icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

helena35
31. mar 2014

@zuzu101 takja som uz knemu len na kontrolu sla a povedala som mu svoje,je mi luto ze si prisla o jedno babatko ,ale hlavne ze ti zqchranili synceka,veru niekedy lekari konstatujua kaslu na to co chceme mi a pritom nastastie su aj ludsky lekari mne chceli vybrat maternicu co tak mi dodrbal vtedy pacuta krcok no nastastie mi ho v saci zahranili tam ma vtedy dr,tomasu operoval,ties dobri dr,a su tam skoro vsetci odbornici ,dobri lekari,tak tiprajem nechsa ti dari ,a necu mas uz len dobre vysledky,

scorpionflower1
31. mar 2014

@zuzu101 Moja sestra ma uz 6 rokov 3A LSIL (ako aj ja) a ju doktor na konizaciu neposlal, mna ano (mame toho isteho lekara) doteraz vlastne neviem preco (ja som povedala, ze chcem deti az o dva-tri roky a on na zaklade toho hovoril, ze by mi to dovtedy mohlo znicit krcok) ona s tym prezila dve tehotenstva - v prvom jej to zacalo a druhe s tym prezila cele bez zhorsenia, s tym, ze chodila kazde tri mesiace na ster a nikdy nemala nic poskodene, ani nekrvacala. Teraz jej uz vsak povedal, ze uz to ma velmi dlho, tak ju asi posle na konizaciu tiez, uvidi sa podla dalsieho steru. Vsetko to strasne zalezi od doktora, ja poznam vela zien, ktore mali prekancerozu, ale kazda ma iny zazitok, podla doktora. Najhorsie je na tejto "chorobe", ze kazdy lekar k nej pristupuje uplne inak a vlastne si clovek nikdy nie je isty ci sa vklada do dobrych ruk.

helka27
1. apr 2014

ahojte.9.4. mam tiez ist na konizaciu do Cadcanskej nemocnice.z cytologie mi prislo,ze mam 3b stupen.chcem sa spytat ,ci tiez niektoru z vas pred konizaciou pobolievalo v podbrusku ako pred menzesom?dakujem za odpoved.

zuzu101
1. apr 2014

@scorpionflower1 to máš pravdu, každý lekár má na to iný názor...ja som nemala LSIL, ale HSIL.ináč tehotenstvom sa to dá upraviť, ale aj zhoršiť.a ako často chodíš na stery?ja každé 3 mesiace a robí mi lbc.
@helka27 konizácia by sa mala robiť tesne po menzese, aby sa to tkanivo potom poriadne zahojilo...

helka27
1. apr 2014

ja budem asi tak v strede,ani nie pred menzesom a ani po.len sa obavam tej bolesti podbruskom a to nemam pred menzesom.preto sa pytam,ci to tiez niektora tak mala.

scorpionflower1
1. apr 2014

Ja uz to mam za sebou, dneska som tam bola a uz som aj doma. Zvladla som to celkom dobre, trochu citim rezanie a bolest brucha, ale je to uplne slabe, zatial ziadna krv. So mnou tam bola holka, ktora bola presne tak isto na tom ako ja, len bola o dva roky starsia. Ja som mala v auguste 2013 ASCUS 2-3a a v marci LSIL 3A a hned po prvej 3A ma poslal na konizaciu, takze mne to moc dlho nesledovali, teraz ma budu sledovat podla vysledkov histologie, ktore dufam, ze budu vpohode. Moj gynekolog mi vysvetloval, ze ked budem mat CIN I - staci raz za rok prist, ked CIN II raz za pol roka a CIN III raz za tri mesiace a CIS mi nechcel ani povedat, hovoril, ze to mat nebudem (dufam aj ja). Ja sa davam ockovat hned ako to bude mozne. Neviem co bude dalej, lebo moj drahy ma na 90% HPV tiez, takze je tam velka moznost, ze bez ockovania sa mi to vrati a aj s nim sa budem bat. Inak vsimla som si, ze tam kde chodim ja, tak bezdetne baby posielaju na konizaciu, ked maju zhorseny nalez (LEEP) lebo sa im to moze v tehotenstve zhorsit. Tak isto poslali aj tu babu co tam bola so mnou ako aj mna. Niekde ta zas neposlu pokial si bezdetna a povedia ti, ze najprv mas mat deti. Moja sestra, ked necakane otehotnela s 3A, tak ju doktor velmi zhucal, ze mala najprv na na LEEP ist. Mala stastie a pocas toho tehotenstva sa jej to zlepsilo o stupen z 3A na 2-3a, teraz jej prvykrat po pôrode brali ster, tak podla toho sa uvidi ci pôjde alebo nie.

