icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

babo01
12. mar 2021

Tak ja som začala krvácať na 8. deň po konizacii(brali kí 3,5 cm a robili aj kyretaz), čo by bolo 22.den od posledného menzesu, takže som to nakoniec až tak neriešila, lenže v 7 deň krvácania, bolo to krvácanie iné ako pri menzese, a keďže som si šla pre vysledky, tak ma dr pre istotu pozrela. Musela mi to znova elektrokoagulovat, asi štvrť rany z obvodu krčka. Na ďalší deň na kontrole všetko ôk a ešte v ten večer mi zas a niečo odpaldo a celý nasledujúci deň som krvacala, ale vždy len na wc, nie keď som ležala. a dnes opäť, tak som volala, a ze sa mam prísť ukázať. Tak idem práve zasa na Heydukovu

janka2273
12. mar 2021

@dian_ka93 Mne tiež doktor povedal,že MS dostanem najskôr po viac ako mesiaci a že prakticky vôbec po zákroku krvácať nebudem,no nejak mu to nevyšlo,lebo počas toho 3 týždňového spinenia a krvácania som mala aj menzes 😏 a potom si to 5 mesiacov robilo so mnou čo chcelo 😂ale neboj,u každej je to iné a určite budeš v pohode👍😘

janka2273
12. mar 2021

@babo01 tak držím palce 👍ja som takéto krvácanie vôbec neriešila,no tiež som mala kadejaké čudesné príhody po konizacii,len mne sa nechce hned bežať k dr. Napíš teda,co ti zistili 🤔😉

dian_ka93
12. mar 2021

@janka2273 ďakujem dúfam dnes už konečne len špinenie 😂😂snáď to tak ostane

tina7729
16. mar 2021

@janka2273 Janulka zrejme je normálne že mi to mešká? Po operácii prišli moje dni presne a teraz majú byť druhé a u meškajú 🤔

emimirlen
16. mar 2021

@tina7729 mne po operácii chodili ozaj hocijako. Jeden mesiac po 30dnoch, ďalší po 26. Raz som mala cyklus až 32. Podľa mňa je to normálne po operácii. Mne sa až tak po roku od operácie tuším ustálili na 26dni.

tina7729
16. mar 2021

@emimirlen no dnes je 30 deň a nič. Ani spinenie ako mávam pred ms

emimirlen
16. mar 2021

@tina7729 zaujímavé. Tak snáď prídu, i keď tuším tu nejaká žienka písala že jej aj MS úplne vynechalo. Mne sa to nestalo a stále došlo. Aj písali mnohé že došli v rôznej intenzite, niektorým menzes riadne zosilnel. Mne naopak, ja mám tak oničom že z 3 či 4 dní čo mám by mi okrem 1 dňa stačila jedna vložka. Mám ich ozaj slabé. Len prvý deň je intenzívnejší.

janka2273
16. mar 2021

@tina7729 ja som do konizácie mala menzes presný ako hodinky a po nej minimálne tých 5 mesiacov chaos,tak len vydržať 😘😉

pufka
17. mar 2021

Ahojte ja som po tretej konizacii plus čiastočnej amputacii 🙂 s menzesom som nemala našťastie nikdy problém, ale po poslednej konizacii som spinila pred už asi taký týždeň a niekedy aj po sexe. Všetko je už ale v poriadku chce to len čas. Nespinim ani pred menzesom ani po sexe. Tretiu ope som mala začiatkom septembra. Nedávno som bola na kontrole u gynekologicky a vyšla mi konečne ,len' cin1 takže o pol roka kontrola. Doteraz som mala vždy cin3. Objednala som si indolec tbl a deflagyn gél tak dúfam že to bude v poriadku aj o pol roka 🙏🏻 určite treba myslieť pozitívne aj keď poviem Vám že som si toho vytrpela za posledne dva roky až až

sulky
17. mar 2021

Ja spinim hocikedy, ale najcastejsie pred menzesom, a to som rok po konizacii. Doktor vravel ze krcok stale nieke zahojeny. Ze vrchna pera smoklii. Chce mi to vypalit dusikom :( bojim bojim 😭

emimirlen
18. mar 2021

@pufka určite treba myslieť pozitívne. Držím palce nech to už stále "len" cin1 🙂
@sulky Toto sa inak začína stávať aj mne, že po pohlavnom styku začnem špiniť, len jemne ružový výtok. a od konizácie som vyše rok a pol. Mávala som aj to čo ty sulky, že pár dní pred menzesom špiním. napr. 3 dni, ďalší mesiac to bolo už 5, ... liezlo mi to na nervy tak som šla na gyndu a lekárka mi zistila bakteriálnu vaginózu. V apríli mám ísť na kontrolné cyto, tak sa jej budem na to pýtať. Napíš potom ako si dopadla s tým dusíkom.

