icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

emimirlen
19. apr 2023

@kovacova9
A ty si mala aký výsledok cyto? Už dlhšie?

yalla966
19. apr 2023

@kovacova9 nie.. a som rada, ze som sa dala.. pol roka po 2.konizacii som uz ani HPV nemala..

kovacova9
19. apr 2023

@emimirlen mno od roku 2019 po druhom pôrode po 6 nedeli už spozorovala menšie zmeny po pol roka už to bolo ok a takto ďalej ..ale až teraz v roku 2023 to začala riesit ..🥺 keď opäť vyšla nie dobre...plus aj to hpv vyšlo pozitív čo náhodne spravila. .pred tým som mala ale v decembri zápal pľúc a nebol najľahší.mmmesiac som sa z toho spamatavala cize to mohlo aj to spraviť...lebo oslabená imunita...veď uvidím čo ťa konzultácia..ak povedia konizáciu tak pôjdem ale to očkovanie mám 50 na 50 eeste a není to ani najlacnejšie..

kovacova9
19. apr 2023

@yalla966 len ja dúfam že mi dajú termín pred letom.m.lwbo aj k moru by sme radi išli na dovolenku...

emimirlen
19. apr 2023

@kovacova9 hmmm tak ktovie, možno nevyjadrovali výsledky až také zmeny, lebo viem že sa to rieši až pri cinII tuším, možno si mala dlhšie cinI a čakalo sa a len sledovalo, ktovie. A to oslabenie imunity ozaj môže byť. Keď aj tie tehotenstva a porody vedia vyčerpať. Tak uvidíš čo ti skonzultuju.

kurcinovazuzana
25. apr 2023

@miricici Ahoj mohla by som sa opýtať či sa Ti ten výsledok AGC NOS nejako upravil, alebo to pokračovalo? Mne vyšlo to isté zhruba pred mesiacom a som úplne mimo z toho , neviem vôbec o čo ide a čo môže z toho byť, myslím nato najhoršie

miricici
26. apr 2023

@kurcinovazuzana ahoj, po tomto výsledku z cytologie mi moja gynekologička následne odporučila kyret - lebo tento výsledok údajne značí na choré bunky v hrdle krčka maternice - ak som to dobre pochopila ale našťastie výsledky z histologie z kyretu boli v poriadku. Takže sa v podstate výsledok z cytologie nepotvrdil, možno boli niečím falošne skreslené... držím palce, mysli pozitívne 🙂 Čo odporúča dr.?

eviann
28. apr 2023

Baby, mam 41 rokov, za sebou 2 leepy, prvy v 2021 kvoli cin 1, druhy pred pol rokom cin 2/3. Kontrolne cyto negativne, no hpv 16 pretrvava 2 roky. Co s tym? Onkogynekologicka chcela zase robit biopsiu! Nesuhlasila som, o pol roka pridem na cyto. Gyndoska mi povedala, ze ked najdu virus aj o pol roka, mam si dat vybrat maternicu! Co mam robit?

kovacova9
3. máj 2023

Takže nakoniec som mala z biopsie cin2 ale tento gél už neodporúčajú tak idem nakoniec na konizaciu 4.9

lebonka
11. máj 2023

Ahojte zienky, ako dlho ste po konizacii dodrziavali kludovy rezim? Ja som mala konizaciu presne pred tyzdnom, musela som ostat v nemocnici na noc, lebo mi krvacala cievka. Cely cas lezim, mam 3 deti a pre manzela je to uz neunosne 🙄 stale spinim, v pondelok idem na kontrolu

mk22
11. máj 2023

@lebonka ahoj no mne Dr povedal 6t sa sanovat, kľud režim nechodít nenamahat sa.
Ja som aj krvscala s prestávkami to bolo na nervy.
Cca po 6t som už fungovala úplne vo všetkom.
A veru 10dni som sedela, ležala..

