Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@lb1984 ahoj 😉 konizaciu si podstúpila preto,lebo ti doktor dal spravit biopsiu krčka. No a tam ti predsa výška ťažká dysplázia🤔 to znamena,ze LBC je zjavne tiež nepresná žiaľ. Teraz máš zase rovnaké problémy,ako si mala pred prvou konizáciou,i napriek stále dobrým výsledkom z LBC. Osobne by som sa pýtala opäť na biopsiu,aby si nešla na ďalšiu konizaciu zbytočne 🤔 Tvoj problém je hlavne stale prítomné HPV, toho sa treba zbaviť,lebo budeš mať žiaľ problémy stále 😢 Mne to po konizácii zmizlo,imunita sa aktivovala a zničila ho. U niekoho to tak je,u niekoho žiaľ nie. Možno sa ti to podarí teraz😘😘 Držím palce a vela zdravíčka prajem 🌹
@janka2273 to mi je jasne prečo mi robili konizaciu. Problém je v tom ze som v ...... extrémne frustrovana z toho ze LBC mi tie zmeny na krčku nevie vyhodnotiť ok. Teraz mam pocit ze všetko závisí len na šikovnosti môjho Dr ci si niečo všimne alebo nie. Videli ma viacerí Dr a jedine môj si všimol ze nie je niečo ok. HPV 16, 18 ma veľa žien a neznamená nevyhnutne ze rakovina prepukne. Ja to HPV mam od svojej 24 a mam 38. A mala som ho a mam.aj po konizacii po ktorej som 2 rok. Zlosti veľmi ma zlosti ze môžem mať vkľude rakovinu krčka a nikto si to nevšimne až keď bude fakt zle. 😔 z toho mam strach. Preto chcem vedieť či je niekto na tom tak ako ja. Co sa týka zbavenia sa HPV som po 8 týždňovej liečbe imunorom - sleduje ma imunolog, beriem C,D, deflagyn, strava zlaty stred. Prácu mam super teda žiadne stresy 🤗 a aj tak ta svinka sa ma drží 🤬
@janka2273 a možno ta LBC je na prd. Ved koľko žien písalo ze malo výsledky jeden rok ok a na druhý už CIN III a potom nasledovala konizacia 🤗 ved sa hovorí ze rakovina krčka sa vyvíja dlho ci? Aj keď som bola na konizacii na izbe so mnou 2 ženy a tie tiež ze cyto ok jeden rok a na druhy už pod nožík? Na koľko by konizacia mala zabezpečiť pokoj rok/dva či tri?
@lb1984 rakovina krčka sa urcite vyvíja roky a potom bum🙄 ja som nikdy nemala zlú cytologiu a zrazu som skoncila na konizacii v 44 rokoch,dovtedy NIČ. HPV som urcite musela mať dlho,len som o tom nevedela,a proste vykonalo za tie roky svoje. Nemala som ale dovod si dyať spraviť test na HPV,kedze som bola po gynekologickej stranke dlhé roky úplne zdravá.
Máš super doktora, že si všimol zmeny na krčku , moj mi tvrdil, že tam nič nemám a bolo z toho nakoniec CIS😱😢 (cin1;cin2;cin3; cis)
Ja som mala konizaciu v 6/2017 a odvtedy vyzerá, že mam pokoj🙏 prešla som k lekárovi, čo ma aj operoval,lebo k tomu povodnemu som už nemala dôveru.
V 24 rokoch ti kvoli comu zistovali HPV?
Co sa týka LBC,je robená inou metódou a údajne je omnoho kvalitnejsia,ako tá bezplatná klasická cyto,lebo ju vykonava stroj,ale ako sama vidíš,nie vždy je to presné... možno ti ju aj dr zle spravil a nepobehal s tou kefkou celý krčok🤔
Ja som celý život chodila len na klasickú cyto a teda až do 44 rokov bolo všetko ok našťastie.
Drzim ti palce,aby si sa konečne toho vírusu zbavila😘😘
@lb1984 ahoj presne môj prípad hpv dlhé roky po konizacii, absolvovala som špeciálne imunológia je testy ,ktoré mi ukazujú opakovane že imunita je v poriadku a na cytologii vírus pretrváva, až teraz pred pár mesiacmi som už išla na alternatívnu liečbu ,lebo s medikamentóznou nič nepomáhalo(zvýšené c,d, imunor, isoprednosin ....) Nateraz som v poriadku, dokedy neviem ,ale verím že už na stalo...
