icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

gaaaa
24. aug 2015

@ivanaa1 dakujem,aj tebe nech sa to rýchlo zahojí,lebo to sa pomaly hojí z vnutra,záleží aký máš rez.

slnecnica139
26. aug 2015

Baby idem si k vám po radu, ako by ste to riešili a hlavne kde, ale idem od začiatku. Pred 2 rokmi ak som ležala v nemocnici mi vyšli vysoké onkomarkery, na ct našli samé cysty, na usg sa ma doktorka opýtala či mám deti a už viac mať nebudem a že všetko von dať bolo jej odporúčanie s tým že žiadala ešte magnetickú - na ktorú ma nik neposlal. Vtedy som sa strašne vylakala a tak mi sestra vybavila NOU v BA, kde som bola 3 krát a nič mi tam nenašli okrem polypu na maternici, ten mi v BA odstránili, zobrali aj vzorky, mesiac som čakala na výsledky a boli ok. Min. týžden ma doktorka privítala s tým, že musím podstúpiť konizáciu, ale že počkáme na dalšie výsledky, včera som si bola pre ne a doktor mi povedal, že sa to o stupen zhoršilo a pokial nechcem už deti tak si mám vybrať nemocnicu a podstúpiť tú konizáciu. A ja vôbec neviem kam, či si zavolať do NOU a ísť tam, alebo niekam inam, mám z toho strach.

ivlo
26. aug 2015

@slnecnica139 Ahoj, mne robili konizaciu v NOU v BA pred 3 rokmi. Konkrétne doktor Nižnanský. Ja by som na tvojom mieste isla na NOU povedala im tvoju situaciu a oni ti doporucia co je pre teba najlepsie. A ked je potrebné, aby si konizáciu naozaj podstúpila tak ti to tam aj urobia a budes mat istotu, že dobre pretoze tam su naozaj odborníci či uz Dr. Niznansky, Sadecký alebo Slezák či primar.

ivanaa1
26. aug 2015

@gaaaa ja vlastne neviem ..vysledky budem mat tento tyzden a buduci tyzden idem k lekárovi vybrat stehy aj tebe vyberali ?ja som ostala trocha v soku myslela som ze vypadnu same ak tam nejake mam....a uz zase mam strach ze ci to bude boliet a este k tomu tie vysledky ako dopadnu......

gaaaa
26. aug 2015

@ivanaa1 to ti idu vyberať stehy z vnutra?mne nie,povedali mi že mi samé vypadnu,ale neviem ani kedy až posledný mi vypadol asi cca pred 2 týždnami a to som 9 týždnov po.to prvý krát počujem.neboj výsleky budu dobré.ja čoskoro asi na dalsiu narástla mi veľmi cysta a kedže moj dr.to tam nenapísal,hned by mi ju vybrali,teraz budem musieť ísť zasa .-(

slnecnica139
27. aug 2015

@ivlo mne to vtedy robil Krkoška, tak to máš pravdu, že ozaj sú tam odborníci a aj ked s velkým rešpektom pred tým miestom, bola som aj ja spokojná, lebo vtedy boli velmi milý ku mne a s takým prístupom som sa tu nikde nestretla
prosím ťa ako to prebiehalo u teba? mala si po tom zákroku problémy? pustili ťa domov na 3 den, ako dlho si bola PN? je ozaj lepšie byť sledovaná u onkogyn.?

ivlo
27. aug 2015

@slnecnica139 Ja som pondelok prisla, utorok ma zoperovali a stredu pustili domov. Bola som dva tyzdne doma. Lekar mi nakazal hýbať iba očami, ze sa nesmiem rozkrvacat. Chodila som potom sucasne svojmu gynekologovi aj na NOU a po dvoch rokoch ako bolo stale vsetko dobre som do NOU uz prestala chodit, ale to bolo po dohode s mojim doktorom.

slnecnica139
27. aug 2015

@ivlo aj ja som tak isto bola, len stým kedže nie su spoje, musela som ísť den do predu ku sestre do BA tá ma na druhý den odviezla do NOU a v ten ked ma pustili domov som zas ku sestre a na další den vlakom domov - to bolo nekonečných 6hod a nemal mi kto pomôcť ani len s taškou pri vystupovaní a tiež som si tam volala po mesiaci za výsledky a bola 2krát na kontrole, ale viac jak 2roky som mala pokoj
No toto je troška iné a preto sa bojím aj tej dlhej cesty tým vlakom a najmä nosenia tej tašky do vlaku, no to by bolo asi najlepšie riešenie ísť do NOU - len sa bojím, že dostanem zdrba, kedže tú registračnú kartičku s menom a číslom som nechtiac rozmočila aj so starým preukazom

