Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@alzbetkacicka @daria77 baby a Vás kde operovali?
@renimac ja som bola v sanatórium kochám,stojí to aj s operačnými 230eur,jednodňová chirurgia, chcela som ísť na Antolsku ale zrušili operácie, takto som síce zaplatila ale mam už potom na antolskej by ma odoperovali možno až v marci alebo neskôr
@alzbetkacicka mňa operovali včera v Ružinove, tak som len chcela vedieť, čo čakať.
@alzbetkacicka ako sa máš?
Už je to lepšie?
@mk22 určite lepšie ale ešte stále krvacam alebo skôr je to krv s vytokom neviem ani sama,menštruáciu čakám kedy príde možno po nej sa to ukludni konečne,budú to zajtra 4 týždne od operácie, na kontrolu pôjdem až po menštruácii,
@renimac tiež jednodňová chirurgia?tam som tiež mohla ísť ale už som mala predoperacne vybavené na Antolská za 40 a tak som šla už kochovi,ja som sa objednala v piatok vtedy a na ďalší piatok ma tam vsunuli, bolo to všetko na rýchlo,v Ružinove by som asi nestihla všetko vybaviť do týždňa, ale aspoň si to mala zadarmo, mne dali rodicia peniažky na operáciu keďže niesme na tom najlepšie z financiami teraz,ako sa cítiš zatiaľ
@alzbetkacicka bola som tam 2 noci, v pondelok príjem, v utorok ráno ma operovali. Zatiaľ sa citim veľmi dobre, len musím dávať pozor, bo ma to potom láka pobehovať po byte a potom začnem spinit. Tak teraz poslušne ležím.
@daria77 a kedy ti úplne prešlo krvácanie,ja už posledné dni mam len taky krvavý výtok, nieje to čistá krv ani jasná krv neviem co to je,ja som asi nejaký mimozemšťan alebo čo, čakám ze keď mi príde menštruácia tak sa to po nej ukludni, zajtra to budú 4 týždne od operácie, už normálne fungujem ale von ešte nechodím radšej aby som dlho nestála,
@alzbetkacicka neskusas brať aj Ccko? To pomáha zastavovať krvácanie. Ideálne nejaké lipozomalne - snáď som to dobre napísala 🙂
@alzbetkacicka a to už si musela medzitým mat aj menzes nie?
4t od op možno medzitým už si krvacala..
@mk22 mne robil aj kyretaz spolu s konizaciou tým pádom mam dostať najskôr 4 až 5 týždňov po operácii ,teraz budú 4
@renimac č beriem 1000mg
@renimac len lez,ak sa dá tak minimálne 2 týždne, ja som po 7 dňoch šla na prechádzku a nebol to dobrý nápad a na ďalší potom na návštevu a bum, vodopád krvy,nemocnica a zase uspať a šiť, odvtedy som nevyšla z bytu už je to 3 týždne skoro, citom sa ako v karantene, ale dnes už chcem ísť sa prejsť trošku aspoň na 30 minút ale bojím sa
@alzbetkacicka A aké krvácanie je ešte v norme? Dva dni vôbec nič, včera trošku špinenie a dnes už od rána krvácam. Je to len mierne, skôr ružové, ale v podstate celý deň. Keď vstanem a idem na záchod, tak vtedy najviac. Zatiaľ mi úplne stačí intimka. To by malo byť OK, nie?
@renimac to je ôk.
Ja pri cikani vždy, a napr deň dva nič a zase, to sa hojí odlupuju sa chrasty.
MaJ kľud, pohodu relax, neviem koľko si po.. Ja cca 2t po som takto mala ze sem tam trosku deň nič a dookola.
