Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
no a uz som dopadla moj lekar objednajte sa v tv na 8 poschodi ja som sala objedlala a tam lekar povie nie nie ja vas nevezmem az o mesiac lebo beriete antikoncepciu a ja nato ze som ju vysadila no on ze kedy a ja ze uz ako som skoncila meznes tak som ju nezacala brat a ze to je kratko tak super cize zas mesiac cakat 😢
ja len este som chcela museli ste vysadit antikoncepciu tak isto ked ste sli na plastiku krcka dakujem
@zuhe5 no ja som tak isto dostala som mrchu 26jula mala som ju do 31 a potom som uz nezacala uzivat nove balenie tak kazal aj moj lekar Mudr Pajtš bola som si v stredu po papier ze sa pojdem objednat na tu konizaciu sla som do nemocnice hned v stredu ale tam primar Buban operoval tak sestricka povedala nech dojdem v piatok bola som teda dnes a tak som dopadla ze vraj vsetko je fajn ze som po menzese ze to je dobre ze ma hnde objdena a ked dosla tema ci beriem antikoncepciu a ja ze ano ale ze som kaurat od pondelka uz nezacala brat nove balenie tak ze to je dobre ale ze kratko atak ma nevezme lebo to aspon mesiac nemozem uzivat lebo co ak dostanem pocas zakroku trombozu a on si ma na zodpovednost nevezme ako som potesena pristup fajn simpos doktor ale som nahnevana moj lekar tak isto ze to vobec neprekaza hlavne ze neuzivam teraz a tak isto uz neplanujem uzivat len nstupujem v septembri po dovolenke kedze pracujem v skolstve do prace a hned pojdem na marodku a teraz by som nemusela kedze mam este mesiac volno to ma stve najviac asi som mala ist do kosic a nie do tv no co uz
@balli Ahoj, ja mam ist tiez asi na nico take kvoli tomu ze mam virus HPV, a nieco mam na maternici krcka. pokial nepojdem na to tak mi gynekolog povedal ze mozem mat z toho rakovinu krcka, som velmi vystrasena, lebo sa bojim toho dost, neni som rodicka este, a urcite v buducnosti chcem byt mamina,
Chcela by som sa opytat ci vplyva na tehotenstvo tento zakrok ci nebudem mat problem s tym
@smejulinko ahoj, no to ti musi povedat lekar ci je to nutne. Ja som mala zlu cytologiu, pred operaciou 3B mi vyslo, co neni najhorsie, ale dost na to aby sa zacalo riesit. Najprv mi dusikom strekli na krcok aby videli poskodene tkanivo ktore je na tom horsie a z toho odobrali vzorky a po vysledkoch sa rozhodli, ze to daju prec. Potom som isla na tu konizaciu, co v praxi znamena, ze mi odobrali cast krcka kde bolo poskodene tkanivo. To potom odoslali na histologiu a vysledky boli ok. Dobra vec je, ze krcok dorasta. lekar mi povedal, ze pol roka si mame dat s detmi pokoj po operacii, ale teraz ma uz nahana, ale to moze byt aj preto ze budem mat buduci rok tridsat, oni nemaju radi taketo "obstarozne" mamicky 🙂 mam kamosku co je po konizacii krcka uz asi tri alebo styri roky, tiez u lekarka nahana, ale tak ona nema s kym, tak co narobis? Nie je to problem si myslim do buducna. Zakrok sa robi v plnej narkoze, po nej boli urcite menej nez ta konska injekcia co mi pichli do zadku ze vraj proti bolesti...zadok ma bolel este tri tyzdne kym ja som po dni spokojne cupitala domov 🙂 ak ti lekar povie ze treba konizaciu, ak radsej chod 🙂
Žienky,
neviete mi niektorá náhodou povedať, či sa môžem 4 týždne po konizácii ísť kúpať? Milujem plávanie a pre mňa je toto leto utrpením, keďže hneď na jeho začiatku som podstúpila zákrok a na vodu môžem pozerať len zdiaľky. Ale som už 4 týždne po, cítim sa výborne, na kontrole po 2 týždňoch sa mi ranka krásne hojila, aj menštruáciu som už mala ... neviete, či by som už mohla? Láka ma to, ale nechcem riskovať nejakú infekciu alebo zápal a volať kvôli tomu svojmu ženskému sa mi nechce... 🙂
ahojte baby, chcela by som sa spýtať, ako dlho ste sa museli šetriť po konizácii? ja mám 15mesačnú dcérku, prvý týždeň po zákroku si ju zoberie mamina k sebe, aby som ju nemusela dvíhať, ale čo potom? približne dokedy si ju nebudem môcť zdvihnúť a budem musieť ležať? a ešte jedna otázka, dali ste sa zaočkovať po konizácii? mne to radí aj moja gynekologička, aj doktor, čo ma bude operovať, prosím dajte vedieť, dakujem 🙂
@crystalskye
Ahoj. Ja som ležala dva týždne, potom to už bolo ok. Teraz som 4 týždne po a ešte necvičím, ani nedvíham ťažké, ale už fungujem v podstate normálne. A očkovať sa nedám. Môj gynekológ vraví, že nie, operatér, že áno, tak si vyber 🙂 Ale keďže je očkovacia látka proti 2 typom HPV vírusov (a na ďalších xy nie je, aj keď ok, tieto dva sú najčastejšie), veľký zmysel v tom sama pre seba nevidím.
