Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
tie co uz mate po spinili ste dlho cierne? ja som mala konizaciu v maji a este stali spinim cierne tak ako ked vytok je biely ja mam hnede
Dnes mi prišli výsledky z cyto , po 3r rokoch mi vymizol predrakovinový stav na krčku, celý čas ma len sledovali, CIN 1 , lahká dysplázia sama zmizla🙂
@silvia2013 ...u mna 2012 cin2, 2013 cin1, 2014 cin2, 2015 cin1, 2016 HSIL, konizacia cin3, vyrezali zle tkanivo, okraje ciste, zdrave. Ale kedykolvek sa to moze vratit.
@aidylb si HPV pozit?
@silvia2013 to nik nepotvrdil ani nepovedal.
ja ho nemám, preto aj doky čakala, 3 roky sa nič nemenilo, stale CIN1, teraz cyto na 1, uvidime o pol roka.
tak ja som bola na konrole po 3 mesiacoch od operacie a musim zaplokap všetko mam dobre preto som si dala aj urobiť lbc ster
Dievcata, ja som bola 3 roky sledovana (biopsia, LBC cyto) kazde tri mesiace pre LSIL a cin1...predtým 5 rokov pre ASCUS a cin1...pritomne HPV 16 a 18...po konizacii (vysledky z histologie ) HSIL a cin2-3 a nutna rekonizacia, pretoze okraje nie su ciste...len na margo toho, ze vzoriek mozu vziat aj 20 a ani raz nemusia "trafit" to miesto s najhorsim nalezom... :( a tym nikoho nechcem strasit, ak ma dobre vysledky...ale clovek nikdy nevie...som zvedava na dalsiu histologiu :(
Takze kontrola po tyzdni konizacie,schytala som zapal....takze antibiotika a rosalgin na vyplach.....
@lenka2905 za tie tri roky by sa aspon raz trafila, 12 cytologii v priebehu 3 rokov...ten krcek nema 1m2 a este ked nie som HPV pozit, nebojim sa.
@silvia2013 nechcela som nikoho plašiť ;) vsetkym prajem, aby si tym nemuseli prejst a aby sa z toho dostali pomocou vlastnej imunity..len som uviedla svoj pripad...aj take sa stava...
@lenka2905 v pohode, ja som to tak nebrala
Ahojte,som po 2 tyzdnoch koniz a krvacam,ale zrovna yeraz som mala dostat aj menzes......ako viem ze nekrvacam z krcka?ale z menstr???

@5ka500 baby spominali vypalovanie, ked sa po konizacii rozkrvacali velmi, ale neviem, ci sa to moze stat iba pri skalpeli alebo aj pri LEEP...vtedy to vypaluju, aby zastavili krvacanie z tych cievok, ktore silno krvacaju...opravte ma, ak sa mýlim...teraz som bola na jednodnovej, ale pri skalpeli musim vraj do nemocnice...neviem presne na kolko dni...nerobili to niektorej z vas v Leviciach?