icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

matulda09
27. dec 2021

@alzbetkacicka a čo lekár na to?

alzbetkacicka
27. dec 2021

@matulda09 ze sa to hojí a ze ešte chvíľu potrvá kým sa to zahojí a ze sa mam ešte šetriť a ze tam mam posledný steh a pravdepodobne sa práve ten uvoľnil a štedrý deň a preto som krvácala, prešlo to ale 3 dní to trvalo,dnes zatiaľ nekrvacam,snad už ani nebudem

daria77
27. dec 2021

@alzbetkacicka ahoj,prepáč,nebola som tu...Ale,čítam,že si už v poriadku,chvalabohu.No ,ja som krvácala viac ako 6 týždňov a potom špinenie,veľmi pomaly sa mi to hojilo.A už som myslela ,že budem mať pokoj,ale mýlila som sa.Po vyše pol roku som začala krvácať mimo cyklu a trápenie,až po ďaľšom pol roku,čo som mala stále problémy som skončila znovu pod nožom a teraz hysterektómia a tesne pred Vianocami mi povedali,že už konečne som v poriadku(dúfam,že už naozaj)...bolo pre mňa ťažké zmieriť sa s touto operáciou.Mne po konizácii povedali,že takýto prípad ešte nemali,že sa to stane jednej zo 100,3 týždne v nemocnici a silné krvácanie....
Dúfam,že už budeš v poriadku a ten jeden steh sa už dobre zahojí...musela si mať veľké stresy,presne viem,čo si prežívala

daria77
27. dec 2021

@alzbetkacicka inak ,mne lekár odporučil aj wobenzym,tak som si ho kúpila a uživala som ho aj teraz po ďaľšej operácii,teraz som ho užívala 2 mesiace ,do začiatku decembra...len som chytila covid,tak som ho na odporúčanie iného lekára" vymenila" za iné lieky na imunitu...

alzbetkacicka
31. dec 2021

@daria77 to mi je ľúto čím všetkým si si prešla, muselo to byť strašne, ja plánujem ešte dieťa tak snáď budem môcť ešte mať, zatiaľ nekrvacam ale šetrím sa co najviac, neviem kedy sa mi to zahoji ale už je to 7 týždňov, možno ešte 4 aspoň a bude to ôk teda aspoň dúfam ak sa znova nerozkrvacam, wobenzin viem ze pomáha, žiaľ kvôli financiám si ho nemôžem dovoliť, ešte sú tie čipky na hojenie,nenapadá ma názov ale tie až neskôr skúsim, mne sa asi na vianoce uvoľnil posledný steh co som tam mala a preto som krvacala,beriem ascorutin aspoň, no som zvedavá za mesiac ci to už bude ok,ak sa teda nerozkrvacam znova znicoho nič, dieta som chcela po roku ale počkám asi teda minimálne 2 až 3 ,nedôverujem môjmu krčku a hlavne tým cievam na ňom, rodina si myslí že mi to zle urobili,ze by som toľkokrát nemala krvácať, robili mi to v súkromnej klinike, tak neviem ci je to zle spravené alebo mam taky labilny krcok, určite sem ešte napíšem ale snáď už len dobre správy, všetko dobré v novom roku prajem a drž sa ,ďakujem za koment

alzbetkacicka
13. jan 2022

Neviem ci to tu ešte niekto číta, myslím ze som už zahojena,od Vianoc som nekrvacala ,fungujem už normálne aj dvíham 14kg malého, strašne mi to chýbalo,dúfam ze už budem zdravá a nebudem musieť niečo také znova zažívať prajem všetkým len to dobré a hlavne zdravé krčky🙂😊

mk22
13. jan 2022

@alzbetkacicka jej, paráda, teším sa.
Tak si si vytrpela.
Už to bude fajn.

