icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

spageta85
22. okt 2021

Baby ja sa chcem spýtať ze prečo vám bola robená konizaciu samozrejme nemyslím ked sú zlé výsledky cytologia. Myslím ci sa robí aj inokedy pri nejakých iných gynek. problémoch pretože mi blbne cyklus asi 4mesiace a ja už neviem čo stým je mi z toho nanič cytologia mam ôk a gynekológ nič neporadil že cysta alebo myom to isto nerobia a povedal ze dozievam akože asi starne no super. Mam 36 r nevravím ze som mala menzes pravidelne ale ccea 27 až 29 deň som dostala proste začala som krvácať bolesti pod bruška klasika 4 - 5dni a koniec. A teraz presne na 22dc utrem sa krv dám si vložku nič celý deň možno večer nejaká kvapka. Ďalší deň nič 25 DC ráno trochu krvi potom celý deň skôr slabé hnedé špinenie. A cca normálne aspoň doteraz na 27 cca 28 DC sa rozbehne klasický menzes s bolesťami pod ruška 4 dní a normálne skončí. Nechápem čo sa deje a keďže cyto bola ôk mudr nerieši nič jedine ze keď chcem mam prísť na hormonalny profil. Poraďte niečo na upravenie cyklu ci sa nepodarí aspoň takto alebo ja neviem nemali ste niečo podobné myslíte že bude treba konizaciu? Dakujem

sulky
22. okt 2021

@alzbetkacicka no ja som uz rok aj 8 mesiacov po konizacii. Kde si citala o tych vytokoch?

alzbetkacicka
24. okt 2021

@saska.j tak to som rada ze je sanca otehotniet a vynosit ,mozno zalezi aj od toho kolko z krcku odrezu,ja mam az 8mm nalez tak uvidim

saska.j
24. okt 2021

@alzbetkacicka ja nepamätam koľko mi brali ale môj doktor povedal ze není problém otehotnieť len budeš viac sledovana

mattkapd
24. okt 2021

@alzbetkacicka jasne ze je šanca otehotniet.. Po konizacii prvé tehotenstvo rodila som deň pred termínom... Druhé tehotenstvo skončilo potratom v 8tt ale ne pripisujem to vôbec konizacii a tretie tehotenstvo som ešte aj prenasala.. Takže hlavne kľud a držím palceky

alzbetkacicka
28. okt 2021

@mattkapd ďakujem,uvidim po konizacii a co mi povie doktor,ale snáď bude všetko ok a budem mat ešte jedno babo🙂

noami12
31. okt 2021

Ahojte, mala som výsledky z biopsia HSIL CIN II, HPV 16 a 18 pozitív., ggn mi odporučila gél papilocare a robila som si čaj ( kg caju ma vyšlo okolo 50 euro, ale čítala som ze odstraňuje nádory alebo ich zmenšuje, čistí krv, ničí zle bunky, je dobrý na imunitu atď. Tak som sa chytila aj toho ) nechcem tu robiť žiadnu reklamu na ten čaj, preto ak by mal niekdo záujem tak kľudne napíšem názov do správy a môžete si ho objednať ( nie cezomna, nerobím žiadny marketing ani nespolupracujem s nikym ) chcem len povedať ze HPV mam negatívne zbavila som sa ho a aj výsledky sa mi zlepšili ze nemusím ísť na konizaciu 🙂 a želám to každej z nás ❤ preto som sa rozhodla ze ak by niekto chcel, môže vyskúšať tiež🙂

alzbetkacicka
1. nov 2021

@noami12 konizacii sa nevyhnem uz ale poprosim nazov caju,dakujem

janka2273
1. nov 2021

@noami12 No paráda 👏👏 blahoželám 👍 kľudne sem napíš názov čaju,rada vyskúšam i preventívne. My sme tu už toľko vecí na užívanie popísali,že nejaký názov čaju nie je žiadny problém 😉 vďaka za info!

noami12
1. nov 2021

@alzbetkacicka
@janka2273
Dobre žienky, tak to sem zverejním aspoň si všetci môžu ten čajík pozrieť a nemusia čakať na moju spravu 🙂
Čajík pijem 1x za deň ( niekedy dva) je veľmi horký, zozaciatku mala som problém ho vypiť, ale povedala som si ze pre zdravie spravím maximum a prekonam sa a aspoň uvidím ci naozaj stal za to. No a teraz po vyše 3 mesiacoch pitia som bola na cytologii a výsledky sú oveľa lepšie s tým, že to HPV mam negatívne ❤ neviem ci pomohol ten gél ktorý som mesiac aplikovala, alebo tento čajík, ale určite má na tom velku zásluhu aj on, nakoľko od kedy pijem čajík, nejsom unavená, čo predtým som bola nonstop, aj imunitu mam určite lepšiu, keďže to hpv je negatívne 🙂
Caj sa robí tak, že do studenej vody sa dá cca za lyžicu polievkovú kôre, ja som dávala od oka aj viac ako lyžicu. Keď čajík prejde varom, tak na malom ohni vari sa ešte tak 20 min.
A toto je práva vilcacora, predávajú aj vreckové čaje, potom vilcacoru ( ktorá vyzerá ako slama) ale práveže to je iba povrch, práva vilcacora je táto liečivá kora, dlho mi trvalo než som zistila co z tých všetkých produktov je naozaj originál🙂
Držím každej jednej palce a výsledky také dobré, bez konizacie ako som mala ja, táto vilcacora keď si precitate má veľa pozitívnych účinkov na barco iné aj 🙂
Veľmi budem rada keď sa niekedy ozvete, či aj Vám pomohla ❤
Prikladám aj foto, práve si robím caj, na vaše zdravie ❤
https://www.uncaria.sk/tovary/43-115-vilcacora-...

