icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

lucinka511
26. aug 2016

@aidylb aha ja som o tom nevedela o tom ockovani.
no mala som tam akesi zmeny asi zapalove.sledoval ma 4 r vzdy bola cytologia negativna. a HPV ster tez negativny...ale rozhodol sa ju urobit aj ked som vtedy este deti nemala.a z histologie vyslo keratoza ken.co je supinatenie koze .na roznych miestach...neviem preco asi sa mu ten krcok nezdal.

aidylb
26. aug 2016

@lucinka511 mne dnes doktor povedal, ze by mi mohli spravit kyret uz na cin2. ale vtedy moja gyn. mi nic nehovorila o tom.

aidylb
26. aug 2016

@aidylb nie kyret ale tu konzaciu.

lucinka511
26. aug 2016

@aidylb neviem .to musi vediet dr ak mas deti tak si to daj urobit. vidis ja som nemala ani hpv ani zlu cytologiu.vzdy bola negativna cize ziadne cin neboko a urobiki mi ju a ani som nerobila...ale kebyze mam zlu cytologiu tak si to dam urobit.nevies ako sa to moze zvrtnut.

aidylb
26. aug 2016

@lucinka511 akoze davnejsie som mala vysledky cin2.

katuuuska
27. aug 2016

@aidylb uz to mam aj ja za sebou. Este som v nemocnici ale dnes by ma mali pustiť domov. Neviem kedy budú výsledky lebo doktor so mnou rozprával ale narkóza ešte účinkovala takže si prd pamätám. Teraz týždeň dovolenku cize sa mu potom ozvem. Trosicku má pobolievalo podbrušku včera ale dnes je to už lepšie. No a keďže som bez maleho tak sa mi nalievajú prsniky a bolia ma musim celý čas odsavat. Keď budem vedieť výsledky ozvem sa

katuuuska
27. aug 2016

A robili mi konizaciu aj kyret. Pre mňa najhoršia bola tá narkóza. Fuuuj taká slabá som nebola ani po porode.

5ka500
27. aug 2016

@katuuuska aj ja kojim a idem na operaciu ale doki pov ze len na jeden den,ako ste to riesili?dali ste mu umele mlieko?cimate zamrazene svoje?

5ka500
27. aug 2016

@katuuuska a pov ze budu robit aj kyret?ci az po?a robili vam laap?ci rezali?

katuuuska
27. aug 2016

@5ka500 ja som mala nastúpiť deň pred operáciou ale keďže kojim dovolili mi prist ráno v deň operácie. Robili mi LEEP a hned aj kyret. Zoberte si aj odsavacku do nemocnice. Mne sa strašne naliali prsia keďže som nakojila celý deň bola som dosť slabá po tej narkoze ale mala som elektricku striekacku večer a v noci som odsala to mlieko malo normalne taku inú farbu vyliala som ho. Pustili má na druhý deň ráno domov. Maly mal umelé mlieko ale vraj ho vôbec nechcel v noci pil čistú vodu, cumel a nadranom vypil sumár celú fľašu. Cez deň mal kasicky, vyzivku, piškóty. A o pol desiatej som už bola doma tak som ho nakojila 😉 drzim prsty nech to máte čím skôr za sebou

lucinka511
28. aug 2016

@katuuuska preco ti robili aj kayret?

5ka500
28. aug 2016

@katuuuska aha tak on papa aj prikrmy, ja len kojim zatial,ma len 3mesiace.....mne pov ze ma este v ten den pustia ak bude vsetko ok

katuuuska
28. aug 2016

@lucinka511 neviem vraj sa to robí po LEEP krátky kyret tak to nazval, celé to trvalo 20minut

katuuuska
28. aug 2016

@5ka500 vraj to v iných nemocniciach tak funguje, že ráno príjem a poobede domov, neviem prečo u nás trvajú, že musíme byť 24 hodín hospitalizované. A flasu vôbec nechce? Mne pediatricka vravela, že sunar najviac chuťovo pripomína materské mlieko. Skúste už teraz vyskúšať či mu bude chutiť nejaké UM. Môjmu som tiež občas dala vodičku keď bol taky maly. Je pravda, že keď som prišla domov tak malý celý čas na prsniku vysel. Dokonca spal potom so mnou 3 hodiny vkuse čo doteraz nikdy cez deň nerobil. Ale prsnik by som si odsala a až v noci by som kojila. Teda aspoň moja anesteza bola hrozná. Teda mne bolo zle po nej. To však nemusí byť váš prípad. Ale asi by som UM vyskusala ešte pred operáciu naklude doma. Nebojte sa určite si nezvykne na flasu, ved prso je prso to je najlepšie a den bez neho vydrží o to rýchlejšie sa potom pridáme. Môj drobec až kvical od radosti keď som mu ho po dni dala 😉