janka2273
13. jan 2022

@alzbetkacicka Super 👏ty si pre mňa taká záhada,lebo nekonečne dlho si sa hojila a s komplikáciami 🤔🙄🙏 ja som mala konizáciu Leep metódou,dali preč kus krčka,ranu zatavili,čiže žiadne šitie a o 3 týždne na kontrole mi operatér zahlásil,že som pekne zahojená a vybavené.
Tak som rada,že to máš konečne aj ty za sebou a si spokojná a zdravá.Prajem všetko dobré a veľa zdravíčka do budúcna 😘👍

alzbetkacicka
15. jan 2022

@janka2273 mne tiež robili leep metódou ale dali 2 stehy lebo z 2miest nevedeli zastaviť krvácanie tak asi preto také dlhé hojenie neviem,našťastie sa to zahojilo konečne

alzbetkacicka
19. jan 2022

Ahojte baby,ako zistím ci som už dostala menštruáciu?aby som vám to objasnila,12 novembra mi bola robená konizacia a kyretaz, menštruáciu som mala dostať o 5 týždňov nato,21 decembra som bola u môjho gynekológa,krcok ešte nebol úplne zahojeny,pozrel aj sonom maternicu a nevidel žiadnu sliznicu ešte,povedal ze menštruáciu nemusím dostať ďalší mesiac,o 3dni nato som začala krvácať so silnou menštruáciu bolesťou,po tabletke to prešlo,krvacala som 3 dní,myslite ze to bola menstruacia?mohla za 3 dní narast ta sliznica.alebo doktor zle videl keďže mi nešiel sonom hlboko do .... aby mi tam niečo neposkodil tak len na špičku dal a tak vyšetril,mohlo mu tým pádom zle ukázať?po tých 3 doch som 20 dní nekrvacala ani nesplnila až do predvcerajsku,začala som krvácať,najskôr slabo prvý deň a druhy silnejšie, dnes už slabšie,vôbec sa mi to nepodobá na menštruáciu, mávala som pred konizaciou a kyretazou tmavšiu krv plus jemne bolesti podbruska, na vianoce som síce bolesti mala ale svetlu jasnú krv ako aj teraz,objednaná som 1.2. Na kontrolu,pozrú mi krcok ci je zahojeny uz(podľa doktora určite vraj už musí byť zahojeny za taký dlhý čas a mam len menštruáciu)a pozrie mi aj maternicu ci mi tam ta sliznica rastie vôbec a podobne,prepáčte za chyby, ja sa teraz bojím aj malého dvíhať a chodiť von s nim keď neviem ci krváca krcok alebo mam menštruáciu,ďakujem vám a pekný dnik

janka2273
21. jan 2022

@alzbetkacicka neporovnávaj menzes pred konizaciou a po nej,daj tomu proste čas,aby sa ti cyklus vrátil do normálu 😏 mne tiež povedal,že menzes nedostanem aspoň mesiac po kyretáži,ale dostala som. Ber to tak,že máš teraz a hotovo, zbytočne sa nestresuj 😏mne sa to celé upravilo až cca po 5 mesiacoch, tak nerieš,či máš silnejší,či dlhší, kratší,je to zbytočné. Proste kašli na to,si po takom dlhom čase určite v poriadku 😘😘

alzbetkacicka
21. jan 2022

@janka2273 no snáď máš pravdu a som v poriadku je to veľmi zvláštne, podoba sa to na všetky krvácania z rany a z cievy po konizacii co som mala,dokonca keď len doma sedím ci ležím pred TV nekrvacam a akonáhle chodím čupím a podobne tak mi ide jasná krv,snáď máš pravdu a je to menštruácia ,ak je to teda menštruácia tak som potom asi mala aj na vianoce tie 3 dní, vtedy som mala aj silné bolesti s počiatku a ešte jedno krvacanie predtým mohla byť menštruácia tiež trvalo 3 dní,cele je to záhada, prvého idem na kontrolu a tam mi už doktor povie ci je alebo nieje krcok zahojeny, pred Vianocami ešte nebol, ďakujem za koment, v čom si inak mala ty inú menstruaciu po konizacii,nemyslím cyklus ale napr farba krvy,či bolesti žiadne atď,nejaké zvláštnosti

