icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
14. jún 2021

@simonkar11 nemáš za čo 😘😘som rada,že sme sa pochopili a nebudeš zbytočne v strese 😉potom sa po prvej cytologii ozvi,držím palce ,nech máš super výsledky 👍👍🙏

alzbetkacicka
27. jún 2021

@babo01 dobry den caka ma konizacia a chcem sa len informovat a spytat na vas nazor na heydukovu,kolko dni ste bola hospitalizovana a aky je tam pristup lekarov atd ,dakujem pekne

lenuska0000
10. júl 2021

@janka2273 mozem sa spytat prosim kde v TN ste boli na tej konizacii?
Ja mam z LBC cytologie vysledky HSil, cin2,cin3, cis, hpv pozitiv a odoslal ma doktor rovno na konizaciu ale ja sa bojim ze to uz mam rakovinu ked tam bolo na konci aj to cis

janka2273
11. júl 2021

@lenuska0000 Ahoj 😉bola som u Jankovskeho👍neboj,bude to ok,ja som tiež mala otrasné výsledky a odkedy ma zoperoval v 7/17 som ok a verím,že aj tohtoročná kontrola mi to potvrdí 😉 Normálne tam zajtra behni sa objednať a dohodnúť,mne dal termín hneď o týždeň ( pozri,kedy nás MS) v deň zákroku som tam došla medzi 7:00az 7:30, dali má na "hotelovú izbu" s telkou,len 4 postele tam majú a o cca 9:00 má robil. O 10:00 som už bola aj "triezva" po narkoze a okolo 12:30 som šla domov 👍👍 zober si vodu, nejaký koláčik po operácii na posilnenie,nejakú vložku a tuším elastické obväzy kázali🤔veď ti povedia. Všetko úplne super, kolektív na 1***,aj som sa nasmiala😛. Operácia bezbolestná a aj po nej vcelku v pohode. Daj vedieť,ako si pochodila,držím palce 👍👍😘

lenuska0000
11. júl 2021

@janka2273 ja tiez zvazujem ist Jankovskemu ale teda niektore mi uz hovorili ze on je vyhorety a vdetlo flaka ze nekomunikuje a ja sa teda bojim riadne lebo mame doma 8 mesacne babatko 😞a po konizacii si mala vysledky z histologie v poriadku uz? Toho sa bojim najviac aka bude histologia lebo to je uz tazke predrakovinove stadium a aj ten CIS ma vydesil. Dakujem ti za podporu dam vediet. Oni ti tam robili aj predoperacne?

janka2273
11. júl 2021

@lenuska0000 čo sa týka Jankovskeho,tak na vyšetrenie/ preventívne k nemu nechodím,aj keď som jeho pacient,no uprednostňujem doktorku,má na mňa viac času. On keďže aj operuje,má vždy frmol,no ako operatér je podľa mňa super 👍 určite lepšie ísť k nemu,ako do nemocnice. Po konizácii nemáš mať prečo výsledky z histologie nejak dobré 🤔kúsok vyššie som to vysvetľovala inej kočke. Veď práve na tej konizácii ti odoberie to zlé tkanivo a posiela ho na histologiu a z toho sú tie výsledky! Čiže tam sa ti potvrdila výsledky z cytologie pred konizaciou,alebo môžu byť aj horšie,no aj omnoho lepšie,ako mali mnohé baby 😏 ja som mala z výsledkov tesne po konizácii z tej histologie CIS🙄
Podstatné sú výsledky z cytologie,keď sa ti krčok zahojí,teda cca pol roka po konizácii z cytologie a samozrejme aj z každej ďalšej 👍
Do 40 rokov robia predoperačné oni,ja som išla na interné do polikliniky,na krv k obvoďákovi a zbytok som riešila s ich dr. Choď osobne a všetko ti povedia. A neboj,konizácia je úplná pohoda,čím skôr ti ju spraví,tým lepšie 👍👍😘

lenuska0000
11. júl 2021

@janka2273 a ked si mala CIS z histologie musela si podstupit aj nejaku dalsiu liecbu? Ja osm aj HPV pozitiv😢 mam z toho hlavu smutnu, 28 rokov a takeho problemy. Sa len bojim aby som to nemala uz rakovinove bunky v nejakom stadiu lebo v decembri som mala len lahku dysplaziu nic viac a po pol roku taketo vysledky.

