Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@gaaaa CIN 4 predsa neexistuje: LGSIL alebo CIN 1 – ľahký stupeň predrakovinového stavu, nazýva sa aj ľahká dysplázia
HGSIL zahrňuje nálezy:
1. CIN 2 stredne ťažký predrakovinový stav, nazýva sa aj stredne ťažká dysplázia
2. CIN 3 ťažký predrakovinový stav, nazýva sa aj ťažká dysplázia
3. Ca in situ – karcinóm len na sliznici krčka maternice
Ak sa proces vývoja ku karcinómu nezachytí do štádia ca in situ, vznikne invazívny karcinóm krčka maternice.
@kikuliak Tak to máš ako ja.V piatok pôjdeš určite domov🙂Mne síce na malej vizite vytiahli tamponadu a povedal mi dr.že až na ďalší deň ak bude všetko ok pôjdem domov.za pol hodinu bola veľká vizita a vyhodili ma domov🙂že keby niečo tak na pohotovosť mám blízko keď som z Nitry.Ako môj dr.bol prekvapený ale ja som bola hneď zbalena🙂
@kikuliak neboj je to v pohode mne to robili v roku 2014 september na klenovej v BA naj odbornik pan Sadovsky, bala som sa strasne a nic to nebolo, chodim kazdy pol rok na kontrolu, zatial vsetko ok, mala som CIN 2, hlavne nestresuj, neni to ziadna vazna operacia 4 hodinova za 15 min to maju
@gaaaa tiež ti držím palce, nech je ti je lepšie, no ak ti je tak zla tak radšej tá pohotovosť - možno by ti dali len inf. a pustili ťa domov, alebo nejakú inj., lebo to tiež nieje dobré
@slnecnica139 ďakujem,veľmi pekne.keď si spomeniem na tu ochotu,tak chcem vydržať radšej do rána.lebo tu na centralnom príjme čistá katastrofa.nechajú skapat na chodbe.
@gaaaa to poznám, no myslela som, že to len u nás je tak, lebo npr. pred vianocami som skončila na pohotovosti v poprade s vysokým tlakom a teda tam sa ozaj zaujímali - vyšetrenia, krv, ct, inf. atd a po 5hod. ma pustili večer domov, aby sme mohli cestovať............. u nás ich to nezaujíma
no radšej neriskuj, neskúšala si si dať niečo na upravenie npr. hylak - či nemôžeš kvôli chorobe - aj ked viem, že pri zvracaní je ťažké
No mna to caka tiez a bavy su riadne teda.Mna by ale velmi zaujimalo ked mam cytologiu CIN 1-2 ci moze z hystologie potom vyjst ovela horsi vysledok?viem ze au to predrakovinove stadia ale ci sa nieomu stalo ze mal len lahku dysplaziu a hystologia zla?viem ze moje otazky maju smerovat lekarovi ale dostanem sa tam najblizsie o 2tyzdne a v kuse rozmyslam nad tym co bude ako bude aj ked tu vela zien pise ze vsetko ok.Budem rada ak ma niekto ukludni 🙂
@mianatalia87 môže a nemusí byť horšia, ale z vlastnej skúsenosti viem, že lekár ti nič dopredu nepovie až z tej histo. bude vedieť
Ide o to že zvonku môže byť CIN1,2 a vo vnútri aj CIN3, aj karcinom, aj CIN1. ..
ale nič sa neboj, všetko sa dá keď to je este na krcku a nie na maternici. Ja som mala CIN3 a z histologie karcinom a dobre to dopadlo 😉
@lienkaviva och a ja ze ked mam len to cin1-2 karcinom sa vylucuje ☹ no niesom kludnejsia ☹
Ahojte, ja som konizáciu LEEP podstúpila 20.januára. Ak máte CIN 1 alebo 2 nemusíte sa hneď ľakať, ono to niekedy kolíše, mne to takto prebiehalo pár rokov, je bežné že krčok sa sám hojí keď posilníte imunitu. Hlavne treba ísť na zákrok vyrovnaná a pokojná a fakt sa nebáť, keď má človek stresy tak aj narkózu horšie znáša. Večer ti dajú tabletku na spanie, ja som sa parádne vyspala :D Najnepríjemnejšia bola kanila v ruke, fuj. Zákrok je krátky 15-20 minút, "ofarbia" ti poškodené tkanivko nejakou tekutinou a podľa toho vidia, koľko zobrať + ti zoberú vzorku na histológie z maternice, či sa to nedostalo vyššie. Ráno ti dajú ďalšiu oťapovú tabletku a vezmú ťa na operačku. Ako som si ľahla na kozu, ešte mi povedala meno anesteziologička a v sekunde som spala. Po zobudení po 2-3 hodinách som cítila len trošku bolesť v podbrušku, ale asi len pol hodinku. Mne však dali aj tamponádu=napchajú ti tam kus gázy, čo som cítila pri chodení a povedali, že mi ju nechajú do druhého dňa. Keď ju vyberala doktorka bolo to fakt nepríjemné. Po pár dňoch čo som bola doma som dostala riaden vodnatý štípavý výtok a ja si myslím, že to z tej gázy, že tam narušilo ph sliznice, veď ani tampón si nenecháte viac ako 3 hodinky a nieto ešte 24 hodín. Moja doktorka mi dala potom dezinfekč. čípky Betadine a prešlo to po 2 dňoch. To spálené tkanivo (chrastička) sa vám začne mrviť po cca týždni a sú to také čierne kúsočky. Možno to iné baby znášajú dobre, ale ja som začala krvácať čerstvou krvou ako keď máte menzes, nie len špinenie. Bolo to asi dva dni. Siahla som po radách od Marie Treben a kúpila som v lekárni bylinku Kapsička pastierska, ktorá zastavuje krvácanie z maternice a naozaj po jednom dni výrazné krvácanie zoslablo na slabučké, takže kapsičku odporúčam na doliečenie a tiež čaj z Alchemilky. Výborný čaj na doliečovanie a potom preventívne je Vilcacora (Una de Gato). Prečítajte si o ne j🙂 Za každou chorobou je varovanie našej duše, že niekde robíme chybu. Skúste si baby aj o tom niečo poštudovať a skôr sa vám podarí vyliečiť a hlavne predísť ďalším bolestiam. Držme si palce. 🙂
@gaaaa ahoj, ako ti je? jak si dopadla u dr.?

@gaaaa nebudem jesť aj celý víkend, to nie je problém, len nech tam nemusím celé dni čakať 😅