Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ja som hned volala svojej, ale mala som pri telefóne len sestričku a ta mi len povedala ze mam ist. A pýtala som sa na vysledky a ona ze majú po dovolenke( dnes prvy den ordinovali) a ze vysledky nemaju a ked pride tak zavolá.
@grepka205 mna dnes objednali tiez na konizaciu a bojim sa ☹
Tak dnes si idem pre vysledky do nemocnice po konizáci ( prisla mi predvolanka),povodne som mala svojej dr volať. :/ ani neviem opísať ako sa bojím, ale tak stale dufam ze to bude ok. Držte palce!
@ingridka2708 mne robili konizaciu pred tromi rokmi. Jeden den som prisla, na druhy den ma zoperovali a na treti som isla domov. Zakrok trval 10min. Vsetko bude v poriadku. Nemusis sa bat.
@ivlo dakujem za podporu
Ahojte zienky, neviem, kde by som sa opytala, tak skusim tu. Cytologia mi vysla 3a, robili mi biopsiu a bola mi zistena histologia CIN 2 . Kedze deticky este nemam, doktor mi povedal, ze to bude prisne kontrolovat a mam prist o 3 mesiace na kontrolu. Moja otazka, ako je to s kupanim v bazenoch a v jazerach?...moze sa, ci radsej nie? Zabudla som sa opytat doktora...dakujem za odpoved....
@lillieen77 co sa tyka kupania nie je problem...ale zvazila by som konzultaciu u ineho gyn ohladne dalsieho postupu
@lillieen77 Ahoj, mala som podobnu diagnozu a doktor mi povedal, ze kupat sa mozem, ale nie v teplých vodach npr. Besenova lebo je to raj pre bakterie. V normalnom bazene ci jazere mozes a doporucil mi dat pocas kupania tampon s probiotikami npr. Ellen.
Ahojte ja som 2dni po konizacii stale som unavena.ale nekrvacam len spinim.chcem sa opytat vy ktore ste po konizacii nemali ste problem zo stolicou?lebo ja ano este som nebola a ani nemam potrebu jd to normalne.poradte mi prosiiim
Aha no tak hadam sa to da do normalu...
No dufam.ja som sa toho tak bala dufam ze vysledky budu ok aj ze sa dobre zotavim...ty si ako bola na tom?
ahojte, len tak na povzbudenie, v roku 2008 som absolvovala ciastocnu amputaciu krcka maternice, nieco ako konizacia, ale bol to cisty rovny rez. mala som na zaciatku zle vysledky po operacii, hodne zalezi od strediska, kde vyhodnocuju cytologiu. v jednom boli vysledky zle a v druhom uplne dobre... gynekolog ma nahovaral na dalsiu amputaciu, ale tretia cytologia po sebe bola uz dobra aj v tom druhom stredisku. odvtedy boli vsetky ok a to mi uz robia stery iba raz rocne. po operacii ma strasili, ze si mam rychlo urobit dieta, lebo ze mozno uz potom nebude. a ze recidiva je do par rokov atd. pred rokom sa mi narodil syn, tj po 6 rokoch od operacie a stale je vsetko v poriadku. 🙂
Tak ja som len 4dni ale zatial ok uz len trocha krvacam a este pomali sadam a chodim opatrne. ale tak zatial v pohode hadam to aj tak bude pokracovat k lepsiemu... vsetkym vam drzim palce 😉

@gaaaa no sak toto, aj mamina moja bola na kyretazi v nemocnici kde ja a vobec pre výsledky nemusela ist tam ani jej nic neprišlo..... No neviem ale do piatku kym som predvolana budem zažívať teda poriadne stresy ;( .