janka2273
11. júl 2021

@lenuska0000 hlavne kľud 🙏😘netreba žiadnu liečbu,pokiaľ ti to zlé tkanivo odoberie všetko,väčšinou berú aj kúsok zdravého tkaniva,aby boli okraje čisté a boli si istí,že odobrali všetko zlé 👍normálne ma v júli 2017 operoval a odvtedy mám všetko ok a nikde som inú liečbu nepodstúpila. Mne tiež pred konizaciou vyšlo prakticky to isté,čo tebe. A hlavne sa dnes CIS berie prakticky ako CIN3. A taký výsledok malo kopec žien aj tu.Neboj sa, všetko bude ok,choď tam hneď zajtra a objednaj sa😘a inak aj mňe sa to zhoršil rovnako rýchlo ako tebe... dlhé roky nič a zrazu po pol roku LSIl a hneď na to HSil 🙄tiež som mala snáď všetky kmene HPV🤦

20erika07
11. júl 2021

@lenuska0000 neboj, ja som mala tiez z biopsie najprv len CINll a konizacia polroka nato uz D06.1 ( karcinom krcka exocervix,cize zvonka) ,odstranili vsetko konizaciou. Potom som mala rok asi LSIL ale otehotnela som a zmizlo to, co je vsak dôležité kazdy polrok 8rokov som chodila na cytoster . Dobry operater odstráni vsetko naraz. Ja som bola operovana a sledovana v OUSA Ba.
🍀🍀🍀

janka2273
11. júl 2021

@20erika07 v Trenčíne sa nik neunúva nás sledovať každého polroka 8 rokov🤔😏ja som bola 3x po pol roku na kontrole a už len klasika raz za rok na preventívnu.

20erika07
12. júl 2021

@janka2273 tak je pravda ze nikdy som nemala tip top na 1tku vysledky, bolo tam naposledy ascus ale to je nic,mozno ale preto som tak casto chodila. Uz tam nechodím, co mam mimochodom 350km od domova, teraz som to zanedbala a idem po 3rokoch na preventivu, co mam par stoviek metrov od domova, je to nezodpovedné, naposledy mi v Ba este nasla dr myom a vajecnik plny malych cyst, a posledne mavam troska problemy, tak som sa konecne objednala :-/

janka2273
12. júl 2021

@20erika07 tak možno preto si chodila tak často 🤔ja som si dala spraviť na prvej cytologii po konizácii aj test na HPV a keďže bol negatívny a cyto vždy už len PAP2,tak chodím raz za rok, akurát tento týždeň idem😏tak nám držím palce,nech je znova všetko ok👍😘

20erika07
12. júl 2021

@janka2273 juuj drzim nam palce veru 🙏🍀 ja idem az 26.7 ,napíšem potom vysledok 😁

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 ja este presne neviem ake kmene hpv mam len som hov pozitiv ja sa bojim jak cert kriza tej konizacie… ja som sa tam uz docitala ze mam nenadorove bunkove zmeny,
Metaplazia
Epitelialne bunkove abnormality
Dlazdicovite bunky
Atypicke dlazdicovite bunky

alzbetkacicka
12. júl 2021

@lenuska0000 aj ja sa bojim konizacie ale tiez ma to caka,biopsiu vam uz robili?niektorím zenam ju ani nerobia ked uz maju 2 deti a rovno ich poslu na konizaciu

lenuska0000
12. júl 2021

@alzbetkacicka nie mne nerobili vobec biopsiu, rovno na lekar poslal na konizaciu mam doma 8 mesacne dieta

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 preboha,len už nič nečítaj kade-tade 🤦😘 ja som v tejto diskusii strávila pred konizaciou 4 hodiny!!! Všetko som prečítala až do roku 2017,keďže vtedy som šla na tú konizaciu 🙏🤣a bolo mi to úplne zbytočné,len som si nervy spravila!😏 uvidíš,tá operácia je upylne super a hlavne na tej maličkej klinike u Jankovskeho 👍 prídeš,pokecáš a odídeš o pár hodín,žiadny stres,žiadna bolesť,pobyt v štýle "hotel" a ešte aj prakticky zdarma! A doma som tiež bola v pohode,plne zahojená už o 3 týždne. To nie je ako keď ti nohu operujú,či brucho režú,toto ani nevieš, že ťa robili😘 robí sa to takou slučkou a rana sa zataví,nebude ťa rezať,ani zašívať.Vôbec sa neboj!! A tie HPV kmene nech ťa netrápia,je jedno,aké tam máš,oni aj tak vyhľadávajú len tie najrizikovejšie a tých je viac. Treba to čím skôr dať preč z tela a budeš v pohode 👍😘😘

