Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Dievcata chcem sa spytat.tie co ste po konizacii.cakali ste 6 mesiacov a viac kym ste sa zacali pokusat o baby?A ci ste isli nato aj skor.? Mne moja lekarka vravela ze ak pridu vysledky a budu dobre tak ze nemame cakat.a chvala bohu vysledky prisli a boli dobre🙂 teraz som 4 mesiace po zakroku o dva mesiace mam ist na kontrolu ale nieaom si ista ci mi budu robit len citologiu a ci biopsiu?
@dublinka7 mne moj gyndos povedal,ze cim skor nech otehotniem,ja som nemala dobre vysledky a tak mi radil,ze nech rychlo otehotniem,a potom mozno vezmu maternicu..no a chvalab-hu sa to podarilo a 3mesiace po konizacii som ostala tehu🙂 mne po 6mesiacoch,teda v juni robil stery a vsetko bolo ok,a vobec nevadilo,ze som tehu.
@bambula86 konizacia sa robi v narkoze,ved ti odrezu kusok krcka maternice,podla mna ti budu robit podrobnejsie stery,ved sa jej spytaj na blizsie info.
sarlota1986 takze ti robili kolposkopiu to tie stery?a uz vies ake si mala vysledky? A tehotenstvo prebiehalo v poriadku nemala si ziadne problemy?
@dublinka7 takto,mne v novembri robil tie stery,vysledky neboli dobre a tak som sla do nemocky na konizaciu v celkovej narkoze,tieto vysledky tiez neboli dobre..takze zvazuje zobratie maternice,ale predtym mi odporucil otehotniet..a tak som 3mesiace po konizacii v januari otehotnela a teraz chodim kazdych 6mesiacov na stery a kontrolu,v juni naposledy to bolo ok a vobec nevadilo,ze som tehu.Konizacia na tehu nema ziadny vplyv,jedine,ze by si sa mohla zakat otvarat skor,ale to by ta zasili,ja nastastie tento problem nemam.
@sarlota1986 tak to je super držím palce aby cele tehu bolo v poriadku.🙂 ja som si vsimla ze minule pred menstruaciou sa mi stala taka vec ze som silnejsie zatlacila na wc a zacala som krvacat krv bola doat jasnej farbi potom som to neriesila ale pred tromaa dnami sa mi to stalo opet a to mam zase par dni pred menstruaciou myslim si ze to bude mat nieco spolocne s tou konizaciou mozna sa mi krcok nezahojil celkom tak bude asi najlepsie ak navstivim doktorku....ale inak som ziadny problem nemala a dufam ze to nebude nic vazne. A konecne sa budeme moct zacat pokusat o baby 🙂
@dublinka7 vsak ona ti ho moze pozriet v akom je stave a ak povie,ze vsetko je ok,tak skusajte,drzim velmi palce.
Dakujem pekbe za info co si napisala 🙂 pa
@sarlota1986 ano trošku som spanikarila má mi robiť este akýsi odber tkaniva cee...cia neviem ako sa volá netušia ?
@bambula86 nepanikar🙂 normalne ti vezme stery,a posle do labaku,vobec to neboli.Ak by vysledky neboli dobre,co sa velmi casto stave,tak ta posle na tu konizaciu.Ta takisto neboli,trosku krvacas ,si jeden den v nemocke a ides domov,a asi za 3dni si uplne fit.
Drzim palce🙂
@sarlota1986 ďakujem si zlata ja som stresak panikar bojím sa dwpkuhem snáď to bude ok prajem šťastný pôrod v zdraví ;)
Je tu nejaka baba ktorej robili konizaciu v zahranici? Mam na mysli Dublin?
ahojte.. je tu niekto, komu robili konizaciu v novej nemocnici v kosiciach? ak ano , ako dlho ste tam ostali?
dakujem
@mrskova mne ju robili.prvý krát v roku 2011, bola som tam jeden deň, na druhý ma pustili a druhý krát som bola na konizáciu v roku 2012 - to mi vravela len sestrička, že doktor keď mi robil zákrok, tak ma chcel prepustiť hneď v ten deň, no môj lekár/pôrodník, ku ktorému som chodila bol na sále so mnou, tak mu to zakázal a ostala som tam tiež cez noc.