janka2273
22. jan 2022

@alzbetkacicka všetko bolo iné 🤔i tá farba krvi..raz jasná,raz tmavá,raz krátky menzes,raz 2 týždne vkusne🤦🙏 až som sa naštvala a prestala to riešiť a nechala to na moje telo,nech si to v kľude vyrieši. A tak aj bolo👍😏 čiže najlepšie bude,ak sa prestaneš neustále sledovať, pokiaľ nemáš nejaký akútny stav,že ideš vykrvácať,či silné bolesti,ani to nerieš 😘

alzbetkacicka
22. jan 2022

@janka2273 máš pravdu, sledujem sa stále a už som z toho podľa mňa zmagorena ,skúsim to neriesit aj keď to bude ťažké, jasná krv ma hneď vyplasi, strašne by som chcela mať tmavú krv a menštruačné bolesti ako voľakedy hneď by som bola kľudnejšía, prvého idem na kontrolu a zistím ci je už ten krcok zahojeny, strašne ma to zaujíma, pred chvíľou som bola na wc a na vlozke zase jasná krv,pritom uz som nekrvacala v podstate 2 dní,len slabunko skoro vôbec,je to pre mňa záhada, ako aj keby to nebolo ešte zahojene tak raz sa to predsa musí zahojit nie?možno v lete už budem ok verím tomu, mne to nejak neprekáža len neviem ci môžem dvíhať malého, už som ho dvíhala a teraz zase nie lebo sa bojím, dakujem za koment a podporu,ja som nejaký unikát, malo sa píše na koníkov o takýchto problémoch, ženy po mesiaci cvičia už a ja sa bojím aj prdnut po 2 mesiacoch hehe až mi je to smiešne

mk22
22. jan 2022

@alzbetkacicka a tie čipky nepoužívas?

alzbetkacicka
22. jan 2022

@mk22 nie,ale asi si ich kúpim po tom prvom po kontrole,môžu sa aj keď krvacam?niekde som čítala vo forach ze by som nemala keď krvacam

mk22
22. jan 2022

@alzbetkacicka nemala by si krvácať.
Skus v tie dni keď nekrvacas.
Ja po zákroku mam menzes v poriadku.

alzbetkacicka
22. jan 2022

@mk22 tak počkám ešte a keď nebudem vôbec krvácať začnem používať, počkám ale do kontroli nech viem ako je na tom krcok, ak je zahojeny a len mi blbne menstruacia tak si to kupovať nebudem ani,ďakujem

janka2273
23. jan 2022

@alzbetkacicka Fakt najlepšie spravíš, ak to prestaneš tak sledovať a vkuse riešiť 😘😘 nepraj si radšej žiadnu krv👍 Dobré je aj vkladať si tampón namočený do oleja z rakytníka😏hojí to sliznice 👍 ja som to istý čas takto robila i užívala rakytník. Nepredpokladám,že by si nebola stále zahojená 🤔veď ja som šla po 3 týždňoch na bicykli po kopcoch a týždeň na to sa šla kúpať medzi ľudí. Jasné,u niekoho to môže trvať dlhšie,ale toto je už hodne dlho u teba, tak verím,že si ok🙏👍😘

alzbetkacicka
1. feb 2022

Baby bola som u gynekológa ,mam to úplne zahojene, mala som menštruáciu predtým a aj na vianoce podľa doktora, pekný deň všetkým 😊

janka2273
6. feb 2022

@alzbetkacicka no vidíš,dobre som ti hovorila 👍👍😘 super

ginnie
7. feb 2022

@miskabb2 prosim mozem sa opytat na tento zakrok ja mam kat tiez k pani dr jendrusakovi.

jovanka81
14. feb 2022

Dievčatá, ak máte skúsenosť, ako prebieha konizacia v TN? Na čo sa mám psychicky nastaviť? Ďakujem za každé povzbudenie ❤️🙏🏻

mk22
14. feb 2022

@jovanka81 ja som bola v Púchove.