slnecnica139
27. aug 2015

@ivlo bo po prečítaní celej tejto diskusie mám ešte väčší strach ako som mala a ak som čítala tak prevažne sa tu riešilo to že bolo treba ležať, tak sa bojím tej cesty a aj toho uspatia zas, kedže mám ešte väčšie problémy s tlakom ako som mala pred tým

ivlo
27. aug 2015

@slnecnica139 Karticka je najmensi problem, vytlacia ti novu. Ja som tiez staru stratila a dali mi bez problemov novy preukaz. No to dlhe cestovanie je druha vec, ale lekar ti povie ci je po operacii vhodne hned cestovat alebo nie. Pred uspávaním ma asi kazdy respekt. Ja sa tiez vzdy bojim ci sa zobudim a v akom stave.

ivanaa1
27. aug 2015

@gaaaa tak asi ano volala som sestricke tak povedala mi ze sa nemusim objednavat ze mam len klopat a povedat ze som prisla vybrat stehy... a ja som bola v tom ze my vypadnu tak ja teraz neviem no uvidim co mi povie doky. ....juuj tak ty to tiez mas dost na ..... tak to si uz mohla mat po... ☹ odkial si?

ivanaa1
27. aug 2015

@gaaaa prisli ti moje spravy?

gaaaa
27. aug 2015

@ivanaa1 ánooo 🙂

sahara8
9. okt 2015

Mozno bude niekoho zaujimat tato stranka:
http://www.slobodavockovani.sk/news/hpv-rakovin...

Je tam vela na citanie a aktualne clanky. Nalozte s tym, ako uznate za vhodne
🙂

stupel181
3. nov 2015

@krenkova Dobrý den, idem na konizaciu aj ja presne do zilpa k mudr. Karisnej, mozem sa opytat ako to cele prebiehalo? Dakujem 🙂

eviany11
7. nov 2015

ahojte dievcata, ja som bola pred par dnami na konizacii v ale v Anglicku nakolko tu zijem.velmi som sa bala narkozy ale vsetko dopaldlo dobre. sestricky aj doktori velmi mili..zakrok bol uplne v pohode v celkovej anesteze.po prebudeni ziadna bolest ani krvacanie.ale na druhy den som zacala krvacat.teraz mam 4den po operacii a stale krvacam.a nieje to len spinenie. no nieje to ani krv ale skor taka hneda tekutina. neviem ci to je normalne.tak isto aj nejake zrazeniny..a rano ked vstanem tak ma zacne nenormalne boliet spodok brucha. potom mi to prejde..ako dlho ste krvacali a ako dlho ste mali bolesti?myslite ze sa to hoji?

jaruskatt
13. nov 2015

Práve som sa vrátila od dr. s diagnózou dysplázia krčku maternice.
Vraj ľahšia forma L ..., stupeň III.a
Odporučil mi konizáciu.
Mala niektorá z vás III.a?

eviany11
13. nov 2015

@etella01 baby a ako dlho to spinenie? ja som 10 dni po konizacii. a od zaciatku zo mna tecie len taka hneda voda. nie krv. ale ked chodin tak fakt ze to tecie.no nieje to krv.potom cely den nic a tak niekolko krat za den. a v noci nic.ako dlho ste krvacali alebo spinenie len?

etella01
13. nov 2015

Ahoj u mna to trvalo cca 3 týždne , potom som dostala normálne menzes a odvtedy fungujem ako predtým.

eviany11
14. nov 2015

@etella01 no super ja neviem kedy dostanem menazes. lebo mne robili zakrok ked som mala menzes..

lila55
16. nov 2015

Ahojte vo stvrtok ma caka konizacia LEEP metodou v Ke v novej nemocnici bude mi to robit doktor Mudr. Murin mate niekto skusenosti? Vraveli mi ze max 1 noc tam budem. Pred 3dnami som dostala menstruaciu ale mala by mi do vtedy skoncit a ak nie neviete ci je to problem pri tom zakroku?

gaaaa
18. nov 2015

@lila55 Mne tiež tesne predtým skončila asi 1-2 dni pred zákrokom a nevadilo to.

