Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@damino0403 Super 🌼😉 blahoželám a držím palce 😍
Prosim vas mali ste pred zakrokom bokesti v podbrusku ako pred menzesom
mozno jeto zo strachu ale na zakrok sa nechodipred menzesom,to sa nesmie
Prosim Vas mali ste niektora pred konizaciou bokesti v podbrusku take pichanie a mam pocit ze mam take tlaky v posve
Dobrý večer prosím vás mám hpv 16 konizáciu mi robili pred mesiacom výsledky s histologie boli zle. lekárka na kramároch je nasilna aby som sa dala zaočkovať a ja sa chcem spýtať je to účinné?alebo dali ste sa vy zaočkovať ? nejaké vedlajšie účinky atd. lekárka vraví že ked sa nedám tak do 5 rokov môžem isť na onkologiu.
ako nechápem to ma nehajú skapať pomali ked sa nedám zaočkovať či ako mám tomu chápať plus povedala že mam stale rakovinu začiatočnú.tak som bola v strese že som sa ani nič nepytala poriadne lebo bola nervna. :( chcem sa spýtať ked nadalej budem mať zlé výsledky to akože budú čakať ? alebo co budú robiť ? neda sa potom na vlasnú žiadosť dať vybrat maternica? Dakujem vám pekne
@princess_maryam ja by som si v prvom rade našla lekára ktorý ti všetko podrobne vysvetlí,vypýtaj si výsledky a choď na konzultáciu k inému Dr.Ja som sa očkovať nedala,tiež som mala pred 2 rokmi výsledok z histologie po konizacii Ca in situ,0-té štádium asi to čo ty.Chodím každé 3 mesiace na kontrolu.Ja tak viem že ak výsledky nie sú dobré odporúčajú odstrániť maternicu.Neviem nakoľko ma očkovanie význam ak sme už raz boli nakazené HPV.Ja som sa nedala,moja švagriná sa dala,pokiaľ viem nemala žiadne vedľajšie účinky.
@miricici dakujem 🙂
@princess_maryam ja som mala z histologie tiež to co miricici a do očkovania ma nik nenútil😉 dám si teraz na kontrole spraviť okrem cytologie aj test na HPV,nakoľko ho poisťovňa prepláca a možno tam vírus už ani nebude,rovnako ako u kocky,čo písala pár príspevkov vyššie,alebo stranu dozadu😉 Je 2 a pol roka po konizácii a vírus už nemá🙂 Niektoré si dávajú aj maternicu von pri tomto nultom štádiu,ale mne to zatiaľ dr neodporúča,že je to zatiaľ zbytočné...pozri si kúsok dozadu tabuľku,čo som tu dala s rozdelením karcinómu krčka maternice.Vacsinou berú až pri výsledku 1B.
@princess_maryam a prosím ťa,ako môžeš mať stále začiatočné štádium,keď ti to konizaciu odstránili?? Vymeň doktorku,lebo je otrasná🙄 tou konizaciou to odstránili všetko,ak máš okraje čisté a nemusíš ísť znova na rekonizáciu.. zbytočne ti robí nervy...
@janka2273 Ďakujem Jani máš pravdu zbytočne ma stresuje 😭😭😭😭 pridám tie výsledky toto mi vyšlo.
@janka2273 tuším pri prvej kontrolnej cytologii - po 1/2 roku po konizacii mi robila aj test na HPV,vtedy som ho nemala, čo som si prečítala v karte.Odvtedy neviem či ho mam ale akurát teraz v marci -cca 2 roky od prvej konizacie mi zase z cytolky vyšlo že AGC-NOS - to sa týka tých žliazok v kanáliku krčka maternice a tak mi lekárka odporučila kyret,histologia z neho bola našťastie v poriadku,bez zmien...Mne inak pri prvej konizacii robili aj kyret a ten bol OK.Teraz chodím každé 3 mes.na kontrolu,rada by som ešte jedno dieťa ale nedarí sa ale nie kvôli tomuto krčku ale ja mám aj endometriozu tak asi preto...prvá dcérka sa podarila ani nevieme ako.Ty inak máš podľa mňa lepšie výsledky ako ja.Zmeň Dr.😉
@princess_maryam ved to máš super výsledok !!! bože tá doktorka je krava,ved je to len medzi CIN2-3 a to si ešte daleko predo mnou...bud úplne kľudná,väčšina báb má z histologie CIN 3,takže ty si na tom veľmi dobre a vymeň dr!😉
@miricici Kludne si pýtaj testy na HPV aspon raz do roka,ja som sa dočítala,že ho napr Dôvera prepláca až 3x do roka 😉 ked si nebudeme pýtať vyšetrenia,na ktoré máme nárok,doktori sa na nás vykašlú...
