icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

Strana
z181
ninusa221
9. júl 2025
@veronika1603

@ninusa221 ako?snáď dobre🙏

@veronika1603 ževraj je všetko nateraz v poriadku 🙏🏼

veronika1603
9. júl 2025
@ninusa221

@veronika1603 ževraj je všetko nateraz v poriadku 🙏🏼

@ninusa221 super moja...no hpv máme v tele stále
.po prvej konizacii v roku 2012 mi po 10rokoch sa znova vrátili zle výsledky

ninusa221
10. júl 2025
@veronika1603

@ninusa221 super moja...no hpv máme v tele stále
.po prvej konizacii v roku 2012 mi po 10rokoch sa znova vrátili zle výsledky

@veronika1603 to ma mrzí.. veď doktorka mi aj povedala že na teraz je to dobre. Že mám rozmýšľať aj už nad dieťaťom že to nemám odkladať. Len človek keď vyjde hneď zo školy tak sa chce zabehnut v živote a nie hneď byt tehotná. Uvidíme snáď to už nebude zle.

lucintus
11. júl 2025
@janka2273

@tina7729 ja som nikdy nemala nič,chodila som len na preventívne..potom zrazu PAP3,následne potvrdené rizikové kmene HPV a pár mesiacov na to znova zhoršené na PAP 3ab a hneď po konizaciii z histologie výsledok CIS=karcinóm v nultom štádiu...no vraj CIN 3 a CIS sa považujú za rovnocenné štádia,čo sa prerastaniu do aktívnej rakoviny týka,čiže ak sa s tým nič nerobí 🤔

@janka2273 ja tak isto

mae75
6. okt 2025
@ewienne

Dnes som sa dočítala že rakytníkovým olejom možno liečiť choroby kŕčku maternice a zápalové stavy pošvy - a to vkladaním tampónov bohato nasiaknutých rakytníkovým olejom každodenne v priebehu 10 až 15 dní (najlepšie na noc). Kúru je vhodné opakovať po 4 – 6 týždňoch. Rakytníkový olej podporuje obnovu epitelu, zmierňuje zápalové stavy a opuchy. Už ste o tom niečo počuli??

@ewienne ahoj prosim skusala si to?pomohlo to?dakujem.

vandula28
1. nov 2025
@janka2273

@missellis väčšinou, keď niekto na tom odstránenom tkanive/ konizáte nemal čisté okraje,tak to znamenalo, že neodstránili s veľkou pravdepodobnosťou všetko napadnuté tkanivo, čiže i s kúskom zdravého tkaniva ,aby bola záruka, že je všetko zlé preč. Čo tu písali v minulosti baby, tak šli následne na rekonizáciu v takomto prípade 🤔
Ja som pred mojou konizáciou v roku 2017 prečítala celú túto diskusiu,trvalo mi to cca 4 hodiny a toto som z nej vyčítala.
Tak držím palce a verím, že ty budeš ok, keďže si mladunká a telo by si malo s tým poradiť snáď lepšie,ako u nás starších 😉

@janka2273 mne zas povedal lekar že ak nebudú okraje čisté musí ist von maternica je to normálne si myslíte?

ibrunova
1. nov 2025
@vandula28

@janka2273 mne zas povedal lekar že ak nebudú okraje čisté musí ist von maternica je to normálne si myslíte?

@vandula28 podľa veku, ale áno. Aj u mňa to tak bolo.

janka2273
1. nov 2025
@vandula28

@vandula28 niektorí lekári spravia ďalšiu konizáciu,iní rovno dajú preventivne von celú maternicu

vandula28
3. nov 2025
@janka2273

@vandula28 niektorí lekári spravia ďalšiu konizáciu,iní rovno dajú preventivne von celú maternicu

@janka2273 lenže mam 28 rokov prvú konizaciu som mala v roku 2023 a 2025 teraz koli hr hsil hpv tusim prvý krát bol Acus alebo ako sa to píše presne no teraz mi povedal ze ak okraje nebudú ciste von alw ja chcem este dieta a pokiaľ to nie je este rakovina nechapem preco mi chcú uz zobrať celu maternicu von proate som s toho zhrozená

vandula28
3. nov 2025
@vandula28

@janka2273 lenže mam 28 rokov prvú konizaciu som mala v roku 2023 a 2025 teraz koli hr hsil hpv tusim prvý krát bol Acus alebo ako sa to píše presne no teraz mi povedal ze ak okraje nebudú ciste von alw ja chcem este dieta a pokiaľ to nie je este rakovina nechapem preco mi chcú uz zobrať celu maternicu von proate som s toho zhrozená

@vandula28 ze chcela by som este počkať co ked sa to zlepší

janka2273
3. nov 2025
@vandula28

@vandula28
Kľudne choď aj k inému lekárovi,nech ti povie,čo s tým. Naozaj si ešte dosť mladá,aby si preventívne prišla o maternicu 🤔

mae75
3. nov 2025
@janka2273

@vandula28
Kľudne choď aj k inému lekárovi,nech ti povie,čo s tým. Naozaj si ešte dosť mladá,aby si preventívne prišla o maternicu 🤔

