icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
16. jún 2017

@aidylb Hej robil mi to tou slučkou a okrem konizácie aj kyretáž maternice 🙂 Výsledky cca o týžden a pol,tak som zvedavá..mala som predtým tú platenú cytologiu,lebo môj dr sa vyjadril ,že nemám nárok na cyto cez poisťovnu pri náleze LSIL !! Odchádzam od neho ☹ Tak som si zaplatila a vyšlo mi ASC H..vraj to je niečo medzi LSIL a HSIL...tak uvidím 🙂

aidylb
17. jún 2017

Drzim palce! Ja som mala pred op. HSIL.

janka2273
18. jún 2017

@aidylb a čo Ti vyšlo na histologii??

aidylb
19. jún 2017

@janka2273 cin3

janka2273
19. jún 2017

@aidylb tak je dobre,že to dali preč 🙂

janka2273
11. júl 2017

@aidylb Ahoj 🙂 tak dnes som bola konečne na kontrole u môjho nového doktora a veru som aj rada,že som tú konizáciu neodkladala....Výsledky z histologie HGSIL /Ca in situ ☹
Takže môj predošlý doktor nebol schopný mi po viac ako pol roku spraviť kontrolnú cytologiu a spravil mi len HPV test-ved načo by sa namáhal ☹ až som si musela zaplatiť Liquid based cytologiu,kde mi tiež vyšlo len ASCH,čo malo byť niečo medzi LSIL a HSIL a nakoniec bol z toho po histologii carcinom na povrchu sliznice krčka ☹
Ale dr mi oznámil,že odstánili všetko a nemusím ísť znova na rekonizáciu a na kontrolu o pol roka..tak snád to bude O.K. 😉

aidylb
12. júl 2017

@janka2273 Huhh, tak super. 🙂 Mas uz dieta?

janka2273
12. júl 2017

@aidylb hej 15 roč.syna 🙂 vraj veľa žien si už aj pri tomto náleze dáva vybrať celú maternicu a uzliny,ale že mi to zatiaľ neodporúča,nakolko vo výsledkoch sa píše,že to bolo odstránené komplet a vo vnútri krčka a v maternici nie je žiadny nález,tak by to malo byť O.K. Uvidím v novembri na kontrole,ak sa to bude znova vyvíjať kvôli HPV,bude musieť tá maternica von,aby som mala pokoj a nie večný stres ☹

katkano
12. júl 2017

@janka2273 ja po tejto cytológii už som 5 mesiacov po kompletnej operácii maternice , vaječníkov a uzlín. Držím palce zvládneš to. :D

janka2273
12. júl 2017

@katkano To vážne?? mne to až z histologie určili,že je to carcinom in situ,čo dr. posielal materiál po konizácii..Ty si prosím aký mala celý priebeh? čo si mala na cytologii? mala si konizáciu a sa Ti to nejak zhoršilo,či ako?? Už mám nervy zo všetkého,lebo každý dr. povie inak a tu sa zase píše inak ☹

katkano
12. júl 2017

@janka2273 september 2016zlá cytologia z preventívnej december opakovana jedna dobrá druhá zla hasil 14.12 kyretaz určený carcinom 10.1.2017 konizacia ktorá nestacila a 10.2 komplet uz som 5 mesiacov po a je to OK🙂

janka2273
14. júl 2017

@katkano Katka, podľa toho čo píšeš si to mala iné...Tebe z kyretáže zistili carcinom,ale nepíšeš z akej či to bolo z vnútra krčka,či kyretaz maternice??? A hlavne nepíšeš aký carcinom?? Štádium 0? 1?1A?1A1? či už 1B? Mohla si mať hocičo a keď to bola vzorka z kyretáže,tak to bolo už vo vnútri! Ja mám štádium 0 len na povrchu krčka...a píšeš, že konizacia ti nestačila,tak ti brali celú maternicu...to znamená, že to nevybrali všetko a nepíšeš, aké si mala výsledky z histologie po tej konizácii? Ja som mala konizaciu úspešnú,CIS bol len na povrchu krčka a vnútro krčka a maternice je čisté a v poriadku😉 Zbytočne strašíš,keď napíšeš,že si mala to isté a hneď ti brali maternicu aj vaječníky a pritom si to mala žiaľ zjavne horšie😇

janka2273
14. júl 2017

@katkano na konci mal byť iný smajlík,nie ten s úsmevom ...pardon😔😔😔

katkano
17. júl 2017

@janka2273 Nechcele som strašiť.

janka2273
17. júl 2017

@katkano Ved ja viem 🙂 Ja znesiem veľa,len nejakej inej kočke by takáto reakcia mohla zbytočne spôsobiť stres a fakt je dôležité popísať celý problém,ak sa ide porovnávať..nakoniec sama vidíš podla tabuľky,čo som Ti poslala,že štádium 0 a 1B je veľký rozdiel....pridávam tabuľku aj pre ostatné,aby mali prehľad ...