5ka500
28. aug 2016

@katuuuska no raz pil z flase,aj to moje odsate....a ze nevedel zo zaciatku pit 🙂 z flase......neviem aj beba je celkom sladka ako materske mlieko.....uvidim.....hadam sa nenauci na flasku.....laktacne by zo mna asi nemali velku radost 🙂

aidylb
29. aug 2016

@katuuuska super! drzim palce! ja som mala vysledky do 72 hod. sice boli velmi zle, ale mi vyrezali vsetko+kyret. Som tyzden po ale stale boli brusko, musim sa setrit. Potom sa ozvi.

lucinka511
29. aug 2016

@katuuuska prepac ale to som nikdy nepocula, druha vec ze na kyret musis mat diagnozu ako napr vysoka sliznica, zapal,potrat ,po leep sa nerobi ziadny kyret, to ti zbytocne narusil maternicu,,,to kde si bola? opytaj s ana to na poradni online poradna dr sulce,,ten je vynikajuci poradca....prepac ale zbytocne ti urobil kyret ak ams ok amternicu a ziadny nalez na nej

katuuuska
29. aug 2016

@aidylb skóre uzdravenie. Ja sa snažím šetriť ale len čo sa trosku prucie pohnem cítim taku tupu bolesť v podbrušku ani neviem či je to bolesť ale taký divný pocit. Keby nemal doktor dovolenku už mu volám. Musím vydrzat do budúceho týždňa. Neviem koľko presne zobral z toho krčka. Takže to je take, že ani neviem na čom som ale som rada, že som doma a snažím sa nemyslieť na to čo mi povie nech je to už čokoľvek.

katuuuska
29. aug 2016

@5ka500 tak laktacne sa striktne držia toho, že cumel a fľaša sú katastrofa. Záleží od bábätká môj s tym nemal problém. Vodičku pije z flase, mlieko UM keď som skúšala tak vypil len vtedy keď bol hladny skutočne hladny. A prsnik je prsnik ten máme na ukludnenie, utisenie a samozrejme hlad. Musím povedať že tieto dni je na mne napojený častejšie dokonca mi ich vyťahuje z tricka 😃

katuuuska
29. aug 2016

@lucinka511 tak ja samozrejme nemozem za to, že si o tom nepocula. Pred zákrokom sme sa rozprávali vravel, že urobí konizaciu a maly kyret vyčistí to tam, povedal čo mám čakať najbližšie týždne po zakroku. Je to môj gynekológ, ktorý pozná komplet môj stav nie len nacitany zo správy tak hadam si tam nesprtal zákrok navyse len tak z nudy. Nebudem sa stresovať teraz či mal / nemal robiť kyret keď cakam na vysledky. Každopádne budúci týždeň budem múdrejšia ohľadne svojho zdravotného stavu

silvia2013
30. aug 2016

@katuuuska urobil ti kyret hrdla maternice, celeho krcka, nie celej maternice a to s a bezne ma robit pri konizacii, určite postupoval správne 🙂

katuuuska
30. aug 2016

@silvia2013 ďakujem za podporu 😉

janajanajana
30. aug 2016

@katuuuska Urcite je to normalny postup, ved lekar musi mat istotu, ze ostava len zdrave tkanivo. Kyret mozno nerobia len pri nejakych lahkych dysplaziach.

silvia2013
30. aug 2016

@janajanajana pri lahkej dysplázii sa konizacia nerobi 🙂

janajanajana
30. aug 2016

@silvia2013 To je ale škoda...možno by nemusela moja ľahká dysplázia podľa cyto prejsť za 1 rok do karcinomu.

silvia2013
30. aug 2016

Tak si musela mat CIN2, CIN3, CIN 1 v 80perc. pripadov sam vymizne, za rok je to tiež rarita, zvykne 10-15 rokov . Ziaden gynekolog ti nedoporuci konizaciu pri CIN1.

janajanajana
30. aug 2016

Mala som CIN 1 podľa poslednej cyto a na ďalšej preventívke o rok už H-SIL a už to šlo.

silvia2013
30. aug 2016

H sil je CIN 2 - 3 nie je to este preinvazivny karcinom.

silvia2013
30. aug 2016

@janajanajana H sil je CIN 2 - 3 nie je to este preinvazivny karcinom.

janajanajana
30. aug 2016

No H-SIL vysla v cyto, po konizacii histologia ukazala mikroinvazivny karcinom, uz som po hysterektomii aj s odobratim uzlin.