Nemala by si masívne, zrazeniny.. Mňa nsjvia zabilo ze dva dni nič a bum zase 😭
@renimac ano to je ôk ja som bola s tým ak v nemocnici ja som 2 dní viac krvacala a povedali mi ze pokiaľ mi vložka, dokonca nočná taka dlhá veľká, vydrží 4 až 5 hodín tak je to ok,zle je ak je vložka plná do hodiny a aj so zrazeninami,včera večer som začala zase krvácať,je tomu u 4 týždne a dnes trosku krvacam,mám vložky ale na nej len taky krvavý pásik,nekrvacam silno ale bojím sa stat, je to taky začarovaný kruh, ešte som zistila ze na tej rane sú chrasticky a tie sa pomalí odlupuju a pod chrastou keď nieje zahojene tak ide trošku krv môže ísť aj viac, držím palce a rýchle hojenie, mne sa to hojí veľmi pomalí,
@alzbetkacicka aha, ďakujem za objasnenie 🙂 u mňa sú to naozaj len intímky, zatiaľ som normálnu vložku nepotrebovala. Manžel mi kúpil aj tie čipky Cicatridina, chcem ich od nejakého 7.dňa používať.
Nech sa ti to konečne zahojí, drž sa.
Ahojte baby,už prešiel nejaký čas, som 6 týždňov po operácii,slabo som krvacala už týždeň,v utorok som bola na kontrole,nieje to ešte zapojené ale hojí sa to,pozrel mi doktor aj sonom maternicu a ze sliznica mi ešte nerastie a ze menstruacia mi tak skoro nepríde(bola mi robená aj kyretaz)od včera rana krvacam už silnejšie plus som mala strasne menštruačné bolesti,krvavam aj teraz, ale je to taka jasná krv a nie taká ako pri menštruácii, čo sa mi zase ranka otvorila?už má to nebaví fakt, čo si o to myslite?bojím sa ze co to je
@daria77 teraz som si znova čítala od teba komentár, od včera krvacam, dnes len ležím lebo krvácanie sa zhoršilo, krvaca mi cieva, počkám ešte do zajtra a uvidím ci to trosku bude miernejšie, beriem železo aj hemoglobin a ascorutin, som 6 týždňov po konizacii, písala si ze si tiež dlho krvácala, ako si nakoniec dopadla,za aký čas si to už mala zapojené, ja som bola v utorok na kontrole a všetko bolo ôk,zahojene to nebolo ešte ale na dobrej ceste a bum na vianoce ráno to začalo, je pravda ze som štvrtok mala toho viac a ze som skoro vôbec neoddychovala ale nenapadlo ma ze po 6 týždňoch sa môže toto stat, tazke nedviham stále ale už som normálne fungovala nákup varenie a tak,včera som ešte fungovala ako tak ale dnes len ležím, bojím sa ci to prejde samo alebo mam ísť na zastavenie,stalo sa mi to pred 3 týždňami, ktvacala som takto 2 dní a potom to prešlo samé,bola som vtedy aj na kontrole a nebolo treba zastavovať krvácanie,teraz sa mi to zdá ale o trosku horšie, sú sviatky,museli sme zrušiť návštevu rodiny, proste som už na nervy z toho,dúfam ze neotravujem len už som zúfalá, je to začarovaný kruh,pekne sviatky prajem
@matulda09 ahoj ako si nakoniec dopadla po konizacii ja mam podobný problém stále krvacam z cievky,dookola,týždeň dobre a potom krv a tak,ja som 6 týždňov po konizacii a od Vianoc krvacam,vložka mi vydrží cca 4 až 5 hod ale mením častejšie lebo mi to vadí takže nekrvacam ako ty ze do hodiny 3 vložky plne aké mne to po troskách kvapká, prejde to raz?som už zúfalá,pekne sviatky prajem inak,ja len ležím a čakám kedy to prejde
@alzbetkacicka tak ze som bola na ocr cely týžden doma v klude po ošetrení
@matulda09 ja som ležala až vyše 3 týždňov, po štyroch som už začala trošku fungovať po piatich už normálne okrem dvihania ťažkého a bum na šiesty krvácanie ,už to prechádza, oddychujem stále, budem sa už teraz báť normálne fungovať