@zuhe5 ahoj, dakujem za tvoju odpoved. a bola si už na kontrole, či už máš zahojenú tú ranku? a môžem sa spýtať, kde ti robili konizáciu? ale Silgard je proti viacerým typom, iba Cervarix proti 2 typom HPV. ja mám v okolí tri kamošky, čo sa dali zaočkovať a odvtedy to majú v poriadku, preto váham
@crystalskye
Ja som Humenčanka a na konizáciu som bola v našej nemocnici, teda v Humennom. Na kontrole som bola dva týždne po zákroku, vtedy to bolo v procese hojenia, ale všetko bolo dobré. Už na kontrolu nemusím, až v októbri na kontrolný ster. Daj potom vedieť, ako si sa rozhodla s tým očkovaním .... A kedy ideš na zákrok?
@crystalskye ja som očkovaná silgardom, neľutujem.mne to bolo vysvetlené viacerými lekármi asi tak, (ja som bola očkovaná prvou dávkou pred konizáciou a ostanými po konizácii) že keď sa dáš zaočkovať, tak tá vakcína zabraňuje ďalšiemu šíreniu buniek po konizácii.ja mám výsledky ok, dokonca mi vyšli aj výsledky na hpv negatívne.tak som zvedaná do budúcnosti, ale na stery budem stale chodiť každé 3 mesiace (LBC).brala som aj indonal, ale to sú zbytočne vyhodené peniaze....a to ho jeden čas vychvaľovali....
A s malinkou.po prvej konizácii mal môj synček 19 mesiacov a bola som na neho cez deň sama.na ruky som ho nedvíhala, do kočiara som ho naučila aby si vyšiel sám, veľa som mu hovorila, že mamka ho nemôže podvihnúť, lebo ma bolí bruško.vydržali sme a asi po 2-3 týždňoch som ho začala trošku dvíhať, ale nie prudko.
@zuzu101
@zuhe5 ahojte baby, v utorok som mala konizáciu LEEP metódou, cítim sa super, nič ma vôbec nebolelo, ani nebolí, dokonca som vôbec nekrvácala, ani nešpinila. Dcérku mám u našich, budúci týždeň ide ku svokrovcom, takže je to pekne prerozdelené a ja môžem oddychovať 🙂 chcela by som sa ale spýtať, vy ste krvácali alebo kedy ste začali a ako dlho? bojím sa, aby som sa nezačala zrazu a silno krvácať, rada by som vedela, po akej dobe sa môže očakávať krvácanie, až vtedy, ked dostanem menštruáciu? to bude o 2 týždne. dakujem za odpovede 🙂 a ozaj, výsledky z histologie budem mať cca o 2 týždne a s nimi potom pôjdem ku gynekologičke a určite preberiem otázku očkovania, ale samozrejme závisí od výsledkov 🙂
@crystalskye to je dobré že sa cítiš super, len oddychuj.ja som mierne krvácala a potom špinila a hneď to prešlo plynule do ms.a pozor, môžeš začať krvácať aj trochu viac, ale keby sa ti to nezdalo, utekaj k lekárovi.ms by si mala dostať normálne ako obvykle, môžno aj trochu skôr.takže prajem prijemne oddychovanie, nech sa rana rýchlo zahojí a hlavne výborné výsledky.potom daj vedieť 😉 .
@crystalskye
Ja som to mala presne tak isto, ako zuzu101, krvácanie na striedačku so špinením, akoby sa to v nejakých intervalom striedalo a bolo to dva týždne a na to som hneď dostala menštruáciu, presne v tom termíne, ako som aj mala mať. odvtedy je všetko ok, tak sa drž a aj u teba to isto tak bude 🙂
@elenka74
Na kontrolu som bola dva týždne po konizácii. Mňa vždy bolí ten vstup nástrojom do môjho tela, pri každej prehliadke, takže aj teraz len to, inak nič. A 4 týždne po konizácii som bola na skríning malej panvy, čo je tiež prehliadky odspodu, akoby sono, ale to s konizáciou nesúviselo, len som už mala dohodnutý termín. To ma už nebolelo.
