do nemocnice ☹ V kazdom pripade, imunita musi byt silna, a ako si napisala tak zdrava strava, pohyb su velmi dolezite.
prajem vela stastia, a aby si teda nemusela ist znova na tu konizaciu ☹
ja idem od zajtra na predopreacne a potom som zvedava ze na kedy ma objedna akuart som rada ze prave skoncila mrcha to je vraj dobre ze lepsie sa to robi ked som akurat po vobec neviem co ma caka a bojim sa a samozrejme doma 2 deti a mnzel nemoze mat volno a svokra a mama to maju na haku ze asi budem potrebovat k detom no zvladneme to
@mamka8811 nemusíš sa báť. Ja som sa veľmi bála a teda nič som necítila, lebo ma uspali a potom si len taká, že by si spala. Ak máš veľké detičky tak je to v poriadku lebo len nesmieš nič ťažké zdvíhať. Ale ak sa bojíš bolesti toho sa neboj. 🙂 a poviem ti ja som potom už ani nestresovala z operácie ako z toho že som bola brutáálne hladná lebo ma nechali den pred tým lačno a jedla som až po operacii večer 🙂) Takže klud. nič hrozné to naozaj nieje. držím palečky aby si mala potom už len dobré vysledky 🙂
@larra111 dakujem dnes som bola sa objednat ako dost som sklamana nacakala som sa tam a nic som nezistila vraj mam prist v piatok rano lebo pan doktor primar operuje a bude to dlho trvat lutovala som tie tehotne zeny co tam cakali nechapem ze je tam tolko lekarov a maka len jeden a to primar dost ma to zarzilo tak zas do piatku budem cakat sestricka len povedala ze som mala prist hore objednat sa a tak ist si dat zobrat krv a stitok a ostatne ale tak co uz mam predoperacne tak hadam ma vezmu

@zuhe5 presne to som si myslela aj ja 🙂 ze sa o mna postaraju lepsie ako na svk....ale na druhej strane tu sa to snazia riesit viac prirodzenejsou cestou ako na slovensku....mozno celkova alebo lokalna anesteza by znamenala vacsie riziko, co si oni dovolit nemozu. Zase na ich obhajobu musim povedat, ze boli velmi mily a snazili sa este aj vtipkovat....dnes mi dokonca volala pani z nemocnice, ze ako sa mam, ze mi praje skore uzdravenie....hmm, milee 🙂
A inac dakujem krasne za podporu...este, ze sa ten moj partner o mna stara a ja v podstate nemusim skoro ani vstavat z postele....i ked je to trosku nudne, ale vydzim 🙂
tebe drzim prsty aby vysledky dopadli vynikajuco...ja sa nad tymi mojimi este nezamyslam....to pride neskor....tak vela stastia prajem