@adela2611 juuuj tak ja mam super správu akurát idem od gynekológa a HPV je fuč a to v máji som ho ešte mala ❤❤❤❤❤ tipujem to na imunor brala som ho 8 týždňov. Mne na imunologii zistili zníženú imunitu detto v máji preto mi ho nasadili a teraz neviem dat sa zaočkovať alebo nie alebo co? LBC ze ľahká dysplazia. Ináč teraz otázka ak mi vo výsledkoch nevyšiel ak nebudem viesť sex život už ho nedostanem alebo on len drieme ten hajzel jeden a čaká kým sa mi opäť imunita zníži? Ci ako to je?
Dievčatá ešte by ma zaujímalo ako často ste po konizacii sledované. Ja som mala v marci presne 2 roky. Som myslela ze už stačí po OK výsledkoch po 2 rokoch raz ročne a ono opäť mam prísť o 6 mesiacov na LBC ako to mate vy?
@adela2611 no mne po posledných LBC opäť raz ľahká dysplazia ale vo veku 38 asi lepší výsledok nie je ci- povedal raz ročne ze bude stačiť a keď som teraz bola tak ze znova tak aby od poslednej bolo 6 mesiacov. Ako každý hovorí ze super mam Dr ze nechce nič podceniť ale ja by som si rada aspoň na rok od gynekológa oddýchla chodím.tam jak na klavír a stále mam z toho stres ako som rada a šťastná ze som v poriadku ale .... ten stres. 😪
@ajush5 ja som tuším išla na kontrolu tiež len 2x po pol roku a odvtedy len klasické preventívky 🤔 normálne na nás kašlú 😂😉 a niektoré baby zase volajú už po 3 mesiacoch viackrát za sebou na kontrolu napriek tomu, že mali omnoho lepšie výsledky po konizácii...zjavne si to robí každý dr podľa seba😉😉
@janka2273 akože mňa prístup lekára zatiaľ nikdy nesklamal tak mám v neho dôveru. Už je to nejaký piatok a výsledky boli super “klop klop” 😅 stále sa spolieham na to, že je to pomaly proces dokiaľ sa z toho niečo vyvinie tak ročne prehliadky sú snáď dostačujúce. Mňa čakajú zas v januári, tak som už zas celá nervózna. Štandardne mávam pulz v čakárni 170 a odpadávam tam 😅
@ajush5 ja odkedy som mojho dr vymenila, tiež som spokojná 🤪😉 no nerada chodím na tieto preventívne, pretože tiež tam idem vždy s veľkou obavou 🙈🙈ale tak musime myslieť pozitívne 💪😘 tiež sa tam teraz niekedy chystám...
@lb1984 od tej mojej konizacie v 2017 mám stále PAP2, negativne na nádorové zmeny atď,čiže pohoda😉
Ahojte baby, pridávam svoju čerstvú, trochu hororovú skúsenosť. Všetky baby, ktoré na konizaciu ešte len pôjdu chcem upozorniť, aby si skutočne na seba aspoň 2-3 týždne po operácii dávali pozor, nechodili na prechádzky, túry, či nedajbože nesexovali (veľa z vás napr týždeň, dva po operácii cvičilo:/)
Mam 25 rokov, dva roky som mala rôzne výsledky cytologiu, raz lepšie, raz horšie. HPV 16 a 18 :/ Používala som deflagyn ktorý by mal podporiť remisiu, nepomohlo. Posledné výsledky vyšli už ako 3, tak ma objednali na konizaciu 6.10. Bola som na súkromnej klinike, čiže 1 dňová, zákrok krátky, nemala som žiadne bolesti. Po operácii som krvácala aj čerstvú krv, ale vždy max 1 vložku za den. Gynekológ povedal že to je bežne. O 2 týždne som dostala menštruáciu a v ten den nastal horor. Bola som v Rakusku (mam sedavu prácu, nič v podstate nerobím, nedvíham, nechodím). Odpadla mi celá chrasta a pod ňou bola tepna. Začala zo mňa liať krv a padali zrazeninou veľké ako päsť. Volali sme gynekológovi, nakazal dať tampón aby sa urobil tlak, super tampón mi vydržal 10minut a