Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@crystalskye gratulujem k výborným výsledkom 😉 .ja som očkovaná silgardom a neľutujem, nemala som žiadne nežiaduce účinky.čo sa týka hpv, tak určite ťa od toho "nevyčisltili", pretože hpv je vírus a každý človek ho má v tele.len je "neaktívny".určite sa neboj a užívajte si jeden druhého 🙂 .
@mamka8811
No, 2 týždne po operácii ma skontroloval primár ... a nejaké dva týždne na to mi volali o môjho gynekológa, že mám prísť na kontrolu v októbri. Medzi tým som absolvovala vopred dohodnuté sono prsníkov a malej panvy, a keďže aj tam som mala všetko v poriadku, k svojmu som sa netrepala 🙂
@zuzu101 dakujem 🙂 tak teda si ma trošku upokojila, už len sa modliť, že o pol roka, ked pôjdem na kontrolu, tak to budem mať v poriadku a nebude sa znova rozširovať. tiež sa dám zaočkovať Silgardom. počas 3 očkovaní ste museli žiť v celibáte? 🙂 a ty už od očkovania nemáš problémy s HPV?
@crystalskye ty ideš o pol roka?ja mám chodiť každé 3 mesiace, ale dávam si robiť LBC, sú presnejšie.ja som bola očkovaná 1 a 2 vakcínou ešte pred prvou konizáciou, takže sme normálne fungovali a 3 vakcínu som dostala po konizácii a to som ranu liečila viac ako pol roka, čiže v celibáte 😀 .
@zuzu101 hej, napisali mi na histologicke vysledky, ze kontrola o pol roka. ale medzitym pojdem aj tak k vlastnej gynekolgicke na rocnu prehliadku, takze tam mi spravi stery, tam idem o tri mesiace a tiez si dam spravit LBC. a tak dlho sa ti hojila ranka, ze pol roka si sa liecila? ja som teraz bola na kontrole po dvoch tyzdnoch a ze pekne sa hoji, ze uz kludne mozem chodit behat a dokonca mi povedala, ze uz aj styk mozeme mat, aj ked to sa mi zda troska skoro, tak radsej zatial nic nebudeme praktizovat 🙂
@crystalskye po druhej konizácii sa mi zahojila pekne do 4 týždňov, no po prvej sa mi hojila tak dlho preto, lebo sa mi tam do rany dostal zápal a nie a nie sa ho zbaviť.ešte aj malého som musela prestať kojiť 😠 .
@zuhe5 Nastastie uz nekrvacam, iba obcasny slaby vytok. Momentalne som tri tyzdne po zakroku, este stale som na PN, ale v pondelok sa uz chystam do prace. Pracujem v office, takze o nejakej namahe sa hovorit neda, zvladnem to v pohode, si myslim.
V pondelok som absolvovala kontrolu u svojho gynekologa. U gynekologa, ktory ma operoval sa mam hlasit az o tri mesiace, ale vysledky ako povedal dopadli dobre. Cakam este do dalsej MS a chcem uz zacat sportovat(sport mi chyba asi najviac, kedze je kazdodenna moja sucast) 🙂 Co sa tyka styku, samozrejme ze sa zdrziavam, presne ako povedal moj doktor az do druhej MS.
Moja otazka skor teraz smeruje na ockovanie. Mam 25, som po konizacii, nebola som zatial tehotna a mam partnera. Dat sa ockovat alebo nie... Moj gynekolog vravi ano, ale mam strach z tolkych clankov, ktore som si o ockovani precitala, 90% z nich je proti. Samozrejme, ze sa budem informovat aj u pana doktora, ktory ma operoval v Bratislave. Chcela som vediet aj Vas nazor - teda nazor vas vsetkych, baby. HPV som mala pozitivne... No co uz a ani nezijem promiskuitne...
Inak nechcem robit nikomu reklamu, to nie ale Mudr. Pruzinec je skutocny odbornik co sa tyka gynekologie a presnejsie na chorby spojene s krckom maternice a nadormi na ostatnych zenskych organoch.