24seli
24. mar 2021

Ahojky dievcata. Tak aj mna to caka o tyzden. Uz som bola na konizacii, ale bohuzial nestacila. Nemam tie bunky na povrchu, ale vnutri krcka. Cize caka ma o tyzden rekonizacia nejaka rozsiahlejsia v NOU. Neviete nahodou ako to tam chodi? Myslim tak podrobnejsie ze aj ake su tam pripravy a tak? Tu konizaciu mi robili na jednodnovke tak toto je ine teraz. Tu vraj budem 3 dni. Tak ci niektora nemate s tym NOU skusenost. Inak som aj dost v strese, ja verim, ze ked to vyberu bude uz dobre, len sa bojim, ze mi to teraz spravia a zas to nebude stacit a o mesiac pojdem zas na dalsiu opku ☹ to je moj najvacsi stres. Doma mam 3 deti z toho najmensi ma 9 mesiacov tak je to take ze aj na to moje zotavovanie stale muz musi riesit volno.. uz nech to je poslednykrat hlavne. Vsetkym vela zdravicka prajem nech uz ste ok!

24seli
3. apr 2021

Ahojte, pridavam moju skusenost, ak by niekto hladal info koho to caka, kedze mna to celkom zaujimalo, ale nedopatrala som sa k tomu 🙂. Bola som na rekonizacii v NOU na Klenovej. Prvykrat som prisla s vysledkami od mojej gynekologicky do ambulancie MUDr. Sezaka v stredu, ktory ma vysetril a odporucil mi rekonizaciu. Sestricka mi rovno dala termin zakroku cca o 20 dni. Tiez ma objednali 2 dni pred nastupom na PCR test na Sancovu. 
V den hospitalizacie som prisla medzi 8-9tou do ambulancie, kde som zaklopala, ze nastupujem na hospitalizaciu a sestricka si vzala vsetky moje papiere a vystavila mi papier na prijem. S tym som sla do druhej budovy dolu na prizemie na prijem. Tam mi zalozili kartu a s tou som sa vratila nazad na 3tie poschodie na oddelenie gynekologyckej onkologie. V kuchynke som vypisala dotazniky a ubytovali ma na izbe. V ten den som dostala obed a na 13tu sla na anesteziologicke vysetrenie na prizemi. Po navrate na oddelenie mi napichli kanylu do zily a uz som bola len na izbe. Mala som este veceru a do polnoci som mohla pit. Inak uz som musela byt do zakroku nalacno. Rano okolo 8mej mi priniesli tabletku "naladovku" a prezliekli ma do jednorazovej kosele a capicu mi dali. Potom uz som mala len lezat. Do hodiny pre mna prisla sestricka a odviedla ma na zakrokovnu, este som pozrela na telefon ako som odchadzala bolo 8:59. Ten cas cakania zavisi od poradia kolko je zakrokov ja som bola 3tia v poradi. Tam som si len lahla na stol, napojili ma a rovno dali anestezu. Ani neviem ako som zaspala a o 23 min som sa uz budila na izbe. Naschval som pozrela kolko je hodin a bolo 9:22.  Dotiekla mi infuzia a potom mi dala sestricka liek na bolest. Do obedu som len lezala. Mohla som sa trosku napit. Tesne predtym ako som dostala obed som mohla zacat pomaly chodit. Ale teda vacsinu casu som prelezala. Mala som normalne veceru a musela som tam este jednu noc prespat. Rano po ranajkach mi spravili antigenovy test a uz som len pockala na prepustaciu spravu. Tu mi dali cca 9:15 a rovno som isla domov.
So sebou si staci priniest zupan, nocne kosele, papuce, uterak a hygienicke potreby. Netreba sa nicoho bat je to v pohode zakrok a vsetci tam boli velmi mili a empaticki. Izby su 2jky a 1dnotky. Ked som tam bola, akurat mali plno tak prvy den a noc sme boli 3 na izbe, ale hned po zakroku som ostala sama a nasledne ku mne jedna pani prisla, tak potom uz sme boli do mojho odchodu 2. Na izbe je wc aj sprcha a televizor, da sa ist na balkon. Vsetko jedlo nam nosili na izbu a jedli sme na izbe. Uz teraz len cakam na sms s informaciou, ze mam vysledky histologie a s tou potom najblizsiu stredu pojdem na ambulanciu za doktorom a len sa modlim nech to mam ok!