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 uz som objednana Jankovskemu buduci utorok 🙏🏻 dufam ze to dobre dopadne a aj vysledky… Ja som si precitala uz asi vsetky clanky aj fora o tom a mam taky stres a nervy ze koniec. Uz mi ostava len verit ze to zle odstrania a bude to zasa ok a nebude tam uz to nejako rozvinute alebo co. A anestezu som este nikdy nepodstupila tak z toho mam tiez este obavu ale snad to nejako zvladnem.

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 no paráda 👍👍 som ti vravela,že to bude rýchlovka,mňa tiež robil v utorok 😘 držím palce,určite potom napíš! A neboj,tá ich anestéziologIčka je super,namieša ti parádnu narkózu,nič ti po nej nebude! A zákrok trvá len cca 15-20 minút 👍 len už fakt nič nečitaj,viem to podľa seba že je to zbytočné a len nervy si zbytočne narobíš🤦🙏😏 uvidíš,bude to ok, určite lepšie ako u zubára 😛

janka2273
12. júl 2021

@20erika07 napíšeme si teda v auguste po výsledkoch👍😘

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 nebudem citat len nech to dobre dopadne a dufam ze bude doktor aj sestricky v pohode, v piatok si idem dat urobit svojmu obvodnemu predoperacne a uz to necham na osud. Urcite ti dam vediet ako som dopadla, ked to vsetko zvladnem.

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 nie že keď to zvládneš,ty to zvládneš na 100%,veď si mladá baba👍👍😘tam sú super sestričky,ja som sa tam doslova bavila,hlavne po tej náladovej tabletke 😂😏a Jankovsky síce na kecanie moc nie je, respektíve nestíha,ale ja keď som sa ho spýtala,tak vždy mi povedal,čo som chcela vedieť. Drž sa 👍😘😘

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 dakujem krasne za podporu ja ss naozaj nebojim tej konizacie ale co bude potom aby sa to cele odstranilo a nenaslo sa tam aj nieco zhubne uz nahodou alebo rozsirene… urcite dam vediet ako som dopadla aj ci som bola spokojna na gyneke.

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 pozri,keď sa niečo nájde na tom konizate,ale nič nezostalo na krčku,tak je to super👍držím palce 😘👍😘

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 Jani a co sa robi s tym ked sa nieco najde na tom konizate a nezostane nic na krcku?

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 veď nič 😘ten "konizát" je to odobrané zle napadnuté tkanivo z krčka,to ti odoperuje a zašle celé na histologiu,kde to vyhodnotia. Musí odobrať okolo toho napadnutého tkaniva aj kúsok zdravého,aby sa uistil,že to vyberie všetko 👍oni to celé prezrú pod mikroskopom a hotovo. Vo výsledku musí byť popísané čo tam našli a "okraje čisté" ,vtedy je istota,že to je celé preč. Mne tam potvrdili CIS( carcinom in situ) ,ale to bolo na tom odobratom kúsku,na krčku nič nezostalo,tak neboj😘😘krčok sa ti za pár týždňov zahojí a hotovo 👍

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 a keby je druha varianta ze tam to uz zostane tak to je vlastne rakovina?

janka2273
12. júl 2021

@lenuska0000 to sa neberie podľa toho,či to tam zostane,alebo nie,ale podľa stupňa poškodenia toho tkaniva.Ak by tam niečo ešte zostalo,chodí sa na rekonizaciu. Ale nerozmýšľaj takto,mňa toto ani nenapadlo!! Proste si OK a hotovo👍venuj sa bábu a mysli na niečo pekné 😘♥️

lenuska0000
12. júl 2021

@janka2273 ste zlaticko 😘♥️ Mne uz veru behaju kadejake myslienky v hlave uz aj tie najhorsie scenare co sa moze stat. Lebo vlastne mne to tak aj doktor povedal.. 🤷‍♀️

alzbetkacicka
12. júl 2021

@lenuska0000 a ake si mala prosim ta vysledky cytologie