alzbetkacicka
3. nov 2021

Tak dnes som volala doktorovi ohladom operacie a ostala som v soku,operacie sa teraz nerobia,mam zavolat za mesiac az dva ked budu operovat,tipujem ze kvoli kovidu,teraz neviem co robit ci cakat alebo ist niekam inam,co ak za 2 mesiace cakania mi pan doktor oznami ze stale sa neoperuje a podobne,kedze mam male dieta (21m),ktory este nikdy nebol s nikym sam len somnou a s manzelom tak heydukova neprichadza do uvahy kedze tam je hospitalizacia 3 dni a to si neviem predstavit,u kocha je jednodnova chirurgia to by sa dalo ale plati sa 230eur,to by som uz nejak naskriabala ale neviem si predstavit ist tam na vysetrenie ktore sa da len doobeda a musela by som tam ist aj s malym a upozornili ma ze sa caka aj 2 hodiny,co ja tam s malym budem robit tak dlho,uz len cesta autobusom nieco trva ...maleho nemam komu dat postrazit,babky tu nebyvaju v ba a z prace sa nevedia uvolnit,postrazit by vedela kamaratka ale maly by cely cas plakal a hladal ma kym by som neprisla a to neviem ci mu chcem spravit ,manzel ma novu pracu a nemoze si dat volno,potrebujem tam ist na vysetrenie to by som cakala cca 2 hodinky a na dalsi krat na predoperacne ,krv ekg a podobne a to neviem ako dlho by som tam cakala aj s malym,neviem sa rozhodnut predsa antolsku mam za rohom ale ked neviem dopredu ci budu operovat,mozno ma budu odkladat do nemoty,uz cakam od juna,som uz z toho aj vycerpana ,uz by som to chcela mat za sebou,chceli sme druhe dieta ale kvoli krcku to odkladame a odkladame....co by ste na mojom mieste urobili,cakat alebo vybavit kocha,dakujem vam pa

janka2273
3. nov 2021

@noami12 ahoj 😏ja som toto už pred rokmi mala len tak preventívne,má to silné protirakovinové účinky 👏👍ale neviem,či ja som nemala z toho spravený už rovno akoby prášok 🤔bolo to už dávno,ale dik za pripomenutie,pôjdem rovno kúpiť,vôbec ma to nenapadlo🤦
A gel si aký mala? Predpokladám,že aj ten zabral 🤔😉napíš prosím, vďaka!

janka2273
3. nov 2021

@alzbetkacicka keďže si mala biopsiu CIN3 ,ja by som s konizáciou moc neotáľala🤔🙄 roky som poctivo chodila ročne na stery,nikdy mi nič nebolo a zrazu bum,behom roka som sa dopracovala až k CIS,to je ešte o stupeň horšie ako CiN3, respektíve to lekári dávajú na rovnakú váhu... Zožeň kamošku k dieťaťu ,aby si si pobehala všetky vyšetrenia,dieťa si síce poplače,ale bude mať zdravú mamu 😉👍 niekedy sa to proste zvrhne dosť rýchlo a netreba riskovať. Ja som bola po konizácii dosť nemilo prekvapená,čakala som lepší výsledok 🙄 robili ma v 6/2017,no odvtedy mám svätý pokoj,HPV zmizlo a cytologia ok👍 držím palce 🙏😘

alzbetkacicka
4. nov 2021

@janka2273 ďakujem,idem sa dnes objednať ku kochovi,zaplatim si ale nebudem cakat a je to jednodnova chirurgia u neho,uz cakam dost dlho

janka2273
4. nov 2021

@alzbetkacicka škoda ,že tam nie je jednodňová aj cez poisťovňu 🤔 u nás v Trenčíne máme Gyneku MUDr. Jankovský,ráno som prišla,okolo obeda veselo odišla a bez úhrady 👍

adela2611
4. nov 2021

@noami12 prosím ťa koľko mi treba na čaj lyžička je cca koľko gramov, chcem to vyskúšať a pýtam sa preto aby som bola v obraze kvôli baleniu, keďže majú rôzne balenia..dakujem ja mám imunitu perfektnú, chodím na imunologiu a hpv sa ma stále drží už roky..