janka2273
4. apr 2021

@24seli Tak blahoželám 👍 a verím,že to bola tvoja posledná konizacii 😘po akej dobe ti to robili od prvej konizácie prosím? Mala si aj HPV? Pekné sviatky prajem 😘

24seli
4. apr 2021

@janka2273 dakujem 🙂, ano ano HPV mam dlhodobo, ale az teraz zacalo robit zle.. ☹ prvu konizaciu som mala 29.1 a teraz ru druhu 1.4, ale robili by mi to aj skor, len moja lekarka bola v karantene ked mi prisli vysledky tej orvej histologie tak som musela cakat kym mi da papiere a tak som sa do NOU na tu vstupnu prehliadku dostala az 3.3 a tam mi hned dali termin. Aj Tebe krasne sviatky 🙂

janka2273
4. apr 2021

@24seli Držím palce,že sa ti HPV podarí odstrániť,mne ho po konizácii dokázala imunita zničiť 😉 Verím,že tentoraz už bude tvoj výsledok na 1++ 😘😘ja som už skoro 4 roky po konizacii a mám pokoj, čo prajem i tebe 👍😘

24seli
4. apr 2021

@janka2273 super ze mas pokoj!!! Dakujem moc!!! 😘

simonkar11
5. máj 2021

Zdravim Vas, idem sa sem pritriet a hned sa opytat ci mate niekto skusenost s hnedym viac zapachajucim vytokom po konizacii..
Bola som 31.3. na vystik vzorky, vzali mi kusok krcka., teraz pred tyzdnom som bola na konizacii Cin 3, plus HPV virus..mam to dlhodobo, ale bola som tehotna, tak sme cakali do porodu :/
Prve sni po konizacii ziaden vytok, krvacanie nic..tamponiadu mi kazali vybrat 24h po zakroku, bol to vlastne len obvaz napusteny niecim..A ked som to vybrala, este v ten den aj dalsi den ok a potom uz zacal taky vodnaty vytok, niekedy do ruzova, potom bledo hnedy a zacal dost zapachat..Volala som aj svojmu gyn, povedal, ze by to malo ustupit, ze to sa cisti krcok..Ale strasne mi to ide na nervy, citim sama seba, nervozna som z toho, umyvam sa stale, ale nepomaha..zabudla som sa opytat na nejaky vyplach alebo co ci neexistuje..Neviete poradit? 🙏

janka2273
5. máj 2021

@simonkar11 Ahoj 😉 toto vôbec neries týždeň po konizácii. Daj tomu čas, nech sa to v kľude zahojí. Ja som cca 3 týždne vkuse niečo mala,potom ešte minimálne 5 mesiacov rozhádzaný celý menzes,ale dalo sa to všetko do poriadku, tak len trpezlivosť 👍😏
Niektoré baby si dávali čipky na lepšie hojenie, výplachy sú dobré z šalvie,chvostika atď,ale ja by som to týždeň po konizácii nerobila🤔😉ja som cca 3 týždne pila repík😘

simonkar11
6. máj 2021

@janka2273 dakujem velmi pekne 🙏🙏 chcela som len vediet, ci je to normalne a stretla sa tiez s tym niektora z Vas 🤔 ja viem,ze je to dlhy proces hojenia a davabia sa dokopy tela a hormonov, ide mi o ten zapachajuci vytok, je to velmi neprijemne a neviem ako to maskovat alebo akoby som to opisala 😁