nikahal
28. máj 2023

Ahojte, 22.5.2023 som bola na konizacii. Ja sa citim uplne v poriadku ani necitim, ze mi nieco robili, nemam zatial ani kvacanie ani spinenie. Ale mam taku otazku, mozno od veci. Mala by som v piatok 2.6. a potom 5.6.2023 letiet lietadlom, lety traju necele 2 hodiny. Myslite si ze mozem 10 dni po zakroku letiet? Pisala som o info aj svojmu lekarovi, tak cakam na odpoved aj od neho. Zostala som z toho nervozna, ma to vobec nenapadlo ked som kupovala letenky. Lebo kamoska mi posielala clanok kde pisu ze v prípade jednoduchých operácií v brušnej dutine je pacientovi umožnené lietať 4-5 dní. Ľudia, ktorí podstúpili invazívny chirurgický zákrok na brušnej alebo hrudnej dutine, by mali počkať minimálne 4 - 6 týždňov. Niektoré letecké spoločnosti však môžu povoliť cestovanie až 10 dní, ak je let nevyhnutný. Je konizacia jednoduchy zakrok alebo invazivny? Neviem co mam teraz robit

janka2273
28. máj 2023

@nikahal podľa mňa je to jednoduchý zákrok 🤔 nemuseli ti rozrezať brucho a operovať tam niečo . Vychádza to na 12 dní ten prvý let,tak ak si ok,malo by to byť v poriadku 😉robili ti to Leep metódou?

kovacova9
28. máj 2023

@nikahal co letieť by si mohla ak bude všetko sa super hojiť lenže horšie to je s kúpaním na to zabudni..
🤐 ja som si to preto dala až po lete

ibrunova
28. máj 2023

@nikahal po konizácii v pohode. Ja som absolútne žiadne bolesti ani nič necítila. Dva dni som bola doma a potom už do roboty.

nikahal
26. jún 2023

@ibrunova ano, ja tiez nemam vobec ziadne problemy, akoby mi ani nic nerobili. Tak let bol ok a dakujem. Este stale ale cakam na vysledky a prvu kontrolu.

nikahal
26. jún 2023

@kovacova9 dakujem, ano kupat sa neplanujem, inak problemy nemam vobec ziadne

nikahal
26. jún 2023

@janka2273 dakujem, ano robili mi to leep metodou. Mna to ani nenapadlo, ze by som nemohla letiet, ale kamoska ma tak vyplasila a naposielala mi clanky kde bolo pisane ake komplikacie to moze mat, tak som sa zlakla. Ale lety oboli ok, uz len cakam stale na vysledky.

kovacova9
26. jún 2023

@nikahal ja mám stale výtoky aj pred kramami
aj iné dni...už aby som mala zatím potom...😟😇 ale do mora sa už teším...🙂

janka2273
26. jún 2023

@nikahal a inak už máš cca mesiac po konizacii,takze pokiaľ si dobre zahojená,aj kúpať sa už samozrejme môžeš 😉ja som bola komplet zahojená po 3 týždňoch a po mesiaci som si už naplno uzivala leto 😘

kovacova9
30. jún 2023

@janka2273 a na PN si bola koľko 2 týždne?

janka2273
1. júl 2023

@kovacova9 tie 3 týždne do prvej kontroly a výsledkov 😉

kovacova9
2. júl 2023

@janka2273 ojoj celkom dosť ja ze 2 týždne bude stačiť.
.

ibrunova
2. júl 2023

@kovacova9 ja som bola doma tri dni.

janka2273
3. júl 2023

@kovacova9 bude😉 len ja som sa nemala kam ponáhľať

kovacova9
4. júl 2023

@ibrunova
@janka2273 aha ďakujem baby ved uvidím...🙂 isto dám potom vedieť po nej ;)

kovacova9
13. sep 2023

tak zakrok som mala 4.9
.pnku mi dali skoro mesiac 2.10 mam kontrolu u gynekologicky..stále cosi zo mňa vyteká raz krv,raz výtok.. a výsledky o 2 tyzdne tak som zvedavá 🤐😇🤭

kovacova9
2. okt 2023

@emimirlen .. @ibrunova @janka2273 baby tak bola som skoro mesiac na pn...4.to je mesiac...a dnes mam kontrolu ..písala už pred týždňom sms ze výsledky dopadli na výbornú z ba z hystologiii ze už tam je len cin1 čiže ze tá konizacia v mojom prípade pomohla 🙂 🙂 tak ja verím ze už má konečne aj do práce pustí :P foto len tak deň konizacii..🙂 4.9 mi ju robili ;)

ibrunova
2. okt 2023

@kovacova9 určite ti robili konizáciu? takáto poviazaná som nebola ani keď mi robili hysterektómiu.

mk22
2. okt 2023

@ibrunova my sme sedeli vedľa seba v takej miestnosti v pxzamkach, čakali na ohlásené je mena, a išli vedľa na zákrok a potom som sa zobudila na izbe. Nebola som vbc po viazaná, nič