mon7
3. dec 2015

Zdravym vsetky, no ja som uz 3 tyzdne po, hoji sa to vraj dobre, po zakroku ma v ten den bolelo brucho, tak ako kedysi pri menzese (a este trochu viac, alebo ze by to bol len nezvyk...). Krcok som necitila, len to brucho. Bolo to trochu otravne, tak mi cosi pichli do infuzky, no moc asi nepomohlo, ale na druhy den uz bolest presla, vlastne uz vecer, ked som pospala bolo lepsie, snazila som sa nerobit nejake moc prudke pohyby, ale hned na druhy den som si robila jest a umyvala riad (co uz), ale vyzera, ze mi to neublizilo. Teraz som uz nastupila do prace, kedze ma vcera uz lekarka vypisala, ale zial som sa jej nestihla spytat ci uz mozem behat, cvicit, posilovat-ci mi 5kilove jednorucky neublizia? (plavanie mam zakazane 2 mesiace, to mi je jasne) Idem skusit zajtra napeso do prace, to je tak pol hodinova prechadzka, hadam ma to nezabije. Aj ked dnes som sa presla trochu po vonku, ked som sla na obed, na bus a tak a vecer som mala brucho ako kamen a divny pocit, ale mozno su vajecniky zblaznene, ked nemaju pravidelny prisun hormonov z antikoncepcie, lebo ked som dostala aj teraz menzes, tak mi ich tam niekto riadne trhal 😒 😉 nezvyk. A ako som spominala, ze som nestihla, tak to preto lebo som s nou riesila ockovanie proti HPV a na to sa vas tiez chcem spytat, lebo neviem ci sa na to dat.

jaruskatt
4. dec 2015

no ja dnes očakávam menzes, v pondelok odbery a dúfam, že budúci piatok mi už spravia konizáciu. nechcem čakať do 18.12. :-/

jaruskatt
9. dec 2015

Budúci týždeň idem na konizáciu krčka, v celkovej anestézii. Ambulantne -po 2 hodinách sa ide domov.
Ako u vás prebiehal zákrok, koľko po zákroku ste mali bolesti, špinenie... budem môcť ísť do práce či je nutné pár dní byť v kľude?

jaruskatt
9. dec 2015

@stupel181 už ste po?

gaaaa
10. dec 2015

@jaruskatt ja som išla na druhý den domov.a najmenej 2-3 týždne v klude.ja osobne som to nedodržala a skončila som skoro znovu v nemocnici pre silné krvácanie.

mon7
11. dec 2015

no po operacii akurát tak na zachod a do kuchyne nieco rychlejsie si pripravit a zjest, ale do prace urcite nie
mne bolesti zacali ustupovat vecer, mozno aj preto, ze som poobede trochu zdriemla, tak potom uz bolo celkom fajn, bola som hladna ako vlk 🙂 , tak som jedla co som videla 🙂
daco mi dali aj do infuzky poroti bolesti, ale nejak som moc rozdiel asi necitila, aspon nie hned, mozno to vecer zaucinkovalo 🙂 , ale tak dalo sa to prezit, nebolo to az take strasne
doma som bola 3 tyzdne, po 3ch tyzdnoch som sa lekarky nestihla spytat, ci uz mozem cvicit ako pred tym, ale tak skusila som to postupne a vyzera, ze nevadi
tazko sa to odhaduje, lebo neviem ci kazda, ale ja som od prebudenia citila bolesti len brucha, krcok som nevedela ani, ze mam, az ked som si po tyzdni davala cipok, obsahuje tea-tree olej, tak to trosku stiplo, ale len malinko a len vtedy som zistila v akom to je stave, inak je to tazko, lebo si to clovek nevidi a tazko je aj posudit, ci je vsetko ok, ked mna hocikedy bolelo brucho potom a nevedela som z coho, ci to s tym suvisi, alebo je to nieco ine, ale tak keby sa nieco zle deje, tak myslim, ze by clovek vedel, ze nieco presvihol (aj menzes mi potom prisiel a bez antikoncepcie alebo sposobene tou operáciou ma nezvycajne boleli vajecniky, ja totiz bezne nemavam pri nom nejake zvlastne bolesti)
ale urcite prvy tyzden naozaj len malo pohybu a opatrne aj ked sa budes citit celkom v pohode, nestoji za to si urobit este vacsie problemy

ivulik20
5. jan 2016

Abojte, tak som si vas precitala. Mna to caka 18.1. Tak snad to bude v pohode . Uz aby bolo po tom....

jaruskatt
5. jan 2016

.@ivulik20 Ahoj. Ja som bola 18.12. Vôbec nič to nebolo. Fakt sa netreba vôbec báť. Pospala som si a o 2 hodinky išla domov. 🙂 A nič ma ani potom nebolelo. Trošku špinenie a aj krv, lebo som sa nešetrila a nadrapovala sa s malým... :-/