spagett
3. apr 2014

Ahojte. Tiez sa pridavam k ostatnym co maju po zakroku LEEP metodou. Kedze nemame este babo tak nas to dost zabrzdilo. Mam uz 37 rokov a dufam ze este nie je neskoro. Som tri tyzdne po zakroku v BB. vsetko slo v pohode. za 20 min bolo po vsetkom. Histologia dopadla dobre aj kontrola po 2 tyzdnoch. Teraz uz len cakat na hojenie. Dala som sa aj napriek mojmu veku zaockovat silgardom. Zatial mam prvu vakcinu. Viete mi niekto poradit ci mozeme uz skusat po druhej vakcine babetko?Mam cakat az potom ked doberiem poslednu tretiu davku? dakujem. ak tak sa pytajte co potrebujete 🙂

zuzu101
3. apr 2014

@spagett najlepšie by bolo, aby si bola zaočkovaná komplet 3 vakcínami. a gratulujem k výsledkom 😉 .ináč nám sa zadarila dcérka hneď po druhej konizácii, mali sme počkať aspoň 3 mesiace, aby sa to tam poriadne zregenerovalo a ani sme nevedeli ako a pošťastilo sa nám naše dievčatko 🙂

scorpionflower1
3. apr 2014

@spagett : tak to mas super! ja mam po LEEP treti den a neviem na nic ine mysliet len na tie vysledky z histologie...baby nespomeniete si niektora ci ste nemali v kolposkopickom naleze, ze lezia zasahuje do CK (endocervikalneho kanalika)? Ja som tam mala presne toto ☹ preto sa tak strasne bojim tej histologie, ci tu leziu nemam tak vysoko, ze ma budu musiet znova rezat...

spagett
3. apr 2014

@zuzu101 takze to musime počkat az pol roka kym sa zaockujem 3 komplet vakcinami?uff. mne doktor povedal ze po prvej takze po mesiaci mozeme pomalicky skusat. ak sa zadari tak neviem ci sa to bude znasat dobre s vakcinami ak by som nahodou otehotnela....trosku v tom mam chaos. este jedna otazka . nevies nahodou ci sa ten HPV virus rozsiruje slinami? alebo kto to vie presne? dakujem.dufam ze sa nam zadari babetko po tomto vsetkom. dakujem za povzbudenie. a nemala si problem v tehotenstve s krckom?nebola si rizikova?diky

spagett
3. apr 2014

@scorpionflower1 vysledky z histologie mne prisli za tyzden. mne ta lezia tiez zasahovala hlboko ale doktor podla histol.vysledku ma uistil, ze odstranil vsetko a vraj tam nic neostalo. ved nemaj strach. uvidis potom o pol roka na kontrole ako sa to zahojilo. zbytocne sa nestresuj.

scorpionflower1
4. apr 2014

@spagett : Dik za povzbudenie, si naozaj zlata 🙂 vcera som si precitala o tom nejake veci, tak som sa trocha ukludnila, nebude to snad taka tragedia, mne to vyoperovali dost rychlo (behom pol roka), takze by som to nemala mat velmi rozsirene. Na druhu konizaciu by som uz asi ani nesla, radsej by som najprv otehotnela. Tiez sa idem dat ockovat, vakcinu mi musi lekar predpisat? Niekde na nete som videla, ze ked otehotnies asi to treba odlozit (ockovanie), ale 100% ti to nepoviem. Slinami sa to neprenasa. Prenasa sa to pohlavnym stykom a dotykom pohlavnych organov. Zevraj tak na 70-80% ta pred tym chrani aj prezervativ a tvoj chlap to vôbec nemusi mat. Ja som toho môjho poslala urologovi, ale este tam nebol. Nie je to preňho prijemne, ale aspoň ho vyšetri a budeme vediet ci to ma alebo nie.Kde ti robili zakrok?

