Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
poznám,tam som chodila na gastro .
@silvia2013 mne dali tie dve zelené tabletky pred modernizáciou,infuziu lebo som bola dehydrovana a hneď ma brali na sálu.hneď ja som sa prebrala,som všetko aj s tými zelenými tabletkami dala von.to ma ani nenapadlo dopredu povedať.ďakujem za radu🙂
@gaaaa
@silvia2013 ja som tiez povedala na aro amb.ze som vracala tak mi dali aj vecer aj rano tabletky plus na spanie. Spalomsa mi dobre, ale uz som hore. Vyspana a navyse moja suseda chrape 🙂 tak pocuvam radio 😉
To ja dostávam vždy a zvraciam.Drží sa,nech všetko dobre dopadne,držím palce.Vyspinkas sa cez deň🙂
Kocky tak uz po. Rano o pol.8 uz som bola na operacke. O pol.9 som sa prebrala. Zobral mi vraj toho viacej, vacsi konus. Aj kyret a dal to na histologiu....boli to ale da sa to vydrzat. Na wc som uz bola tak fajn. Inak vntri mam tamponadu ktoru zajtra vyberu.
@ivulik20 No ahoj a vitaj 🙂 super reším sa s tebou,ja som mala presne taký istý postup ako ty,ráno mi vybrali tu slávnu tamponádu a na obed ma pustili domov aj ked som mala ísť až na další den.ja z gyndy že vraj dobre,krčok vyzerá pekne,aj mne brali väčší kus aj kyret mi robili.bola som potom u obvodnej,že vraj mám bielkoviny v moči,tak mi dala antibiotiká,dala som si jednu a asi mi nebudu robiť dobre,aj podla letáka,po prvej už su nežiaduce učinky a to aj pravdepodobne mám tlak na hrudi.ved uvidím.takže asi tak.
Baby, tak ja som bola dnes po vysledky, nastastie su OK, no a doktora som zahltila mnohymi otazkami, tak mozno niekomu pomozem 🙂
Takze pri kazdej konizacii sa automaticky robi aj kyret, to znamena, ze po konizacii prvy menzes ani nemusi prist, kedze vsetko bolo vycistene, v mojom pripade som mala 2 dni slabe krvacanie. Ten dalsi by mi mal prist normalne a ked skonci, tak uz by malo byt vsetko OK a potom sa uz vraj nemusim ani setrit a mozem aj sexovat 😀
Vaginalne cipky Cicatridina su podla mojho doktora dobre a mozem si ich davat uz teraz (dnes je to 10 den od zakroku), dobre je aj vyplachovat Rosalginom.
Normalne je spinenie, ruzova krv aj mierne krvacanie, aj zapach, kedze sa to tam cisti. Krvacanie, ktore sa vam zda silne nie je v poriadku a treba s tym cim skor ist.
Podla mojho doktora je najdolezitejsich prvych 10 dni, kedy sa naozaj treba setrit, nedvihat tazke veci, nikam sa neponahlat a pod..
LEEP konizacia je velmi setrna a neposkodi krcok.
Dufam, ze som niekomu pomohla 😉
@efffca čítala som,akého si mala predtým.Ja som mala tiež takého neludskeho,po konizacii mi nič nepovedal a keď som sa ho po mesiaci niečo spýtala,tak mi povedal ze som zvedavá.od nového roku išiel do dôchodku,ale hľadala som si druhého,len ti co su naj.neberú lebo majú veľa.teraz mi cytologiu som zvedavá akí príde namiesto neho,zatiaľ nenašli dr.lebo ze nie sú.minulý týždeň si ma prebral dr.čo bol oproti nemu vo dostávame to je úplne iný človek a tiež e už dôchodca.ale čo som sa ho včera spýtala tak mi s úsmevom pekne odpovedal.
No konecne dnes domov...🙂
@ivulik20 tak to je super a ako sa cítiš? v pohode?
@slnecnica139 som viac unavena, ale inak celkom v pohode.
Dnes by som mala dostat menzes, beriem HAK. Tak som zvedava, brucho ma boli dost. Inak po zakroku vobec a ani nespinim. Vobec.
Baby mám 2dni do zákroku a už stresujem, zajtra si idem už len pre papiere k gyn. a som zvedavá čo mi povie, kedže som dostala krámy ešte v piatok o 10dní skôr ako som mala dostať a podla toho ako to so mna leje, mi asi neskončia do štvrtku a vo štvrtok je ten den D. Robili to niektorej z vás aj počas krámou, alebo to preložili? Predoperačné som zvládla, aj ked s výkričníkom na anémiu a po týchto dnoch tam môžu dopísať další, kedže tak hnusné krámy som ešte nemala a to som si doteraz myslela že predtým to bol extrém. A ešte vrámci stresovania, prosím vás čo ste si balili do nemocnice, bo nejako mi to ani nemyslí, idem vo štvrtok ráno a vraj ma v piatok ráno pustia domov - čo teda velmi dúfam.
@slnecnica139 viem, že sa dá robiť aj počas menzesu. prípadne môžu pichnúť injekciu na zastavenie, alebo ťa posunú na iný termín... :-/
@slnecnica139 ja som dostala 5 dni po zakroku a kedze beriem hak nikdy som nemala silne ale teraz mam silnejsie ako pred tym. Tak uvidim kedy mi skoncia. Myslim, ze niektora tu pisala, ze jej to robili aj pocas manzesu. Opytaj sa. No a co sa tyka veci...hygienicke veci, ja som mala svoje vlozky, pribor, toaletak tam sice bol ale ja som mala svoj. A hlavne nocnu koselu, nie pyzamo. Kvoli vizitam. Uterak a to je vsetko. Mna robili v pondelok a domov som isla az v stredu.
@jaruskatt dúfam, že na další termín už nie, kedže ja to odkladám viac jak pol roka - choroby, malá atd., moja gyn. nerobí dnes tak neviem jej zavolať, že čo s tým, ale tak snád to nebude až taký problém
@ivulik20 dakujem, idem si to zabaliť. Ja dúfam, že ozaj ma pustia v piatok domov, bo už som aj naplánovala že jednou cestou jak pôjde muž pre mna vybavíme tam aj očné s deťmi - jedna cesta ušetrená aj to poteší. Mala si problémy, že ťa tam tak držali? A si na chorej? Ja som bola včera mužovi vybaviť očrku od zajtra, kvôli malej, ale nepovedala som dr.na ako dlho tak aspon tých 10dní chcem aby bol potom doma a naťahoval sa s malou on.

dakujem,aj ja.Jasné,že daj vedieť čo a ako.neboj na obed už budeš chodiť ako herečka 🙂mna brali 9.30 o 14.00 ma priviezli na izbu.ale ja som grckala z narkozy,to ja mám taky rituál 😀 už 3 krát čo som bola pod narkozou ☹