icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

matulda09
11. mar 2013

@jedna_iva no vdaka ma caka 1.konizacia najradsej by som ju mala uz za sebou ale kedze som teraz nastupila do novej prace a mam mesacne skolenie tak sme sa s lekarom dohodli na konizacii po skoleni a veru bojim sa

matulda09
11. mar 2013

@panki jasne ja len este moc nepoznam ulice v ba xi no zvazujem ci by nebolo fajn ist na tu 1dnovu aj ked zacvakam

jedna_iva
12. mar 2013

@matulda09 hmmm...to by chcel mat asi každy za sebou čo najskor...Aj ked je pravda,že samotný zákrok nebolí,nič človek neciti...nechapem prečo mam taký strach ked som to už raz podstupila...ale vtedy to bolo asi z napatia...doktorka meskala a mala som tam byť už rano na 10,hod a ona prisla až pobede o 14,00hod..pekne nas nechali vytrapiť strachom..možno toto je ten dovod prečo mam obavy opať...

angel281
12. mar 2013

@zuzu101 ahoj chcela by som sa ťa spýtať na to očkovanie silgard. - už si dostala všetky 3 očkovacie látky? nemala si po nich žiadne problémy. Lebo ja som toho na internete toľko čítala aj dobré aj zle že sa neviem rozhodnúť či sa mám dať zaočkovať alebo nie. Ešte by som sa chcela spýtať, kedy si sa dala tým silgardom zaočkovať? máš už odvtedy dobré výsledky z výteru krčka maternice? Ďakujem

zuzu101
12. mar 2013

@angel281 dala som sa očkovať hneď ako mi zistili zlé výsledky.po 1 dávke mi robili konizaciu, potom som dostala 2 a 3 dávku.ale aj tak som bola na 2 konizacii, pretože mi nezobrali všetko zlé tkanivo.ale ono ide o to, že očkovanie by malo zabrániť šíreniu rak.tvornych buniek.teraz som mala už dobré výsledky, dokonca už nemám ani hpv ....
Po očkovaní som nemala žiadne vedľajšie účinky , len som si mala v ten deň viac polezat a nenamahat sa.a dr. ma nepichol do ramena , ale do zadku.

angel281
12. mar 2013

@zuzu101 aha teda ty si s tým očkovaním spokojna, .. rozmýšlam nad tým lebo teraz je ten silgard v 40%tnej akcii teda všetky 3 očkovacie látky stoja nejakých 160 eur. dakujem že si mi tak rýchlo odpovedala

matulda09
12. mar 2013

@angel281 no ja som počula že to očkovanie je dobre ak sa da zaočkovať niekto kto mal v rodinne takýto problem
neviem ale asi sa opztam lekara ked mi dohodne termin konizacie či je faj sa dať potom aj zaočkovať

angel281
13. mar 2013

@matulda09 včera som písala s kamarátkou ktorá študovala na medicíne v prahe a nerozumiem ako môže mať na to každý úplne iný názor, podla nej by to bolo fajn sa zaočkovať ale ešte ako dieťa teda pred prvým pohlavným stykom. Lebo inak to chráni len pred dalšími vírusmi ale ten vírus čo už raz žena má v tele tomu očkovanie už zabrániť nedokáže. Takže nerozumiem prečo to mne doktor odporúčal (avšak ešte neviem aký typ a či vôbec mám vírus HPV aj ked tie abnormálne bunky spôsobuje v 99,9%tách, napriek tomu si chce byť istý). A taktiež nechápem ako mohol Zuzu101 vyliečiť vírus hpv celkom. Ked zistíš niečo nové tak napíš čo o očkovaní povedala lekárka tebe 🙂

zuzu101
13. mar 2013

@angel281 ja nevravím, že ma vakcina vyliečila, len z posledných testov mi vyšlo, že hpv vírus negatívny .a pokiaľ tí lekár zobral všetko napadnuté tkanivo, tak vakcina by ťa mala chrániť .a v tom máš pravdu, že najväčšie účinky má pre dievčatá , ktoré ešte nemali pohl. styk. S mm sme sa po tychto skúsenostiach zhodli, že našu dcérku raz dáme určite zaočkovať.

angel281
13. mar 2013

@zuzu101 ahoj, ja sa len bojím tých nepriaznivých účinkov ktoré som čítala na nete. Ale jasné aj ja som rozmýšlala, že o nejakých 10 rokov ked už určite budeme poznať ovela viac informácii o tejto vakcíne dám zaočkovať aj moju dcérku. aj ked už som čítala a aj doktor mi to potvrdil, že pri klasickom pôrode ten vírus mohla dostať aj mala,... a toto ma úplne dostalo. !!!

zuzu101
13. mar 2013

@angel281 tak ja som to riešila všetko rýchlo, ani ma vtedy nenapadlo čítať o nežiaducich účinkoch .a asi ani teraz nebudem, aby som nestresovala ....vtedy som to považovala za najlepšie, čo môžem v danej chvíli pre seba urobiť a zatiaľ neľutujem.

angel281
13. mar 2013

@zuzu101 jasne určite ty už vôbec nič nečítaj, pokiaľ si to doteraz dobre zvládla tak verím že budeš mať už len dobré výsledky 🙂

matulda09
14. mar 2013

@angel281 no ja mam info od lekarnicky ktoru poyna moja segra a tej sa nato pytala a vraj to je fajn len ked vies ze tvoja mama ma ten problem tak sa das ty zaockovat aby si to nedostala lebo je to vraj dedicne aj ked u nas to v rodine nik nema a nemal. A moj lekar mi povedal len to ze ak chcem tak sa mozem dat zaockovat

erikaa19
14. mar 2013

@kika9999
@olivia123
@grepka205
@enya00
@barlicka prosím vás, dali ste sa aj zaočkovať na HPV vírus po konizácii? Mne to radí lekárka, aby som sa dala a ja neviem , čo mám robiť 🙂

enya00
14. mar 2013

@erikaa19 nie ja nie

kika9999
14. mar 2013

@enya00 mne to neporadila ani by som sa nedala....

