icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
8. aug 2021

@tina7729 ok👍 lebo popri klasickej cyto je na tento test nárok cez poisťovňu pri našej diagnóze 😘a na tej cyto ti vyšlo čo presne?

tina7729
8. aug 2021

@janka2273 to som nevedela. Neviem len mi sestrička písala že konečne ma potešia že mi vyšla cytologia negativna cize ani hpv.

janka2273
8. aug 2021

@tina7729 tak hlavne ,že je všetko ok♥️♥️👏👍

lenuska0000
12. aug 2021

@janka2273 tak ja este stale nemam vysledky z histologie ze az zajtra, takze dalsi den v strese 😏

eejuska
12. aug 2021

@lenuska0000 ahoj a ako sa citis pooperacne? uz vsetko ok?,

sulky
12. aug 2021

@janka2273 jani, mne nepovedala sestricka ze mam narok na poistovnu. platim im stlae 35 eur, da si to do suflika a ani mi neda blocek.

janka2273
12. aug 2021

@lenuska0000 som tiež zvedavá 🤔držím palce 👍👍😘

janka2273
12. aug 2021

@sulky ja som si to v tom 2017 roku vyhľadala na nete a keď som šla na prvú cytologiu po konizácii po pol roku,tak som si to vyžiadala,že to chcem ako kontrolné vyšetrenie cez poisťovňu a hotovo 😏

lenuska0000
17. aug 2021

@janka2273 hlasim sa vysledkami ze su OK mam CIn2 LSIL 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

janka2273
17. aug 2021

@lenuska0000 no vidíš 👏👏 úplná paráda 👍❤️už som ti chcela písať,lebo som bola zvedavá. Blahoželám 👍👍👍

alzbetkacicka
18. aug 2021

@lenuska0000 takze cytologia ukazovala ovela horsie vysledky ako realne boli,ja idem v septembri na biopsiu a potom sa uvidi co dalej a inak blahozelam k dobrym vysledkom a zvladnutej operacii😊

lenuska0000
24. aug 2021

@janka2273 dakujem Jani, mam doma teraz taky chaos malej idu zuby tak nemma cas ani odpisat. Citim sa ale fajn, stvrtok idem po 4,5 tyzdni na kontrolu a v sobotu som dostala troska taky hnedy vytok tak neviem co to ma znamenat ale fakt iba minimum tak dufam ze to neni ziadny problem. Lebo uz po presne 3 tyzdnoch som nemala nic a zrazu teraz toto.

lenuska0000
24. aug 2021

@alzbetkacicka dakujem neboj nic dobre to bude urcite. Ano ukazovala cyto ovela horsie vysledky jak realne boli takze som rada.

alzbetkacicka
24. aug 2021

@lenuska0000
@lenuska0000 mne aj doktor povedal ze cyto je len priblizna mozu byt realne vysledky lepsie ale aj horsie,preto mi chce robit este biopsiu teraz v septembri lebo v maji cytologia bola tazka displacia,po biopsii sa uvidi co dalej,mozno bude biospia lepsia ako bola cytologia,predsa je to presnejsie si myslim,kazdopadne uz to vsetko chcem mat za sebou a hojit sa,pre mna je najtazsie asi to cakanie,ze clovek nevie na com je

lenuska0000
27. aug 2021

@janka2273 jani prosim ta ty si nemala spinenie aj po 3 tyzdnoch? Zajtra mam dostat menzes ale spinim uz od minulej soboty ale fakt len minimum taky hnedy vytok, na kontrolu pojdem ked mi skonci tento menzes.

janka2273
28. aug 2021

@lenuska0000 mne to blblo celých cca 5 mesiacov,až potom sa mi menzes upravil 🙄robilo si to čo chceli,chodilo ako chcelo,trvalo koľko chcelo 😂😂🤦🙏čiže vôbec to takto detailne nesleduj,to sa musí samo ukľudniť 😘dostala si ten menzes? Kľudne ti môže meškať,či inokedy prísť už po 2 týždňoch 🤦

