icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

lusia28
7. feb 2016

@silvia2013 u nas ich mali v 1 lekarni,posledne balenie 😉 no v druhej lekarni muzovi ponukali mast alebo sprej,to aj to je?

silvia2013
7. feb 2016

@lienkaviva ja sa bavim o CIN 1-2, pri 3 je uz okamzite nariadena konizacia...a to je rozdiel

silvia2013
7. feb 2016

@lusia28 ano to je aj to aj to, ale cipky das az dovnutra, neviem, mne len moja gynekologicka dala cipky

lienkaviva
7. feb 2016

@silvia2013 veď áno to ja viem, ale ja z vlastnej skúsenosti viem že keď ma liečili 3 r.s Cin1 a potom do roka mi to prešlo na CIN3, že spätne by som si dala konizaciu aj skôr (mne sa to zhoršilo keď som mala zápal priedušiek,potom vytoky a už to islo

gaaaa
7. feb 2016

@slnecnica139 ahoj.moja dnes som sa vrátila z nemocncice.vo štvrtok ma nechali na infekčnom lebo som bola strašne dehydrovaná,za tie 4 dni som sa tolko naplakala ako za celý život nie.nebola tam ani wifi tak som nebola ani na nete.a slabšia som prišla ako išla,lebo tie grcanice fuuj som sa ani nedotkla.fungovala som aj fungujem na sucharoch a vode,takže asi tak moja

silvia2013
8. feb 2016

@lienkaviva ja som zase výtoky nikdy nemala, neviem čo to je, nikdy žiaden zápal, takže dufam, že CIN1 mi vymizne ...

slnecnica139
8. feb 2016

@gaaaa ahoj, aj som si myslela, ak si neodpisovala, to mi ozaj lúto, no dúfam, že už ti je lepšie, aj ked nechápem ako ťa mohli nechať v takom stave, ved ti to malo pomôcť tie inf.

lienkaviva
8. feb 2016

@silvia2013 určite zmizne 😉

silvia2013
8. feb 2016

@lienkaviva po dvoch rokoch by už aj mohlo 😠 😒

silvia2013
8. feb 2016

Baby, davajte si robit LBS metodu cytologie , tých 25 e za to stojí

gaaaa
8. feb 2016

@slnecnica139 ahoj.ani moc nie.som slabá,nemôžem nič jesť ešte a dnes mi tak zaťažil čierny čaj žalúdok čaj ze mi je na grc.zajtra idem ešte na hadicu ale až poobede tak neviem ako to dám.ako tak som sa dostala z konizacie a teraz toto.

slnecnica139
8. feb 2016

@gaaaa ah jáj tak to ti silno držím palce, ja som na tom bola 3krát a povedala som že už nikdy viac - radšej si zaplatím ct, alebo mr, neskúšala si bylinné čaje na žalúdok a črevá? - mne v poslednej dobe strašne pomohli

silvia2013
8. feb 2016

@gaaaa baby, ale toto je už na sukromu debatu ,nie na sklo.....

slnecnica139
8. feb 2016

@silvia2013 Kludne to zmaz, ak ti to vadi, aj ked tam nieje nic pohorsujuce napisane

silvia2013
9. feb 2016

@slnecnica139 , poslite si sukromnu správu, mna nezaujima že ti je na grc, že ti kruti creva, posledných 100 príspevkov je debata medzi vami dvoma, na to je sukromna posta...nato kolko mate rokov ste dost malo sofistikované.. 😵

slnecnica139
9. feb 2016

@silvia2013 asi neviem pocitat, no bolo to 8 sprav na 4 stranach a nechapem, co ti na tom vadi, je to taktiez zdr.problem ale kludne to zmaz.......... ked tu radila a ukludnovala baby tak v poho, co tak kus empatie, ked ma niekto problem?

silvia2013
9. feb 2016

Empatiu si vyjadrujte v sukromnej pošte, asi to nevieš pochopit, ale co už, nebudem s a opakovat že si malo sofistikovana, malo inteligentna, ale to už je o inom. Hawk.

scorpionflower
10. feb 2016

@efffca Len jedna vec...nie je pravda, ze pri kazdej konizacii sa robi kyret. maternice. Mne nerobili, len mi "vyskrabali" sliznicu z vnútra krčka maternice, aby skontrolovali, ci tam nemam zemeny. Podla mna to robia len ked je podozrenie na tazsie zmeny (CIN3, CIS) ja som mala LSIL (mne nerobili histologiu pred konizaciou) nakoniec mi to vyslo CIN 1). Alebo to potom moze zaviesiet od kliniky, kde si to davas robit, mozno na tej, kde si bola ty, robia kazdej aj kyret. maternice, ale tam kde som bola ja nerobia urcite.

scorpionflower
10. feb 2016

@lavinis Ahoj, vidím, že píšeš, že už máš nejaký čas po konizácii. Ja som absolvovala konizáciu pred cca 2 rokmi. Výsledok z histológie som mala CIN 1. Po operácii sa mi všetko pekne zahojilo, chodím každého pol roka na kontroly a vždy mám cyto PAP II. naposledy som tam mala aj nezrelú metapláziu (vraj to nie je chorobný stav - sú to hojivé procesy na krčku) vždy mi pri kontrole robí doktor aj kolposkopiu, takže zatiaľ je to okej. Po konizácii som sa dala aj zaočkovať Silgardom. Chcem sa ťa spýtať aké si mala výsledky histológie po konizácii a aké máš výsledky cytológií a či ti robili testy na HPV po konizácii. Ja mám stále to PAP II. (už trikrát mi brali ster po kon.) a HPV neviem - onkogynekológ hovorí, že mi netreba robiť testáciu HPV, lenže ja chodím na tie kontroly skutočne so strachom či sa mi to zase nevrátilo, lebo neviem či som sa toho vírusu zbavila a to PAP II mi tiež moc odvahu nepridáva (na papieri je vždy napísané "reaktívne bunkové zmeny", tak stále čakám čo nakoniec z tých zmien bude nabudúce :D) Lekár mi hovoril, že to môžu byť hojivé procesy zo zápalu, ale ja o žiadnom zápale neviem, ani nemám žiadne príznaky, ani pri prehliadke mi nepovedali, že by som nejaký mala.