alzbetkacicka
4. nov 2021

@janka2273 ale je na antolskej to mam kúsok od domu ale neoperuju kvoli kovidu teraz a bojim da nadalej cakat s cin3

janka2273
4. nov 2021

@alzbetkacicka ja som v tom júni 2017 hovorila doktorovi,že veď odloxmecto až na september,nech takto na leto nejdem na konizácii a neobmedzuje ma to,no upozornil na,že to nie je dobrý nápad 🤔🙄 a mal pravdu, takže dobre robíš,že pôjdeš hneď 👍

alzbetkacicka
4. nov 2021

@janka2273 uz som objednana na piatok kochovi,musim este predoperacne a plus vysetrenie a pcr test a snad to vsetko postiham a v piatok to dufam vyjde a odoperuju ma,drzte palce uz nech mam po

janka2273
4. nov 2021

@alzbetkacicka Jasné,držím palce,nech si čím skôr doma 👍 ja beriem konizaciu ako jednu veľkú pohodu,až na nejaké drobnosti,ako bolo vyťahovanie snáď metrovej tamponády,o ktorej mi zabudli povedať 🤣 a o polnočnom skoro vykrvácaní z ničoho nič,keď ma len začalo bolieť brucho
a v sekunde som letela na wc,kde zo mňa vytrisklo za kýbel krvi 🤦🙏😂 ale inak fakt pohoda,ani som s tým nikam nešla,ako prišlo,tak odišlo a čo ma nezabije,to ma posilní 🤣😛 tak nezabudni potom napísať.

noami12
4. nov 2021

@adela2611 tak asi polievkovú lyžicu od oka, do cca 0,7-1l studenej vody, dat variť, keď to začne vret tak na malom ohni ešte tak 15 - 20 min variť, on dostane takú silnú červenú farbu 🙂 skúšali ste aj papilocare gél? Mne ho odporučila gynekologicka brala som ho mesiac 🙂
Držím moc moc palce, prajem Vám aby vám to HpV sa vytratilo úplne a bola by som rada keby aj vám dopomohol ten čaj, mala by som veľkú radosť ze som mohla niekomu dat dobrú radu 🙂 ja som si objednávala kg balenie, s tým ze som niečo dala aj rodičom a babke aby preventívne pili keďže to ma liečebné účinky na všeličo iné, napr. Tatko mal problém ze mu strnali nohy už ale 6 rokov a veľmi kaslal, teraz kašle menej a nie tak hrozne a cíti dokonca aj v nohách takú úľavu, teraz som práve včera objednávala ďalšie kg balenie, lebo ten čaj je naozaj všestranný zázrak ❤

adela2611
4. nov 2021

@noami12 ďakujem veľmi pekne za rady aj návod na prípravu..idem objednať , a budem veriť že pomôže.. ďakujem

noami12
4. nov 2021

@adela2611 není naozaj za čo, budem na Vás myslel nech len dobre pomôže 🙂 a čakám dobre správy ze HPV je preč !!! 🙂 ❤

noami12
4. nov 2021

@janka2273 najlepšia je priamo táto kôra 🙂 čítala som si veľmi veľa o tomto čaji, že či sypaný, alebo ten taky slamovy alebo túto kôru, všetko ostatné sú už odpady, táto kôra je liečivá🙂 majú aj menšie balenia
Gél som mala papilocare v balení bolo myslím ze 7 ampuliek, stojí to balenie cca okolo 25 euro na týždeň, brala som ho mesiac, od skončenia menštruácie až po začiatok menštruácie ( teda počas menštruácie som gél neaplikovala) určite pomohol aj ten gél, lebo aj naň je veľmi veľa dobrých ohlasov 🙂
Držím palce !!! <3

janka2273
4. nov 2021

@noami12 vďaka 👍😘 tak pozriem priamo kôru. Ten gél tiež hodne stojí,tak mohol by účinkovať 🤔😏mne pred konizáciou tiež niečo dr ponúkal,pozrela som to vtedy pred rokmi na nete a veru bolo to fest drahé,tuším až 120€ pýtali za to, tak som sa na to vykašľala 😛

janka2273
4. nov 2021

@adela2611 Ahojky 😘 rada ťa opäť vidím 😘 tu som to našla 1 kg za cca 42€👍
@noami12 vyzerá to ako kôra tiež🤔😏 som si pamätala,že to má niečo spoločné s Indiami😛
https://www.prezdravie.sk/zdravie/vilcacora-unc...

adela2611
4. nov 2021

@janka2273 ahoj Janka, ja tak zbežne počítam ale celkovo na koníka už chodím menej..ako sa máš si v poriadku??

sulky
4. nov 2021

@adela2611 ahoj adel, kam prosim ta chodis na imunologiu?

adela2611
4. nov 2021

@sulky do ba na súkromnú k MUDr.Bergendiovej.

janka2273
4. nov 2021

@adela2611 áno, pohodička, vďaka 😘 od konizacie pokoj a aj celkovo ma ani len nádcha za celý covid nechytila🙏👍 tak som spokojná. Snáď sa aj tebe konečne podarí to Hpvéčko vykynožiť 🙏🙏🙏 už aby si mala pokoj!😘 Už sem obe píšeme málo,tak to znamená,že sme ok👍👍👍❤️