sulky
6. máj 2021

@simonkar11 ahoj, chce to cas, mne to trvalo aj 2 mesiace kym som sa citila fajn

janka2273
6. máj 2021

@simonkar11 častejšia hygiena a voňaj sa viac 😛😎 neboj, to prejde. Niektoré baby vsi dávali Cicadrine čipky ,ale podľa mňa to nie je treba teraz🤔 ja som bola po tých cca 3 týždňoch plne zahojená a nič som si nedávala,len som vkuse repík pila 😘

simonkar11
12. máj 2021

@janka2273 dakujem, uz je to lepsie veru 🙏

emimirlen
12. máj 2021

@simonkar11 ahoj. A týmto zapachajucim výtokom som sa aj ja mordovala po konizacii. Tiež som sa cítila, umývala vkuse. Ja som mala taký tmavo hnedý ako s prímesou starej krvi. Už si presne nepamätám ako dlho som ho mala ale tuším len nejaký dva týždne. Potom prestal sám. Myslím že nemusíš to ničím riešiť a len vyčkať kým sa sama prečistiš. Ale viem že po 6tyzdnoch som bola dobre zahojena. Tak držím palce.

emimirlen
12. máj 2021

@simonkar11 našla som staré príspevky, keď máš chuť, prečítaj si stranu 86 aj 87. Písali sme aj o Tom vytoku, i keď nič iné ako teraz a aj o Tom čo si potom nasadiť. Kľudne pozri, možno tá to upokojí. Prajem veľa zdravia.

lusyyy36
15. máj 2021

Ahojte. Včera som bola na konizacii, jednodňový zákrok. Nič ma neboli ani nekrvacam. Ale otázka- viaceré tu píšete o nejakej tamponiade. Mne nič nespomínali, ani necítim,žeby som tam dačo mala. Dáva sa to vždy alebo nie?
Inak ako dlho ste ležali doma? Ako dlho ste sa nezaváhali? Mne len dr povedal,ze sex,kúpanie a tampóny mam na 10-14 dní zakázané, ale v správe je napísané 4 tyzdne. Asi som ho zle rozumela lebo som bola ešte taka ospata. Ale skôr mi ide o ten kľúčový režim a namáhanie.

adkatemp4774
15. máj 2021

@lusyyy36 podla mna si to zle pochopila, to je prilis kratko. Ja som bola tiez na jednodnovke a po 2 tyzdnoch som mala ist na kontrolu k mojej gyno a ta povedala ze po prvom MS od konizacii budem moct byt bez obmedzeni. Vyslo mi to na cca mesiac s obmedzeniami, ale len to co pises tj. ziadny kupel, sex a tampony. Co sa tyka pohybu tak je to bez obmedzeni, len som nemala zdvyhat tazke veci, ale fungovala som normalne hned na druhy den. Tiez som nemala tamponadu, to sa podla mna robi pri konizacii rezom a nie sluckou.

janka2273
15. máj 2021

@adkatemp4774 tamponadu som mala aj po Leep metóde a nik ma na ňu neupozornil 😏tak som na druhý deň ťahala obrovský kus gázy zo seba zasunutej až do krčka😱🤣
@lusyyy36 záleží na tebe,ako sa cítiš. Ja som si v deň konizácie poležala,na druhý tiež a potom už som pobehovala kade- tade,len si daj pozor na dvíhanie ťažkého a zbytočne sa nezohýbaj atď😘 po 3 týždňoch som šla na kontrolu a bola som plné zahojená,tak som cca po 4 týždňoch šla už aj na kúpalisko,ale dala som si tampón na kúpanie 😉

lusyyy36
15. máj 2021

@adkatemp4774
@janka2273 dakujem za odpoveď.
No ja sa nechystám kúpať ani tampóny nepoužívam a sex tiež počká. Ale za 2 tyzdne nastupujem do novej prace,q dosť sa tam nabeham. Ale snáď to bude ok. Lebo fakt mi je dobre.
V pondelok musim zavolat mojej dr,ze kedy mam prísť na kontrolu,lebo som zabudla co mi ešte v marci hovorila. A v papieroch mam len kontrolný odber o 6 mesiacov