efffca
10. feb 2016

@scorpionflower ja som si to nevymyslela, to by som si nedovolila ( kedze nie som lekar), mne to povedal moj gynekolog, ze dnes sa to robi pri kazdej konizacii, povedal mi k tomu, ze ziaden gynekolog chirurg by si nemal vziat na zodpovednost, ze ak tam je nieco zle a dava sa to pri tej konizacii prec, nevycistit uz celu maternicu a riskovat, ze mohlo nieco ostat v nej - a jeho vysvetlenie mi pripada aj logicke
a v tvojom dalsom prispevku som si precitala, ze si bola pred 2 rokmi, tak mozno vtedy to este tak nerobili, nepis potom, ze nieco nie je pravda, ak to nemas potvrdene lekarom

ivulik20
10. feb 2016

Kyretaz je vyskrab. Takze ak ti vyskrabal sliznicu maternice tak ti vlastne utobil kyretaz

lusia28
10. feb 2016

@scorpionflower
@efffca
žienky ,ja som bola pred 2 týždňami na konizácii a hneď pri prijatí mi dr.vravela,že pozrú aj maternicu a aj všetko vyčistia.Nakonieco aj vo výsledkoch som mala popísané o krčku,aj o maternici.Možno to pred 2 rokmi nerobili. 😉

lenussik1
11. feb 2016

@lusia28 ahoj. Ak sa ťa môžem spýtať, ako sa cítiš po tej konizacii? Ja som tiež 2 týždne po, a doteraz stále krvácam. Nie veľa, len tak slabo, ale už mi to pekne lezie na nervy...neviem či to je ok, nechcem kvôli tomu bežať hneď k dr keď to je len také slabé 🙂 inak ma nič nebolí, vlastne odkedy som sa zobudila na izbe ani neviem že mi niečo robili 🙂 klop klop...len toto krvácanie neviem či je ok...ďakujem 🙂

lusia28
11. feb 2016

@lenussik1 ahoj,aj ja stále krvácam slabúčko.Mne volal môj dr.o výsledky a povedal,že to môže trvať aj do ďalšej ms.Tá má prísť v nedeľu,tak som zvedavá.Ja vkuse od minulého leta chodím s vložkou,kvôli tomu krvácaniu.Kúpila som si aj tie čipky čo tu baby spomínajú,tak uvidíme ako zaberú.Bolesti tiež nemám žiadne,našťastie. 🙂

scorpionflower
11. feb 2016

@efffca : Nie som lekár, máš pravdu, ani mi to žiaden lekár vyslovene nepovedal. Ale ty si tvrdila "každej žene robia pri konizácii kyretáž maternice" už len to, že mne ani iným ženám na klinike, kde operovali mňa, kyretáž nerobili, to tvoje tvrdenie vyvracia. Teda ako som už napísala, nemáš pravdu, bez ohľadu na to, čo ti tvoj lekár povedal a čo nie. Nerozoberám tu či by sa kyret. mala alebo nemala robiť. Podľa mňa, to vôbec nesúvisí s tým, že mne konizáciu robili pred dvoma rokmi, ako som už napísala v predošlom príspevku, to závisí od závažnosti nálezu na kolposkopii alebo od toho či je doktor opatrnejší typ, teda od jeho odborného názoru - ak si si študovala nejaké fóra, kde lekári odpovedajú na otázky pacientok ohľadom konizácie, tak si tam určite videla, že lekári majú tendenciu mať dosť odlišné názory na túto tému. Keď máš ranu na exocervixe (zvonka) a je ju celú vidieť (je malá, jasne viditeľná), nie je, podľa môjho skromného laického názoru, kyretáž celej maternice nutná. Nemusíš sa hneď urážať, nie každý, kto ti protirečí, na teba osobne útočí. Ja len konštatujem. O tom je konštruktívna debata 🙂 Pekný deň želám

efffca
11. feb 2016

@scorpionflower Nemam dovod urazat sa, len ma zarazilo s akou istotou to pises a pritom si napisala, za ti robili vyskrab - to predsa kyretaz je. Tak mi to prislo, ze tomu nerozumies. Ja fora s lekarmi necitam, ak potrebujem nieco vediet, opytam sa naozajstneho lekara, nie internetoveho, nastastie moj je znamy odbornik, takze mu doverujem.

maltinta100
22. feb 2016

Ahojte baby, mna o tyzden tiez caka konizacia, trosku sa uz zacinam bat, myslite ze na druhy den od zakroku zvladnem soferovat?

silvia2013
22. feb 2016

@maltinta100 samozrejme, je to len kratka anesteza a pri soferovani sa nenamahas ja som dva týždne po cisarskom korčulovala 🙂

efffca
23. feb 2016

@maltinta100 Na druhý deň áno, aj ja som šoférovala, pozor si treba dať na rýchle prudké pohyby, nedvíhať ťažké veci a podobne, pri šoférovaní len sedíš, takže to je OK, akurát v ten deň po narkóze nešoférovať, človek je ešte taký oťapený, ospalý.

ivanaa1
23. feb 2016

Ahojte 🙂 tak ja idem v piatok na kontrolu po pol roku od konizácie...Držte palce 🙂