Bola si na prvej kontrole až za pol roka?? to aj mne tak dr povedal,ale zdá sa mi to čudné,prečo až tak neskoro??Kamoške pri tejto diagnoze dokonca brali aj krv na onkomery atd a mne nič ☹ A že som mala lepšie výsledky ako ty? nemala,ved pozri nejaké 3 strany diskusie,kde píšem aj ja ,to je cca od Júna 2017 a tam som všetko písala-po konizácii mi z histologie vyšiel tiež carcinom in situ ☹ nikdy predtým mi nič nebolo,len som chodila na preventívne,až min. rok v lete na cyto LSIL(PAP 3a) a o pár mesiacov sa už rodila táto pliaga,ale pritom platená cyto ukazovala len na PAP 3 ab ☹
Mne robil tiež kyret vnútra krčka a aj maternice a z toho šli vzorky na histologiu tiež a to je O.K.
Toto mi vyšlo na histologii,mrkni foto :
@princess_maryam tuto máš to rozdelienie výsledkov z histologie..tiež je bud LSIL,alebo HSIL..ty máš to HSIL a niečo medzi prvým a druhým stupnom a ja som ten tretí...ale stále sú to len predrakovinové stavy,nemáš žiadnu rakovinu..tá je v tabuľke vedľa,ak si ju nenašla pár strán dozadu😉 a vlastne nemáš nič,lebo ti to odstránili..na stres je času dosť aj inokedy 😉
@janka2273 Dakujem pekne 🙂 ja som tým výsledkom moc nerozumela.Alebo mudr. nebla ochotná mi nič vysvetliť.Tak potom som rada už viem čo a ako. dakujem pekne
@princess_maryam Hocikedy sa pýtaj čo potrebuješ😉 a držím palce,nech si O.K. 🙂 a hlavne kľud🙂
Ahojte, ma tu niekto skusenost s prasknou cievkou 9 dni po konizacii? 5.9.bola konizacia, prvy tyzden skoro ziadna krv, potom jemne krvacanie, a 9 den prask a lialo sa to zrazu...museli ma znova hospitalizovat a v narkoze zastavovali krvacanie. Kazdy lekar mi dal inu informaciu ohladom rekonvalescencie, aky rezim treba dodrziavat??? Fakt treba 2 tyzdne lezat??
Dakujem za radu
samozrejme ze treba lezat,ja som nerobila 4 tyzne vobec nic,ani nic tazke sa nesmie zdvyhat,3 mesiace mi trvalo kym som sa zotavila po operacii som krvacala 22 dni,
@lubkaurm Konizácia síce nie je nič strašné,ale určite treba mať kľudový režim,aby sa zastavilo krvácanie a všetko sa ukľudnilo 🙂 netvrdím,že som nič nerobila a len ležala,lebo to si nemôžem ako osamelý rodič dovoliť,ale varila som a aj nakúpiť som si bola a jemne upratala tiež 😉 no hned ako sa dalo som zaľahla a vegetila 😉😝
@lubkaurm mne povedali ze nech mam kludovy rezim take dva tyzdne. Ale ja som zas taka ze neobsedim na jednom mieste. Doma som bola taky tyzden, nic tazke som nedvihala ale asi na stvrty den som normalne doma varila. Upratovat som zacala asi niekedy v polke druheho tyzdna. Ale ja som ani nekrvacala. A citila som sa dobre. Ale take dva tyzdne si treba naozaj davat pozor.

Hlasim sa s dobrymi vysledkami po rekonizacii a plastike krcku maternice. Kedze som oba zakroky absolvovala v priebehu 2tyzdnov, po tom druhom som sa davala dlhsie do poriadku, mala som aj bolesti, ale teraz som uz ok, a aj vysledky z druhej histologie su v poriadku, takze este mame sancu mat babo s priatelom 😀