24seli
29. aug 2021

Ahojte kocky. Chcem sa spytat mali ste po konizacii ked uz preslo krvacanie atd nejake spinenia a krvacania aj mimo cyklu? Ja som mala druhu konizaciu 1.4.2021 a aj minuly mesiac som okolo ovulacie spinila a teraz normalne trochu krvacam. Menzes mi skoncil to uz bolo ok a potom zrazu toto trva to uz 4dni.. akoze nie ze vela ale je tam krv. Neviem ci je to ok alebo to mam riesit s lekarkou, ale tak sa mi k lekarke nechce. Len v pondelok mi dali vysledky kontrolnej cytologie ze je ok a tak som myslela ze uz bude klud aspon na pol roka do dalsej a teraz zas toto..

lenuska0000
29. aug 2021

@janka2273 podla mna ten tyzden po konizacii sok mala taky slaby a dalsi som mala dostat vcera ale zatial nic len mam stale taky tmavo hnedy vytok uz aj vyse tyzdna ho mam… to jw normalne myslis?
Dufam ze uzich dostanem apojdem na kontrolu a uz konecne nebudem mat vytok a ziadne vlozky kebi ti je des uz fakt

lenuska0000
29. aug 2021

@24seli ja mam oresne toto iste 🤷‍♀️

24seli
29. aug 2021

@lenuska0000 no tak hadam je to ok.. vsak uvidim asi ci toho krvacania bude viac a ked hej to budem riesit.. hadam sa to napravi. Ja tebe drzim paste 🙂

janka2273
29. aug 2021

@lenuska0000 ako som už písala,mne to blblo cca 5 mesiacov 🤦takže z môjho pohľadu áno,je to normálne a treba byť len trpezlivá,ono to prejde 😘😘

lenuska0000
30. aug 2021

@janka2273 a kolko si Jani mala takyten hnedy vytok? Lebo to mne pride ako keby to nemam este zahojene dobre.

janka2273
30. aug 2021

@lenuska0000 ja si toto presne už nepamätám 🤔veď tomu boli v lete už 4 roky. Len viem,že mi potom celkovo blbol menzes a všeličo sa dialo tých nasledujúcich 5 mesiacov 😘

saska.j
30. aug 2021

@lenuska0000 ja som mala hnedý výtok tiež po konizacii a zistili mi ze mi neodteka menštruačné krv ale ostáva v maternici, tak som musela ísť zasa na zákrok aby mi krcok dilatovali.

lenuska0000
30. aug 2021

@saska.j a to sa ti ako prejavovalo? 🤦‍♀️No zbohom ja som stale menzes este nedostala ale mne meskaval aj 3-4 dni aj predtym…

lenuska0000
30. aug 2021

@janka2273 mne sa este ako na potvoru objavil aj hemeroid vnutorny inak takto zle jak sa citim po tejto operacii, stale unavena, vytok hnedy, hemeroid vnutorny som nemala ani po porode to som bola po 2 tyzdnoch fit

saska.j
30. aug 2021

@lenuska0000 keď som mala menzes tak bol krátky a väčšinou hnedá krv aj po skončení, hned mi to nezistil až keď nepomohol ani utrogestan na úpravu cyklu a na Sone bolo vidno ze vo vnútri je plno starej krvi. Ze je to normálna vec a stáva sa to

sulky
30. aug 2021

Zeny, ja toto riesim uz niekolko mesiacov. Stale spinim hnedy vytok niekedy aj cerveny. Je to hocikedy, ale vacsinou 7-8 dni pred menzesom. Teraz 10 dni po menzese a zacalo to znova. Po konizacii som rok a pol. Po operacii polypu v maternici som 10. mesiac. Doktor mi chce predpisat nejaku hormonalnu liecbu

lenuska0000
30. aug 2021

@saska.j a to ta zasa uspali a robili znova konizaciu ci co? Mna porazi, dufam ze toto ja nemam ja som mala v sobotu dostat a je pondelok a nic ale dneska mi je cely den zle, hnacka, navaly tepla zimy na striedacku, na odpadnutie mi je otras… a stale iba hnedy vytok

lenuska0000
30. aug 2021

@lenuska0000 ja som s tymto pred konizaciou nemala absolutne ziadny problem ja som ani bolesti nemala ani silny menzes ani mi nebolo takto zle vobec ani som nespinila a obcas mi meskaval 2-3 ale toto co mam od operacie to je strach a hroza…