Drzim Vam vsetkym palce, aby sme kazda poculi len a len pozitivne vysledky.
tak vcera som bola na kontrolu u svojho gyndosa a bolo to fajn ranka sa hoji a stehy vraj sa uvolnia aj same ale mozem ist aj na odelenie na kontrolu ze ako chcem a knemu mam ist este 19 to je asi najhorsie ze som doma na PN a nemozem nikam ani na krok kedze nemam vychadzky a vysedky mam super ze vsetko sa podarilo pekne dat prec to som najviac rada 🙂
ahojte...prosim vas ,je normalne,ked po konizacii mam strasne zapachajuci ruzovo hnedy vytok ( 10 dni ).dakujem
@olivia123 Ahoj, ja som bola na tomto zákroku pred 8 rokmi v ZA. PN som mala 4 týždne. Pán Dr. povedal, ze aspoň rok po zákroku nesmiem otehotnieť, že by som zrejme potratila, lebo ten krčok je predsa len oslabený. O 3 mesiace som už bola v tom, komplikácie nejaké strašné som nemala, malý má dnes 7 rokov 🙂
Asi jediný problém bol, že v posledných mesiacoch mi malý klesol dosť nízko a hlavičkou mi tlačil na panvovú sponu, trošku to bolelo, po pôrode SC som po cca 6 mes. šla na rehabku a dalo sa to do poriadku.
@doublekatka aj ja mam ten problem,a uz mi to ide poriadne na nervy 😀
timea179 aj mne to strasne vadi,uz pomaly nechcem ani medzi ludi chodit,lebo je to strasne citit...ty si to konzultovala aj s nejakym lekarom???
@doublekatka nie,nekonzultovala,co je moja chyba,vcera som bola za gyndosom iba s prepustacou spravou,teda len za sestrickou a nenapadlo ma sa jej opytat na to(mam zlatu sestricku),mne sa este aj to krvacanie zvacsilo,tak dufam ze to bude mat aj koniec.....kolko dni si po zakroku??
@zuzu101 smiem sa opýtať, po akom čase od konizácie ťa lekár prehliadal? mňa operovali 13. 8., dnes som bola konečne na kontrole u lekára, skôr sa nedalo, lebo som musela čakať na histológiu a potom mal doky dovolenku, a on ma vôbec nepozeral. nie že by mi to chýbalo 🙂, len ma to zaskočilo
@timea179 ja som po zakroku presne 2 tyzdne a stale mam ze dost spinavu vlozku... 😖
@doublekatka ja este len tyzden 😒 mne stacia uz len slipove ☹ ale stale je na nej toho dost.....mna ani neinformovali o zakaze intimnosti ani o zakaze kupania......tak to sa este nacakam 😀 o dva tyzdne mam mat menzes,tak som zvedava co to spinenie dovtedy prestane
tak ja som mala prvú konitáciu v 2008 , minulý rok len kyret, v utorok ma čaká rekonizácia + kyret- tak som zvedavá ako to dopadne ak to nebude búhvíčo tak dávam maternicu preč 😠 , dúfam, že sa to nestane, mám asi 2ročnu liečbu HPV- nakolko všetky zmeny na krčku maternice sposobuje HPV , - ktorý sa šíri aj orálne ..........,
tak aj ja mám za sebou konizaciu, dnes som došla z nemocnice a bohuzial uz aj s vysledkami histologie a caká ma odstranenie maternice....
ešte by ma zaujímalo ak tu je nejaký od fachu, že kolko vydržia po hysterektomii fungovať vaječníky, či je pravda, že tak do 2rokov a potom hups do prechodu

@zuzu101
@zuhe5 ahojte baby 🙂 takže došli mi výsledky, operácia bola úspešná, odstránili všetko zlé tkanivo, len teraz neviem ako dalej. gynekologička mi odporučila očkovanie Silgardom, musím nad tým porozmýšľať, bojím sa vedľajších účinkov. vy ste nemali žiadne? a ako ste boli s manželmi? lebo operáciou mna pravdepodobne "vyčistili" od HPV, ale manžel to určite má, tak sa bojím aj o nejaké "zblíženie", aby som to znovu nechytila, avšak nechcem sa zrieknuť sexu na celý život, tak neviem ako dalej. môžete mi prosím poradiť, vy ste to ako riešili? dakujem krásne za odpovede