Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@tina7729 každá sme ležali inak. Počúvaj hlavne svoje telo ako sa cítiš. Janka behala skoro, ja som sa bola unavená tak som pár dní ležala, ale nedvíhala som ťažké, vraj sa nepredkláňať, čúpať si...ale každý zareaguje inak. Takže isto nechoď cez bolesť. Ja som bolesti nemala veľké, len chvíľku také menzesové čo pamätám. Vitamíny som brala dosť, Cčko, Dčko, ja som brala rakytník, ale som pila Aloe vera. Janka mi odporučila acetylcystein, to je dobré na regeneráciu tkaniva. Primárka čo ma prepášťala mi odporučila AMP Care alebo Indonal, takže som brala Indonal a ten beriem dlhodobo ako kúru. Nájdi si podľa seba, čo potrebuješ, ja som sa snažila veľa aj na žalúdok lebo mám aj tráviace problémy. Preto to aloe. Držím palce, nech si skoro fit 🙂
@sulky ahoj, bola si už na tej gynde? ja som objednaná na budúci týždeň, inak polyp som mala naposledy tiež a pri poslednej ope mi ho odstránili. normálne som už toho názoru že keď sa do niečo začne raz šprtat, tak to bude stále horšie a horšie. ak mi aj teraz vyjdu zlé výsledky neviem čo spravím ale na štvrtú ope už určite nepôjdem
@tina7729 Blahoželám !! 🙂 a vdaka za blahoželanie ❤
Popísali sme to tu už pre rokmi všetko,ale kľudne znova 😝😉 Hlavne,že už to máš za sebou👍
Presne ako píše emimirlen,ja som ležala max deň-dva a hned začala pobehovať,kedže som na všetko sama,musela som sa starať,nakúpiť atd.Ale v ten prvý den a aj druhý som leňošila na posteli a potom som už fungovala normálne 🙂 O 3 týždne od konizácie som bola aj zahojená,robila cyklotúry a po mesiaci sa šla kúpať.
Pila som od operácie hlavne repík,céčko beriem práškové už roky a déčko detto,kupovala som si Rakytníkový olej dlhodobo.Neskor som si preventívne dávala tie čínske bylinové vaginálne guličky .Užívala som nejaký čas aj acetylcystein,Kombuchu a hlavne bylinkové babské čaje (repík ,myyší chvost,šalvia)
Ten Indonal vyzerá zaujímavo a ženy si ho chvália,ja som ho ešte nemala,nakolko užívam kadečo,takže sa musím krotiť 🙂
Prajme skoré uzdravenie a presne ako kolegynka píše,počúvaj svoje telo😘
@tina7729 nič, pretože ťažká bola v tom, čo mi lekár vzal a zostalo mi už len zdravé tkanivo. Veď preto sa ti robí ;) aby nás tým vyliečili. Tak sa zbytočne nestresuj 🙂 aj keď je ťažká ešte to nič neznamená, rakovina sa z toho môže vyvinúť kľudne aj o 10 rokov, či vôbec. Len to znamená, že je tam vysoké riziko, že sa to k tomu zvrtne a nie že už to tam je.
@tina7729 nestresuj 🙂))) ja som šla s ťažkou a z histologie tiež dosť blbý výsledok(CIS) ,ale všetko zlé odobrali a vybavené 🙂 takže nič neboj,všetko bude OK..ten postup je totožný s mojim,čiže to robili elektrickou slučou a zatavili guličkou..je to šetrnejšie ako rezať 🙂 je prakticky jedno,čo budeš mať za výsledok z histologie,pretože je podstatné,či ti to všetko a a kvalitne odoperovali a nič tam nezostalo.Držím palce a verím s tebou v dobrý výsledok a to je,že sa konizácia vydarila 👍
A inak ako sa máš po 2 dňoch ?

@saska.j ahaaa ty si 5 dní nemala nič po menzese a potom začalo to špinenie? zaujímavé. Napíš potom čo to bolo a čo lekár povedal Budem držať palce