9lulu25
23. júl 2017

Ahojte žienky, no ani ma nestrašte.. ja už len čakám na výsledky z histológie, a pravdepodobne ma už tiež čaká konizácia krčka maternice... Veľmi sa bojím, lebo ešte deti nemám a bola by som nerada, keby to malo nejaké následky... Aká metóda je najlepšia? Samotný lekár mi LEEP konizáciu neodporučil, lebo vraj sa mu po nej vracajú pacientky po čase naspäť.. 😔 Viete mi niektorá prosím poradiť alebo o tom povedať niečo viac??

janka2273
24. júl 2017

@9lulu25 Ahoj😉a aj Ti povedal prečo to neodporúča konkrétne? Podľa mňa záleží aj od doktora ako to spraví... či poriadne,alebo odflákne...

aidylb
24. júl 2017

@9lulu25 Mne vyrezali nozikom, a robili aj kyretaz. Deti tiez nemam. Okraje uz boli ciste, takze v poslednej chvili ma zachranili. Ked este nemas vysledky z histologie, odkial vies ze to musi byt konizacia?

9lulu25
24. júl 2017

@aidylb Povedal mi, ze mam poskodeny krčok takze konizacia tam bude potrebná.. Histologia ma ukazať ci to nie je rakovinove.. 😔 Tak som trochu v napäti..

9lulu25
24. júl 2017

@janka2273 No vraj preto, ze sa mu po tejto LEEP metode vracaju pacientky.. a nie je to velmi efektivne podla jeho slov.. tak som dost napochybach..

janka2273
24. júl 2017

@9lulu25 Práve to ma zaujíma ,prečo je to menej efektívne ako rezanie? poškodený krčok znamená asi ,že tam máš ranku ..ja som stále nevedela,že o akej ranke všetci hovoria a konečne som sa dozvedela,že pri pôrode sa skoro každej žene krčok natrhne a ako sa to zahojí,vznikne tam vlastne jazva..a práve v tejto jazve-ranke sa vytvárajú rôzne takéto nežiadúce zmeny a vznikajú nádory atd...

janka2273
24. júl 2017

@9lulu25 a to čakáš na výsledky z cytologie-zo steru?

0908maja
2. aug 2017

Ahojte dievčatá, napíšte mi prosím kde na Slovensku sa robí jednodňová konizacia, teda len lokálnou anestéziou. Asi ma to čaká a nemôžem si kvôli malému dovoliť zostať viac dni v nemocnici. A prosím aj koľko ste za zákrok platili. Ďakujem pekne

9lulu25
2. aug 2017

@janka2273 Neviem vôbec ako to myslel, prečo by to malo byť menej efektívne.. Čakám na výsledky z histológie.. robili mi kolposkopiu.. podla toho sa rozhodne.. Ale ďakujem za info, to som teda tiež netušila... presne, povedal, že tam mám nejakú ranku.. 😒

janka2273
2. aug 2017

@0908maja V Trenčíne mi robili jednodňovú konizaciu ,ale mala som narkozu cca 15 minútovú...ráno som došla a na obed domov 😉 okolo desiatej som už bola úplne v pohode 😆

janka2273
2. aug 2017

@9lulu25 Kolposkopia je vyšetrenie takým mikroskopom a asi ti teda bral aj vzorky z toho krčka,keď to posielal na histologiu 😉kedy budeš mať výsledky?

0908maja
2. aug 2017

@janka2273 Janka a to si bola u doktora jankovskeho? Je tam bežne že tá úspia a v rovnaký deň aj pustia domov? A koľko stal zákrok prosím ta?

janka2273
2. aug 2017

@0908maja Hej,u Tibora Jankovského ako som písala pár príspevkopv vyššie😉 alebo na strane predošlej to je ...To je taká špeciálna krátka narkoza a je zjavne veľmi dobre namiešaná 😅😉 Okolo 9:00 na operovali a cca o pol hodinku som bola prebratá a o 10:00 už úplne v pohode "triezva" 😉😝 na obed došla po mna kamoška na aute,ale v pohode by som prešla aj busom domov,tak mi bolo fajn..žiadne krútenie hlavy,či niečo iné,ako niektoré kočky v diskusii písali..proste pohodička..A je to tam úplne super,žiadny stres,všetci s úsmevom,jedna pekná izba s telkou-no ako na hoteli 😅😍 Zákrok prepláca klasicky poisťovna,len si platíš 15€ za predoperačné..a nad 40 rokov ideš na interné a rontgen sama a potom u nich platíš len 10€ za pokec s anesteziologičkou-je to super dr 😉😍 za mna určite odporúčam ,aj som sa k Jankovskému rovno prehlásila😉

janka2273
2. aug 2017

@0908maja Oni vlastne robia len jednodňovky 😉 kuk link

http://www.gyneka.sk/gyneka/jednodnova-gynekolo...

0908maja
2. aug 2017

@janka2273 viem o ňom lebo má po ťažkom pôrode zasival, mal ma aj rodiť ale prišiel neskôr. Bola som vtedy v Bánovciach, je tomu necelé dva roky a už musím riešiť toto. Tak ti ďakujem za info, skúsim nad takou variantou porozmýšlať, poradiť sa s mojou gynekologickou. Vedela som len o Banskej Bystrici a tam je to drahšie a len v lokálnej anestezii.