zuzu101
4. apr 2014

@spagett myslím si, že by bolo lepšie dať sa najprv zaočkovať.moja kamaratka tak otehotnela po druhej vakcíne a treťou ju zaočkovali až po pôrode, aj to že vraj znížilo účinok vakcíny.ale čo lekár, to názor....tak si ty ako pacient vyber 😒 .ja som v tehotenstve problém nemala, začala som s 2cm kŕčkom (čo je dosť málo) a strašilii ma predčasným pôrodom.ale keďže som mala ešte jedno hyperaktívne dieťa, o ktoré sa bolo treba starať, nemyslela som na žiadne komplikácie.akurát v 36TT ma hospitalizovali, ale nie pre kŕček.a riziková som bola, to je každá, ktorá skoro otehotnie po konizácii.

spagett
4. apr 2014

@scorpionflower1 Ano vakcinu ti musi predpisat lekar. a potom ak ti ju predpise tak si obehaj viacere lekarne lebo sa strasne lisia ceny za vakcinu. niekedy je tam rozdiel az 50 EUR za vakcinu. dakujem za info. mojho partnera neposlem zatial k urologovi 🙂 uvidime az ked sa nam nebude po 3. vakcine darit otehotniet, tak potom pojdeme vo vsetkom obaja 🙂) po doktoroch. Zakrok mi robili v BB.

spagett
4. apr 2014

@zuzu101 dakujem za odpoved. pockam teda pol roka kym doberiem vsetky vakciny a potom uz uvidime ako dalej na babetko :D.

scorpionflower1
5. apr 2014

@spagett Jasne, myslela som si, ze to treba predpisat...Musim ist za svojim gynekologom, nech mi to predpise. Ja mam sice jedneho partnera uz dva roky a iny uz s najväcsou pravdepodobnostou nebude a davam sa ockovat, aby ma znova nenakazil ak to ma. Baby, uz piaty den vkuse lezim, sem-tam prejdem len si nieco vziat a zas lezim, nic ma neboli, nic mi nie je zatial (viem, ze to asi pride estelen), chcem ist na polhodinku sa prejst...vy ste boli prvykrat kedy vonku po LEEP?

spagett
5. apr 2014

@scorpionflower1 ja som sa sla prejst hned aj druhy den po zakroku. na hodinku mozes predsa vonku. ak sa necitis zle. mne vyslovene doktor povedal ze prve 3 dni by som mala mat kludovy rezim. viac lezat ako stat. ale prejst do obchodu som v pohode zvladla. takze pekne na prechadzku.

vikiem
5. apr 2014

Ahojte baby, mne robili konizáciu - leep ešte v roku 2007, odvtedy som mala ok výsledky, vždy maximálne II. stupeň najhoršie. Minulý rok som otehotnela, brali mi stery, a hneď boli horšie výsledky. Doktor povedal, že počas tehotenstva sa s tým nezapodievame, že uvidíme potom ak mi zoberú stery po pôrode. V novembri som porodila, teraz sa chystám na stery. Otázka je, že môže naozaj tehotenstvo zhoršovať - skresľovať výsledky, ak som od roku 2007 mala stále rovnakého partnera a dobré výsledky. Už mám z toho žalúdočné kŕčke. Ešte že má dve deti 🙂

spagett
5. apr 2014

@vikiem ahoj.ja len teoreticky co mi doktor povedal pretoze ja zatial nemam deticky, ale chceme. Tehotenstvo moze stav pred tym zhorsitl alebo zlepsit. Takze sa nestresuj a uvidis ako ti dopadne ster teraz. Ja mam tiez staleho partnera 5 rokov a predtym som nemavala vobec zle citologicke vysledky takze tomu nerozumiem. Si myslim ze to v nas moze ale nemusi bujniet aj zo stresov alebo aj zo stravy. good luck 🙂

demeterova79
5. apr 2014

ahojte vsetky ja som tiez po konizacii bude tomu u 4 tyzdne a po operacii som po 2dnoch sla do prace a chvala bohu mam aj vysledky v poriadku ani som vela nekrvacala len vytoky boly dost nepryjemne ale drzte sa a davajte si na seba pozor

vikiem
6. apr 2014

@spagett ďakujem 🙂 Dúfam, že to dopadne dobre.