musela som stále meniť. Kamoska ma vzala do BA, stali sme na každej pumpe, už mi bolo zle a tŕpla mi tvar… a gynekológ mi na ambulancii urobil zaziva tu elektrokoagulaciu. Bolelo to riadne :( Na druhý den som začala krvacat znova, to už som isla do nemocnice na Antolsku a tam ma operovali. Stratila som asi 400ml krvi, ale transfuziu nebola nutná. Dostala som antibiotiká, nakoľko vraj toto sa udeje zo zápalu. Potom som musela ostať doma. Som doma už 3 týždne od druhej operacie a nerobím naozaj takmer nič. Napriek tomu každý den mam čerstvú krv, nie je to ani 1 vložka za den, ale stále je. Gynekológ povedal že to už sa zahojí, tak sa snažím čo najviac ležať ale v pondelok musím ist do prace. Výsledky z histológie mam CIN3 tak dúfam že pri ďalšej kontrole sa zistí že sa to vybralo cele. Dúfam že už to nebudem musieť podstúpiť. Ešte ma čaká očkovanie na HPV. Som rada že sa to zachytilo ešte kým to nebola rakovina. Ale naozaj treba sa šetriť, keďže z maternice sa dá aj vykrvácať a každá z nás vydrží 6 týždňov bez námahy. Dávajte si pozor baby!
@missellis ahoj, ja som cerstvo po konizacii (9.11).
Mam dve male deti, moj muz si vzal dovolenku a snazim sa odpocivat, ale neda sa to uplne ako keby som bola bezdetna.
Dnes som mala aj ja krvavy vytok - bledoruzova krv. Ked som telefonovala do zariadenia, kde mi to robili, povedali, ze toto je uplne bezne.
Z cytologie aj mne vysla CIN3 a tiez mam HPV 16.
Mozem sa spytat, kde ti konizaciu robili?
Teraz sa ako citis? Verim, ze uz lepsie. Drzim ti palce 😉
@missellis "Výsledky z histológie mám CIN3 tak dúfam že pri ďalšej kontrole sa zistí že sa to vybralo cele" ...
Len podotknem, že nie, že na ďalšej kontrole ti zistia, či sa to vybralo celé,ale máš to zistené už v tomto výsledku z histológie ,kde máš určite napísané, či máš okraje konizátu čisté, a či odstránili všetko napadnuté tkanivo.Nájdeš to v lekárskej správe z konizácie 😉
Prajem skoré uzdravenie 😘👍
@mysiakmaly iscare. Ja som nemala bledoruzovu krv, ja som mala normálne jasno červenú :/ Teraz sa už cítim 3 dni dobre, bez krvácania. Som takmer 6 týždňov od prvej operacie a takmer 4 týždne od druhej.
@missellis väčšinou, keď niekto na tom odstránenom tkanive/ konizáte nemal čisté okraje,tak to znamenalo, že neodstránili s veľkou pravdepodobnosťou všetko napadnuté tkanivo, čiže i s kúskom zdravého tkaniva ,aby bola záruka, že je všetko zlé preč. Čo tu písali v minulosti baby, tak šli následne na rekonizáciu v takomto prípade 🤔
Ja som pred mojou konizáciou v roku 2017 prečítala celú túto diskusiu,trvalo mi to cca 4 hodiny a toto som z nej vyčítala.
Tak držím palce a verím, že ty budeš ok, keďže si mladunká a telo by si malo s tým poradiť snáď lepšie,ako u nás starších 😉
Baby prosim poradte. Som tyzden po konizacii, lekar mi instruoval, ze mozem mat vytok aj primesou krvi. Ale ja mam na vlozke take cierne bodky vacsie a mensie, aj na toaletnom papieri, vyzera to ako uhlik aj to tak farbi. Moze to byt to tkanivo take spalena, ze taketo nieco cierne zo mna ide? Dakujem za rady

@emimirlen jj a môj Dr ze tam nevidí nič vážne no ale to mi hovoril aj pred dvoma rokmi a sam bol prekvapený tiež som nepočula o nikom z okolia žeby mal ok výsledky až na to HPV a skončil na konizacii....