angel281
14. mar 2013

@kika9999 ty by si sa prečo nedala? ja o tom rozmýšlam ale... snažím sa nájsť pre a proti a potom uvidim

angel281
14. mar 2013

@matulda09 ale mne doktor potvrdil, že pri pôrode tým že dieťa prechádza cez krček tak sa tým vírusom môže nakaziť🙂 žeby sme rodili len cisárskym ja ked som sa toto dozvedela tak som mala dosť

erikaa19
14. mar 2013

@angel281 veď aj ja hladám východisko, je to dosť veľká suma za očkovaciu látku, ale pre zdravie človek urobí všetko. Ale je to vôbec potrebné? A či sa vyliečim aj bez vakcíny. Daj mi prosím vedieť ako si sa rozhodla 🙂

angel281
15. mar 2013

@erikaa19 veď to, a aspoň u nas je teraz na tu vakcínu zľava, ale pokiaľ si nebudem na 100% istá, že mi to pomôže a neuškodi tak ju nekúpim. Ked sa rozhodnem tak ti dam vedieť, avšak doktor vravel, že mne bude môcť urobiť test na HPV až o pol roka, vzhľadom k tomu že som po konizácii. 🙂

angel281
15. mar 2013

CHCELA BY SOM EŠTE VEDIEŤ KEDY SA TIE VYSLEDKY Z DANEHO VYTERU ZHORSILI VAM ... teda aspoň u mňa to začalo v období, ked som bola na VŠ dcéra mala asi rok teda mala som dosť veľké stresy ... málo spánku atď ... predpokladam, že to bol u mňa ten spúšťač. ...teda predpokladam, že silná IMUNITA a žiadne stresy by to mali zlepšieť 🙂

erikaa19
15. mar 2013

@angel281 ja som normálne ako každý rok išla na preventívnu prehliadku a bum, stery neboli v poriadku. Mám výsledky stále rovnaké, možno mám slabšiu imunitu, lebo som alergik, ale s časti viním antikoncepciu, ktorú som brala 15 rokov a veľmi to ľutujem. Napadlo ma, či presne ona nie je spúšťačom choroby 😨

komplikovana
15. mar 2013

ahojte žienky.... moja diagnoza / už asi 2 roky / je LSIL. čo je ľahká displazia krčka + hpv, rada by som vedieť či niektorá z vás s takouto diagnozou podstupila konizáciu,,, chodím na kontrolný ster každý polrok... moj gyndoš sa ku konizácii nevyjadril ale za to často spomínal očkovanie.. čo ja odmietam...zatial sa to ani nezlepšilo ani nezhoršilo..

matulda09
15. mar 2013

@komplikovana
no mne určili stredne tažku a hned aj navrhli konizaciu takže neviem asi pri lahkej ti len odporučil očkovanie a určite budeš len sledovana aj ked ja si myslim a bolo mi povedana pokial už maš HPV virus tak očkovanie je oničom

matulda09
15. mar 2013

@angel281
no ja som po porode mala cyto ok a až teraz po roku cyto vyšlo zle a ja som aj tak rodila cisarskym takže mala to hadam nema ale čo sa týka očkovania ja si myslim že je asi oničom ak už raz maš v sebe virus no neviem bola som dnes na heydukovej dohodnut termin konizacie a ako na potvoru mal dovolenku takže tam musim ist nasledujuci piatok a opýtam sa po dohodnuti terminu konizacie aj na očkovanie

angel281
15. mar 2013

@komplikovana ja som mala minulý rok v lete ľahkú dysplaziu a kontrola steru o 6 mesiacov a po tých 6mesiacoch som už mala ťažkú dysplaziu .... ale toto je neobvykle aspon tak som to pochopila že u väčšiny žien sa to samo zlepší tým že náš imunitný systém s tým dokáže bojovať, ... no ako vidno ten môj imunitný system s tým veľmi nebojoval, ked sa mi to tak narýchlo zhoršilo

angel281
15. mar 2013

@matulda09 a kolko už máš deti? ... ked maš "len" stredne ťažkú dysplaziu tak neviem ... ja som mala okamžite konizáciu ale to preto že doktor vravel že už nie je na čo čakať (pri ťažkej dysplazii) no ty máš ešte šancu že sa to zlepší ... jedine žeby si už nechcela viac deti ... aspon primár sa ma hned pýtal či už mam deti a ked som povedala že mam dcéru tak to ako keby mi povedal že tak budte rada a viac deti vam netreba ☹ aspon taký pocit som z neho mala

angel281
15. mar 2013

@erikaa19 niekde som čítala, že áno práve antikoncepcia na to vo veľkej miere pôsobi, no ale ja som brala antikoncepciu iba 2 roky a pozri tiež to mam teda ja to hlavne pripisujem tým stresom a nedostatku spánku a podobne

komplikovana
16. mar 2013

dakujem za odpovede,.. tak teraz práve čakám za výsledkami a uvidím... ak to bude stále rovnako bez zmeny... tak asi ostaneme iba pri tom sledovaní... očkovanie ma naozaj neláka...

erikaa19
16. mar 2013

@angel281 ja nežijem v strese, mám dostatok spánku, nepijem alkohol, nefajčím ani som nikdy, ani promiskuitná nie som, tak si myslím že tá imunita zlyhala a antikoncepcia , či? ☹