icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
27. máj 2020

@iskrickaa joj,tak to ma mrzí 😩 už tam asi aj nič takéto byť nemalo,keďže ti všetko poškodené tkanivo odstránili 🙄🤔

janka2273
27. máj 2020

@iskrickaa som omylom odoslala a nedopísala 😉
Ja som mala kontrolné cyto i ster na HPV až cca pol roka po operácii....čiže buď toto vyšetrenie bolo moc skoro a telo nestihlo vírus zahubiť a aktivovať dostatočne imunitný systém, alebo si sa nakazila znova🤔🙄 nakoľko ako si spomínam,dost si sa po konizaciii ponáhľala so sexom a tam môže byť ten problém 🤔🙄 možno nedostatočne preliečené a následne i znova infikované...ťažko povedať,no pokiaľ to bude o pár mesiacov rovnaké,či ešte horšie,tak asi toto bude príčina žiaľ 😢

iskrickaa
28. máj 2020

@janka2273 sex som mala po pokyne od lekara a nie s muzom, ktory ma nakazil a s kondomom...

janka2273
28. máj 2020

@iskrickaa ja viem,ako to je u teba,písala si mi aj súkromne 😉skôr som narážala na tvoje príspevky tu na fóre,preto ma napadlo,či si to neuponáhľala 🤔 ale ak ti dr tam u vás povedal, že si ok,tak potom bude príčina asi inde...možno je fakt ešte skoro na kontrolný ster a bude lepšie počkať ešte aspoň 2- 3 mesiace...A inak čo ti dr povedal,že ako ten kŕčok vlastne vyzerá?

iskrickaa
28. máj 2020

@janka2273 povolil sex mesiac po. Snad to nevyrezal prilis plocho. Hovoril, ze mi z neho vela nechal, ze mozem.byt spokojna v pripade pripadnej tehotnosti, co neviem, ci bude. V septembri mam prist na kontrolny ster. Inak som citala, ze do 6tich mesiacov este v 40% pretrvava hpv a do roka a pol by to malo odist vo vacsine pripadov.

andiee89
28. máj 2020

@iskrickaa to ešte nemusí nič zlé znamenať. ja som mala leep v apríli 2019 a v autugste mi robili cyto...tiež mi vyšla zle, doktora v šoku, že nechápe, že sme to asi robili priskoro..v januári ďalšia cyto a tá už bola ako zo škatulky 🙂 negatívna a veľmi dobrá. Takže hlavu hore, nestrácaj nádej 🙂 ešte to môže byť dobré

iskrickaa
28. máj 2020

@andiee89 och dakujem ti velmi pekne. Lekar mi niekolkokrat vravel, ze cyto urobi az ked sa to vsetko dobre zahoji. V januari leep a v septembri som mala dojst az. Vydupala som si maj a vidis...

andiee89
28. máj 2020

@iskrickaa hovorím len z vlastných skúseností, tiež ma to vtedy dosť zložilo, ale potom prišla druhá cyto v zime a bolo to všetko v poriadku 🙂 určite bude aj u teba, len sa to zrejme nestihlo ešte zahojiť všetko

iskrickaa
Autor odpoveď zmazal
iskrickaa
28. máj 2020

@andiee89 dakujem. Dufam.

janka2273
29. máj 2020

@iskrickaa tak dúfam,že budeš ok👍👍ja pôjdem teraz niekedy na kontrolu tak som tiež zvedavá,ako dopadnem 🤔u mňa po pol roku bolo HPV preč,tak snáď bude všetko zase poriadku😉

bekynka301
1. jún 2020

@janka2273 držím palce, ja čakám na výsledky tiež mam strach🙄

peptina
1. jún 2020

@janka2273 Tiež mám ísť teraz v júni na kontrolu a tiež obavy su

janka2273
1. jún 2020

@peptina ja už som rok nebola🙄😨tak pevne verím, že aj 3 roky od konizacie bude všetko v poriadku 👍😉 to prajem aj tebe😘😘

janka2273
1. jún 2020

@bekynka301 vďaka 😘😘 musíme myslieť pozitívne 👍❤️

peptina
1. jún 2020

@janka2273 O super uvidime čo z toho bude a dievčatá fajčí niektorá z vás? Ja len v robote Max 3 dakedy vobec

janka2273
1. jún 2020

@peptina ja si kupujem tie tenučké a ľahké slimky a dám tak 2-3 ks denne...no to horí aj samo a skôr mi to vietor vyfajčí ako ja 😂😜čiže len tak cvične si pobafkám ako oddych pri káve 😉😉

peptina
1. jún 2020

@janka2273 Ja tiež také len ale fakt iba v robote domov si ich neberiem

janka2273
1. jún 2020

@peptina to prakticky ani nefajčíme,takže pohoda 👍😋😜

sulky
7. jún 2020

@janka2273 jani, kdesi si pisala, ze sa ti menzes po konizacii rozhadzal. Ja som hl mala 3 mesiace ok, a potom 3 krat za sebou po 2 tyzdnoch. Zacinam byt z toho nervozna :(

peptina
8. jún 2020

@sulky vieš čo aj ja teraz pred mesiacom mala po 18dnoch

sulky
8. jún 2020

@peptina a kedy si mala konizaciu? 18 dni je ok, ja som mavala pravidelne 21. Ale 14 dni je malo. Od skonecenia menzesu je to vlastne 10 dni.

janka2273
8. jún 2020

@sulky hej,bolo to tak,celé sa mi to rozhádzalo 😩
pred konizaciii som mala úplne pravidelný,ako hodinky a potom totálne otrasný 👎prišiel kľudne aj po 2 týždňoch a trval skoro tiež dva týždne niekedy,čo má šľak tráfal,lebo ja som zvyknutá tak maximálne 4 dní a koniec...
potom sa mi to asi po 5 mesiacoch začalo dávať do normálu a mala som tak cca 23 dňový cyklus,no boli občas aj výkyvy,že prišiel po 20 dňoch,alebo že meškal a došiel až po 37 dňoch 🙄🤔 teraz po 3 rokoch od operácie mám kľud,pijem často myši chvostík a cyklus je pravidelný,cca 26 dňový 👏👍😘

sulky
8. jún 2020

@janka2273 oki cize nemusi to znamenat nic vazne, pockam tych 6 mesiacov a uvidime.

janka2273
8. jún 2020

@sulky jasne,to je bežné,treba len vyčkať 😘😉

peptina
8. jún 2020

@sulky ja som mala v novembri ta nie je celkom ok keď berieš hak

lucialanczova
20. jún 2020

Baby ak ja som mala koniizaciu.citologia bola dobraale predsa mi dokktor navrhol konizaciu konizaciou mi to vypalili lebo som mala na krckucistu alebo zrasty ateraz cakam na vysledky histologie moze to byt nieco zle?

janka2273
21. jún 2020

@lucialanczova trošku som sa stratila v tom,čo píšeš 😋ale ak som správne pochopila....robil ti konizaciu kvôli cyste,či niečomu takému na krčku,nie kvôli zlej cytologii,áno? Ak si mala dobré výsledky z cytologie,tak by to malo byť ok😉 a ten útvar ti akoby len preventívne odstránil konizaciou- môj názor....napíš potom,aké boli výsledky z histologie,ale verím,že tam nič nebude 👍😉

lucialanczova
22. jún 2020

@janka2273 na nete to je ako robia konizaciu

lucialanczova
22. jún 2020

Napid konizacia krcka maternie video