Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@emimirlen mno od roku 2019 po druhom pôrode po 6 nedeli už spozorovala menšie zmeny po pol roka už to bolo ok a takto ďalej ..ale až teraz v roku 2023 to začala riesit ..🥺 keď opäť vyšla nie dobre...plus aj to hpv vyšlo pozitív čo náhodne spravila. .pred tým som mala ale v decembri zápal pľúc a nebol najľahší.mmmesiac som sa z toho spamatavala cize to mohlo aj to spraviť...lebo oslabená imunita...veď uvidím čo ťa konzultácia..ak povedia konizáciu tak pôjdem ale to očkovanie mám 50 na 50 eeste a není to ani najlacnejšie..
@kovacova9 hmmm tak ktovie, možno nevyjadrovali výsledky až také zmeny, lebo viem že sa to rieši až pri cinII tuším, možno si mala dlhšie cinI a čakalo sa a len sledovalo, ktovie. A to oslabenie imunity ozaj môže byť. Keď aj tie tehotenstva a porody vedia vyčerpať. Tak uvidíš čo ti skonzultuju.
@miricici Ahoj mohla by som sa opýtať či sa Ti ten výsledok AGC NOS nejako upravil, alebo to pokračovalo? Mne vyšlo to isté zhruba pred mesiacom a som úplne mimo z toho , neviem vôbec o čo ide a čo môže z toho byť, myslím nato najhoršie
@kurcinovazuzana ahoj, po tomto výsledku z cytologie mi moja gynekologička následne odporučila kyret - lebo tento výsledok údajne značí na choré bunky v hrdle krčka maternice - ak som to dobre pochopila ale našťastie výsledky z histologie z kyretu boli v poriadku. Takže sa v podstate výsledok z cytologie nepotvrdil, možno boli niečím falošne skreslené... držím palce, mysli pozitívne 🙂 Čo odporúča dr.?
Baby, mam 41 rokov, za sebou 2 leepy, prvy v 2021 kvoli cin 1, druhy pred pol rokom cin 2/3. Kontrolne cyto negativne, no hpv 16 pretrvava 2 roky. Co s tym? Onkogynekologicka chcela zase robit biopsiu! Nesuhlasila som, o pol roka pridem na cyto. Gyndoska mi povedala, ze ked najdu virus aj o pol roka, mam si dat vybrat maternicu! Co mam robit?
Takže nakoniec som mala z biopsie cin2 ale tento gél už neodporúčajú tak idem nakoniec na konizaciu 4.9
Ahojte zienky, ako dlho ste po konizacii dodrziavali kludovy rezim? Ja som mala konizaciu presne pred tyzdnom, musela som ostat v nemocnici na noc, lebo mi krvacala cievka. Cely cas lezim, mam 3 deti a pre manzela je to uz neunosne 🙄 stale spinim, v pondelok idem na kontrolu
Ahojte, 22.5.2023 som bola na konizacii. Ja sa citim uplne v poriadku ani necitim, ze mi nieco robili, nemam zatial ani kvacanie ani spinenie. Ale mam taku otazku, mozno od veci. Mala by som v piatok 2.6. a potom 5.6.2023 letiet lietadlom, lety traju necele 2 hodiny. Myslite si ze mozem 10 dni po zakroku letiet? Pisala som o info aj svojmu lekarovi, tak cakam na odpoved aj od neho. Zostala som z toho nervozna, ma to vobec nenapadlo ked som kupovala letenky. Lebo kamoska mi posielala clanok kde pisu ze v prípade jednoduchých operácií v brušnej dutine je pacientovi umožnené lietať 4-5 dní. Ľudia, ktorí podstúpili invazívny chirurgický zákrok na brušnej alebo hrudnej dutine, by mali počkať minimálne 4 - 6 týždňov. Niektoré letecké spoločnosti však môžu povoliť cestovanie až 10 dní, ak je let nevyhnutný. Je konizacia jednoduchy zakrok alebo invazivny? Neviem co mam teraz robit
tak zakrok som mala 4.9
.pnku mi dali skoro mesiac 2.10 mam kontrolu u gynekologicky..stále cosi zo mňa vyteká raz krv,raz výtok.. a výsledky o 2 tyzdne tak som zvedavá 🤐😇🤭
@emimirlen .. @ibrunova @janka2273 baby tak bola som skoro mesiac na pn...4.to je mesiac...a dnes mam kontrolu ..písala už pred týždňom sms ze výsledky dopadli na výbornú z ba z hystologiii ze už tam je len cin1 čiže ze tá konizacia v mojom prípade pomohla 🙂 🙂 tak ja verím ze už má konečne aj do práce pustí :P foto len tak deň konizacii..🙂 4.9 mi ju robili ;)

@kovacova9
A ty si mala aký výsledok cyto? Už dlhšie?