Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@lenuska0000 a ako dlho si po konizacii?
@lenuska0000 aj ja som mala pred konizaciou všetko bez problémové,no tou kyretážou maternice i konizaciou sa mi to proste celé narušilo a chcelo to čas,kým sa to zase vrátilo do normálu 🤔neboj nič,to bude v pohode👍😘
@janka2273 dneska je to presne 5 tyzdnov ale ja mam zavrate normalne dneska som skoro odpdla jak mi zle zostalo zimnica, navaly tepla, mdlo no hnus… toto by sa mi ani vo sne nesnivalo…
@janka2273 a menzes stale nikde uz mi meska 3.den stale mam len slabulinke hnede spinenie 😏
@sulky tak ako pise Janka, dneska je to 5 tyzdnov a menzes mi meska uz treti den, stale len spinim.
@lenuska0000 som prekvapená, že ti je tak blbo 🙄🤔mne nič nebolo po tejto stránke...ale neboj,to bude hormónmi a prejde to👍aj počasie stále kolíše,tlak môžeš mať blbý....
@lenuska0000 mne bolo takto blbo 2 mesiace. Po 2 mesiacoch som prestala fucat pri chodzi, az po 2 mesiacoch som sa vracala fyzicky do normalu.
@lenuska0000 a horucku nemas? Ked mas zimnicu, aby to nebol nejaky zapal ked ti je az tak zle.. mozno by nebolo zle zbehnut k lekarovi..
@lenuska0000 Ahoj ako čítam ani ty niesi ešte ok ja som bola po dvoch týždňoch u lekára s tým zapachajucim výtokom všetci tu písali že to je v pohode ale nie mám infekciu a v rane baktériu preto to pachne … menzes keď som dostala som myslela že odpadnem takze možno ti každú chvíľku príde . A ohľadom zavratí odkedy mám sorbifer - železo je to oveľa lepšie
@eejuska ja som bola vcera u lekara odporucil mi globifer forte a dneska som uz zacala slabo krvacat aj brucho ma boli tak dufam ze uz dostanem poriadny menzes…. 🙏🏻
Prosím Vás robia niekde aj konizaciu v lokálnej anestéze? Mam ísť na konizaciu a veľký strach mam s narkozy nakoľko mám aj 5 mesacne dieťa.
@lenuska0000 veru určite to máš železo ja som mala to iste ani do obchodu som nevedela ísť …. Beriem ten macmiror čipky a tiež som neni ani zďaleka fit :( som nečakala že mesiac sa to bude ťahať vlastne už 5ty týždeň
@eejuska no ja sa citim po 3.tabletke trosicka lepsie ale stale som taka slaba, presne ja som ani do obchodu nevedela ist, ani sa najest nic… a to som mala hranicne hodnoty. Ja som uz dostala aj menzes ale teda slaby som ocakaval ze bude silny a nic, len ma boli brucho poriadne.
Dievcata mali ste po konizacii ze sa vam rozbehlo PMS a uplne slaby menzes? Ja som 2 mesiace po nej a som strasne slaba, tyzden pred menzesom mam zavrate, navaly tepla, otras, spat nemozem no hnus, jest mi nechut potom ked dostanem to uz ustupi ale mam hrozne slaby menzes a po cely cas co ho mam, mam totalne nechutenstvo k jedlu.
Stretli ste sa s tym niektora prosim vas?
@lenuska0000
Ahoj, strašne slabý menzes po konizácii som mala aj ja. Viac menej mi to aj ostalo. Nechutenstvo som nemala, ale každý organizmus reaguje inak. Takže je to možné podľa mňa.
@lenuska0000 takze biopsia dopadla cin 3,idem na konizaciu,musim teraz cakat na predoperacne a nasledne ma objedna doktor na konizaciu,musi sa to po menstruacii a predoperacne nemozu byt starsie ako 14 dni,tak si to musim naplanovat aby to sedelo,v novembri sa mi spravi konizacia konecne,uz to chcem mat za sebou,ja sa bojím toho setrenia potom,syn 13kg a nebudem ho moct dvihat,pomoct nema kto,manzel si volno nemoze vziat takze to bude zaujimave cele,treba tyzden vyslovene lezat alebo mozem aj chodit a sediet ?
@alzbetkacicka mozes chodit aj hned 🙂
@alzbetkacicka
Tak odporúčané je šetriť sa, nikto mi vyslovene nepovedal, že mám niekoľko dní len ležať. To uvidíš sama na sebe asi koľko budeš oddychovať. Ja som zo dva tri dni poležala, ale baby čo písali tak niektoré neležali vôbec a hneď fungovali ďalej. Malého by si asi hneď dvíhať nemala, predsa 15kg je dosť. Ale uvidíš ako sa budeš cítiť. Telo ti samo povie koľko toho zvládneš 🙂 tak držím na november palce.
Inak, ja mam od konizacie divny menzes. Chodi mi selijako, a 10 dni pred menzesom spinim. Je to divnee :(
@emimirlen dakujem,syn ma 13kg ale je to dost aj tak,urvite ho nebudem dvihat prvy tyzden ale neskor asi hej,nevydrzim ho 6 tyzdnov nedvihat
@sulky urcite by som sa nato opytala gynekologa,citala som ze aj po roku maju niektore vytoky a podobne,ja by som este chcela druhe babo ale uvidim ako to cele dopadne a kolko budem musiet cakat a bojim sa kedze tam hrozia uz potrraty a predcasne porody a podobne,neviem ci to chcem riskovať
@alzbetkacicka toho sa nemusíš báť ja som ostala tehotná 5 mesiacov po konizacii, akurát na začiatku som mala špinenie, brala som duphaston a teraz beriem Utrogestan kvôli skracovanie krčku ale ináč je vsetko v poriadku

@sulky ja som s tymto pred konizaciou nemala absolutne ziadny problem ja som ani bolesti nemala ani silny menzes ani mi nebolo takto zle vobec ani som nespinila a obcas mi meskaval 2-3 ale toto co mam od operacie to je strach a hroza…