Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@mysiakmaly to sú chrasty, ja som napr krvacala dosť, a dlho.. Dokonca dva tri dni nič, a potom bum opäť.
Nárazové krvácanie.. Všetko je ôk.
Samozrejme nie masívne ze krvscas non stop
@missellis skúsim sa opýtať som 8 deň po konizacii podľa toho čo tu čítam tak mi zrejme dochádza k odkúpenie chlastu. Začala som krvácať keď ležím je to ok. Na wc stále krv uvidím aká bude noc či mám ísť na kontrolu k doktorovi či vyčkať. Vravel mi keď sa mi nebude pozdávať mam prísť na kontrolu.
Ahojte, dnes mi prisli vysledky z histologie. AIS + CIN ||| v.s non in sano (tj. Lezia zasahuje najskor hlboko do hrdla a nie je jasne, ci bola zakrokom odstranena cela).
Mali ste prosim niekto tiez taketo na hovno vysledky?
Dievčatá ak som mala z histologie v konizáte (čiže v tom co mi vybrali) mikrokarcinóm a okraje sú čisté nemusím sa obávať? O 3 mesiace mám dalsiu cytologiu, no som ako na ihlach 😥
@mysiakmaly ahoj, azbteraz citam tvoju otázku….. ja som po výsledku z konizacie CIS bola dobtyzdna objednaná na vybratie maternice. Hoci som netušila aké mám ostatne výsledky, veľmi som sa bala čo bude lebo mi to oznamili akoby som to mala snáď už všade. Ok týždni na prijme v nemocke mimprinar oznámil že to nie ej zabrané vážne ako mi bolo oznámené - že vybratie maternice je len operácia na poistenie sa aby dá to v budúcnosti nezvrhlo ale moje výsledky mali čistý okraj a mohla som ostať len na pozorovani. Úprimne, tak som sa veľmi bala že som si maternicu veznoroblenu dala vziať a o to viac mampotesilo keď prišli výsledky a boli úplne negatívnaˇe. Maternica bola úplne zdravá, ale pri diagnóze CIS nikdy nevieš či sa niečo nebudeme v hrdle maternice anto nevedia vyšetriť. Ak už neplánujes detičky, išla by som dobradikalneho riešenia.
@jovanka81 tak ja prave som nechcela ist do takeho radikalneho riesenia v 38 rokoch. Idem teraz na rekonizaciu a uvidim ake budu vysledky
Ahojte, nestihla som precitat celu diskusiu, ale objavil sa niekomu po tyzdni po konizacii taky pachnuci vytok? Nekrvacam, nemam bolesti ale toto je hnus. Moze byt nieco zle? Dakujem
@lucijja áno, mne sa objavil, bolo to ozaj nepríjemné pachnuce. Ale po pár dňoch zmizol. Bol taký hnedasty a pachol, vraj sa to tak muselo prečistiť. Už si presne nepamätám ako dlho som ho mala ale písala som to tu , len kto sa už toho dohľada 😁 podľa mňa sa nestrachujte ale keď nebude prechádzať tak isto kontaktujte lekára 😉
Ahojte zienky, necitala som celu diskusiu lebo je toho vela. Iba som chcela pridat moju skusenost. Ja mam ist na konizaciu 26.4., strasne sa bojim ci bude potom vsetko v poriadku, ale chcela som skor o mojej skusenosti s cytologiou. Chodim pravidelne kazdy rok na preventivky a davam si robit rozsirenu cyto kvoli HPV o ktorom viem cca 4 roky, ako dlho ho mam netusim. Teraz v januari som mala mat zase pravidelnu preventivku, no v decembri som pocas styku s partnerom zacala krvacat a dost vela, stalo sa to asi 2x aj ked medzi tym bol sex aj bez krvacania, ale isla som pre istotu ku gyne. Ten to pozrel a ze je tam vyrastok uplne neskodny, ze asi ako sa to pri sexe trie tak to zacne krvacat, ze ak chcem tak sa to moze dat odstranit. Tak mi dali termin na februar a medzitym mi v januari urobil rozsirenu cyto s tym ze vysledky prisli den pred zakrokom a boli uplne super, vsetko v poriadku akurat stale to hpv 18 pozitivne. Zakrok prebehol v poriadku, ziadne problemy ani krvacanie, s tym ze okrem odstranenia polypu mi urobili aj kyretaz, ze uz ked robia polyp tak preventivne urobia rovno aj kyretaz, aj ked nie je vidiet, ze by tam nieco bolo. Teraz v pondelok, cize mesiac po zakroku som si isla pre vysledky histologie. No a oznamili mi ze je tam stredna cervikalna dysplazia. Zarazajuce na tom je ze cytologia ani naznakom nic neukazala. Pytala som sa ako je to mozne, a ze je to asi pre to, lebo sa tie bunky nachadzali pod polypom, ktory ich vlastne prekryval a preto sa to nedostalo do steru. Neviem si predstavit co by bolo o rok, keby sa uplnou nahodou nerobilo to odstrenenie polypu. A vdacim priatelovi za to, ze ma dokopal do toho aby som si to dala odstranit, lebo sa bal ze budem zase nahodou pri sexe krvacat a on nema rad krv, lebo mne sa do toho vobec nechcelo, hlavne ked moj gynekolog a aj 2 gynekologicky na chirurgii povedali, ze je to neskodny polyp, ale ze ak chcem pojde von. Tak iba tolko k tej rozsirenej cytologii, ze ak dopadne vsetko dobre s konizaciou, tak sa asi budem bat na cytologiu v buducnosti spoliehat.
@nikahal ja som mala pod CIN III este adenokarcinom. Mam za sebou 2 konizacie. V mojom pripade keby nerobili tu prvu tak by sa nedoslo na to ze mam tak schovany adenokarcinom.
Mňa skôr zaujíma baby či vám tiež pred odporúčanou konizáciou doktorka ponúkala očkovanie platené proti hpv vírusu ?
@emimirlen áno dnes mi pisala moja gynekológicka že si to mám premyslieť ..ale ja som všade čítala že keď už mám hpv pozitiv očkovanie není dobre lebo my vyšlo pozitív ale hpv 16 a 18 je negativ ....tak fakt neviem a ešte si to človek aj platiť má 🤐 ale ešte mi majú z nemocnice z onkogynekologii volať kde mi robili biopsiu...🤐
@kovacova9 tak u teba mi práve príde že po konizacii by sa ti možno oplatilo dať zaočkovať. Že odstránia to napadnuté tkanivo a zaockuje sa, nech sa získa ako taká imunita voči tomu. Ale nie som odborník samozrejme, uvidíš čo to povedia, pýtaj sa aj ich na to, keď ti budú volať. Držím palce

@mysiakmaly ano, tak vyzerá chrasta. Ako usadenina z kavy 🙂 Teraz môže prísť väčšie krvacanie, tak sa nezlakni. Max 1 vložka za 1-2 hodiny.