icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

levicka
24. mar 2015

ahojte, nejake skusenosti s konizaciou robenou v PP?

beka25
24. mar 2015

Ahojte, môžem mať sex 4 a 1/2 týždňa po konizácii? 😀
Čakali ste dlhšie ?

zuzankasm
24. mar 2015

Ja som bola v TT. 3 dni v nemocke a fungovala som hned v poho bez problemov.

zuzankasm
24. mar 2015

@beka25 Ak nemas komplikacie tak urcite. Neodporuca sa otehotniet 6mesiacov po.

beka25
24. mar 2015

@zuzankasm cítim sa v pohode, len mám ešte výtoky, ale to by nemalo prekážať nie?
😀

zuzankasm
24. mar 2015

@beka25 Musis poznat svoje telo..niesom lekar,ale myskum ze ano.

beka25
24. mar 2015

@zuzankasm ano, ďakujem, len som chcela vedieť skúsenosti, či čakali dlhšie alebo po mesiaci by to šlo. 🙂

abriela
31. mar 2015

@zuzanka1309 ako sa mas? Konizacia pomohla?

zuzanka1309
31. mar 2015

@abriela ahoj, nezabudla si... vážim si to. Bola som minulý týždeň u dr.Pačutu na ambulancii, vyšetril, urobili cytologiu, aj koplo vyšetrenie a povedal, že budeme častejšie sledovať. Tak zatiaľ som sa vyhla konizácii. Vraj zatiaľ stačí sledovať a nebabrať do toho.

abriela
31. mar 2015

@zuzanka1309 minuly tyzden som tam bola aj ja, po 4 mesacnej kontrole 🙂 . Tesim sa s tebou, ze si v norme 😉

zuzanka1309
31. mar 2015

@abriela držím palce aj tebe a radšej sledovať, dúfam že aj ty máš dobré výsledky..

abriela
31. mar 2015

@zuzanka1309 po kolonizácii som mala cin II, teraz je krcok ako novy a v norme

zuzanka1309
31. mar 2015

@abriela super, len nech je to tak stále.. držím palce veľmi..

cukrik001
2. máj 2015

Ahojte mam CIN3 a som po konizacii krcka maternice kde mi ju robili pomocu elektrickej slucky...strasne som sa bala no musim povedat ze nie je to az take strasne ako sa to vidi...bola som pri vedomi mala som len umrtveny krcok ,zakrok trval cca15 min a hned po zakroku som mohla ist domov ,na druhy den som dokonca mohla ist do prace,len som nemohla zdvihat nic tazke ...teraz som tyzden po konizacii a mam uz len zapachajuci vytok,sem tam spinenie a taky neprijemny pocit take pichanie ....chcem sa vas spytat je normalne ze vytok smrdi?...a kedy mozem zacat cvicit?

beka25
2. máj 2015

Ahoj,aj mne vytok dlho smrdel.Ja som bola na konizacii vo februari a doktorka mi povedala,ze mozem cvicit od maja.Vytok mam teraz slaby a uz ani tak nesmrdi.

cukrik001
3. máj 2015

beka25 dakujem za odpoved 🙂..hmmm tak to si este pekne dlho pockam s tym cvicenim 🙂

cukrik001
12. máj 2015

Ahojte zienky,som vyse 2 tyzdne po konizacii a zacala som krvacat :(..neviem ci to tak ma byt alebo nie...nekrvacam nejak masivne ,len tak trosku ,chodim casto cikat a vzdy mam na vlozke aj na papieri krv,menstruacia to nieje tu mam dostat za 3 dni ,,,chcem sa vas spytat je to normalne ze som po zakroku hned nekrvacala eln mala vytok a teraz krvacam?...dakujem....

jankarec
13. máj 2015

Ahoj cukrik001😊
Ja som tiez zacala krvacat zhruba po dvoch tyzdnoch, potom na treti tyzden som dostala menzes (to rozoznas), a odvtedy je vsetko ok. Je to normalne, netrap sa tym, len ak by si zacala krvacat masivne, tak chod k lekarovi.

sahara8
20. máj 2015

Ahojte,

neviem, ci sa to uzpreberalo v tejto konverzacii, kedze ma 27 stran 🙂
Ja som mala vysledok ascus, potom LSIL PAP3a a teraz mam AGC.
Na nete som si citala rozlicne klasifikacie, ale moc im nerozumiem.

Napr. http://www.cervix.sk/cytologia/pap.php
Posledny vysledok "AGC" v prvej tabulke je to daka atypia, v dalsej vyzera ako pokrocile stadium.
Viete mi to niekto, prosim vysvetlit? Nemali ma uz poslat na konizaciu?
Dakujem

dafne_b
26. máj 2015

Ahojte. Ja mam cca tyzden po konizacii a odvcera celkom silno krvacam - ako silny menzes. Mal mi prist aj menzes tento tyzden tak som zatial lekarovi nevolala. Ale ak to krvacanie nezoslabne zajtra asi zavolam. Inak ma nic neboli iba byvam viac unavena. Myslite ze je to krvacanie ok? Treba radsej rychlo ist k lekarovi? Daju sa brat nejake lieky co to zastavia? Ten wobenzym alebo ascorutin???

cukrik001
26. máj 2015

Ahoj dafne_b ...moze byt ze ti prisiel menzes ked si ho mala dostat...no ak neprestanes silno krvacat tak zavolaj lekarovi..ja som uz mesiac po konizacii,menstruaciu som mala tiez velmi silnu a bola som strasne unavena no teraz sa citim fajn ani ma nic neboli,uz mam aj vysledky a chvalabohu lepsie ako som mala predtym 🙂

dafne_b
27. máj 2015

@cukrik001 dik za odpoved. No uz je to trosku slabsie tak vyzera ze to je len menzes. Vysledky bufu za tyzden tak dufam ze budu ok.

etella01
10. jún 2015

Baby bol niekto na konizáci v Trenčíne?

versace2
11. jún 2015

Ahojte prave som sa zaregistrovala lebo chcem sa spytat ci bola z vas niekotra na konizacii krcka maternice lebo ja mam ist a velmi sa bojiiim moc moc moc ale ani nie tak samostneho zakroku ale toho uspatia ☹ a docitala som sa ze to robia aj lokalne ale chcem sa spytat ci ste boli niektora takto v Nitre ci to tam takto aj operuju ???? Dakujem...

jankarec
11. jún 2015

Narkoza je na tom to najkrajsie😄

rose35
14. jún 2015

Ahojte mala by som jednu otazku pred 3.tyz, som bola na konizacii krcka a este stale nemam vysledky z histologie zacinam byt uz trosku nekludna neviete do akej doby by mali prist?

beka25
14. jún 2015

@rose35 ahoj, moje vysledky tiez dlhsie trvali, nerob si z toho nic, oni pridu, len mne bolo povedane, ze maju toho vela na rozbor, tak to dlhsie trva.

rose35
14. jún 2015

Ďakujem uz som nekludna lebo mi bolo povedane ze ked tak dlho trvaju tak asi nebudu dobre..
@beka25

beka25
14. jún 2015

@rose35 to je somarina, ja som mala uz potom dobre vysledky, teraz v juli idem na kontrolne vysetrenie, ci sa nieco nezmenilo, tak dufam ze nie.

cecilkaa
16. jún 2015

@versace2 naozaj narkoza bola na tom celom najlepsia 😀 aj ja som sa bala aj narkozy aj zakroku ale nebolo to nic strasne nakoniec 😉