@bambula86 Konizacia sa musi robit v narkoze,osobne som nepocula,ze by ju robili v ambulancii.Ja som lezala v nemocnici tri dni,1 den operacia poobede,a vraj sa lezi tri dni koli prepacaniu od poistoovne.Ale ak mas zle vysledky hpv,lekar by ti mohol ponuknut liecbu brokolicovym extraktom,velmi vysoka uspecnost.
@bambula86 Mne takto robili zmrazovanie krčka, teda asi tak nejak sa to volalo, tiež po zhoršených výsledkoch. A bez narkózy.
Ahojte, tiež som bola na konizáciu LLETZ metódou, teraz je to 12 dní a práve mi volala sestrička, že zajtra mám prísť za dr. že sa chce so mnou rozprávať, nepovedala, aké tie výsledky sú. Tiež ste výsledky konzultovali s dr. alebo vám len po telefóne povedali, ako dopadli? Teraz neviem, či sa obávať či čo....ak sú výsledky zlé, zákrok sa opakuje alebo aký je ďalší postup?
Ahojte, som 11ty den po konizaciou LETZ metodou a cely den zo mna vychádza nejaka voda tekutina každy den ked rano vstanem aj počas dna ...je to normálne?
@bambula86 myslim ze ti doktorka ide robit knips robila to aj mne ,..na troch miestach ti odstrihne kusok toho abnormalneho tkaniva a posle na histologiu ...vobec to neboli ...🙂
@nelinka777 jo to bolo ono a veru mňa to bolelo cítila so.. jak to.zo.mňa vytrhava fuj ja som str citlivá každá tu píše že to neboli no nechápem čakám teraz na výsledky mesiac ☹ ty si ako dopadla
@bambula86 pre mna bolo neprijemné akurát to cvaknutie tymi kliešťami, ten zvuk aaaa 😖 😖 😖 akurat potom mi tam vlozila taku spongiu co sa ma rozpustit a mne sa za dva dni nazrazalo tolko krvi v sebe ze zo mna vysla krvna zrazenina velka asi tak 10x5cm ....fuj...nikdy som nic take nevidela...a tiez som cakala mesiac na výsledky z histologie a samozrejme pozitivne CIN III a teraz som po LETZ bola som v Brezne doktorka Kreščakova kedze som este nerodila isla som tam ...zevraj ti to tak nevyrezu ...aby som mohla mat este deti ...v sobotu mam kontrolu u tejto doktorky som zvedava 🙂 😒
baby,bola som na konizácii v roku 2012,tiež zlé výsledky,poslali ma na onkologiu NOU v Bratislave,tam mi znova odobrali vzorky,samozrejme zlé výsledky CIN III,okamžite na zákrok,v nemocke 4 dni,konizácia prebehla,prišla som domov a o 2 mesiace som zostala tehotná(::,mala som síce rizikové tehotenstvo kvoli tomu krčku,8 a 9 mesiac som si odležala v nemocnic,i ale teraz sa teším zo zdravého chlapčeka,má už skoro 17 mesiacov,posledné vyšetrenie na onkologii dopadlo dobre,som rada,to je moja skúsenost(::
@nelinka777 ja som to cvaknutie cítila jak to zo mna brala a tri x :-/ ou ja mám za sebou dva porody dost ťažké tak viem čo je bolesť toto sa dali vydržať jasné ale odlišné to bolo fuj ak mi to má pomôcť absolvujem to aj desať x este len nech je vs ok ja som este xcela jedno dieťa ale asi som už dorodila tiež čakám že tie výsledky budem mať pozitívne ☹
@nelinka777 a držím palce nech na kontrole dopadnes len dobre
@zuzankasm
@sarlota1986 baby mne to robilo ambulantne a bez narkozy....akurat mi pichli injekciu od bolesti...po zakroku som hned isla po vlastnych domov.Ano, bolo to velmi bolestive, ale prezila som
@bambula86 podobne drzim prstíííky aj tebe 😉 😉 😉
Baby moje idem si po radu..konizacia a neuspesne otehotnenie.moze to mat nejaku suvislost?som cca 2roky po konizacii a peknych par mesiacov sa snazime o druhe babatko a nic.tak ma napadlo,ci to nemoze mat nejaku suvislost.

Baby mám pozitívne výsledky hpv vírusu nám ísť na ambulantnú zákrok bez narkozy to čo mi budú robiť máte niektoré skúsenosť má mi mudr brat nejakú vzorku podľa vysvetl čo mi opisovala to ide o tu konizaciu ale bez narkozy ambulantne to bez umrtvenia ?