Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@angel281
no aj mne ked lekar oznamil tuto diagnózu tak že ja už asi nechem deti a ja že prečo nie? Mam jedno dieta 18mesačnu dcerku a preto mi asi povedal je tu možnost konizacie, aha tak preto sa najprv pytal či chcem mat deti aj ked to nebolo opytanie sa, to skor konštatoval podla mojho veku aj ked ja sa necitim tak stara- 37?
@adahk
ides k nemu prvý krat alebo už maš dohodnutu konizaciu? Lebo ja idem k nemu tento piatok dohodnut termin konizacie a bola by som rada keby to bolo čo najskor lebo hladam si pracu a jedna sa risuje a nastup by mal byt začiatkom aprila tak nerada by som operaciu akurat vtedy už som v marci nastupila do prace kde ma po 5dnoch školenia prepustili a ten dovod čo uviedli sa mi moc nezda asi nechceli na rovinu povedat že im vadi že hned budem chybat kvoli operacii v praci
Ahojte. Ja som 3 dni po konizácii krčka maternice. Hneď prvý deň ako som prišla do nemocnice ma hneď aj operovali a večer som šla domov. Ja po narkóze som mala dosť veľké bolesti pod bruškom. No domov som šla aj tak. Na druhý deň som dostala teplotu a aj zimnicu...stále pociťujem citlivosť. Krvácam minimálne. Určite to pôsobí na každého inak. Už len čakať na výsledky z histológie. Držím palce 🙂
Nahodou citam temu a pridam sa.Mam HPV =p16,p18 tie najhorsie, nebola som promiskuitna, avsak stacil 1 promiskutiny partner a bolo. Po prvom porode, klasicka prevencia a opakovana cyto bola nie idealna,rozbor potvrdil tie HPV virusy. Takmer vsetky pisete o konizacii,aj mne hrozila,no konzultovala som aj s inym Dr. a absolvovala som "iba" cistenie maternice /jednodnova zalezitost/ a kedze histologia nepreukazala nic zavazne,dovod az na konizaciu krcka pominul. Chcela som mat este dieta a konizacia moze trosku komplikovat tehotenstvo-otvaranie ... A casom sa mi narodili este dve deticky.Navstevujem kolposkopicku poradnu. Opat sa mi raz stalo,na klasickej prevencii zla cytologia a ked mi robil kolposkopiu onkogynekolog a porovnal v pocitaci archivovane stery,tak vsetko bolo v norme.Urcite doporucujem konzultovat minimalne s dvoma Dr., psychika je dost krehka vec,ale mne sa 2x potvrdilo,ze je lepsie dva nezavisle nazory. Tiez si myslim,ze cytologia je po vaginalnom porode skreslena, + ked ste dojcili a nemenstruovali ... Teraz po tretom porode pojdem na cytologiu najskor po 5tej "naskocenej" menstrucii,pre lepsiu objektivitu a menej stresu.
Kazdy zakrok v narkoze vyzaduje trosku oddychu a aj ked je to "mala"operacia,treba 2,3 dni oddychnut,nech bolest ustupi. Pre tie ktore uz rodili, nic horsie od porodu asi nie je,takze toto sa da prezit. Vsetkym drzim prsty 🙂,prevencia je najdolezitejsia ...🙂
Este k ockovaniu,to som tiez konzultovala. Ze ockovanie v mojom veku,aj ked som po 30ke ??? a mam deti a HPV ??? ... Viacej Dr.je za, jeden sa vyjadril,ze je to zbytocne. Dilemu som na cas odlozila, nakolko som bola zase tehotna ... No dievcata dam ockovat urcite.