janka2273
16. feb 2022

@jovanka81 kde konkrétne v Trenčíne? Ja som bola na jednodňovke u Jankovského😉

janka2273
16. feb 2022

@jovanka81 toto je moje hodnotenie z 6/2017,ktoré som tu vytešená vtedy napísala 😘😘😉 ( koniec strany 72 tu v diskusii)

jovanka81
17. feb 2022

@janka2273 dakujem, ja pojdem do nemocnice na zakrok. ale inak som rada, že u jankovskeho ste boli spokojna.

jovanka81
4. apr 2022

@janka2273 Janka, citam tuto diskusiu a som na tom akobto, moj výsledok histológie po konizacii je cis🥺. Mne ale odporučili dať von všetko, tak do toho idem. Vek aj deti mám, tak neriesim. Mám však obavu či nebude niečo aj ďalej, ale chcem veriť, že už všetko zle je zo mna vybraté a hysterektomia bude už len bodkou za touto zdrvujúcou správou. ❤️

janka2273
5. apr 2022

@jovanka81 Ahoj😘 a kedy ideš na operáciu a akou metódou ?
Výsledok ti teraz ale vyšiel dúfam s čistými okrajmi a teda všetko dopadlo dobre ?🙏😉
Ja už si moc nepamätám, či ma do vybratia maternice Jankovský nejak "hnal" ,ale skôr mám pocit, že nie🤔 aj keď vek na to mám určite, keďže zjavne som staršia od teba. Mám pocit, že mi povedal, že zatiaľ na to nevidí dovod. Jeho prvá veta na mojej prvej kontrole u neho bola "Mali ste tam to a to,ale ste vyliecená"😂 on sa celkovo na viacero vecí pozerá inak,ale to je asi tým, že je nie len bežný gynekológ,ale zároveň aj operatér 🤔😉
Nemas dôvod myslieť pesimisticky,ak ťa teraz dobre odoperovali v nemocnici,tak je to ok.
Moja známa si dala vybrat maternicu už pri výsledku CIN3,lebo jej to jej kamarát gynekológ tiez odporučil ( ako tu jedna zdravoťáčka pred rokmi písala,berie sa to na rovnakej úrovni ako CIS,aj keď mnohí o tom nevedia, rakovina sa v týchto oboch štádiách môže rozvinúť sa rovnaký čas pri neliečení) Za posledné roky som zistila, že gynekológovia sú v podstate ako právnici🤔😂 tiež majú rôzne názory na jednu vec a každý si to rieši po svojom.
Šéfke sa bez maternice žije super, nemá žiadne problémy a ja , čo som mala od nej o stupeň horsi výsledok a maternicu som si nechala, nemám tiež žiadne problémy a verim, že to tak aj zostane👍
Tak nech uz sa rozhodneš akokoľvek,dopadne to aj u teba dobre a budes zdravá a spokojná ❤️👍👍😉

jovanka81
5. apr 2022

@janka2273 ďakujem ti za odpoved a povzbudenie. Mne doktor toho veľa nepovedal. Bol dosť odmeraný. V konizate bol adenokarcinom in situ ale keď som sa pýtala zr prečo všetko von keď to vybrali hneď mi povedal že bunky môžu byt aj v kanáli maternice, že tento karcinóm vie byt zákerný. Som v obrovskom strese. Snažím sa ukľudniť, že veď to vybrali, no nepovedal mi jednoznačne vetu, že je to von buďte kludna. Proste ma ta hysterektomia zneistila a som z toho v panike. V pondelok idem do nemocnice a snáď pred operáciou hodín rec s primárom s vysvetlí mi histologiu podrobne ešte raz. Mne tie výsledky dať do ruky doktor nechcel. Vraj ich bude mat moj gynekológ, no ten ich ešte v ten deň nemal. Takze sa spolieham na definíciu cis a verim v šťastný koniec. 🙏🏻