@janka2273 modli sa a ver,mne tiez vysli zle vysledky a nakoniec mam teraz dobre.drzim palce🥰

lucuass
3. nov 2025
@vandula28

@vandula28 prosím ťa môžem sa ťa opýtam odkiaľ si ?? A kde ti to lekár povedal ? Bola si na onkogynekologii? Pretože na onko lekári skôr chcú také mladé ženy zachrániť a nie vyberať maternicu. Hsil som mala aj ja a urobili konizaciu kde boli okraje chválabohu čisté a rozlúčili sme sa zo slovami že sa už nikdy nechceme vidieť proste . Ale aj keby nedaj bože niečo zas tak by sa urobila rekonizacia a nieže maternica von . Tak isto mi to robili keď som mala 28

janka2273
4. nov 2025
@mae75

@janka2273 modli sa a ver,mne tiez vysli zle vysledky a nakoniec mam teraz dobre.drzim palce🥰

@mae75 asi si nechcela písať mne,nakolko ja som ok😉

vandula28
4. nov 2025
@lucuass

@vandula28 prosím ťa môžem sa ťa opýtam odkiaľ si ?? A kde ti to lekár povedal ? Bola si na onkogynekologii? Pretože na onko lekári skôr chcú také mladé ženy zachrániť a nie vyberať maternicu. Hsil som mala aj ja a urobili konizaciu kde boli okraje chválabohu čisté a rozlúčili sme sa zo slovami že sa už nikdy nechceme vidieť proste . Ale aj keby nedaj bože niečo zas tak by sa urobila rekonizacia a nieže maternica von . Tak isto mi to robili keď som mala 28

@lucuass obyčajný gynekolok ja som k žiadnemu onkogynwkologovi nebola poslaná zatiaľ tu v Galante chodím.mam druhu koniz.za sebou a čakám na výsledky.

kovacova9
5. nov 2025
@vandula28

@vandula28 mne na to pomohlo hpvirin vitamíny po nich som mala konečne zlepšené výsledky;) už ich beriem viac menej preventívne ;) su zevraj super aj na imunitu ;) a konečne mám kontrolu az po roku🙂

wren
13. nov 2025
@lenalenja

Ahojte, ja som bola na konizacii pred 3 tyzdnami v Kochu, musím povedať, že absolútne sklamanie. Za najmenší problém považujem, že som tam musela zostať o deň dlhšie, lebo mi perforovali maternicu a musela som chodiť na ultrazvuky, či nekrvácam do brušnej dutiny. Stáva sa, situáciu zvládli profesionálne. Ale napr. hlavná sestra povedala, že ma budú chodiť kontrolovať každú hodinu, pozrieť ma prišli reálne dva krát. Dojem z operácie - anesteziológ sa opýtal “kde je operatér”, pani dvihla ruku a anesteziológ vypučil oči “vy??”. A teda aj som skončila s perforovanou maternicou. Výsledky operácie na vyžiadanie mi prišiel vysvetľovať operatér, ktorý nebol na začiatku zákroku v miestnosti a jeho prístup bol viac povýšenecko-blahosklonný, ako utešujúci.
Výsledky - predpokladala som, že mi niekto zavolá, že sú pripravené, nie, ja som musela volať (to mi nikto nepovedal, iba že budú o 2-3 týzdne). Včera som sa dovolala, sestrička nevedela, či sú. Dnes som si našla neprijatý hovor na telefóne a po 37!! minutach čakania na prepojenie som sa dozvedela, že výsledky sú a môžem si pre ne prísť kedykoľvek v pracovné dni medzi 8-11:30. Pozerám, to str nemohli poslať jednu smsku, keď prídu výsledky, miesto toho, aby som ja vyvolávala a čakala na dráte?? Amaterizmus nehodný súkromnej kliniky a evidentný nedostatok personálu. Okrem anesteziolôga a patronitujuceho operatéra všetok personál zahraničný, čo vytváralo nedorozumenia.
Fit medzi ľudí som bola už na druhý deň, do práce som šla o štyri. Bolesti nula, iba únava.

@lenalenja tak to ma velmi mrzi ako to tam dopadlo a uplne to potvrdzuje moj nazor, ze do Kocha uz nikdy viac. Ja som tam mala ist na konizaciu. Bola som na takom prvotnom vysetreni, co nazyvaju gynekologicke konzilium. Doktorka ani bu ani mu, znudene pozera do pociutaca a sestricka hned na mna, ze kedy chcete operaciu, pristup tretia cenova. mali ma gynekologicky vysetrit, prisla tam nejaka mlada doktorka, opat sa nikto neepredstavil a isla ma vysetrovat namiesto doktorkz, nikto sa ma na nic nepytal, len som rozcapena lezala na koze, mlada doktorka a hlavna boli zo zahranicia, nerozumela som im, len po chvilke prepli do slovenciny, ta mlada nevedela najst vajecniky preto som na chvilku ani nevedela co je som mnou, ci nieco vazne. Proste prvotny pristup hrozny. Recepcia vyzerala taktiez velmi chaoticky, vzdy ked som sa im chcela dovolat, tak som neskutocne dlho cakala, protim tam boli 3 ked som tam bola osobne. Ked som sa rozhodla, ze idem na konizaciu inam, pisala som im mail, ze termin rusim, 5 dni a ziadna odpoved, opat im volam a trvalo to tak pol hodinu kym ma prepojili, vobec nevedeli ci to je zrusene alebo nie. Nakoniec som zakrok absolvovala vcera v lokalke v Ruzinove a musim povedat, ze som nadmieru spokojna. Plus personal je super a vsetci ludski a mili. Do Kocha nikdy viac

santia1605
Autor odpoveď zmazal
Strana
z181