@veppa
jasne mas pravdu preto po zlej cyto a tiež aj vysledky na HPV neboli ok tak ma poslali za odbornikom na heydukovu v bratislave a tam mi robil ster z krčka maternice a vysledky stredne ťažka dyspalzia a tak je nutna konizacia čo už akurat absolvujem predoperačne vyšetrenia a počula som od bab ktore absolvovali konizaciu že aj po konizacii otehotneli je vela nazorov na to či po konizacii sa podari otehotniet niektore dokonca pišu že pred konizaciou nemohli otehotnieť a po nej hned otehotneli
@adahk
ja som dnes bola na internom kde mi brali krv dala som im moč, robil mi ekg a meral tlak a potom ma poslali na rengen a všetky vysledky bude mať masak a ten by ma mal potom ked budu vysledky zavolať na dalšie vyšetrenie takže to určite bude po velkej noci a hadam mi už povie aj termin uvidime na internom sa ma lekar pytal či už mam určeny termin tak nechapem ved až po vyšetreni mi určia termin. Mam moc zmiešane pocity pri tých všetkých vyšetreniach nerada beham po lekaroch a ako vidim teraz sa nabeham a ako vidim musim asi obmedziť hladanie prace zajtra mam pohovor
Tie predoperacne vysetrenia a tie cakacky :(,nic prijemne.Len si treba overit,niekde vyzaduju vysledky nie starsie ako 10 dni.To len pre istotu. Ja som len laik pacient s poriadne dlhym "chorobopisom". Inak kamaratka v Australii mala CIN 3 a dlho to ani neriesila,neskor jej tam nieco "vypalovali" a ze mala aj recidivu, tak opat ... ale uplne v pohode,bez stresu. Tak som v nemom uzase pocuvala, ako je uplne ok a mala nervy to len tak neriesit. Tamojsia lekarska starostlivot je podla mna dost "vegetacka". Kazdopadne super, ze dnesna medicina napreduje 🙂.Drzim palce ...🙂
@stanka1979 ahoj citam ze si bola na jedno dnovej chirurgii na slaci,,mam tam ist aj ja co si mam zobrat nieco podsatane,,ako dlho si tam bola?myslim do kolkej vecera? uspavali ta celkovo?
@martinkova24 Ahoj - ja som si nebrala nič, dali mi pyžamo, šľapky...v prípade, že chceš tak si ber svoje...)))))...cca o pol 1 ma operovali o pol 4 som bola doma, trochu oťapená z narkozy ale ok. Dôležité je podľa pokynov nič nejesť a ani nepiť - ja som od večere nič nejedla a ani nepila. Narkoza bola celková....po prebudení ti punuknu minerálku a piškotky - sú zlatí..))))...a tiež tie obligátne veci - radšej bezfarebný lak, menej makeupu 😅 ...no a samozrejme po operácii nerobiť zo seba superhrdinku a oddychovať, ja som už ok. , výsledky ok ... 🙂
Držkaj sa
@stanka1979 no to je zaujimave a vlzky si nebrala lebo niekde som citala ze baby brali,,to si od rana nic nepila fu mna by kleplo,,teda klepne ma a na com si bola co ti vylo zle tie pap testy?ozaj hlupa otazka to ta uspavaju ked si na koze alebo ako 😅
@stanka1979
ahoj a čo ponuknu jest pri bezlepkovej diete ktoru mam ja? take piškoty by boli pre mna nedobre .))
@martinkova24 Ak ide pacient do narkozy,urcite v ten den nic nejest ani pit. Preto napr. aj pri spontannych porodoch nie je personal nadseny ,ked rodicka pije ... clovek nikdy nevie,ci nebude indikovana sekcia a teda narkoza ...
@veppa
no dnes mi volali ohladom terminu operacie a idem teda už po velkej noci 3ho ale pýtal sa ma či nebudem mat vtedy menštruaciu ja som ju mala minulý mesiac okolo 7meho aj predminuly tak som mu povedala že by som ju mala mať okolo 7meho ale teraz pozeram na antikon. a doberiem ju už tuto nedelu hruza tak ja ju dostanem skor a vychadzo to asi tak na operaciu takže asi mi tento termin ako vidim nevyjde smola uvidime v stredu 3ho ako mam posunut menštruaciu? Nevezmem jeden den a tým by som zobrala poslednu tebletu nie v nedelu ale v pondelok a tým to posuniem?
Baby nemala tu niektora rovnaky problem ako ja?6.2som bola na konizacii,cely mesiac som hrozne krvacala,Dr na kontrole mi povedala ze sa mi rana nehoji.A teraz som nedostala menzes,len taky hnedy vytok.V utorok idem k doktorke no do vtedy zosaliem tak sa pytam aj tu 🙂
@11nika11 ja som bola na jednodňovke a dali mi nejaku tamponadu další den som ju prišla vybrať ale tiež som dosť krvacala tak mi dali dalšiu a tu som si znova prišla vybrať ale potom už bolo ok.... čítala som tu že niektore dievčata brali nejake lieky čo pomaháli pri hojení rán po operáciach ... verím že to nie je nič príjemné

@erikaa19 presne, tá moja kamarátka doktorka mi tiež radila "vernosť" no ale ja mám ibá jdeného stáleho partnera ... problém je avšak podla mna v tom, že on mal pred našim vzťahom dosť známosti a ked som nad tým uvažovala tak som dospela k názoru, že ma nakazil práve ten môj manžel v odbobí, ked mal sám zdravotné ťažkosti a pol roka bol na pendeponoch. (niekde som tuším čítala aj to, že pokiaľ je hpv vírusom nakazený chlap ale má silnú imunitu tak ten vírus na ženu neprenesie) ... aj kvôli tomu som bola spočiatku nahnevaná na manžela 🙂 ale... čo už ☹