Zdravim, minuly piatok mi robili LEEP konizaciu v BA na Kramaroch, super doktor a vyborny personal, doktor, ktory ma operoval, povedal, ze je vsetko v poriadku a caka aj pozitivne vysledky. Polezala som si do stvrtku do pondelka, od pondelka lezim doma. Bolo to tak nestastne naplanovane, ze MS som mala dostat v nedelu, dva dni po operacii, no co uz... Do dnes bolo vsetko super, az dnes vecer som odrazu zacala tak narazovo krvacat. Trochu som spanikarila, asi to spravila aj psychika, zacalo ma trosku boliet v podbrusku. Teraz je to ok, krvacanie preslo, uvidim, co sa bude diat nadchadzajucich 24 hodin. Beriem aj Wobenzim. Mam stastie u mna je schopnost hojenia ran vseobecne dost rychla, ale teraz neviem ci to krvacanie je spojene s tym, ze sa mi oddeluje jazva alebo nebodaj som tu ranu nejak pretazila. Doktor kazal lezat, sem tam chodit a sediet minimum, pri mojej povahe to neni az take jednoduche, kedze vydrzim lezat tak 25 minut 🙂) avska nemyslim, ze by to bolo sposobene mojom neopatrnostou. Mala niektora z vas podobnu skusenost s tym spominanym krvacanim? Vdaka za radu, pekny vecer prajem.
@simona2111
Ahoj. Ja som krvácala dva týždne a tak nárazovo, chvíľu silnejšie, chvíľu slabšie, ale nikdy nie a tak, aby som z toho panikárila 🙂 Už som skoro 7 týždňov po zákroku a dva krát som už mala úplne normálnu MS, takže som v pohode. Budeš aj Ty, uvidíš 🙂
tak ja uz som po prijata som bola v pondelok utorok operacia a v stredu som sla domov citim sa ok uz aj doma makam obcas mam mierne rezanie ale da sa nekrvacam len spinim a to sa celkom da o 10 dni volat o vysledok a potom k svojmu na kontrolu a ked dostanem menses tak ked skoncim tak mam ist na kontrolu na odelenie a tak isto ze daju prec stehy tak som zvedava a inak nic strasne ani to nebolelo len to cakanie bolo strasne ale uslo to hadam uz nebudem musiet nic take opakovat nerada by som 🙂 ☹ a inak od prveho som potom marod lebo pracujem ako kucharka v sk jedalni a to vraj nemozem mam setrenie tak asi mesiac budem doma to bude asi horzne
@mamka8811 no ja by som na tvojom mieste viac oddychovala, aby sa ti stav náhodou nezhoršil. mne aspoň lekár prikázal aspoň týždeň oddychovať, veľa nesedieť, nechodiť, skôr ležať. je to ťažké, lebo aj u nás doma je upratovanie len na mne a tak to aj vyzeralo počas tých asi 10 dní, ale čo už, musela som sa zmieriť s tým, že moji chlapi sa snažia a spravili všetko tak, ako najlepšie vedeli 🙂
@mamka8811 ako vidím aj teba rovnako poriešili ako mňa, tiež som v pondelok nastúpila do nemocnice, v utorok ma operovali a v stredu som šla domov 🙂 len to bolo pred dvoma týždňami. a chcem sa spýtať, to ti lekár povedal, že ti budú vyberať stehy, lebo ja o takom niečom neviem a na kontrole som ešte nebola
@elenka74 no tam na odeleni ako ma pustal tak primar vravel ze o 10 dni si mam zavolat na odelenie o vysledok a k svojmu ho zobrat a ten ma aj skontroluje a potom podla jeho co povie bud budem doma alebo dalej na pn a ze ked vraj dostanem menzes a skoncim tak mam zas prist na odelenie a tam vyberu setehy ja som bola hned v stredu ako som bola prepustena za svojim gyndosom ten dal pn od 1.9 a potom sa mam ozvat ta tak neviem ti poradit len viem co sesterka je lekarka v cr tak tam to robia inak tam vraj stehy niesu a robia to aj tu na slovensku to je asi ta metoda LEEP ale to ja nepoznam ja ani sama neviem ako to bolo mne robene a ani to neriesim sak oni su lekari tak hadam vedia co robia ale aj sestricka vravela ze tam mam stehy a ze tie povolia aj same ale ze treba to aj skontrolovat a vybrat ak nieco

🙂
@larra111