scorpionflower1
6. apr 2014

@vikiem : mojej sestre sa pri prvom synovi vysledky zhorsili a pri druhom zlepsili, takze to nikdy nevies co to urobi..ona mala prveho syna. ked uz bola styri roky so svagrom, to mozes mat v sebe vela rokov a len sa ti nejak zmenia hormonalne hladiny alebo mas oslabenu imunitu, tak si to zacne robit co chce...Ja som musela na leep a este deti nemam a poznam takych dost vela, dokonca aj ked som bola priamo na tej klinike tam so mnou lezala jedna baba o dva roky starsia odo mna a bezdetna...

scorpionflower1
6. apr 2014

@spagett: bola som a je mi vpohode, nic ma neboli, len trochu spinim, pojdem aj dneska na pol hodinku pri Dunaj 🙂 ja inak vela lezim, vsetko za mna robi moj drahy, deti nemam, takze mam klud...

helka27
6. apr 2014

ahojte zienky.po 5tich rokoch som isla na cytologiu a prehliadku,takze som to dost zanedbala.cytologia mi prisla dost zla CIN 3b.odkedy sa mi robila cytologia preslo uz nieco okolo mesiac apol.posledny tyzden ma pobolieva v podbrusku a prechadza to az do oblasti chrbta.chcem sa spytat ci by to bolo mozne,ze by ta choroba az tak pokrocila za ten mesiac a pol?lebo som citala,ze toto su priznaky pre pokrocilu rakovinu.v stredu idem na konizaciu.dakujem za odpoved.

scorpionflower1
6. apr 2014

@helka27 : Asi myslis PAP 3B HSIL a bola si aj na kolposkopii? Urcite ta to neboli z toho, predrakovinovy stav neboli. Boli az rakovina krcka v pokrocilom stadiu, co ty urcite nemas lebo tvoj doktor presne vie co tam mas, ak sa ti na to pozrel, tak sa neboj. Za mesiac a pol sa z toho v ziadnom pripadne nevyvinie rakovina, to trva dlhe roky. Brucho ta moze boliet z rôznych pricin, mna napriklad boli v strede cyklu, ked mam plodne dni alebo môzes mat nejaky zapal, na ktory ti urcite pridu v ramci predoperacnych vysetreni (ak ti brali ster z krcka, co by ti mali) alebo ta boli jednoducho len z nervozity - psychicke priciny tiez casto funguju, aj sama na sebe to vidim. Konizacie sa urcite bat nemusis, ja som to absolvovala minuly utorok a nemam vôbec ziadne bolesti ani krvacanie.

helka27
8. apr 2014

@scorpionflower1 nie nebola som na kolonoskopii.zajtra idem uz na tu operaciu,tak hadam to tobre dopadne.ja sa nebojim ani toho zakroku ale skor tych vysledkov.

ivi_kiwi
10. apr 2014

Ahojte bola ste niektora na Konizácia cervixu (krčku maternice) u KOCHA?

doda27
10. apr 2014

@demeterova79 ahoj, no tak deň po tom výtoku som začala silno krvácať, tak som šla na oddelenie a museli ma znova operovať, lebo som tam mala ďalšiu ranku. a zapáchalo to vraj kvôli tomu že som tam mala aj zápal

scorpionflower1
10. apr 2014

baby ja mam deviaty den po konizacii a zacala som krvacat pred dvoma dnami a neviem posudit ci je to moc alebo malo, spotrebujem tak cca dve vlozky za den, myslitie, ze je to okej alebo musim utekat k doktorovi? Inak ma nic neboli ani nezapacha.

marse
10. apr 2014

@scorpionflower1 pre istotu chod, ja som tiez najprv len tak jemne spinila, potom som zacala trochu krvacat a nakoniec som krvacala tak ze tu najvacsiu vlozku always som mala na 20 minut, napisem to tak ze zo mna ,,padali´´ hrudy krvy.. musela som ist opat do ńemocky, rana vnutri sa mi roztrhla...potom som bola 2 tyzdne priputana na lozko, len na wecko a pat, ale pohybom invalidneho slimaka. nie je to sranda